2017-02-11 364 浏览
男朋友生日係openrice 搵左幾間俾佢揀,其他都係銅鑼灣所以佢揀左依間近d ,睇評論見大部分都係好評,點知又中伏6點3就去到,個陣無咩人,入座後佢都即刻拎左刺身同肉嘅拼盤上黎。刺身個盤勁大😂但每樣野每人其實得兩件,唔知係咪會按人數俾。兩個拼盤應該都係俾你試下你中意邊樣多d一陣再叫。刺身都幾好味嘅,但d肉真係勁普通,仲要連雪都未融,我就知出事啦😰😰😰不過唔好食都要食架啦,之後再叫左其他野黎果然不出所料,所有野都好普通。其實一心諗住黎食牛肉,但係牛肉無牛味...認真依個價,係觀塘銅鑼灣都食到高質燒海鮮加燒肉任食任飲放題,真係唔需要係度食。 旺角都有好多平過佢又好食過佢。仲有依度唔包飲品,要加30蚊先有無酒精飲品任飲😑 我都一定唔會單叫十幾蚊叫罐可樂,所以加左48叫左杯啤酒。加埋一兩個人 hkd 708 , 無下次仲有依間舖係極大煙,抽氣做得好差,個場未爆已經極大油煙。

6點3就去到,個陣無咩人,
入座後佢都即刻拎左刺身同肉嘅拼盤上黎。
刺身個盤勁大😂但每樣野每人其實得兩件,唔知係咪會按人數俾。
兩個拼盤應該都係俾你試下你中意邊樣多d一陣再叫。

不過唔好食都要食架啦,之後再叫左其他野黎
果然不出所料,所有野都好普通。
其實一心諗住黎食牛肉,但係牛肉無牛味...

加埋一兩個人 hkd 708 , 無下次

仲有依間舖係極大煙,抽氣做得好差,個場未爆已經極大油煙。
2017-02-10
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰。伊賀.勁燒海鮮放題。✰•*˚ ✿✿舌尖上的尖沙咀✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤ 和大少奶行尖沙咀,沒有疑問是要吃好東西的節奏 作為一個肚子裡有內涵的人——大少奶 同樣是喜歡吃有內涵的東西 早聽朋友說伊賀日本燒肉料理味道不錯 今次到此一試午市放題 ($198@) 以平板電腦點菜,方便又環保 小食、刺身選擇不少,但有些好食的如海膽原來早已售罄 一次品嚐燒肉、海鮮、刺身、炸物、前菜、野菜 先來一個伊賀刺身頭盤 味道新鮮,大蝦夠甜,而螺肉亦鮮美 鄰桌的日本人都看到頭都轉過來 因為他們點的是套餐,美食當前 可能有點後悔為何不選放題來吃 HAHAHAHA 沙律有多款選擇,最愛日式的麻醬沙律 配上燒肉特別清爽! 帆立貝、青口、大蝦都是我熱愛的海鮮 肥美而鮮甜,這任食的節奏,還有什麼好說的? 伊賀盛合拼盤 牛柳粒、牛小扒、肩肉都極具牛味,稍稍一燒即香濃美味 肉質還是不錯的 要選最愛,會是極上牛小排、伯爵茶漬羊片 入味而肉嫩,非常開胃 壽司是即點即製,快速上台 為大少奶點了鮟鱇魚肝,賣相份量大大 她說在口內融化,味道鮮濃

雜感女生 好味日記

˚*•。伊賀.勁燒海鮮放題•*˚

✿✿舌尖上的尖沙咀✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

和大少奶行尖沙咀,沒有疑問是要吃好東西的節奏

作為一個肚子裡有內涵的人——大少奶

同樣是喜歡吃有內涵的東西

早聽朋友說伊賀日本燒肉料理味道不錯

今次到此一試午市放題 ($198@)

以平板電腦點菜,方便又環保

小食、刺身選擇不少,但有些好食的如海膽原來早已售罄

一次品嚐燒肉、海鮮、刺身、炸物、前菜、野菜

先來一個伊賀刺身頭盤

味道新鮮,大蝦夠甜,而螺肉亦鮮美

鄰桌的日本人都看到頭都轉過來

因為他們點的是套餐,美食當前

可能有點後悔為何不選放題來吃

HAHAHAHA

沙律有多款選擇,最愛日式的麻醬沙律

配上燒肉特別清爽!

