2021-10-19 451 浏览
2021年10月18日 晴連續兩日入元朗, 今次就去食雞煲餐廳位置比較隱蔽, 揾左一陣先見到基本火鍋配料都有, 芫茜, 蔥, 炸蒜 辣椒必落 招牌雞煲 - 半隻 bb 辣 $198朋友唔食得辣所以叫左bb 辣, 但佢都係覺得辣, 唔食得辣ge 朋友要留意下雞煲好香, 炒完雞肉都嫩, 好味椒鹽鴨舌 $78好好食啊 上面兩支炸到好脆,下面就淋淋地, 而且好多炸蒜, 好香口,  正即叫即炸脆響鈴 $38炸到脆卜卜, 打邊爐必點之一0.03紙豆腐 $28呢個平時好少見, 幾特別。個豆腐真係好薄, 成張紙咁。放落去一秒就淋曬, arm 曬連響鈴都要淥到淋曬ge 我不過食落就唔算好有驚喜, 正正常常la 手切本地牛 - 例$188牛肉食落有dd筋, 但幾好咬口而且牛味好足, 好食爆汁牛筋丸 - 半份$48真係會爆汁, 彈牙得黎仲好多汁, 好味瀑布芝心牛丸 - 半份$48相比之下芝心牛丸就比較失色, 冇牛筋丸咁出色, 但都唔錯牛柏葉 $48份量好多, 正嫩鴨血 $48食落好滑, 而且大大舊, 好食仲叫左好多餸, 食到超飽, 下次再入元朗都可以再食多次
2021年10月18日 晴

連續兩日入元朗, 今次就去食雞煲
餐廳位置比較隱蔽, 揾左一陣先見到

基本火鍋配料都有, 芫茜, 蔥, 炸蒜 辣椒必落

招牌雞煲 - 半隻 bb 辣 $198

雞煲好香, 炒完雞肉都嫩, 好味

椒鹽鴨舌 $78
好好食啊

即叫即炸脆響鈴 $38
炸到脆卜卜, 打邊爐必點之一

0.03紙豆腐 $28
呢個平時好少見, 幾特別。個豆腐真係好薄, 成張紙咁。

放落去一秒就淋曬, arm 曬連響鈴都要淥到淋曬ge 我
不過食落就唔算好有驚喜, 正正常常la

手切本地牛 - 例$188
牛肉食落有dd筋, 但幾好咬口而且牛味好足, 好食

爆汁牛筋丸 - 半份$48
真係會爆汁, 彈牙得黎仲好多汁, 好味

瀑布芝心牛丸 - 半份$48
相比之下芝心牛丸就比較失色, 冇牛筋丸咁出色, 但都唔錯

牛柏葉 $48
份量好多, 正

嫩鴨血 $48
食落好滑, 而且大大舊, 好食

仲叫左好多餸, 食到超飽, 下次再入元朗都可以再食多次
2021-10-18
  • 招牌雞煲
  • 椒鹽鴨舌
  • 爆汁牛筋丸
  • 嫩鴨血
2021-10-12 43 浏览
元朗雞地啲餐廳我都可以話食過晒😆今次就係冷巷嗰度見到間裝修望落都幾舒服嘅餐廳,見入面當有啲人喺度食,相信都應該唔錯🤫🤫呢度就主要食烤魚煲或者雞煲,之後就嗌餸打邊爐,我哋就叫咗招牌雞煲(一隻)$288,之後仲追加咗鴨舌 魚鰾 鮮鮑魚😝😝 雞煲上枱後都要再煮下,不過店員會全面handle,所以我哋都係等佢搞一陣就可以食得🙇🏻‍♂️ 呢個雞煲份量真係唔少,啱晒我哋四個人食,味道方面就醬汁香濃,啲雞又啖啖肉,食得好滋味😆 而呢個雞煲都有一個特別嘅地方,就係佢加咗啲檸檬葉,所以食落都感覺到清新,冇咗肥膩感👍🏻👍🏻而我哋就揀啲配料都非常對版,鴨舌夠多仲要係原隻嗰款,魚鰾雖然本身冇味道,但佢可以慢慢索啲汁,而且佢口感軟糯,值得一試😝食雞煲嘅同時,亦都叫咗碟蜜糖薯仔牛柳粒做小食,蜜糖包住牛柳粒同薯仔,非常香甜,而且佢炸到兩樣嘢都外脆內軟😋火鍋配料質素唔錯,尤其係佢個牛魔王拼盤,有多款牛肉款式,試勻晒都夠哂喉了,不過個別款式就切得比較細塊,所以食落都唔夠暢快😗 但佢個蝦滑絕對值得一試,爽滑彈牙,蝦味濃郁,好少喺街有咁嘅質素,一定要嗌😍😍 而佢都有啲過癮野,就係0.03豆腐,望落就好似蛋卷咁,佢大概同響鈴差

