2018-04-16 125 浏览
今日同女朋友喺尖沙咀行完街,經過The Hart見到呢間燒肉店,都見有啲肚餓,所以同女朋友上咗去試一試呢間嘅燒肉店。店內好寬大,而且座位舒適,全部座位都係大枱,唔會令到人覺得狹窄,而且全部都係好舒服嘅梳化椅。而餐廳亦都好窩心,喺枱度有張餐紙,係教人大火用嚟燒牛肉嘅,細火用嚟燒雞肉同豬肉。喺燒烤爐嘅側邊,亦都有好多嘅醬料,方便我哋燒完之後自行添加,但係餐廳提示我哋大部份嘅豬肉已經經過醬汁調味醃製,所以都建議我哋燒完豬肉自己添加醬料。落單亦都好方便,你用餐廳提供嘅iPad 想食乜嘢,就將啲食物添加,簡單而又環保。雖然餐廳有提供壽司,但係我哋都冇乜點叫道,主要都係食燒肉。另外我覺得最值得推介嘅係呢度嘅虎蝦,大隻之餘,都好新鮮。

雖然餐廳有提供壽司,但係我哋都冇乜點叫道,主要都係食燒肉。

另外我覺得最值得推介嘅係呢度嘅虎蝦,大隻之餘,都好新鮮。
2018-03-07
2018-04-14 122 浏览
尖沙咀交通便利,是聚腳好地方,今日一班人去了伊賀日本燒肉料理,勝在任飲任食,各人可按自己的喜好下單,而且價錢合理,每位只不過是$258。餐廳使用tablet 下單,每款食物都附有圖片,十分方便,基本上從下單到上菜,快則幾分鐘內完成,點的份量與實則無分別,值得一讚。食物選擇方面,燒肉有十多款,當中推介帶骨牛肋骨和牛舌,牛肋骨肥瘦均勻,牛味濃郁,由於切得較厚,吃起來有口感,而牛舌薄薄的,入口非常爽口。海鮮類推介帆立貝、帶子刺身和炸蠔,帆立貝和帶子刺身鮮味十足,而炸蠔炸得皮脆肉嫩,蠔有蠔味。以二百多元來説,絶對是物超所值,要回本應該不太困難。
以二百多元來説,絶對是物超所值,要回本應該不太困難。
2018-04-10 113 浏览
如果話去一轉唔夠喉的TRIP,返黎一定係會係咁揾返旅行未食夠的野黎食。所以就約左朋友放假黎食個燒烤。 因為係尖咀睇戲,所以去左伊賀醫肚。餐廳入口處有張好大的圓型Bar枱,上面放滿清酒。 而其他位就係長枱同卡位,裝修完全同日本無異,好似返左去日本咁。午市人未算多,好舒服。星期六午市燒肉放題$298加一,但原來有75折,所以好抵下。 一坐低,事不宜遲,即刻落單,呢度落單用ipad,好方便,落完唔使5分鐘,野食已經上枱。可能因為無食早餐,所以見到啲肉雙眼發光。 先黎左啲刺身先,甜蝦都算幾大隻,帶子;三文魚、北寄貝雖然係薄切,但都鮮甜同埋新鮮。仲有我最愛的芝麻八爪魚,一份都大大隻,一啖一隻,好滿足。 到了主角燒肉,玉唔算厚厚,但細細件,密蜜食就過足口癮。牛舌如果厚啲就perfect。一口牛、無骨牛肋肉都encore了2轉,因為比較有牛味同咬口。 安格斯牛小排,我地encore了4轉有多,因為花紋好靚,燒完啲油同肉溶為一體,夠晒肥美又咁香。好好食!!!去到後期,全程只食這個牛小排和牛舌食到飽。 雖然牛係我地的主打,但其他食物我地都有試。好似海鮮咁,扇貝、青口

雖然牛係我地的主打,但其他食物我地都有試。好似海鮮咁,扇貝、青口同埋蝦都大大隻,唔會營養不良咁,燒完色澤仲好靚,十分不錯~

炸物好新鮮熱辣,香芋丸甜甜地,好煙韌,外面咬落去脆卜卜,入面有微甜芋蓉。雙皮奶卷脆口,入面creamy,仲有士年糕咸咸地又煙韌,都好食。

其實燒肉放題黎講,呢度食物種類有成11版可以選擇,我地因為得2個人,所以食得好精,只食燒肉為主,仲有好多都未試,好似丼飯呀,烏冬咁,所以如果一大班人黎聚會就會更加開心,好四人同行仲會有一人免費優惠。

