2024-10-22 165 浏览
估唔到香港都有咁高質既日式餐廳,環境食物都係上品之作,價錢仲要唔貴。柚子鹽黑豚肉串肉質鮮嫩,清新的柚子鹽,香氣四溢。鹽燒A4黑毛和牛粒肉質滑順,濃郁既牛肉濃香,肉質唔韌。廚師發辦的二人刺身,有帶子、八爪魚、北寄貝、三文魚及吞拿魚等,份量十足,刺身多新鮮,入口即溶。味噌廣島蠔鍋,湯底濃郁,蠔肉鮮甜,$88仲要有成六隻。海膽海鮮炒飯香氣撲鼻,飯粒粒粒分明加埋海膽的鮮味,用料都好足。壽喜燒日本A4黑毛油花分佈均匀,醬汁滲透入肉中,甜鹹適中,加上視覺享受,好正。

柚子鹽黑豚肉串
肉質鮮嫩,清新的柚子鹽,香氣四溢。
鹽燒A4黑毛和牛粒
肉質滑順,濃郁既牛肉濃香,肉質唔韌。

味噌廣島蠔鍋,湯底濃郁,蠔肉鮮甜,$88仲要有成六隻。

海膽海鮮炒飯
香氣撲鼻,飯粒粒粒分明加埋海膽的鮮味,用料都好足。

壽喜燒

• 堂煮壽喜燒
  • 海膽海鮮炒飯
  • 味噌廣島蠔鍋
  • 師傅發板(二人刺身)
2024-10-21 177 浏览
呢間尖沙咀嘅日式居酒屋,食物選擇好多,價錢合理。嗰日我哋食到夜晚10點都仲有好多人,原來餐廳收凌晨兩點,唔同其他餐廳九點幾已經last order趕住閂門,呢度就可以慢慢食😎首先係炙燒左口魚裙邊6切$58,左口魚炙燒後魚油更豐富,口感嫩滑。A4黑毛和牛壽喜燒配野菜豆腐盤$428就係今晚嘅重點!A4和牛嘅油花分佈均勻,入口即溶,好正🤤配埋新鮮嘅野菜同豆腐,份量都幾多,夠哂兩個人分享。其他小食方面,櫻花蝦柚子味噌燒飯團$28,燒得香脆。軟殼蟹天婦羅$68炸得金黃香脆,唔會太油膩;芝麻雞翼$38香脆惹味,芝麻味突出。串燒方面,我哋叫咗明太子厚揚串$35,明太子醬鹹香惹味;柚子鹽黑豚肉串$28,黑豚肉肉質唔錯;明太子雞捧$28同鹽燒雞翼$28都做得唔錯,調味剛好,唔會太鹹。另外,汁燒16寸日本大魷魚筒$108真係份量十足,魷魚燒得鮮嫩彈牙,汁燒嘅味道濃郁,但係唔會蓋過魷魚嘅鮮味。最後嘅甜品叫咗燒菠蘿$28,菠蘿燒得香甜,帶有焦糖嘅香味。

其他小食方面,櫻花蝦柚子味噌燒飯團$28,燒得香脆。
軟殼蟹天婦羅$68炸得金黃香脆,唔會太油膩;
芝麻雞翼$38香脆惹味,芝麻味突出。

最後嘅甜品叫咗燒菠蘿$28,菠蘿燒得香甜,帶有焦糖嘅香味。
2024-10-21 156 浏览
前菜和牛他他其 $78壽司形狀上層和牛下層係洋蔥 幾清新嘅配搭北海道海鮮最中餅 $98幾款矜貴嘅食材 海膽 帶子 拖羅蓉 魚子 夾埋一齊食 絕對係大滿足叫咗幾款串燒都唔錯 其中最喜歡明太子厚揚 明太子好惹味 再配上多脆內嫩嘅厚揚汁燒秋葵 $16明太子厚揚串 $35鹽燒白鱔 $48鹽燒薩摩雞腎 $28薩摩半全翼 $24堂煮壽喜燒 $428 A4黑毛和牛 250g 配野菜豆腐盤黑毛和牛肉質一流 油花滿滿但岩岩好唔會有肥膩感 一煎完即刻沾蛋漿 牛肉入口好嫩滑關西風先煎牛後加湯 我地再追加咗個烏冬 非常滿足餐廳仲做緊一連串優惠1 全日支裝清酒半價2 7:00PM前埋單離座/10:00PM後入座正價食品8折3 10點後指定火鍋半價
前菜

