2018-03-20 106 浏览
中午去The Hart食燒肉放題~平時夜晚經過呢邊好旺,好多餐廳同酒吧,星期日既中午酒吧唔會開自然好靜~~The Hart3樓既日式燒肉放題坐位寬闊,環境開揚,有戶外位不過是炭爐,可能晚餐先可以到外面坐。先叫點刺身飲杯茶再烤肉,松葉蟹棒,帶子,榮螺,鮮甜爽口。加$30任飲無酒精飲品,安格斯牛小排油花好美,肉質淋滑唔柴口~伊賀一口牛很鬆軟不難咀嚼~地獄雞中亦都幾辣架,單骨更方便進食!前:黃金龍蝦卷,吉列炸蝦熱辣辣又脆又爽口,壽司上的醬脆卜卜好特別後:火灸辣味琉璃蝦壽司,辣汁特別調製頗辣~味道有點像辣椒仔醬汁蟹籽沙律細細份每人叫一碟自私食落單份量自由選擇,全部1為1件,刺身,肉類,小食,壽司都可以叫少少試下,好食或者唔夠再落單,咁就唔會浪費喇~多款肉類已經醃製過,所以唔洗蘸醬汁食~牛油粟米十分惹味!!娘惹山藥,味道有點像蕃薯,入面煙煙韌韌,好特別,食埋呢個甜品~完美 。

先叫點刺身飲杯茶再烤肉,松葉蟹棒,帶子,榮螺,鮮甜爽口。

蟹籽沙律細細份每人叫一碟自私食

多款肉類已經醃製過,所以唔洗蘸醬汁食~
牛油粟米十分惹味!!

2018-03-18
午餐
星期日同老婆遲左起身去尖沙咀睇早場,散場時已經差唔多1點,我地咩都未落個肚超級肚餓,老婆大人話想食燒肉,我接令後立即上OPENRICE搵,睇到呢間赫德道The Hart嘅伊賀日本燒肉料理,lunch燒肉放題只係$198一位,價錢好吸引,我地立刻上去walkin。The Hart非常新,樓上幾層係酒店,伊賀日本燒肉料理位於3樓,地方都好大,而且落地玻璃令餐廳充滿自然光,日式裝修風格加上寬敞嘅座位,整體環境好舒適。😙點餐係用電子餐牌,即點即落單,方便之餘亦可以更有效避免放題最容易發生嘅漏單情況。除左燒肉之外,其他任點食物種類都好多,刺身、壽司、小食、野菜、海鮮同炸物款式都唔少,就算唔燒肉,只食其他食物都足夠回本。😁未落好單店員先送上一碟燒肉頭盤,每款一人一件,呢個安排我覺得幾好,可以試到邊樣啱食先再點多d。燒肉入面我自己最鍾意安格斯牛小排,厚度適中而且牛肉味濃,我加單時點左好多。老婆就大讚伊比利亞橡果一口豬,西班牙豬嘅肉味係特別濃,而且以橡果餵養嘅伊比利亞豬肉質軟腍多汁,老婆食完一轉後再點左三轉,非常滿足。另一款比較特別嘅燒肉係漬壺牛,調味恰到好處,肉質彈牙有咬勁,味道唔錯,其他燒肉質素都

點餐係用電子餐牌,即點即落單,方便之餘亦可以更有效避免放題最容易發生嘅漏單情況。除左燒肉之外,其他任點食物種類都好多,刺身壽司、小食、野菜、海鮮同炸物款式都唔少,就算唔燒肉,只食其他食物都足夠回本。😁

未落好單店員先送上一碟燒肉頭盤,每款一人一件,呢個安排我覺得幾好,可以試到邊樣啱食先再點多d。燒肉入面我自己最鍾意安格斯牛小排,厚度適中而且牛肉味濃,我加單時點左好多。老婆就大讚伊比利亞橡果一口豬,西班牙豬嘅肉味係特別濃,而且以橡果餵養嘅伊比利亞豬肉質軟腍多汁,老婆食完一轉後再點左三轉,非常滿足。另一款比較特別嘅燒肉係漬壺牛,調味恰到好處,肉質彈牙有咬勁,味道唔錯,其他燒肉質素都唔差。👍

除左燒肉,我地仲點左好多款其他食物,當然唔少得我最愛嘅剌身啦,呢度任食有9款刺身選擇,味道唔選好突出,不過都幾新鮮,食完我都有再點。

其他食物都幾高質,我地另外加$8點罐飲品邊飲邊食,慢慢嘆,埋單每人只需$220,相當抵食。😄

2018-03-11
2018-03-12 158 浏览
今日同兩個朋友去食,見到好多好評,以為都唔會差,點知.....超大煙,抽風系統吸唔到煙,d 煙係枱下面燻返出嚟...唔知以為燒緊自己,想叫佢轉位,又話個個位都係甘樣,無得轉lo😒D 野食....魚生還可以,甜蝦尚算新鮮,啲肉類就非常一般....份量非常之少;點單來唔足,截單識叫你埋,同佢講有好多野仲未黎,佢話你落左單就有,仲要即刻收走埋你個點餐pad,當然到最後都係冇野來...叫佢加水,埋單先加到😡成餐飯,未覺得低食過...唯一嘅可取之處係有 Movenpick 雪糕食

成餐飯,未覺得低食過...