帆立貝、青口、大蝦都是我熱愛的海鮮

肥美而鮮甜,這任食的節奏,還有什麼好說的?

伊賀盛合拼盤

牛柳粒、牛小扒、肩肉都極具牛味,稍稍一燒即香濃美味

肉質還是不錯的

要選最愛,會是極上牛小排、伯爵茶漬羊片

入味而肉嫩,非常開胃

壽司是即點即製,快速上台

為大少奶點了鮟鱇魚肝,賣相份量大大

她說在口內融化,味道鮮濃

炸蝦尤為出色,香脆而不油膩

炸物之中,必點榴彈炸彈,因為甜呀~~

飲品另加,荔枝紅茶與蘋果紅茶都是頗佳的選擇

可以又燒又有刺身的午市放題

不用$200起點這個價錢算是頗抵食的了

小評:
味道:★★★☆☆

環境:★★★★☆

服務:★★★☆☆

衛生:★★★★☆

抵食:★★★★☆
题外话/补充资料: 小評: 味道:★★★☆☆ 環境:★★★★☆ 服務:★★★☆☆ 衛生:★★★★☆ 抵食:★★★★☆
2017-02-05
午餐
2017-02-06 240 浏览
初七人日,當然要慶賀一番,人人都生日嘛~ 趁我與友人還在放假,齊齊去吃燒肉實行火燒旺財😎來年賺錢豬籠入水。喜歡海鮮的我們必定會點青口與帆立貝~大家應該覺得它們表面上有些黃色的汁液很奇怪吧~ 其實這是牛油,當我們燒起的時候,牛油全都滲透海鮮中,使海鮮變得更香滑。沙嗲魷魚鬚點了又點,實在好吃~ 長長的魷魚鬚彈牙不在話下,最重要它醃漬入味,使魷魚燒起來時充滿沙嗲香味,不用沾醬也好吃。在燒肉期間一定會有點餓,自然不少得小食充飢一會,吃些芝麻八爪魚與螺肉最好不過。另外燒肉期間必食當然也食刺身吧~ 蟹棒甘甜多汁,口感微脆,北寄貝肉質略肥而組織堅挺,滑醇滋味,看得出很厚身。帶子結實渾厚有勁多汁,三文魚肥軟得無可挑剔,豐富的油脂,肥美鮮味與甘潤。甜蝦緊實有彈性,新鮮甘甜,顏色鮮亮,#魷魚 透明嫩滑鮮甜。除了三文魚與帶子刺身,還有榮螺呢~ 它的肉質軟嫩但是口感爽脆,處理得很乾淨,非常清爽。蔬果,肉類,海鮮樣樣有,五花腩油脂和瘦肉五五分佈,肉質相當軟嫩,可以搭配日本腿菇一起吃,蔬菜與油花最佳的組合。薄切裡肌肉口感較紮實,因為肉塊偏向原味,沒有事先醃製過,所以可以搭配桌上的醬油或選取其他醬料,自由變化出自己
初七人日,當然要慶賀一番,人人都生日嘛~
喜歡海鮮的我們必定會點青口與帆立貝~