餐廳仲做緊一連串優惠
1 全日支裝清酒半價
3 10點後指定火鍋半價

2024-10-19 169 浏览
尖沙嘴有間日式居酒屋,木系裝潢、貓貓設計、和風燈籠、可愛壁畫,令人感覺溫暖。食物方面除咗有多款刺身同小食之外更有石燒同鍋物料理,價格合理且地點方便,適合聚餐。餐廳其一招牌菜為堂煮壽喜燒,包含A4和牛同野菜拼盤。可以叫店員幫手烹飪,牛肉大塊,薄切,肉味香濃,油脂感滿滿,點埋蛋漿真係好味道。拼盤配料豐富,新鮮又健康,性價比高。食完可以加湯打邊爐,幾鍾意呢度嘅壽喜燒汁,甜鹹度適中。配料選擇唔少,特別推介油揚、豆腐、雞肉丸同烏冬。全部吸滿湯汁,配飯一流。串燒方面亦值得一試,尤其是係雞類,嫩滑多汁,香氣十足、菜品嘅話蕃薯都唔錯,軟糯可口,完全唔乾。值得一讚係呢度嘅小食,全部即叫即炸,新鮮滾熱辣,私心推介蕃薯條,偏幼身但勝在蕃薯味出,甜甜哋,而且唔油膩、另外有池魚,人生第一次見過咁大條嘅,入面勁多骨但同樣勁多肉,外皮炸至酥脆可口,啖啖肉好過癮。

2024-10-19 131 浏览
令和鍋物酒場 (尖沙咀)尖沙咀厚福街9號豪華閣地舖至1樓-餐廳喺厚福街,位置非常方便,而且開到凌晨兩點,好啱同朋友一齊嚟!七點前埋單及離開又或者10點之後入座正價有八折,仲有白啤買一送一,坐低之後店員會先比一碟海帶前菜,裝修好有特色!座位方便大部份都係卡位坐得舒服之餘私隱度高🫶🏻-堂煮壽喜燒 $428有日本A4黑毛和牛250g配野菜豆腐盤~先用壽喜燒汁煎牛,然後再加少少甜豉油,再點啲膽汁入口即溶,超正!唔識燒嘅話仲可以搵店員幫手燒~-加配稻庭烏冬$28美國安格斯牛肉 100g $88食完壽喜燒之後可以搵店員加湯打邊爐,牛肉唔夠都可以再加配,啱晒食肉獸-美國安格斯三角小排肉150g $148口感鮮嫩,唔會太過油膩,配埋佢哋個醬汁超級惹味-汁燒秋葵 $16
令和鍋物酒場 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街9號豪華閣地舖至1樓
加配稻庭烏冬$28
美國安格斯牛肉 100g $88
美國安格斯三角小排肉150g $148
口感鮮嫩,唔會太過油膩,配埋佢哋個醬汁超級惹味
汁燒秋葵 $16
2024-10-18 188 浏览
黎到厚福街梗係搵地方食嘢啦!呢條街最吸引我嘅暫時係令和👅主要係想嚟食佢個壽喜燒🥰-一入到去就安排咗私隱度高啲嘅卡位俾我地坐👍🏻-堂煮壽喜燒 $428佢地既肉係A4和牛肩胛部位首先會有店員幫我哋整咗一次先如果想自己整就可以同店員講聲🥰啲牛肉勁嫩勁滑勁重牛味之前喺另一間度食實在太漏啦呢款牛肥瘦均勻點埋佢哋嘅蛋黃入口的肉好滑壽喜燒汁味道啱啱好我覺得份量好夠如果唔夠都可以再加肉😋之後就可以同佢哋講加湯煮埋啲配菜食😁啲豆腐超級滑,滑過BB塊面🤣-清酒兵庫縣漣川生蠔 $32隻生蠔又肥美又鮮甜淨係加檸檬已經好好食旁邊仲有兩杯清酒食完生蠔再配埋杯清酒真係超掂😎-令和海膽拿破崙 $118首先海膽同吞拿魚蓉都好新鮮整成拿破崙真係好特別中間有層脆脆嘅炸海苔配上鮮甜嘅海膽同吞拿魚蓉衝擊味蕾🥹-北海道帆立貝裙邊 $38睇落去平平無奇咁點知食落去超清爽可能係雪得夠凍除咗脆彈嘅口感之外冰冰涼涼又惹味🥰-蕃薯天婦羅 $38炸到好酥脆嘅天婦羅番薯有一定嘅厚度食落去好有口感👍🏻-椰子雪葩 $68係我最愛雪葩嘅味道椰子除咗好香滑之外仲有椰肉增加個層次感香濃幼滑🧡-檸檬威士忌梳打 $58 、梅干威士忌特飲 $58見到個檸檬咁