唯一嘅可取之處係有 Movenpick 雪糕食
2018-03-12 1169 浏览
同朋友行完K-11兼買野,見好耐都無食過燒烤野就睇下附近有咩餐廳,揾左陣就黎左伊賀呢度食晏醫肚。呢度午市任燒都幾抵,埋單都係二百多啲加多$30就可以升級任飲埋氣水,以尖沙咀黎講算係咁。係等個爐燒熱嘅時候梗係食住啲刺身做前菜,開下胃口先啦。刺身類都新鮮,三文魚/甜蝦/帶子都肥美同鮮甜,加上解凍得幾好食落無雪味。除左刺身仲有壽司/軍艦等,但此行目的係燒肉,所以左火灸三文魚同牛拖羅就沒有了,細細粒咁味道都唔錯。黎到燒肉環節,先黎係伊賀燒肉併盤,包括左有一口牛/雞翼/牛小扒/豚肉及牛肋肉,食完可以根據口味再剔想食邊款都幾方便。牛小扒/漬壺牛/一口牛都係ENCORE之選,因為牛肉本身都夠味,但配上旁邊嘅七味同胡椒粉辛辣口感同香味,令到整體味道更好味。除左牛肉,五花叉燒同雞翼都幾好食,雞翼開邊除左易啲入味之外,亦更加快熟啱晒我呢啲鐘意食雞翼但又成日燒燶嘅人。芝麻味香口,而地獄味雖然辣但夠惹味兩款都好食。呢度仲有平時少見嘅豬大腸及墨魚嘴,呢兩樣都好蝦人燒因為真係好易燶,但值得柯打個黎食。燒完嘅墨魚嘴好脆口。而豬大腸一啲都唔羶燒得焦脆再點啲燒汁,味道唔錯。食燒肉記得點個酸子薑,因為燒個幾鐘肉都幾油膩下
。芝麻味香口,而地獄味雖然辣但夠惹味兩款都好食。
食燒肉記得點個酸子薑,因為燒個幾鐘肉都幾油膩下,所以食個酸薑平衡一下,補充戰鬥力。
燒到差不多去到尾聲,就轉攻炸物。薯格/多春魚/炸蝦/炸雞等都幾好食,現炸完熱辣辣上台,亦無多餘油分。尤其係炸雙皮奶卷甜甜地又多軟滑,用黎做甜品都唔差。
最後食埋個MOVENPICK雪糕,降温又消滯就捧住個肚走了
。呢度整體格局都坐得舒適,抽風得好所以食完都無咩油煙味跟身。
2018-03-04
你喜歡吃日式燒肉嗎?喜歡,但價錢太貴?也不一定,在尖沙咀的「伊賀」,午市有75折,任吃2.5小時,只要選對時間去,不用200元就可以吃個痛快了! 餐廳地方頗大,還有窗口位置,中午來吃陽光充沛,好舒服! 既是為烤肉而來,當然要瘋狂的吃!牛小排、五花叉燒、牛舌、豚肉、豬頸肉、一口牛⋯⋯選擇好多呢!大部分的肉味都不俗,而且都已調味,不用蘸任何醬料,都已經夠美味。 蔬菜方面,特別喜歡日式大蔥,夠鮮甜,不過要耐心地慢慢燒,否則中間很難熟呢。 海鮮之中更喜歡活蜆,用鐵碗子盛載著,裡面有湯、牛油、蔥花等,蜆不是很大隻,不過夠新鮮,我們吃了一次又一次。 除燒烤以外,還有刺身和壽司,頗有點驚喜,尤其是帶子、甜蝦、蠑螺都很喜歡,鮮甜! 飽餐一頓,但怎能沒甜品?甜品多集中在炸物類:雙皮奶卷、唐揚抹茶雪球、一口甜薯、芝士年糕、榴槤炸彈、娘惹山藥⋯⋯外面都煙煙靭靭的,喜歡榴槤的一定要試「榴槤炸彈」,榴槤味好香,正!

餐廳地方頗大,還有窗口位置,中午來吃陽光充沛,好舒服!