大家應該覺得它們表面上有些黃色的汁液很奇怪吧~
沙嗲魷魚鬚點了又點,實在好吃~
另外燒肉期間必食當然也食刺身吧~

甜蝦緊實有彈性,新鮮甘甜,顏色鮮亮,#魷魚 透明嫩滑鮮甜。
除了三文魚與帶子刺身,還有榮螺呢~
它的肉質軟嫩但是口感爽脆,處理得很乾淨,非常清爽。
薄切裡肌肉口感較紮實,因為肉塊偏向原味,沒有事先醃製過,所以可以搭配桌上的醬油或選取其他醬料,自由變化出自己喜歡的口味。
蝦肉的鮮度也很棒,彈牙鮮甜。
極上小牛排色澤,紋路漂亮,軟嫩中又帶有嚼勁,完全不用任何調味單吃就很美味。
一口牛肉應該是雪花牛部份,咬勁較豐富,五分熟即可,烤太久會過老呢。
幾樣肉類吃下來,燒個車厘茄休息一下,中和油膩感是絕對必要的~
我們最愛糖心菠蘿甜入心之餘也沒有多餘的渣,燒的時候更香氣瀰漫。
雞翼味道有點像臘鴨😅

除雞獄雞中翼外有辛辣感,蜜糖芥茉與芝麻都是臘鴨味。

最特別這裡有雞泡魚乾,我也是第一次在燒肉吃到呢~
QQ牛醃得入味,伊比利亞橡果一口豬口感爽滑,油脂豐富味美。
2017-02-05 262 浏览
刺身放題食過,燒肉放題都食過。將兩者合二為一,都是第一次試。今次吃的是周末午市放題。桌上有日式燒烤爐,以及一部平板電腦,可以直接在平板電腦上落單,非常方便。首先出場的是刺身船。刺身船非常足料,包括甜蝦、三文魚、蟹柳、玉子、帶子、北寄貝,螺等。刺身新鮮,味道鮮甜。值得一讚是三文魚,選用三文魚腩,而且是厚切,好味。食完之後可以再用平板電腦加單。燒肉拼盤亦同樣豐富,有伊賀一口牛、安格斯牛肉、牛小排、五花腩等。伊賀一口牛最出色,一啖一口,肉質滑嫩,味道不錯。食完燒肉之後食燒海鮮。帶子預先加了牛油,燒熱之後牛油滲透帶子,香味誘人。伊賀沙律沙律材料豐富,有飛魚子、三文魚粒、帶子粒、沙律菜,加上酸酸甜甜的沙律醬,令人開胃。海膽手卷海膽鮮甜,加上魚子,層次口感豐富。甜品相當有驚喜,是我最喜愛的Movenpick雪糕,為這個放題畫上完美的句號。

伊賀一口牛最出色,一啖一口,肉質滑嫩,味道不錯。
伊賀沙律
海膽手卷
海膽鮮甜,加上魚子,層次口感豐富。

2017-01-22
香港想食燒肉都係韓式的比較多,今次食日式喇! 先唔講其他野,呢度環境都好唔錯,好多卡位,夠private而且好先進甘用ipad落單,唔洗下下都寫紙甘麻煩,甘唔環保,抵讚食物款式種類好多,刺身 壽司 肉類 炸物 海鮮 全部任叫係未燒肉前緊係食左刺身先,刺身款好多,我就乜都嗌左啲,刺身新鮮,最好食都係三文魚,幾肥美,唔錯壽司就少少地嗌左幾件,因為要留肚一陣食燒肉壽司全部細細件,一啖食得哂,件件都靚靚仔仔,非常唔錯!仲有我最中意既花之戀啊,正!炸物都係唔少得芝士年糕喇,一咬即刻爆開,芝士唔漏啊,我好中意食,encore左三次,哈哈終於食肉喇,牛肋骨 牛頸脊 安格斯 牛柳粒 乜乜乜齊哂啊,選擇非常多,我同朋友都好滿意~ 而且肉質都唔錯不過因為肉類油份比較多,尤其是豬頸肉果類肉比較肥同多油,燒時好搶火,所以我建議唔好貪心一次過燒太多肉可以燒下生蠔 虎蝦 ,都好唔錯蠔唔洗放調味都好好味,不過唔好燒太耐,會dry,燒到熟就可以即刻食虎蝦我都encore左三次,夠大隻又新鮮,好中意啊最正係甜品有movenpick 雪糕!抵翻哂呢餐整體好滿意,食完好滿足呢~
香港想食燒肉都係韓式的比較多,今次食日式喇!