一入到去就安排咗私隱度高啲嘅卡位俾我地坐👍🏻

壽喜燒汁味道啱啱好
我覺得份量好夠如果唔夠都可以再加肉😋
之後就可以同佢哋講加湯
煮埋啲配菜食😁
啲豆腐超級滑,滑過BB塊面🤣

清酒兵庫縣漣川生蠔 $32隻

椰子除咗好香滑之外
仲有椰肉增加個層次感
香濃幼滑🧡

檸檬威士忌梳打 $58 、梅干威士忌特飲 $58
見到個檸檬咁壯觀一定要叫!
佢哋嘅酒真係令人一杯接一杯
尤其係聚會超適合!
見到佢做緊店鋪優惠🧡
全日支裝清酒半價!!!
7:00PM前埋單離座or 10:00PM後入座
正價食品8折📌生啤買一送一🍻每日三款指定火鍋半價💰超抵!

2024-10-16 289 浏览
同事帶我去食好西~ 話見到尖沙咀呢間日式料理 7點前埋單離座或者10點後入座有好多優惠。食夜啲到零晨2點又得😍 除咗正價食品有折,生啤又有買一送一,再唔係就有啲火鍋半價!咁抵食唔使北上喇,直接入喇~ 🥢令和海膽拿破崙結合咗海膽、吞拿魚蓉同埋紫菜。鮮甜同脆皮的口感,層次豐富,覺得可以成為招牌菜🥢芥末八爪魚八爪魚的彈牙口感,加上芥末的辛辣,刺激味蕾。胃口大開🥢甲羅燒用料夠豐富,有齊蟹膏、蟹肉、蟹子同埋海膽。香噴噴咁撈好就放去脆卜卜嘅飯焦上面😍~ 濃香蟹膏加上香脆口感飯焦,正到係推薦必食之一🦪仙鳳指生蠔係日本北海道直送新鮮嘅👍🏻成隻手掌咁大! 入口肉質鮮嫩,海水味十足🍶清酒原來全日支裝清酒半價!! 即刻叫番支雅山流😍🥢堂煮壽喜燒(先煎後湯)店員會幫忙先先用牛脂起鍋。首先用煎嘅方法去處理A4和牛肩胛。剛煎好嘅口感超超超嫩滑,牛肉味道直衝上腦~ 即時整個人充滿幸福感🥰 留淨幾塊和牛會加到壽喜燒湯煮。和牛嘅細膩油花同壽喜燒的甜醬汁完美融合~ 一鍋二吃真係好正👍🏻 食完都full晒飽晒