除燒烤以外,還有刺身壽司,頗有點驚喜,尤其是帶子、甜蝦、蠑螺都很喜歡,鮮甜!

飽餐一頓,但怎能沒甜品甜品多集中在炸物類:雙皮奶卷、唐揚抹茶雪球、一口甜薯、芝士年糕、榴槤炸彈、娘惹山藥⋯⋯外面都煙煙靭靭的,喜歡榴槤的一定要試「榴槤炸彈」,榴槤味好香,正!
2018-03-10
2018-03-08 873 浏览
有新同事加入!係一個值得慶賀嘅日子,為咗迎新,我哋幾個同事帶佢出去食餐好,呢間燒肉店地方好大,坐得好舒服。好開心見到個pad pad, 電子點餐系統,實在太偉大,又省時又方便,唔使下下攞一張二張紙,喺度畫到傻,廚房又有電腦record 可以好有系統咁樣睇到客人點左啲乜嘢 ,完全冇漏單的情況,而且上菜都幾快!牛油金菇放係個兜仔度燒,我係第一次,非常之好味!啲牛油好香,我負責嘅動作就係久不久兜下啲金菇,食極都唔夠,我哋叫完一round 又一round !刺身都唔錯呀:啲甜蝦,屬於係幾肥美嘅size三文魚都OK新鮮辛口海鮮醬豬頸肉肥美的豬頸肉,塗上少少辣的海鮮醬,都幾惹味。安格斯牛小排成為今日最受歡迎的肉類海鮮方面,我地點左虎蝦我嘅最愛就係呢個帶骨牛肋肉肉質幾煙韌,而且好香。燒得剛剛好的牛舌,全靠我哋嘅燒嘢能手同事,於是呢件牛舌食落質感幾爽口。

刺身都唔錯呀:

啲甜蝦,屬於係幾肥美嘅size

三文魚都OK新鮮

辛口海鮮醬豬頸肉

肥美的豬頸肉,塗上少少辣的海鮮醬,都幾惹味。

安格斯牛小排成為今日最受歡迎的肉類

海鮮方面,我地點左虎蝦

我嘅最愛就係呢個帶骨牛肋肉

肉質幾煙韌,而且好香。

燒得剛剛好的牛舌,
全靠我哋嘅燒嘢能手同事,於是呢件牛舌食落質感幾爽口。

2018-03-06
  • 安格斯牛小排
2018-03-07 639 浏览
今日同男朋友去尖沙咀兌錢,兌完錢,好肚餓,我男朋友突然話好想食燒肉,我地就即刻上網搜尋下,見到一間叫伊賀日本燒肉料理好似幾正,好!我地就即興燒肉!入到餐廳,店內裝修好似去左日本燒肉店咁,氣氛唔錯!仲要有平板電腦點菜,都幾先進,同埋好環保我地先點左刺身,好少燒肉有埋刺身食,仲要都有幾多款架!都好新鮮,三文魚仲要係腩黎,好肥美之後我地仲叫左d壽司,都有好多款選擇,有我最愛嘅芥茉八爪魚軍艦😍我男朋友話火炙牛拖羅壽司好好食,之後仲叫多幾件!員工再奉上燒肉頭盤!好正👍🏻特別推介大家食伊賀一口牛、安格斯牛小排、牛舌、豬頸肉⋯肉質唔錯,好有口感,另外可以再任叫多款肉類燒金菇一定要推薦大家食,好香好入味!燒虎蝦都好大隻,又爽口D小食都好吸引,蟹籽沙律放題必點吧!勁多蟹籽同蟹柳,好豐富!冷烏冬都好好食,烏冬好滑!我第一次炸物見到有咁多炸物!仲有d出面放題未見過!唐揚抹茶雪球,好特別!雞軟骨都好好食,好脆整體來說,餐廳食物種類多,選擇性高,材料都新鮮,下次我都要再encore!