最後食埋個movenpick雪糕,飽到食唔落先去埋單走人,夠晒滿足~~下次揾機會再黎。

2018-03-25
  • 安格斯牛小排,伊賀一口牛,牛舌,
  • 無骨牛肋肉,香芋丸,芝士年糕
2018-04-09 112 浏览
係一間好似酒店既門口再坐Lift上去私隱度幾高既燒肉店都係第一次去<3充滿期待~!一黎到 店員會好貼心同你解釋佢地落單既程序係用個pad黎落單 所以唔洗下下都要舉手同+紙咁唔環保餐單上有12個分類要講下佢最尾係有個醬油類其實台面已經有兩隻醬但如果唔夠可以係呢個醬油類到再叫其他醬油試下嫁~!熱左個爐就緊係要食左佢呢盤咩都有既" 大 包 圍"呢個燒肉都係一黎到就會自動送上應該都係佢地比較多人點既食物而呢間店既食物我地都覺得好新鮮同埋我地本身都好MA煩但呢間餐廳既牛係好有咬口,唔會有SO味,真係好香牛味出面食放題冇幾多間真係用好靚既牛俾你咁樣任食雞同豬既調味亦都整得好出色肥瘦岩岩好 而豬更有小小入口就溶溶地既感覺雞亦都好滑DODO <3同埋佢個蟹子沙律我地真係N call左N次!!!份量小小但青瓜新鮮食咁多肉中間食下呢個小食真係岩岩好~!擺到滿滿嫁... ...正呀!同埋最緊要食燒肉係個爐好 夠 熱  ~!所以D野都好快熟如果一班人黎就唔洗驚要燒好耐喇~!同埋個地方夠大 又有室外位吹水 食野 飲酒絕對一流飲品方面都幾多選擇$8一罐~!如果食到尾可以自己熄爐嫁門口有個立體投射
係一間好似酒店既門口再坐Lift上去

餐單上有12個分類
要講下佢最尾係有個醬油類
其實台面已經有兩隻醬
但如果唔夠
可以係呢個醬油類到再叫其他醬油試下嫁~!

熱左個爐就緊係要食左佢呢盤咩都有既" 大 包 圍"
呢個燒肉都係一黎到就會自動送上
應該都係佢地比較多人點既食物

而呢間店既食物
我地都覺得好新鮮
同埋我地本身都好MA煩
但呢間餐廳既牛
係好有咬口,唔會有SO味,真係好香牛味
出面食放題冇幾多間真係用好靚既牛俾你咁樣任食

雞同豬既調味亦都整得好出色
肥瘦岩岩好 而豬更有小小入口就溶溶地既感覺
雞亦都好滑DODO <3

同埋佢個蟹子沙律
我地真係N call左N次!!!
份量小小
但青瓜新鮮
食咁多肉
中間食下呢個小食
真係岩岩好~!