🥢令和海膽拿破崙

🥢芥末八爪魚
八爪魚的彈牙口感,加上芥末的辛辣,刺激味蕾。胃口大開

🥢甲羅燒

🦪仙鳳指生蠔

🍶清酒
原來全日支裝清酒半價!! 即刻叫番支雅山流😍

🥢堂煮壽喜燒(先煎後湯)

2024-10-10
今晚來到尖沙咀這間可愛的日式居酒屋店內的貓貓牆畫裝飾🐈🐱🐈‍⬛讓人一進門就感到輕鬆愉快 氛圍超棒的!這裡主打特色日式料理 🇯🇵提供超過𝟏𝟎𝟎款清酒和梅酒(˵ ͡° ͜ʖ ͡°˵)酒迷們一定會愛上這裡!✦【關西風】堂煮壽喜燒 ($𝟒𝟐𝟖)使用𝟐𝟓𝟎𝐠日本𝐀𝟒黑毛和牛💗肉質鮮嫩 雪花紋路美得令人讚歎當牛肉輕輕放入鍋中 油脂瞬間融化!散發出誘人的香氣 ♥(⸝⸝⸝ᵒ̴̶̷̥́ ᵕ ก̀⸝⸝⸝)ෆ入口時濃郁的牛味在舌尖綻放肉質極其軟腍 搭配生蛋汁更添滑溜感讓每一口都充滿滿足感٩(๑˃̶͈̀◡˂̶͈́๑)۶壽喜燒鍋還跟配一大份新鮮的野菌雜菜與帶有香甜醬油味的關東風湯底很搭呢~✦日本直送的北海道仙鳳指生蠔 ($𝟕𝟖/𝟏)生蠔肉質鮮美滑嫩 入口即化清爽又不膩 超鮮甜的 ˵ˊᯅˋ˵令人忍不住想再點一份!✦令和海膽拿破崙 ($𝟏𝟏𝟖)外形精巧而內涵豐富 醇厚鮮甜的海膽搭配綿密的拖羅蓉和酥脆的香炸海苔⸝⸝> ̫ <⸝⸝口感層次豐富 真的超滋甜!✦池魚唐揚 ($𝟑𝟖)外酥內嫩 絕對是下酒的最佳選擇!不過要小心魚刺 因為每條池魚都挺大條的(๑•̀ᴗ-)✦鹽燒雞翼 ($𝟐𝟖)✦薩摩半全翼 ($𝟐𝟒)✦菠蘿雪葩 ($𝟔𝟖)✦蕨餅

今晚來到尖沙咀這間可愛的日式居酒屋
店內的貓貓牆畫裝飾🐈🐱🐈‍⬛
讓人一進門就感到輕鬆愉快 氛圍超棒的!
這裡主打特色日式料理 🇯🇵
提供超過𝟏𝟎𝟎款清酒和梅酒
(˵ ͡° ͜ʖ ͡°˵)酒迷們一定會愛上這裡!

✦【關西風】堂煮壽喜燒 ($𝟒𝟐𝟖)

使用𝟐𝟓𝟎𝐠日本𝐀𝟒黑毛和牛
💗肉質鮮嫩 雪花紋路美得令人讚歎
當牛肉輕輕放入鍋中 油脂瞬間融化!
入口時濃郁的牛味在舌尖綻放
肉質極其軟腍 搭配生蛋汁更添滑溜感
讓每一口都充滿滿足感٩(๑˃̶͈̀◡˂̶͈́๑)۶
壽喜燒鍋還跟配一大份新鮮的野菌雜菜
與帶有香甜醬油味的關東風湯底很搭呢~

✦日本直送的北海道仙鳳指生蠔 ($𝟕𝟖/𝟏)

生蠔肉質鮮美滑嫩 入口即化
清爽又不膩 超鮮甜的 ˵ˊᯅˋ˵
令人忍不住想再點一份!