燒金菇一定要推薦大家食,好香好入味!燒虎蝦都好大隻,又爽口

午餐
話說好耐無食過lunch放題了.. 更加耐無食過好似今次咁令人滿意既放題!伊賀, 就位於尖沙咀赫德道The Hart入面係尖東站N1出口出黎, 唔使5分鐘就會行到黎 : >一黎到就見到好多非常日系既裝飾料理枱! 我地既美食就係由呢度炮製出黎lunch黎食 客人唔算太多亦令我地更加可以享受到友善既服務同新鮮即製既食物!!: )日式燒肉放題120分鐘星期一至四$258星期五至日$298(小童: $168)價錢唔算平唔算貴, 抵唔抵食 就要食完今餐睇睇個質素至知!!首先每一枱都會先送一碟伊賀燒肉頭盤先*v*包括::: 薄切裡肌肉, 比利時五花肉, 牛舌, 極上牛小排, 伊賀一口牛, 安格斯牛肉, 加拿大醬油豬頸肉, 加拿大醬油豬柳蓋平時唔太鐘意食豬既我 竟然覺得佢個豬頸肉好正薄薄的 燒起黎好香脆... 最重要係無陣豬臊味嘛!!而我朋友就非常欣賞呢度的牛類~ 牛肉的油花分佈幾平均!香草龍脷::: Rosemary調味實在過濃了...蓋過左魚既鮮味呢一個質素一般呢活蜆(一隻隻咁叫架~~) 個香草清酒汁同d蜆一齊蒸左好耐,,, 夠晒入味, 必試的一款! 建議可以一次過叫多幾隻呢!!因為放係
伊賀, 就位於尖沙咀赫德道The Hart入面
係尖東站N1出口出黎, 唔使5分鐘就會行到黎 : >
一黎到就見到好多非常日系既裝飾
料理枱! 我地既美食就係由呢度炮製出黎
lunch黎食 客人唔算太多
亦令我地更加可以享受到友善既服務同新鮮即製既食物!!: )
日式燒肉放題120分鐘
星期一至四$258
星期五至日$298
(小童: $168)
首先每一枱都會先送一碟伊賀燒肉頭盤先*v*

平時唔太鐘意食豬既我 竟然覺得佢個豬頸肉好正
薄薄的 燒起黎好香脆... 最重要係無陣豬臊味嘛!!
而我朋友就非常欣賞呢度的牛類~ 牛肉的油花分佈幾平均!
香草龍脷
呢一個質素一般呢
活蜆
因為放係鐵盤燒需時... 一次過燒多d就慳返d時間啦^^
燒物
超有驚喜既 伊比利亞橡果一口豬🐷... 因為係黎食放題既關係..
對於食物質素總係有少少保留...覺得唔會有靚野食..但係今次真係喜出望外了~~~
相信大家都知道黎自西班牙既黑毛豬出名juicy又有橡果香
呢度的確係真材實料... 咬落去鮮甜又juicy帶有少少清香
一定要試!!~~~

而其他燒物普遍質素中上..牛舌豬頸肉都推介大家試~ : >
腿菇(雞髀菇)就要用枱上既調味料自行調味...否則無味~__~
虎蝦 又新鮮又大隻
甜蝦,帶子,榮螺刺身
三文魚,松葉蟹棒,帶子,榮螺刺身
刺身::: 比一般放題高質!!
三文魚,松葉蟹棒,帶子,榮螺刺身(again XDD)
迷你三文魚子軍艦,迷你蟹籽軍艦,火灸牛拖羅壽司
迷你三文魚子軍艦,迷你蟹籽軍艦,火灸牛拖羅壽司🍣🍣
海之卷
特推:: 海之卷 蟹膏蟹肉溝沙律醬 非常鮮味
海苔多春魚, 薯格, 芝士年糕, 日式一口甜薯
海苔多春魚, 薯格, 芝士年糕, 日式一口甜薯
全部炸物都係新鮮炸起...好正!! 由於即炸...要預返等侯時間...
即炸真心正...就算放左好耐都仲係好夠熱
值得一讚佢d炸物幾多特別款下~~
炸雞軟骨
可惜.... 炸雞軟骨就過硬了... 失去了"香脆"的感覺
凱撒沙律
估唔到連沙律都有四款~~~
我揀左麻醬沙律凱撒沙律試一試 : ) 麻醬好味ah!!!! 而凱撒就有少少hea🙈
有別於一般放題..呢度既罐裝飲品需要加錢另叫(一律$8罐)..不過就有免費抹提供🍵
溫室車厘茄
朋友不停encore的溫室車厘茄 (都係逐粒咁叫架~ 記得叫多幾粒xd)
燒雞泡魚干
我覺得唔錯的燒雞泡魚干!! 不過自己唔係好識燒到點先為之OK!🙈
唐揚抹茶雪糕
本來唔知有甜品送... 所以我地叫左個唐揚抹茶雪糕
可惜🍵🍵味唔夠突出... 但係我第一次食炸雪糕~~ 感覺有趣!
Mövenpick雪糕
按人頭送的Mövenpick雪糕!! 有雲呢拿,朱古力同士多啤梨3隻口味揀~~
雲呢拿味有好多雲呢拿籽係入面😻
但更加愛濃濃既朱古力味~
日式燒肉放題120分鐘(星期一至四$258//星期五至日$298//小童: $168)
漏左講埋...牛油栗米既牛油味好濃郁~~~
同埋有個四眼哥哥員工非常好禮貌...好主動幫忙同介紹,,值得一讚呢^0^
好鐘意佢連醬料都有好多選擇... 岩晒要黎配返唔同食物
海膽同生蠔係另外收費食物~~ 我地覺得已經好多野食所以都無特別加到... lol
因為有85折.... 所以除返開每人唔使三百蚊~~
以呢度既食物質素同埋服務黎講 我地覺得物有所值
又講漏左... 平時食放題好多時你叫完d野都無黎到/黎少左好多份量
但今次係顛覆左平時食放題既唔好經驗.. 今日叫既野食全部都有黎...係黎齊晒 份量都無少到
非常非常好既放題體驗!!! (love)
2018-02-24
2018-03-02 180 浏览
前幾日同朋友傾計傾開話好耐冇食過燒肉...跟著佢地介紹我尖沙咀有間放題質素都唔差,咁我就係放假個時約埋幾個朋友仔去試下....地方環境都算寬敞舒適...同埋呢度有Bar枱...可容納1-2人...仲可以同廚師近距離接觸...首先梗係食返轉冷盤啦,有蟹籽沙律🥗...青瓜口感是爽脆的...蟹柳也是頗多的...之後就係刺身...刺身都係新鮮...鮮甜!當然唔少得燒肉啦...芝麻雞翼味道唔錯、好入味!虎蝦亦好大隻好彈牙...粟米都好甜...肉類有和牛粒..

