2022-01-24
位於旺角家樂坊嘅《八歌仙》店內風格以和風為設計,洋溢著木系設計嘅溫暖,環境寬敞舒適,空間感十足入座後,先揀兩款火鍋湯底(5選2)-壽喜燒-黑蒜豬骨之後就用QR code 落單😋店員先上刺身拼盤有八爪魚、墨魚、北寄貝、帆立貝同三文魚,帆立貝好大粒鮮甜,三文魚好肥美,墨魚柔軟順滑可口,整體刺身都唔錯,好新鮮!我地揀咗幾款A5仙台和牛,有牛背峰、牛上髀、牛三角同牛肩胛,和牛油花分佈均勻,當中我最鍾意係牛上脾,佢嘅脂肪比例冇咁高,牛肉味濃郁,入口即溶😍而火鍋配料亦都好多選擇,不過我哋主打叫咗幾款菜嚟食,因為食燒肉同熟食都食到好鬼飽🤣🤣另外值得提提佢嘅天婦羅🍤真係整得唔錯,炸漿夠薄,南瓜好甜!蝦夠晒爽脆!▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️Set A $438 美國和牛Set B $498 澳洲和牛Set C $688 日本和牛▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️另外加每位$48任飲無酒精飲品🍹
入座後,先揀兩款火鍋湯底(5選2)
-壽喜燒
-黑蒜豬骨