✦令和海膽拿破崙 ($𝟏𝟏𝟖)

外形精巧而內涵豐富 醇厚鮮甜的海膽
搭配綿密的拖羅蓉和酥脆的香炸海苔
⸝⸝> ̫ <⸝⸝口感層次豐富 真的超滋甜!

✦池魚唐揚 ($𝟑𝟖)

外酥內嫩 絕對是下酒的最佳選擇!
不過要小心魚刺 因為每條池魚都挺大條的(๑•̀ᴗ-)

✦鹽燒雞翼 ($𝟐𝟖)
✦薩摩半全翼 ($𝟐𝟒)
✦菠蘿雪葩 ($𝟔𝟖)
✦蕨餅 ($𝟑𝟖)

還有不少香氣四溢的串燒🍢🍡
和日式甜品可供選擇🍨🍍

🍶 優惠注意:全日支裝清酒半價!
如果在𝟕𝐏𝐌前埋單離座//𝟏𝟎𝐏𝐌後入座,還可以享受正價食品𝟖折、生啤買𝟏送𝟏
每日仲有三款指定火鍋半價的優惠,太划算了!

整體來說 這間居酒屋的料理酒品選擇多樣
而且料理的完整度挺高╰(*´︶  `*)╯♡
還有實惠的優惠 真是聚餐的好去處呢~

📍 令和鍋物酒場 (尖沙咀)
🐰: 𝟒.𝟒/𝟓

#eatwithkeikei #令和鍋物酒場
#尖沙咀 #sweetiedaily_tst

2024-10-09 288 浏览
香港飲食業依家一般都係好早關門,最近比我搵到一間開到凌晨2am嘅餐廳,於是就約埋好友一齊來食。呢到嘅裝修好有feel,同日本酒場嘅vibe好似,更加有好多卡位,店員都好friendly-呢到店員都好有禮貌,更加講解咗好多餐廳優惠,話全日支裝清酒半價,另外晚上7:00PM前埋單離座或者10:00PM後入座都會有正價食品8折或者生啤買一送一或者每日三款指定火鍋半價嘅呢d優惠。我地考慮左一陣就決定叫野食,睇完Menu之後有一樣嘢係大家都話一定要叫嘅,就係佢個堂煮壽喜燒!佢用咗日本A4黑毛和牛配埋野菜豆腐盤,而且店員會幫你燒,唔使自己郁手真係好正!呢到係我勁鍾意嘅關西風格壽喜燒,真係一聞到個味道已經開始流口水,牛肉亦都好嫩滑,入口即溶,野菜吸入晒壽喜燒醬,好甜好好食,當然加埋生蛋更加正。之後當然就係叫啲配酒一齊食嘅嘢食啦,首先就係串燒,包括鹽焗牛舌、鹽燒牛舌、汁燒秋葵。全部都燒得剛剛好,加埋佢俾咗芥末醬我哋,真係燒得好惹味。更加話呢度嘅秋葵係佢食過燒得最好食嘅。清酒煮蜆真心清甜又大隻,飲下酒再飲吓湯,個胃都真係幾舒服。西京銀鱈魚魚肉好滑好嫩,呢個都係必點item!鮟鱇魚肝都係一款少見嘅item