擺到滿滿嫁... ...正呀!
同埋最緊要食燒肉係個爐
好 夠 熱  ~!
所以D野都好快熟

如果一班人黎就唔洗驚要燒好耐喇~!
同埋個地方夠大 又有室外位

可以自己熄爐嫁

門口有個立體投射 好得意

lunch 咁樣食
晚餐真係唔洗再食太多野
因為真係大滿足呀~!
题外话/补充资料: 可以+$50 任飲啤酒(唔記得有冇指定咩啤酒) / $30 任飲非酒精飲品
2018-04-08
2018-04-08 114 浏览
同食肉獸食放題最開心。我很久未吃, 因為很怕那份油煙同大大塊但咬唔開的肉。不過, 伊賀的確有質素。 先讚其上食物的速度, 都很快捷, 而且數量準確。食物都新鮮, d肉類肥瘦均勻, 當中最令我點完想再點是小牛排, 一口牛, 墨魚咀, 辣雞翼, 鯖魚, 鴨胸, 牛油粟米, 火灸系列壽司等。全部都很多汁, 味道很香, 很好味! 特別想欣賞它的粟米, 真的真的用了很正的牛油, 吃下甜鹹味中和了, 令人上了隱。要讚吓炸物中的榴槤炸彈及炸抹茶雪粽, 榴槤味跟抹茶味都濃, 內心也很軟滑, 吃下不算油膩。如果炸抹茶雪糕的炸粉再薄一點會更好味。另外, 燒菠蘿很鮮甜, 也能燒得點脆, 因為它選擇用薄切方式。飲品有多款, 也有難得的冬瓜茶, 令人有得中和熱氣。總結, 放題能吃到這個質素, 難得! 可以一試!
日式燒肉放題午餐
日式燒肉放題午餐
2018-04-08 1594 浏览
呢日放假約朋友食晏,早已知道佢係無肉不歡,不過估唔到佢連食晏都建議去食燒肉放題,見佢興致勃勃咁就一於捨命陪君子啦呢度地方夠大夠闊落,加上午市無咁多人,真係坐都坐得舒服啲假日既午市都有七折,所以就HKd$(298+10%)×70%一位,唔包飲品任食120分鐘呢度係用 iPad落單夠環保,除左肉類海鮮之外,仲有唔少刺身炸物同小食沙律等等日式食物可以揀一黎到店員就會送上一盤肉類拼盤,每樣少少,可以試左先再order自己既心水當中自己就偏好個牛小排同一口牛而朋友就大讚個虎蝦,肉質夠爽唔梅,都幾新鮮我地見到刺身既種類都有好幾款,所以都點左啲黎試下,質素都ok啵炸物小食同壽司都叫左幾款試下啲壽司唔會好大舊,細細地一件都幾好,可以試下又唔會搞到食一兩件就飽左咁嗰芝士年糕都唔錯,即點即炸,炸得乾身唔油,年糕煙煙韌韌,芝士流心而燒菠蘿呢一環就必備既,又香又甜又多汁,仲可以幫助消化解解膩不過食燒肉真係好難唔飲野既,所以我地都每人要左罐8蚊既飲品黎解解渴最後仲有杯雪糕降溫做甜品添

呢度地方夠大夠闊落,加上午市無咁多人,真係坐都坐得舒服啲

當中自己就偏好個牛小排同一口牛

而朋友就大讚個虎蝦,肉質夠爽唔梅,都幾新鮮

炸物小食同壽司都叫左幾款試下

最後仲有杯雪糕降溫做甜品
2018-04-06 103 浏览
餐廳圓形吧檯都做埋可以烤肉既坐位,周圍也放了日本酒樽,貼上日本懷舊海報。午市$198一位任食120分鐘!檯上放了4樽醬料,分別是兩款燒肉汁,黑椒,七味粉同鹽,嫌醬料唔夠可以叫蒜蓉,沙律醬,芥末等!用平板電腦落單,方便快捷又環保!肉類中我地較喜歡安格斯牛小排同伊賀一口牛,色澤肉質都很好。以前成日食蟹籽沙律,比例正常,滿滿的蟹籽,沙律醬拌清爽既青瓜蟹柳絲食~好有當年的感覺!牛油粟米好美味,一人一碗仔!冬菇用煮完蜆既湯汁再煮!
用平板電腦落單,方便快捷又環保!
肉類中我地較喜歡安格斯牛小排同伊賀一口牛,色澤肉質都很好。

牛油粟米好美味,一人一碗仔!冬菇用煮完蜆既湯汁再煮!
2018-04-04 97 浏览
忙完一排,同事話要食好啲,竟然瘋狂到要食午市放題燒肉。作為一個大食妹,我當然樂意奉陪啦!食午市放題,除咗價錢較為實惠之外,一般情況之下亦冇晚市咁擠迫,可以在較好的環境品嚐較多的美食。環境闊落又乾淨,為我地預備好心情。先來前菜兩小碟,兩款都係我的至愛。呢度除咗燒肉,亦有唔少壽司等的日式美食,火炙三文魚壽司都幾精彩。肉類同海鮮上枱,欣賞佢哋好清晰完全冇漏單情況出現。牛肉夠香,雞肉就夠嫩滑。大大隻海蝦夠晒鮮味。估唔到食日式燒肉都有得燒牛油金菇,令我哋幾驚喜。更驚喜的是味道完全冇得輸,成為我哋當日encore得最多的美食。本人成日覺得放題同燒肉只可以在晚餐食,但其實我好開心有個咁為食的同事仔,擴展我的comfort zone。午餐,都可以食得好豐富!
忙完一排,同事話要食好啲,竟然瘋狂到要食午市放題燒肉。

作為一個大食妹,我當然樂意奉陪啦!