先唔講其他野,呢度環境都好唔錯,好多卡位,夠private

食物款式種類好多,刺身 壽司 肉類 炸物 海鮮 全部任叫
壽司就少少地嗌左幾件,因為要留肚一陣食燒肉

可以燒下生蠔 虎蝦 ,都好唔錯
虎蝦我都encore左三次,夠大隻又新鮮,好中意啊
最正係甜品有movenpick 雪糕!抵翻哂

呢餐整體好滿意,食完好滿足呢~
2017-01-10
2017-01-28 204 浏览
平時到赫德道一帶,多數都係同朋友淺嚐兩杯,而今晚同呢度嘅目的唔係飲酒,而係食餐優質日本燒肉放題。呢間餐廳並無任何嘅落單紙,用嘅係平版電腦,方便快捷。輕鬆撳兩個制後,各款食物就即將上場。先有刺身船,各款賣相精緻嘅刺身睇起上黎吸引之外,味道仲好好: 三文魚厚切,魚油味香; 帶子鮑片亦都煙韌彈牙,選料夠晒上乘。之後就到肉食時間: bite size和牛粒燒得5成熟,一口一粒牛味香濃嘅嫩口,一流享受; 豬腩肉片脂肪比例啱啱好,燒得夠熟之餘,又夠香脆而燒扇貝亦都係必選,係牛油嘅點綴之下,令本身份量大而質感彈牙嘅扇貝加分!而炸物當然不可不叫啦,各款炸物都係即叫即炸,熱辣辣上場。炸蠔肥美、炸蝦亦彈牙,質素相當高!高質素嘅餐廳,當然要有高質素甜品作結。3款不同味道嘅Movenpick雪糕任君選擇,確實係頂級嘅享受。
2016-07-24
2017-01-24 2202 浏览
好少餐廳我係會想食過番尋味而呢間就係其中一間, 前幾又同左個日好姊妹去食生日飯,  果然係無令我失望!香港地啲餐廳好慳位, 真係好少可見到呢啲排排坐嘅日式設計, 即刻加分!今次得地揀左戶外炭爐區,坐得更加舒適次餘,仲更可以暢所欲言,又可以食到炭燒嘅味道, 一舉兩得!話就話食燒肉, 但食得多都會膩架嘛! 所以話其他食物都好重要. 好似呢碟打頭炮嘅刺身拼盆咁, 又滑又多汁, 新鮮到差啲唔記得自己係黎食燒肉叫左個每次放題都必食嘅蟹籽沙律, 蟹籽數量一啲都唔孤寒, 成個沙律味道好新鮮好夾每個女仔都會對花之戀有情意結, 呢個花之戀大小剛剛好成個放入口, 啱哂咀細嘅少女! 刺身同樣咁新鮮, 入面個醬唔會過多, 好有初戀FEEL!終於黎到重點啦就係我期待左好耐嘅炭燒海鮮! 從所有海鮮都非常新鮮, 望住虎蝦慢慢變色, 等到墨魚仔縮埋一舊, 再見到元貝上面嘅汁開始沸騰, 加上燶厚嘅炭燒香味, 真係一大享受! 加少少海鹽鮮味更出, 強烈建議! 但切忌燒得太熟, 否則浪費左呢一度佳餚!今餐食得盡興又夠飽,大滿足呀
好少餐廳我係會想食過番尋味
甜蝦、三文魚、螺、八爪魚、玉子、赤貝刺身
蟹籽沙律
花之戀壽司
燒虎蝦、墨魚仔、元貝
終於黎到重點啦