而佢都有啲過癮野,就係0.03豆腐,望落就好似蛋卷咁,佢大概同響鈴差唔多,都係浸1,2秒就可以食得,不過佢多一陣豆味同煙韌,有啲心思🤩

總括而言,呢間絕對可以下回再戰,環境企企理理,雖然麻雀雖小,但食物質素俱全,值得入去一試呀😘😘
2021-10-10 41 浏览
我同朋友嚟到元朗附近想搵雞煲食,咁啱就嚟到呢間再來一煲,舖頭係小巷入面,跟住Google map搵用咗啲時間😂一開始叫咗招牌雞煲半隻,我哋叫咗小辣,裡邊有好多配料,特別中意佢哋落咗好多紫洋蔥、雲耳、豆卜,煮腍咗索晒啲雞煲汁幾好食!啲雞肉幾有麻辣味,肉質幾滑。可以追加魚鰾,幾有鮮味,唔會有腥味,又厚身又好有口感,之後加湯打邊爐啦!打邊爐點可以冇炸響鈴,呢到係即叫即炸,索晒啲雞煲汁好好味😋推薦手工韮菜餃,入面勁爆多韮菜;手打蝦滑幾彈牙爽口;鴨血味道都唔錯打邊爐必叫!新鮮滑牛啲肉好滑嫩;封門柳肉嘅肉味夠晒濃,推薦呢到啲肉都唔錯。凍檸茶$38夠晒大杯,夠飲足成餐飯!整體來講呢間係元朗嘅小店,麻辣雞煲味道係唔錯,特別鍾意佢哋啲呢到嘅魚鰾,真係幾好食好有口感,平時都係加花睇多,試吓新嘢都唔錯。同埋啲牛肉都好新鮮,下次經過都會試多次。

• 即炸響鈴
2021-10-10 23 浏览
今日7點半到,好彩地落雨唔使等位,但呢句說話遲5分鐘講就要排隊🤣一嚟就揀好個招牌雞煲bb辣加配魚標、鴨吞同鮮鮑魚,鮑魚真無得輸 $12就有一隻大大隻,好爽口彈牙唔會韌👍🏻👍🏻 另外,見到個變態辣 辣指數好高,唔個有無人真係敢挑戰呢🙊🙊魚標好重膠質,啖啖都會痴住個口,我就好鍾意呢個感覺,但同行朋友就唔鍾意,睇個人口味😀唔記得講,一揀好雞煲就會有6格調味俾你溝醬汁,左上角似係自家製xo 醬,偏辣野飲試咗特飲,jumbo真係好jumbo,上枱大到嚇咗嚇 係一杯巨大牌檸樂🤪🤪食完雞煲就轉打邊爐,加叫咗鴨血、腐竹、0.03紙豆腐、牛魔王拼盤、本地牛胸爽同蝦滑😋😋牛魔王拼盤好抵食,有成7款牛嘅唔同部位,個人最鍾意牛胸爽,廚師厚薄控制得好好,淥大概10秒就有爽口嘅感覺😚 忍唔住單點多一碟😬蝦滑由粒粒蝦打到起膠,有啲仲係原粒,食起有幾重口感,推介鴨血好似啫喱咁,唔會硬到咬唔開,Live Photo 可以見到彈下彈下🤣 0.03紙豆腐真係簿到一張紙咁,望落似蛋卷,食落似腐竹,會吸曬啲湯,所以建議湯清啲嗰陣食,感覺無咁肥🥳🥳叫咗咁多餸,驚太飽只叫多一個小食,揀咗蜜椒薯仔牛柳粒,實在揀得太啱😆 牛柳粒加