2018-02-27 193 浏览
新年忙完一輪之後,係時候約埋幾個朋友放鬆下啦...朋友話下午先去食個放題之後再去睇戲晚飯直落....佢既安排真係全日食食食😆😆😆😆!朋友今次帶在我地去尖沙咀既燒肉放題!呢度地方裝潢以日式為主...地方都好大,但由於我地係下午去,所以人流唔算太多,我地都坐得好舒服😁😁首先店員先會放低個燒肉頭盤先....咁就可以即刻有得燒黎食!咁當然唔少得刺身呢,甜蝦、帶子都是鮮甜...新鮮...當然唔少得仲有燒海鮮、虎蝦大大隻,肉質彈牙。仲有燒魚干,即燒即食,別有一番風味...我地仲encore 在幾次添...仲有壽司🍣....細細的,食多幾件都冇問題⋯⋯最後仲有movenpick雪糕做甜品...咁就劃上一句完的句號..!好滿足、好飽..!😃
朋友今次帶在我地去尖沙咀既燒肉放題

頭盤

刺身

咁當然唔少得刺身呢,甜蝦、帶子都是鮮甜...新鮮...

壽司

仲有壽司🍣....細細的,食多幾件都冇問題⋯⋯
頭盤
2018-02-26 213 浏览
今日終於可以到我地一齊睇賀歲片,睇戲前食午餐是常識吧友人曾經食過尖沙咀燒肉,話今次帶我品嚐一下電子平板電腦點菜,嘅環保,又可以慳人手刺身點了帶子、甜蝦、松葉蟹棒、榮螺,幾新鮮,尤其帶子鮮甜虎蝦、腿菇、牛舌、牛油粟米,有海鮮,又有蔬菜,食得幾平衡當然唔少得帆立貝、燒雞泡魚干、黑椒腸及燒肉冬瓜茶配吉列炸蝦、日本甜薯、番薯天婦蘿火炙牛拖羅壽司入口還有少許微温,很有牛香味樫魚熱烏冬,烏冬質地彈牙還有MOVENPICK 雪糕甜品,朱古力、士多啤梨、雲呢拿味任均選擇店內還有高枱的燒肉爐,更方便二人談心細嚼+$50 還可以任飲罐裝藍妹啤酒🍻
今日終於可以到我地一齊睇賀歲片,睇戲前食午餐是常識吧