今餐食得盡興又夠飽,大滿足呀
2017-01-07
甜蝦、三文魚、螺、八爪魚、玉子、赤貝刺身
蟹籽沙律
花之戀壽司
燒虎蝦、墨魚仔、元貝
2017-01-19 1882 浏览
之前同大學同學講起燒肉放題,大家都諗唔到香港邊一間係好有代表性,之後其中一個於尖沙咀工作既同學就介紹左呢間俾我地,試完之後又真係覺得幾好果度有日式裝修配合香噴噴嘅燒肉味,成個環境好有氣氛。座位亦有開放式嘅圓桌、partition卡位同戶外炭爐區,任君選擇一開始我地就叫左d刺身,分別係甜蝦、帶子、螺、素鮑片,本來對燒肉店既刺身無乜期望,但估唔到拍得住主打刺身既店舖。刺身一咬落去就流出鮮甜既肉汁,一啲都唔腥,食得出佢地對食物質素既要求。我最欣賞係帶子,因為一雪得唔好就好易有雪,但呢個帶子溫度啱啱好,將新鮮嘅味道原原本本帶出嚟。之後就去到主菜,最印象深刻係玉子鰻魚。我每逢去日本都一定要周圍食玉子,但從來都未試過自己燒,今次仲要加埋鰻魚可以自己燒真係好正!暖粒粒既玉子配埋滑溜溜既鰻魚簡直一試難忘!除此之外當然唔少得我最愛既雞翼同金菇,簡單既食物但食得出食材一啲都唔馬虎,咁當然首先唔好燒焦啦!炸物都係我嘅至愛之一。芝士年糕就好多地方都有,但呢度既唔會太油,芝士係半溶狀態,但唔會燙咀,係我食過至好味既!另外榴槤炸彈都算係驚喜,嚟到已經聞到好香,榴槤入口即溶,引唔住要食多幾粒!食番個胡麻蕃茄沙律re
甜蝦、帶子、螺、素鮑片刺身
燒雞翼、金菇、玉子鰻魚
榴槤炸彈、芝士年糕
胡麻蕃茄沙律
食番個胡麻蕃茄沙律refresh下先。醬料份量啱啱好,加入去新鮮蔬菜好配合!
MOVENPICK雪糕
高級既日本餐廳當然要有高級嘅雪榚,呢度係MOVENPICK嘅雪糕黎!好好味呀~~

今晚大家都食得開心又滿足
榴槤炸彈、芝士年糕
胡麻蕃茄沙律
MOVENPICK雪糕
2017-01-18 272 浏览
同朋友聚會見大家想食燒肉,所以就搵左間近地鐵站既試下啦。這裡環境都幾靚,而且座位不會太擠,我同朋友都可以放心甘傾計,唔洗驚比人聽到我地講野J。至於野食放面,雖然食物選擇唔多,不過上菜速度幾快同埋都幾新鮮。食肉派既朋友話D肉幾靚。雖然我平時鍾意食海鮮同剌身多D,都覺得幾好食。佢地D螺同帶子真心好食,算係我食過最好食放題/燒肉店既幾間。而且呢到有我好鍾意既燒菠蘿(好少燒肉店有甘),所以食物方面都幾滿意。我地最後都留左幾耐先走,都無比人趕。如果下次有聚餐,我應該都會再考慮呢到。
同朋友聚會見大家想食燒肉,所以就搵左間近地鐵站既試下啦。