清酒煮蜆真心清甜又大隻,飲下酒再飲吓湯,個胃都真係幾舒服。西京銀鱈魚魚肉好滑好嫩,呢個都係必點item!鮟鱇魚肝都係一款少見嘅item,但呢到嘅都幾好食。

另外一樣令我好震撼嘅就係日本鬼魚川白布烏冬,基本上係一塊塊又薄又滑又煙靭嘅烏冬片,可以點三種唔同嘅醬汁,我個人就最鍾意麻醬。呢樣嘢用嚟打卡都一流。
2024-10-07 351 浏览
尖沙咀令和鍋物酒場位於厚福街,果邊出左名多日本野食,我地就揀左呢間好似日本果啲居酒屋🏮既餐廳,環境好闊落,光猛啲野食都好新鮮,特別係叫左個日本北海道厚岸生蠔🦪食落去帶帶小小海水味口感勁creamy,加埋啲秘製醬汁,真係一試難忙。前菜叫左芥末八爪魚同埋鹽味枝豆,芥末味偏重好開胃,佢哋嘅枝豆係熱食唔似平時食開嗰啲係凍嘅;小食方面,叫咗燒魷魚一夜干、鹽味雞軟骨、雞皮同雞腎串燒,串燒好食,火喉控制得幾好,不過雞皮我中意食脆身啲香口啲,燒魷魚就麻麻地唔值得叫。最後叫咗個廚師發辦二人刺身,有三文魚腩、吞拿魚、吞拿魚腩、帶子、鯛魚同埋八爪魚;刺身份量算大舊同埋都好鮮甜,魚腩位油脂重好正😋#吃貨 #吃喝玩樂 #食玩訓 #尖沙咀 尖沙咀美食 #居酒屋 #刺身 #串燒 #生蠔 #吃貨人生 #hkgirl #hkig #reels #foodie #instafood #instareels #instagram #hkfoodie

2024-10-06
  • 師傅發板(二人刺身)
2024-06-27 2083 浏览
好朋友同我補祝生日,帶我去令和,咦!我之前去過架喎,同朋友媽媽慶祝生日🎂今次叫嘅食物大部份都未食過嘅野,梅酒、生啤、枝豆、柚子香橙 highball 、 燒和牛串、燒雞腎、三文魚沙律、玉子燒、燒魚乾、炸魷魚、燒菠蘿、牛油果他他、燒豬腩肉、辣味啤酒。先講飲品,柚子香橙 highball ,係特別調製,餐牌未有🤭個造型已經好吸引,影相一流😂味道好清新、開胃;而辣味啤酒第一啖飲無咩特別,咪普通啤酒囉,嘩😳後勁凌厲,由喉嚨辣返出嚟😋又幾特別喎,怕辣嘅就唔好叫喇😂至於肉類:燒和牛串,約5成熟,入面仲好 juice ,唔會好韌、燒豬腩肉肥瘦分明👍🏻爽口唔肥膩。送酒佳品:燒魚乾、炸魷魚🦑燒完唔乾,令到我地啤酒一杯接一杯,食唔停、飲唔停🤣其他食物都正常水準,值得再來同朋友傾計食飯。
庆祝纪念
生日
2024-06-02 2797 浏览
開到2:00am, 唔怕傾傾下話要收工。每種食品都好好送酒。喜歡甲羅燒同芝士酒盜,甲羅燒用料真係好豐富,蟹膏蟹肉海膽蟹籽,撈埋然後放係香脆飯焦上面食,濃香蟹膏加上香脆口感飯焦,又有卜卜脆蟹籽,真係好好食。芝士酒盜就係cream cheese加上咸咸地嘅魚內臟漬物,雖然係魚內臟但一D腥味都無而且仲好惹味👍🏻。鯛魚刺身好新鮮,魚頭仲可以炸左佢,變身香脆下酒菜。個人覺得菠蘿威士忌梳打比檸檬威士忌梳打好飲,因為甜甜地😄

鯛魚刺身好新鮮,魚頭仲可以炸左佢,變身香脆下酒菜。

個人覺得菠蘿威士忌梳打比檸檬威士忌梳打好飲,因為甜甜地😄
2024-04-18 2566 浏览
同朋友慶祝生日揀左呢間食飯,而家大部分餐廳都有限時,一過時限就即刻趕客走,所以一入門口問reception過左時係咪即刻要埋單,佢好nice咁答話唔full就冇特別限時👍野食全部比想象中大份,亦都好好味。Service好,有講有笑唔黑面。
2024-02-28 2530 浏览
🔻澳洲M6和牛石板燒200g|$188有靚仔侍應幫手燒😋牛味香濃👍🏻🔻A4日本和牛豆乳湯壽喜燒200g|$328豆乳湯好濃郁🍲和牛搭配蛋汁超正😙仲有好多菜食🤣🔻清酒生蠔|$28蠔肉質鮮甜,配埋清酒估唔到又幾夾🤤🔻池魚唐揚|$38咁既價錢份量算多😝味道正常發揮☺️🔻燒冰火菠蘿|$28菠蘿多汁好甜🍍表面仲有焦糖🤩好好食,十分推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🔻澳洲M6和牛石板燒200g|$188
有靚仔侍應幫手燒😋牛味香濃👍🏻