環境闊落又乾淨,為我地預備好心情。

先來前菜兩小碟,兩款都係我的至愛。

肉類同海鮮上枱,欣賞佢哋好清晰完全冇漏單情況出現。

牛肉夠香,雞肉就夠嫩滑。

大大隻海蝦夠晒鮮味。

2018-03-06
2018-03-27 1783 浏览
不想晚上吃燒肉放題咁貴,可以揀中午食,比較化算,而且人都小很多,又不用排隊。裝修是傳統日式燒肉店格局,入門有張大圓枱很有特色,另一邊係卡位,大枱中間間了木板分開兩組客人,令到客人有privacy,值得一讚。用平板電腦點餐不錯,放題有很多種類,有刺身、燒肉/野菜/海鮮、炸物、壽司,連醬油都可以點,包羅萬有。刺身有松葉蟹棒、帶子、榮螺、三文魚、甜蝦,都幾新鮮,一定要點榮螺,爽口彈牙。小食有胡麻蕃茄沙律、枝豆等。燒肉拼盤,一口牛、豬頸肉、雞翼、安格斯牛小排、薄切裡肌肉、比利時五花肉。基本上肉質不錯,幾有質素,放少許鹽調味便可。但肉片切得太薄,略為細塊,是比較容易熟,可惜令到口感差一點。燒牛肉解說: 將牛肉放在爐中間燒,可以短時間內燒熟又鎖住肉汁。而雞肉和豬肉燒的時間比較長,要放爐邊慢慢燒。燒芝麻雞翼很美味,真係燒到外脆內軟。燒野菜又點少得,有秋葵、冬菇、腿菇、翠肉瓜、南瓜,選擇豐富。其他口味的燒肉: 辛口海鮮醬豬頸肉、紅酒洋葱豚肉片、伊比利亞橡果一口豬、牛舌、帶骨牛肋肉,都唔錯。海鮮,活蜆、虎蝦活蜆再encore燒雞泡魚干、虎蝦、帆立貝、燒京䓤、糖心菠蘿牛油金菇、手切哈姆豬大腸檸檬紅茶$8、

小食有胡麻蕃茄沙律、枝豆等。

燒芝麻雞翼很美味,真係燒到外脆內軟。

海鮮,活蜆、虎蝦

活蜆再encore

燒雞泡魚干、虎蝦、帆立貝、燒京䓤、糖心菠蘿

牛油金菇、手切哈姆豬大腸

檸檬紅茶$8、荔枝紅茶$8

My love - Movenpick作結,有朱古力、士多啤梨和雲呢拿三個口味,好味程度不用多說,正!
  • 燒金菇
  • 芝麻雞翼
  • 牛舌
  • 刺身
2018-03-25 120 浏览
尖沙咀赫德道以往係出左名嘅酒吧街,但感覺上近年都有好多食店、餐廳加入,就好似呢座商廈,全層都有不少食肆。今日lunch來到3樓嘅燒肉店食放題,呢度任食形式,一個價錢食到剌身、熟食、燒肉,有幾十種食物任選刺身:同好多放題一樣,我地先點刺身,例牌三文魚,帶子,甜蝦,蟹柳,北寄貝等等,款式很多,新鮮度、水準不錯,滿足鐘意食刺身嘅朋友八爪魚:壽司:烤肉無論牛肉、豬肉、雞翼,腸類,或者海鮮、蔬菜類等等,有三、四十款咁滯當中我地覺得牛肋骨,小牛排,雞翼,虎蝦,都好有水準、吸引,值得一試只外點左沙律、炸物,都食得好飽,係即炸!臨尾仲有名牌雪糕,完美飲品:

刺身

八爪魚:

壽司

只外點左沙律、炸物,都食得好飽,係即炸!