2017-01-13
  • 牛肋牛,虎蝦,帶子刺身
2017-01-14 1923 浏览
成年冇見的友人,有大把話題,所以揀了日式燒肉放題,而且有埋刺身及日本料理任食,不用煩點菜,想食咩都得,晚上有分時段收費,我地食120分鐘,每位$258,加$30可任飲。座位間有距離,不侷促,張枱仲夠大,可以放唒食物。有電子menu極之方便,揀選好食物,用電子memu提交,極快送來食物,而且服務貼心又有禮貌。先上刺物船,好大隻好有氣勢,裝飾又靚。有三文魚、八爪魚、松葉蟹棒、劍魚、北寄貝、甜蝦、榮螺、魷魚、玉子卷等等。三文魚好肥美好油潤,八爪魚同榮螺都夠彈牙,松葉蟹棒啖啖肉。甜蝦好大隻,鮮甜嫩滑。北寄貝好爽口,魷魚也柔軟好味。反而劍魚同玉子卷較普通。第二輪點多了帶子,味道好好,軟腍鮮甜,好似入口化開般嫩口。海膽三文魚籽手卷必食,雖然海膽較少,但味道甘甜,加上魚籽爆發咸鮮味,唔使醬油都夠味,紫菜仲脆卜卜。飲品多數$20/罐,我地每人都飲左2-3罐,所以一開始就揀加$30任飲比較抵。菠蘿芬達少見,加上我未飲過,原來都幾好飲幾新奇,有菠蘿味唔會飲返d悶野。再來日式燒飲盛合拼盤,有齊牛肉、豬肉。燒啦燒啦,日式用網燒,較適合燒牛肉,有別於韓燒的鐵板。極上牛小排好有油香,肉質柔軟。豚肉片好爽口,好肉豬

座位間有距離,不侷促,張枱仲夠大,可以放唒食物。
刺身船
先上刺物船,好大隻好有氣勢,裝飾又靚。
三文魚
三文魚好肥美好油潤,八爪魚同榮螺都夠彈牙,松葉蟹棒啖啖肉。
甜蝦
帶子
第二輪點多了帶子,味道好好,軟腍鮮甜,好似入口化開般嫩口。
海膽三文魚籽手卷
菠蘿味芬達
荔枝紅茶

燒肉盛合拼盤
再來日式燒飲盛合拼盤,有齊牛肉、豬肉。
燒肉盛合拼盤
燒啦燒啦,日式用網燒,較適合燒牛肉,有別於韓燒的鐵板。
燒肉盛合拼盤
極上牛小排好有油香,肉質柔軟。豚肉片好爽口,好肉豬頸肉質感。

伊賀一口牛好juicy好有咬口,帶骨牛肋肉好似牛仔骨咁,牛味濃又有咬勁。
牛肉、雞翼、蝦
第二輪我再點了虎蝦、黑豚腸、手切哈娒豬大腸、牛舌、極上牛小排、伯爵茶漬羊片及三款口味雞翼。

虎蝦好易燒,殻紅離肉就食得,都易去殻,肉質彈牙蝦味突出。牛舌爽口,豚肉腸脆皮,腸肉香口惹味。
豬大腸同羊肉片較普通。反而三款不同口味的雞翼都好正,入味得來燒得皮脆肉嫩,有款辣的更香更惹味。
日式燒肉、雞翼、蝦、牛油粟米
仲有牛油粟米超香超甜,大人細路必食。
沾醬料有鮮檸檬汁
配料及醬料也可叫,我要了鮮檸檬,可配雞翼及海鮮類。更有蒜蓉可配肉類。
京蔥、菠蘿、牛舌、龍脷柳、墨魚仔
最尾叫了海鮮類的龍脷柳、墨魚仔、菠蘿及京蔥。

最抵讚係分開裝的龍脷柳,不但防止魚肉痴燒網,分開來燒更易控制燒熟,魚肉嫩腍又滑,好有香草味,唔腥仲好味。
京蔥燒後好香有微微辛辣,夾牛肉食一流。墨魚仔都易痴網又縮水,但好快燒熟,雖然細粒左,但都彈牙美味。