友人曾經食過尖沙咀燒肉,話今次帶我品嚐一下

電子平板電腦點菜,嘅環保,又可以慳人手

刺身點了帶子、甜蝦、松葉蟹棒、榮螺,幾新鮮,尤其帶子鮮甜
刺身拼盤

虎蝦、腿菇、牛舌、牛油粟米,有海鮮,又有蔬菜,食得幾平衡

燒物類

當然唔少得帆立貝、燒雞泡魚干、黑椒腸及燒肉
燒物類

冬瓜茶配吉列炸蝦、日本甜薯、番薯天婦蘿

炸物

火炙牛拖羅壽司入口還有少許微温,很有牛香味

壽司

樫魚熱烏冬,烏冬質地彈牙

小食

甜品

店內還有高枱的燒肉爐,更方便二人談心細嚼

+$50 還可以任飲罐裝藍妹啤酒🍻
  • 虎蝦
  • 牛舌
  • 芝麻雞亦
2018-02-25 1593 浏览
伊賀一間多樣化的任食日本餐廳,裏面有網式燒烤,刺身,炸物,享用時間120分鐘。午市同晚市價錢一樣,每位$298,不過午市特價75折,即係$225,都算幾扺食。另外加一及飲品另計,餐廳會提供一壺熱茶,客人可自行享用,都算貼心啦,又或者任飲就要加多$30。燒烤:安格斯牛小排,油份平均,質感軟嫩,入口即溶,牛味香濃。帶骨牛肋肉,油香豐厚,帶小量骨位,肉位有少許嚼勁,愈嚼愈香,味越濃。日式五花叉燒,油花較多,食落肉感較重,燒烤時非常野火,肉鬆軟不韌。牛舌,肉紋平均,牛味也濃郁,咀嚼時需使小勁力。虎蝦,size算大隻,蝦肉爽實,質地不霉。一囗甜薯,味甜,薯味重,好味。半殼生蠔,冰鮮蠔,似廣島貨,蠔味重。京蔥,燒香外皮,内芯非常翠綠,蔥味重。茄子,薄片,易燒成脆香。蒜香腸,蒜香味濃,油份含量多,似台灣腸質感。黑椒腸,跟蒜香腸差不多,只是多了少許黑椒,令到更野味。芝麻雞翼,燒後芝麻勁香,雞中翼切成一字骨,易入囗。地獄雞中翼,辣中帶小許酸味,味特別,可以一試。刺身:三文魚,厚切,肥美,油脂分佈平均,魚肉新鮮。甜蝦,蝦味濃,味鮮甜,蝦頭可放於爐燒熟,蝦頭糕味重。仿鮑片,薄薄一片,似螺片味,幾好。燒玉子,
伊賀

燒烤:

安格斯牛小排,油份平均,質感軟嫩,入口即溶,牛味香濃。

牛舌,肉紋平均,牛味也濃郁,咀嚼時需使小勁力。

虎蝦,size算大隻,蝦肉爽實,質地不霉。

一囗甜薯,味甜,薯味重,好味。

半殼生蠔,冰鮮蠔,似廣島貨,蠔味重。

京蔥,燒香外皮,内芯非常翠綠,蔥味重。

茄子,薄片,易燒成脆香。

蒜香腸,蒜香味濃,油份含量多,似台灣腸質感。

黑椒腸,跟蒜香腸差不多,只是多了少許黑椒,令到更野味。

芝麻雞翼,燒後芝麻勁香,雞中翼切成一字骨,易入囗。

地獄雞中翼,辣中帶小許酸味,味特別,可以一試。

刺身

三文魚,厚切,肥美,油脂分佈平均,魚肉新鮮。

甜蝦,蝦味濃,味鮮甜,蝦頭可放於爐燒熟,蝦頭糕味重。

仿鮑片,薄薄一片,似螺片味,幾好。

燒玉子,有小小涷,可用爐火灼熱,味道更佳。

胡麻蕃茄沙律,胡麻醬好味,菜新鮮,蔬菜口感索索聲。

炸物:

榴槤炸蛋,此屬驚喜之作,香脆外皮,軟綿綿的榴槤蓉慢慢地流出來,非常好味。

香芋丸,似另一款炸蛋,入口軟綿,內藏着滿滿的香芋蓉,甜味適中,也是很好味。

炸雞軟骨,普普通通,不大變化,味跟其他放題店差不多。

放題套餐還包每位一杯Movenpick雪糕,非常滿足。

推介指數:8.5/10

燒物
虎蝦,日式五花叉燒,帶骨牛肋肉。
枝豆
牛舌,安格斯牛小排,蒜香腸,黑椒腸,芝麻雞翼,地獄雞中翼。
炸雞軟骨,榴槤炸蛋,香芋丸,一口甜薯。
三文魚,甜蝦,燒玉子。
榴槤炸蛋,炸蝦。
京蔥,茄子,菠蘿。
三文魚,胡麻蕃茄沙律,虎蝦,日式五花叉燒,帶骨牛肋肉。
2018-02-25
燒物
虎蝦,日式五花叉燒,帶骨牛肋肉。
枝豆
牛舌,安格斯牛小排,蒜香腸,黑椒腸,芝麻雞翼,地獄雞中翼。
炸雞軟骨,榴槤炸蛋,香芋丸,一口甜薯。
三文魚,甜蝦,燒玉子。
榴槤炸蛋,炸蝦。
京蔥,茄子,菠蘿。
三文魚,胡麻蕃茄沙律,虎蝦,日式五花叉燒,帶骨牛肋肉。
2018-02-25 181 浏览
2月除咗係我自己生日月,也有其他朋友仔生日,他生日選了在尖東食任食烤肉,雖然對肉類冇乜大興趣,但是不會拒絕壽星女的選擇。因為晚上用膳的時間尚早,所以還有吉枱啊。這間的抽風系統做得不錯,起碼不會煙霧瀰漫,對面的人打了soft一般。這間也是用pad來點菜,簡單聽了侍應的講解,我們就開始慢慢點餐了。突然侍應捧來一碟肉,我跟他說我們還未點餐,這不是我們的。他回答說這是頭盤的,每位客人都有一件,這樣真的不錯。因為反正我們也是要點,可以試試這個頭盤肉類,如果喜歡的可以再加單,而且也可以立刻有東西可以吃。朋友是煮飯高手,所以我只負責食。 她說烤肉一定不可能心急,要用慢火才可以燒得靚,不然很快就會燒焦了但肉還未熟透。加拿大醬油豬柳蓋,肉質鞋啲,沒有太多醬油味。加拿大醬油豬頸肉辣辣的,熱得比較入味,所以烤出來比較好味。比利時五花腩,油脂分泌平均, 恰當好處,可以沾上醬汁,味道十分好。芝麻單支雞翼, 要用細火慢慢烤熟,芝麻香味佈滿全支雞翼,香脆可口。薄切裡肌肉, 沒有豬頸肉的嫩滑,但是如果不想吃肥肉的話,他也是不錯。伊賀一口牛,極上牛小排全交由我的朋友,因為我不吃牛的。第一輪集中點了一餐沙律,枝豆,刺生,

突然侍應捧來一碟肉,我跟他說我們還未點餐,這不是我們的。

加拿大醬油豬柳蓋,肉質鞋啲,沒有太多醬油味。
加拿大醬油豬頸肉辣辣的,熱得比較入味,所以烤出來比較好味。
伊賀一口牛,極上牛小排全交由我的朋友,因為我不吃牛的。

第一輪集中點了一餐沙律,枝豆,刺生,甜蝦 北寄貝,三文魚,帶子,八爪魚,榮螺。剌生還算鮮味,不過我還是喜歡吃枝豆。

第二輪點了一些豬肉,墨魚丸,雞泡魚乾,同海蝦。

其中一個一口豬,果然係一口一啖,雞泡魚乾是每一條計算,如果想食多點,記得不要只寫一或者二。

喜歡吃蔬菜,所以第三輪點了一些大葱,鮑魚菇,冬菇,菠蘿,山葵,牛油金菇。

由大廚烹調,烤製時加入燒烤汁和黑椒,自家作品,寧捨美味。

原來他有午餐定食4人同行一人免費,下次跟同事可以過來這邊食,這樣省很多錢哦。

滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:8
環境:8
衛生:8
服務:8
價錢: 8
舒適度:8
總分:8

2018-02-22 144 浏览
食物呢個價錢黎講一般,但唔會有第二次。因為服務態度差到爆。個服務員唔知做咩嘢,係咁過黎息火唔俾我地燒嘢,同佢講冇火就話正常,但根本燒唔到嘢食。跟住再同佢反映就轉登將啲火交到最大。第二個服務員就過黎叫我地唔好自己交到最大火燒,但明明就係另一個服務員過黎交嘅。最後last order啲嘢食叫咗20分鐘未到,問佢又話我地冇落單,但明明已經落咗。跟住就求其扮曬嘢,汁啲肉俾我地燒下就算數。本身以為睇openrice啲評價都正常,點知好失望。
2018-02-21
2018-02-13 243 浏览
好耐冇食放題,約到朋友同我一齊癲,呢度每位$298加一,有75折,如果飲無酒精飲品就另加$30任飲,同市面其他燒肉放題比較,價錢可以接受。地方好大,樓底幾高,每個卡位都會有獨立抽氣扇,因為食得燒肉嘅話,油煙大,抽氣通風好重要,呢度冷氣都幾強,唔會覺得焗。侍應首先攞咗部pad教我哋點餐。食物種類都幾多選擇,刺身、小食、燒物、海鮮、炸物、壽司、飲品等等,選好菜單後記得要按送單,才算成功落單。我們還未落單就已經送上頭盤,原來吃放題的話,每位都會先來一個頭盤,不用下單後還要再等嘢食,這個服務不錯,因為知道大家一定會留肚吃放題,入座後會很肚餓。肉類全是薄切的,所以很快便燒熟,墊枱紙上的燒肉解說,就是這個頭盤的肉類了,如果其中一兩款肉類沒有的話,會以其他肉類取代。極上牛小排: 脂肪分佈平均,因為是薄切,所以非常快熟,油脂很惹火,只需烤一會便已熟透,味道本身已經很有牛肉味,點上餐廳提供的芝麻咸醬油一起吃,可增加香口感。伊賀一口牛: 油脂與肉的分佈更加細緻,要放在爐邊慢慢的烤,因為肉粒較厚,如果大火快烤的話,就會外面烤焦了,而裏面還未熟透,吃這個要有耐性呢!咬下質感煙韌,本身沒有醃過,所以點芝麻咸醬油