蝦滑由粒粒蝦打到起膠,有啲仲係原粒,食起有幾重口感,推介

叫咗咁多餸,驚太飽只叫多一個小食,揀咗蜜椒薯仔牛柳粒,實在揀得太啱😆 牛柳粒加咗蜜糖,口感內脆外軟,甜甜地,令人一食再食,薯仔個外層都系脆㗎👏🏻👏🏻

滿足到真係要再來一煲🙌🏻
2021-10-07 338 浏览
今日去了元朗找朋友吃晚飯,她是元朗人一定識得帶我去吃好嘢啦!大家很久都沒有吃火鍋了,所以她推薦了一間吃雞煲小店,可以一邊吃雞煲一邊吃火鍋一舉兩得。再來一煲為於元朗鳳群徑的一條小行裏面,小店地方不算大但坐位都舒服。小店有兩款鎮店之寶,胡椒豬肚雞煲和招牌雞煲選擇,因朋友不吃得太辣所以今次點了,胡椒豬肚雞煲(半隻雞)做湯底。餐前小食點了一份~~椒鹽粟米椒鹽粟米灑了炸蒜粒很惹味,椒鹽味道突出又香濃,帶點微辣相當刺激,粟米外層乾爽,裏面保持水份。胡椒豬肚雞煲老闆話佢地湯底是用雞件熬製而成,當湯煲滾了頭淡湯一定要試試味道,胡椒香四溢, 湯底清甜又濃香, 材料豐富, 更有不同的味蕾刺激。雞肉滑溜,除了口感嫩中帶彈性外,也非常厚實,與爽滑的豬肚一起越煮越入溜味,越吃越上癮。原味品嘗完後,我們就可以開始加入菇類、蔬菜、丸餃類與其他肉類,享受不同食材與湯底的搭配。精選雜丸類拼盤(一份)可以試不同口味的丸類。白菜餃裏盛載著滿滿的白菜碎,口感爽口之餘也非常豐富。 蘿蔔味道很鮮甜,基本上胡椒湯底拿來涮黑毛豬肉片也很對味,吸附湯之後不沾醬就很好吃。小店所有火鍋配料都很新鮮。珍寶檸水很有份量。今餐大家都吃到肚子滿滿

餐前小食點了一份~~椒鹽粟米

胡椒豬肚雞煲

珍寶檸水很有份量。今餐大家都吃到肚子滿滿的。
  • 椒鹽粟米
2021-09-04 58 浏览
朋友生日 ,同愛好雞煲既佢慶生,又小店食品一般會比大型連鎖店更特色驚喜,就來了一試。入座後,店員殷勤介紹菜式,又仔細建議食法。原來除咗招牌雞煲外,更有較少食店有供應嘅魚煲。壽星心血來潮想試,就揀咗魚煲。魚煲以原條鉗魚製作,肉質細滑,少骨。鋪滿酸菜、芽菜等伴菜,味覺視覺豐富。特別推介蝦滑,超爽口彈牙,仲真係好有 粒。粒 蝦肉在內!鮮味口感極佳,必點之選!其次係台灣大甲芋頭,粉絲必點!真正台灣產的大甲芋頭 ,愛好台灣美食又暫未能親嘗,正好解解饞。仲有新鮮鱔片,肉質鮮嫩,無細骨,完全不遜色於主角菜式。反倒有啲變“全魚宴”,有啲意外驚喜。最後係飲品,有“King size”既杯裝飲品,基本上可以“一杯到尾”,唔使慳,全程“豪飲”,食完整餐煲煲火鍋後都夠飲。

2021-07-14
2021-08-24 56 浏览
平時慣咗食完雞煲可以任食打邊爐,今日忽然興起不如食下逐碟計,見呢間嘅牛魔皇拼盤好似好正咁,一於試下。都要先講主菜嘅雞煲,兩個人食只係叫咗半隻雞,上菜時店員仲會幫手攪攬啲雞。雞望落去顏色都好靚,最重要嘅當然係肉質好滑,試過任食雞煲嘅雞真係「鞋」到唔想食。牛魔皇拼盤細份已經好抵食,先要講下佢有啲咩:牛吊龍、牛小排、牛胸油、牛臉頰、封門柳、牛筋丸、牛舌、滑蛋牛。個人最推介嘅係封門柳,上網搵過先知每隻牛得一條,因為係牛嘅橫膈膜肌肉,食起來又腍又有牛味,真係超級正﹗﹗﹗總結整個拼盤絕對物超所值,想知其他肉係點,最好都係自己來試就知幾正。今次試過蝦滑都係有滿滿嘅蝦肉,好彈牙,期待下次試試墨魚滑又點。冇得去旅行咁耐,特別係台灣,忍唔住都要叫份鴨血,唯有食咗當去咗啦:(兩個人加埋都係七百蚊埋單,但係已經飽到上心口。掂呀﹗