臨尾仲有名牌雪糕,完美

飲品:
1K
2018-03-25 145 浏览
有一段時間冇見朋友嘅bb,襯週六放假,搵個機會大家一齊食餐飯,揀左呢間位於尖沙咀嘅伊賀,見好評不少,唔係經常食放題,但午市唔貴,都可以一試。餐廳位於赫德道,近門口位置係一大張圓枱,可以見到店員切魚生。其餘有大部分卡座,座位間以小屏風相隔,幾舒適。雖然係假日,客人唔多,我地幾個連埋小朋友被安排到六人枱,相當闊落餐牌選用平板電腦點單,較有效率午市放題基本上都好多選擇,唔包括嘅,亦都已經列明,清楚明白,唔洗200蚊一位,不過就唔包飲品。午市都有刺身、壽司啊,刺身類有八爪魚、三文魚、北寄貝、帶子、甜蝦等;燒烤類有牛肉、豬肉、海鮮、野菜等,選擇都幾多店員好快幫我地開左爐,抽風系統就一般,預左離開時會臭少少。爐火都容易掌控,但如果有少少油份、醬油類,爐底冇咁容易痴底。刺身、壽司隨便點左幾款試下,刺身類嘅三文魚、帶子;北寄貝都新鮮,質素唔差;甜蝦就一般般壽司方面有秋刀、火炙三文魚、火炙牛拖羅、蟹籽軍艦等,不過當日店員話紫菜未送到,於是我地試左幾款,以火炙類為主。火炙三文魚幾香,油份豐富;火炙辣味琉璃蝦壽司面頭有啲似是拉差嘅辣汁,幾新奇配搭燒烤類我地都樣樣點左啲,整體黎講,質素都可以,冇過份醃製,我地

餐牌選用平板電腦點單,較有效率
午市都有刺身壽司啊,刺身類有八爪魚、三文魚、北寄貝、帶子、甜蝦等;燒烤類有牛肉、豬肉、海鮮、野菜等,選擇都幾多

刺身壽司

燒烤類我地都樣樣點左啲,整體黎講,質素都可以,冇過份醃製,我地喺燒嘅時候加少少調味,例如黑胡椒、海鹽,已經好夠味。同時亦有醬油,變相客人可以自己調整口味。

壺漬牛、一口牛、牛小排、牛肋肉、牛舌我都好喜歡,啱哂牛魔王,牛舌嫩腍,牛肋肉帶嚼勁,味道較濃。

海鮮方面我地試左虎蝦,都幾大隻架,仲追加左幾次,小朋友都好鐘意
蝦殼容易除去,肉質仲幾結實,放題有咁嘅質素都唔錯。

炸物都有不少,例如多春魚、香芋丸、雙皮奶卷、天婦羅蝦、芝士年糕、薯格都有,記得另外點天婦羅汁、沙律醬。
芝士年糕幾流心架,芝士香濃,外皮都幾脆;香芋丸裡面甜甜地,幾好食。天婦羅蝦唔會厚粉,脆口

而我地全餐食得最多,一定係台式腸,味道對辦,燒到香脆,正

台式腸

食得燒肉多,都要點蟹籽沙律、生菜包肉、冬菇等。
蟹籽沙律

小朋友最鐘意當然係芝士粟米啦。
芝士粟米

燒肉難免要點飲品,8蚊罐汽水合理。最後仲有送上movenpick雪糕,有士多啤梨、雲呢拿味,YUM

餐牌:

2018-03-25
台式腸
芝士粟米
2018-03-25 136 浏览
想食乜冇乜,刺身完全唔凍都唔知有冇雪過肉類同屋企煲湯啲湯渣冇分別,完全食唔到我都想知邊到有本事可以買到呢啲完全冇味既肉黎比人食呢間野可以稱得上係全香港最垃圾既燒肉放題
想食乜冇乜,刺身完全唔凍都唔知有冇雪過
肉類同屋企煲湯啲湯渣冇分別,完全食唔到
我都想知邊到有本事可以買到呢啲完全冇味
既肉黎比人食
呢間野可以稱得上係全香港最垃圾既燒肉放題
2018-03-24 125 浏览
晏晝約左朋友食lunch,見佢話想食燒肉又想食下放題,就帶佢嚟呢間燒肉放題店啦😳食物選擇都ok多~我地一嚟就點左幾款肉同刺身🤓 等候時間唔算好耐,喺燒緊啲肉嘅時候啲刺身就上枱喇 味道鮮甜而且夠凍,同出面專做日式放題店嘅有得揮架!肉類方面我地分別嗌左牛小排、一口牛、豬頸肉、雞肉、牛肩等等😝份量細細舊,食落都唔會油膩我地encore左牛小排同埋雞肉,因為佢地入口即溶,又好嫩滑,推介👍🏼除左刺身同燒肉,仲有唔少炸物可以揀 炸雞軟骨炸多春魚炸山藥(蕃薯)都好味,食得出係即炸嘅😆最後再嗌左個冷烏冬,麵質有咬口,但係湯底偏淡,如果濃返少少就好喇最後仲送杯雪糕,好滿足😍

最後仲送杯雪糕,好滿足😍
2018-03-24 205 浏览
悠閒的星期日,又是時候吃餐好的迎接新一星期朋友提議這天不如去尖沙咀逛逛街,找好地方醫肚也很重要!走到赫德道The Hart貼上日本古代人物畫像,加上日本風裝飾,有像置身日本的代入感我們來的時候是下午時段,餐廳的落地玻璃滲著自然光,讓人感到格外精神,有種假日的悠閒感覺來到日本燒肉料理,最重要當然是燒肉!雞、牛、豬的不同部位和不同醃法都令燒肉各有風味。除了燒肉,也有烤海鮮日本料理不少得壽司還有刺身炸物小食野菜類飲品和酒類飲品,當然有日本特色酒可選另收費的定食。追加海膽生蠔點了刺身,好新鮮甜蝦好肥美壽司燒肉燒肉!清清的樫魚湯加了三文魚刺身的沙律點了各樣的炸物最後還送雪糕正!吃得飽飽的
悠閒的星期日,又是時候吃餐好的迎接新一星期
朋友提議這天不如去尖沙咀逛逛街,找好地方醫肚也很重要!
走到赫德道The Hart

貼上日本古代人物畫像,加上日本風裝飾,有像置身日本的代入感

除了燒肉,也有烤海鮮

日本料理不少得壽司

還有刺身

炸物

小食

野菜類

飲品和酒類飲品,當然有日本特色酒可選

另收費的定食。

• 牛油粟米
  • 安格斯牛小排
  • 地獄雞中翼
  • 芝麻雞翼
伊賀燒肉 成日都見到有朋友來食所以趁假期嘅中午都過嚟食返個燒肉放題先價錢都係198一位 當然午市比晚市平D啦座位夠闊落 抽風系統都做得幾好 兩個人來食同聚會都唔錯一開始會首先上咗伊賀燒肉拼盤,俾你試咗王牌嗰幾款肉先,會有薄切𥚃肌肉,比利時五花肉,牛舌,極上牛小排,安格斯牛肉同加拿大醬油豬頸肉同豬柳~喺裏面我就比較推介五花肉,牛小排同𥚃肌肉,我覺得比較香,味道亦都比較出咁呢度係用螢光幕俾你點菜嘅 選擇都好多 除咗肉類之外 仲有刺身,小食,炸物,海鮮,壽司,菜同甜品!當然嘢飲都係任飲嘅講下大家比較會關心嘅刺身先啦,三文魚幾厚身,色澤幾靚食落都新鮮甜蝦幾爽口,沙律就冇咩特別不過食下菜解下油佢個蟹子沙律好大碟,可以揀嘅放題種類的確幾多,推介牛油粟米,菠蘿,凡立貝。甜野方面推介佢嘅炸芋丸和雙皮奶卷!仲可以叫麵鼓湯飲添最後仲有大滿足嘅M字頭雪糕作為結尾!性價比的確幾高
伊賀燒肉 成日都見到有朋友來食
所以趁假期嘅中午都過嚟食返個燒肉放題

價錢都係198一位

當然午市比晚市平D啦

座位夠闊落 抽風系統都做得幾好 兩個人來食同聚會都唔錯

甜蝦幾爽口,沙律就冇咩特別不過食下菜解下油

最後仲有大滿足嘅M字頭雪糕作為結尾!性價比的確幾高