伊賀一口牛: 油脂與肉的分佈更加細緻,要放在爐邊慢慢的烤,因為肉粒較厚,如果大火快烤的話,就會外面烤焦了,而裏面還未熟透,吃這個要有耐性呢!咬下質感煙韌,本身沒有醃過,所以點芝麻咸醬油吃會更加好味。

比利時五花肉: 我最喜歡五花腩,因為豬肉味超香,感覺新鮮,而肉質在烤後仍然爽口,越吃越有豬肉味,五花腩一層油脂一層肉,油脂烤過變得更香脆,不怕肥的話,可以多點這個。

加拿大醬油豬頸肉: 因為豬頸肉已經用醬油醃過,所以味道夠鹹了,不需要再點芝麻咸醬油,豬頸肉爽口,烤完有點焦了,更加爽脆,完全能能做到bbq風味。

薄切裡肌肉: 因為肌肉本身沒有脂肪,所以質地比較結實,然而因為是薄切,所以不會有鞋口感覺,反而是會覺得肉質堅韌有嚼勁,而且吃著感覺豬肉是新鮮的,怕肥的話會喜歡吃裡肌肉。

芝麻雞翼: 非常好味!芝麻很香,醃得得很入味,而且是單骨雞翼,吃得很方便,會翻點。

吃完頭盤, 給你了解一下自己的口味,就知道這裏的烤肉類是怎麼個模樣了,我們決定主打吃豬肉,還有芝麻雞翼要多點一些。

由於很肚餓的關係,我們還點了一些可以立刻食的沙律和刺身。胡麻醬沙律,即是日式芝麻醬,沙律菜新鮮, 兩三口就全吃光了,份量全部都是一位一小份,所以如果兩位都想吃,就要落單時選兩份。

刺身:我們點了甜蝦、帶子、熟蛋、北寄貝、魷魚和蠑螺。 我最喜歡甜蝦、帶子、北寄貝,吃刺身必點的。甜蝦新鮮,入口香甜滑嘟嘟的;帶子 尚有一點海水味,還可以;北寄貝爽口質感有嚼勁,點壽司豉油和芥辣食,很開胃,可以吃很多片。

蔬菜類:我們也注意健康的,除了吃肉、吃刺身,每次都一定會點蔬菜和菇類,有生菜、雞髀菇、茄子、大蔥、菠蘿和鮮冬菇。

牛油金菇,連錫紙兜一起放進鐵板上烤,讓牛油自行融化慢慢烤,金菇就會有牛油味。烤了十五分鐘,金菇又滑又入味呢!

因為蔬菜類其實全部都沒有醃製過,在調味方面建議先用上面介紹過的芝麻鹹醬油,塗上茄子或其他無調味料的食物上,一邊燒,一邊慢慢入味,可以灑上黑椒,烤出來更加惹味!鮮冬菇和大蔥也如是,我們烤得真的色香味俱全喔!

煮婦燒烤小貼士:別人說吃放題,但燒肉不好味,其實也講究自己懂不懂善用醬油、調味料等去烹調。還有要注意的就是要先用大火,烤熱鐵板,再轉細火,慢烤,這才會烤得靚,但花時間燒,相對食得比較慢。 所以,任食放題通常只有兩小時,所有肉類都會是薄切的,快熟,不能怪餐廳吝嗇切得那麼小片啊!

由於豬肉類很好吃,要加單再來一盤。

手打墨魚丸也可以一試。還有芝麻雞翼,可以烤到皮脆肉滑,不用點芝麻咸醬油已經夠味。

細細條的雞泡魚乾,在這裏要特別介紹一下。因為之前在其他的餐廳吃放題,並沒有雞泡魚乾可以點,今次是第一次吃,在鐵板上烤了一會,令它更乾身,水分揮發後,雞泡魚乾更加香,魚肉變成一絲絲細碎的質感,外面有一點烤焦的香味,不用點芝麻餡醬油,乾吃,越食越香,就像吃牛肉乾般,但比起牛肉乾更加乾身,更加有質感。

豬肉類,還有金菇,愛吃的都一再加單,不能盡錄。由於我們烤得很講究,像師奶來開爐煮飯,吃得比較慢,只能加單三次,吃不夠本呢!不過 我們一邊烤一邊聊天,坐得舒適, 幾開心,當是師奶來high tea吧!