菠蘿用新鮮的切得較大片,自己中意點燒都得,我較喜歡燒得又香又微焦,咬落juicy多汁。
魷魚鬚
魷魚鬚醃得入味,燒完縮少少,質感彈牙爽口,也是必食之一。
送雪糕
最後走時話有雪糕送,原來係movenpick雪糕,貴得黎好食既雪糕,正啦。立即揀口味,有朱古力、士多啤梨、雲呢拿可選,我要酸酸甜甜清新士多啤梨,貪有好多果肉。朋友要雲呢拿有天然雲呢拿籽香味。
2017-01-12
京蔥、菠蘿、牛舌、龍脷柳、墨魚仔
魷魚鬚
送雪糕
2016-12-26 557 浏览
一行四人按時來到,一出電梯,就聞到濃濃的燒肉味,成間餐廳煙霧瀰漫,很明顯抽風設備唔得,第一印象已經唔好。算!坐位靠窗都幾好,一坐低不久就送上一條刺身船和一盤燒肉拼盤,刺身尚算新鮮,但牛肉就完全唔掂,再點多一次牛肋肉,都係完全沒有牛肉香。牛舌很硬,難以吞下。肉類唔想再落單,海鮮的大蝦好味,元貝又細又冇味,全晚海鮮都係落咗一次單。燒肉汁太甜,豉油很咸,沒人來換碟,沒有任何服務,總之以300幾元一位的選擇很多,這間太难食,一定冇下次!!失望!!
2016-12-20 442 浏览
今晚4個人去左呢間食刺身同燒肉,一入去都幾大油煙,但陣陣肉味都吸引既。地方幾大。嚟度梗係點晒佢d 肉食。個餐紙都寫晒所有部位既肉名,方便易明。點菜用ipad,十分方便。當然要點埋刺身! 都幾新鮮,中規中矩。再點埋海鮮! 肉類同海鮮放爐邊燒就最好,但店員唔會主動換燒網,俄網比較濃,人手有點不足,所以自助落單比較好。再點小食,榴連波波幾香。粟米幾甜。最尾有雪糕食是常識吧!食物還好,但呢個價錢可以做得再好d。哈!
地方幾大。
當然要點埋刺身
都幾新鮮,中規中矩。
再點小食,榴連波波幾香。
粟米幾甜。
最尾有雪糕食是常識吧!
食物還好,但呢個價錢可以做得再好d。哈!

2016-10-20
早前跟男友去完日本,返到香港大家都有思鄉病,所以就去左呢間任飲任食去慰藉一下心靈~平日一至四2000-2200時段收費為HK$258,價錢都幾合理,而且地理位置好方便,近MTR附近!我們8點入座,坐下來枱上都有教大家點去燒肉,等大家燒得好味D~而每個爐上面都有獨立的抽風系統,所以入到餐廳內都唔覺得太大煙,抽風系統不錯!而這裡的格局報置就好日式,一卡卡座位,座位之間都好寬敞~這裡比較環保,點菜都是用電子平板電腦,想食咩睇下就一目了然,仲有圖片在旁,好岩外國遊客唔識中英文都可以點!呢度唔止有燒肉,還有刺身、小食、野菜、海鮮、炸物、壽司等各式日式料理等,總有一款合你心意!每入座都會有一船伊賀刺身頭盤~成板海膽都有,如果自己再點叫是要補錢~海膽幾新鮮,海水味濃,唔太腥,不錯~還有其他刺身也不錯,不過每件都比較細小,如果唔夠就可以自己再點~身為三文魚控的我倆,當然唔夠要再encore,再來的一碟Size明顯比之前的大片及厚身~肉質好嫩滑,有三文魚香味!之後還有這客伊賀盛合拼盤,主要都是肉類~每款都有少量,可以先試試邊款比較岩胃口然後再點~而我們就覺得牛舌、牛柳粒、牛肩肉比較出色,牛味香濃,只要燒
而這裡的格局報置就好日式,一卡卡座位,座位之間都好寬敞~