🔻A4日本和牛豆乳湯壽喜燒200g|$328
豆乳湯好濃郁🍲
和牛搭配蛋汁超正😙
仲有好多菜食🤣

🔻清酒生蠔|$28
蠔肉質鮮甜,配埋清酒估唔到又幾夾🤤

🔻池魚唐揚|$38
咁既價錢份量算多😝
味道正常發揮☺️

🔻燒冰火菠蘿|$28
菠蘿多汁好甜🍍表面仲有焦糖🤩
好好食,十分推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2023-11-26
  • 燒冰火菠蘿
繁忙工作後,晚上與同事尋找氛圍感餐廳😍,一進門就被溫馨裝潢所吸引。木質裝飾、和風燈籠、紙屏風,營造出一種寧靜且舒適的氛圍🥰。服務員熱情迎接,菜單上展示著多樣美食,從新鮮海鮮到鍋物燒烤,應有盡有😘。(🌟以下是我們這頓餐所點的食物,可做參考~)🥩石板燒澳洲M6和牛100g這道菜以精選的澳洲M6和牛為主角,切成100克的薄片,呈現出鮮紅色的肉質,肉質緊實且富有光澤。和牛在石板上快速煎烤而成,使肉質保持嫩滑多汁。每一口都散髮出濃郁的牛肉香氣,🍤什錦天婦羅有蝦、紅薯、茄子天婦羅等,各種食材被裹上薄薄的面糊,炸至金黃色,外脆內嫩。每一口味道脆爽,外層的面糊香脆與內層的鮮嫩食材搭配成豐富的口感🦞海膽海鮮炒飯這款炒飯以金黃色的米飯為基礎,搭配新鮮的海膽和其他海鮮食材,裹上一層薄薄的炒飯醬汁,點綴著色彩鮮艷的蔬菜,海膽的鮮甜與米飯的口感香濃美味。🥒燒秋葵秋葵經過燒烤處理,呈現出鮮綠色的外觀,表面略帶焦香🫑燒青椒仔燒青椒仔保留了青椒本身的清脆口感,搭配著微咸的調味料,帶來一種輕爽的味道🍍燒冰火菠蘿表面呈現出金黃色和焦糖化的顏色,具有烤制後的香脆質地,鮮甜爽口。🍢燒明太子燒明太子是將魚子經過處理後的料理,略

(🌟以下是我們這頓餐所點的食物,可做參考~)

🥩石板燒澳洲M6和牛100g

🍤什錦天婦羅

🦞海膽海鮮炒飯

🥒燒秋葵
秋葵經過燒烤處理,呈現出鮮綠色的外觀,表面略帶焦香
🫑燒青椒仔

🍍燒冰火菠蘿

🍢燒明太子
燒明太子是將魚子經過處理後的料理,略帶金黃的外觀,每一顆燒明太子都散髮出濃郁的魚子醬的咸香味,並帶有微咸微甜的口感。
🍹奇異果乳酸梳打
杯中浮著新鮮切碎的奇異果塊🥝,每一口都帶來一股清涼的果香,奇異果的酸度與甜度相互平衡。
🍹士多啤梨乳酸梳打
杯中懸浮著新鮮的士多啤梨碎片🍓,色彩鮮艷,有濃郁的士多啤梨風味,酸酸甜甜。

餐廳播放輕柔音樂,與同事邊品嘗美食邊交談,大家歡笑聲不斷,分享美食、交流心情,留下了一段難忘的回憶。