每入座都會有一船伊賀刺身頭盤~
成板海膽都有,如果自己再點叫是要補錢~

海膽幾新鮮,海水味濃,唔太腥,不錯~
之後還有這客伊賀盛合拼盤,主要都是肉類~

每款都有少量,可以先試試邊款比較岩胃口然後再點~
而我們就覺得牛舌、牛柳粒、牛肩肉比較出色,牛味香濃,只要燒得好,肉質就唔會太粗糙,不錯!
這款牛肩肉易咬,同比較薄身,不錯!
而牛舌口感就比較爽口,牛味夠!
吃了燒肉,可以食返D沙律中和一下,這客和風沙律好好味,上面混有芝麻醬,惹味開胃,我encore多一碟tim!
牛油栗米可以直按放上爐上燒,可以拎上黎小心鐵兜熱,甜甜的栗米加上牛油實在係正~
燒菠蘿好香,是原個菠蘿片,輕輕燒濃少少幾香~
有燒海鮮就點了個帆立貝,都幾大隻,唔好燒得太耐變乾水就可以了!
螺肉壽司軍艦不錯,不過紫菜略為變淋了一點~
後記:

對於整體的食物都好滿意,亦都無漏單情況~

不過職員就比較少,人客多,可能有時忽略客人,如果請多幾個職員返工就會比較好~
2016-11-10
2016-12-09 475 浏览
尖沙咀區一向不乏質素高嘅餐廳,今餐日本燒肉放題同樣都可以位列其中。餐廳座落赫德道,地點方便,用平版電腦落單,輕鬆撳兩個制就有野食。首先有我最愛嘅刺身船,帶子煙韌,肉厚新鮮;厚切嘅三文魚,魚油味香; 而甜蝦同樣選料上乘,滋味十足。餐前小食同樣可以任叫,螺肉及八爪魚非常惹味,食完之後令人胃口大開,迎接種種嘅肉食。和牛粒同肥牛片嫩口而帶有牛香嘅味道; 豬腩肉片燒得金黃香脆,同樣美味之極,而各款味道嘅雞翼醬汁亦掩得入味,令人不禁要多食兩隻。而炸物即叫即炸,當然要試啦。炸蠔肥美、雞軟骨勁香脆,樣樣質素都好高! 而燒扇貝加上牛油一齊燒,真係加晒分,品嚐份量大嘅扇貝,真係啖啖滿足!最後有Movenpick雪糕作結,3種味道任揀,甜絲絲軟綿綿嘅質地,確實係高質享受。

2016-07-24
2016-12-05 2466 浏览
買完行山用品,走到約好的地方吃放題。  伊賀日本燒肉料理不在大街大巷,附近酒吧臨立,其實唔留意都唔會太察覺這幢大廈。價錢分段收費,因為係黃金時段,所以$258一位呀 !  早DD遲少少就可以HK$33啦 ....座位以卡座為主,亦有部份是BAR檯型式,吃燒肉的地方當然少不了每檯也預設了抽油煙管。好有私人空間一坐下,侍應告知第一輪會比首刺身船同一客燒肉拼盆,另外比個TAB我地自己落ORDER , 好方便  飲品選擇也不少第一輪美食到啦大大隻刺身船上咗岸啦 !   選擇多, 質素OK 第一輪既燒肉拼盆  又係又玩又食既時間啦 !   用TAB 玩落ORDER 既部份食物: SALAD ~ FRESH !!!!!  蔬菜 海鮮  蝦蝦蝦 點咗不同食物每樣少少咁試,最後變咗雜錦小拼盆 最後..... 每人有1杯MOVENPICK ICECREAM呀
買完行山用品,走到約好的地方吃放題

好有私人空間

飲品選擇也不少
第一輪美食到啦
大大隻刺身船上咗岸啦 !
   選擇多, 質素OK
第一輪既燒肉拼盆

又係又玩又食既時間啦 !

用TAB 玩落ORDER 既部份食物:
SALAD ~ FRESH !!!!!
 蔬菜

海鮮

蝦蝦蝦
點咗不同食物每樣少少咁試,最後變咗雜錦小拼盆

题外话/补充资料: 上菜速度快,STAFF成日會走嚟望下有冇咩跟進
2016-11-08