兩個人加埋都係七百蚊埋單,但係已經飽到上心口。掂呀﹗
2021-08-24 74 浏览
叫了個皮蛋芫荽湯底要$108 元,天價,以為有乜特別,完全冇,叫左個脆骨魭,好似三天前的賣剩,冇血色,叫左個韭菜餃,完全唔得,街市貨厚面皮,叫左個花膠,衰過豬皮,叫左個牛小排肉,衰過百街凍肉,冇牛咪。叫在個豬片,普通到去百街重好食,完全唔明點解甘多人比甘高分。坐又唔太舒服,小店一間,可惜太貴,貴唔緊要,我都系想搵好嘢食,但你比D而家通街都有既冷凍食材鋪既野,我使鬼來食.又貴又5好食,兩個人埋單7百幾元,都5知食過乜。
2021-08-19 42 浏览
朋友食過介紹呢間位於元朗隱秘巷仔入邊嘅雞煲火鍋店,聽聞佢哋嘅選用嘅食材好高質。餐廳面積唔大,有10枱左右,而且負責人非常友善,勁有親切感。落單時見我哋花多眼亂,仲向我哋推介一啲必食之選。小食方面,呢個蜜椒薯仔牛柳粒勁勁勁好味!!!香濃既蜜糖同黑椒味包裹住薯仔同牛柳粒,牛柳粒有小小脂肪,食落更加香。椒鹽鴨舌外層炸至金黃色,鎖住D肉汁,鴨吞好Q彈有口感。我哋揀咗中辣既招牌雞煲加鮑魚同埋魚鰾,當我哋話揀中辣嘅時候,負責人的溫馨提示過我地真係好辣,因為辣醬係佢哋自家製,但係朋友都好想試,最後辣到我食咗幾件雞頂唔順!呢間雞煲嘅味道同我以往食過嘅好唔同,唔會好咸,醬汁唔會掩蓋左雞嘅鮮味,而且雞肉非常嫩滑。魚鰾一啲腥味都冇,但因為太索味,太辣嘅關係,我只食咗一個。即刻叫左杯巨無霸凍檸茶解解辣,食得辣既真係要試下佢地既自家製辣醬,辣得黎又好香~叫朋友搞掂啲雞,我就夾起晒所有辣椒,終於可以加湯打邊爐。好彩加咗湯之後,即刻冇咁辣,可以盡情打邊爐。安格斯封門柳脂肪分佈好平均,肉質鬆軟,牛肉味較為濃郁。手切本地牛細細塊較厚,但入口軟腍。醉雞子好香花雕酒味,咬爆D汁泌晒出黎勁正!手打蝦滑、墨魚滑真係真材實料,墨

椒鹽鴨舌外層炸至金黃色,鎖住D肉汁,鴨吞好Q彈有口感。

安格斯封門柳脂肪分佈好平均,肉質鬆軟,牛肉味較為濃郁。

手切本地牛細細塊較厚,但入口軟腍。

醉雞子好香花雕酒味,咬爆D汁泌晒出黎勁正!

手打蝦滑、墨魚滑真係真材實料,墨魚滑較爽口彈牙。

脆鯇骨腩好大件,一睇就知好新鮮,仲要咁大件真係好小有。

另外仲叫左精選雜丸拼盤同一D蔬菜,超滿足。我覺得呢間餐廳好用心經營,真係用個心去整一D好既食物出黎,可惜佢地唔烏大街,唔上網睇到/朋友介紹都好難知道。
2021-08-19 32 浏览
難得約齊人緊系要聚一聚啦,作為元朗地膽既我緊系簡番系元朗食啦!元朗多雞煲就系人都知架啦,但講到好食既雞煲...個人感受既話其實三隻手指數得哂!見依間餐廳新開業就黎試試佢先啦! 一坐低點都要整番d小食食下啦!依到好多款吾同既小食提供,連我做為一個男人都覺得心大心細咩都想試下甘囉。 男人既浪漫,必然點 椒鹽鴨舌 !!!鴨舌上面襯托好惹味既炸蒜,鹹鹹地又辣辣地味道適中呀,用黎送啤酒無得頂呀! 之後店員推介必點 椒鹽粟米 ,嘿嘿.....果然冇推介錯呀!同鴨舌一樣有惹味既炸蒜,鹹鹹地又辣辣地,食落仲增加左一種清甜的風味! 兄弟話想試下依個蜜椒薯仔牛柳粒,本身我就麻麻地用蜜糖整既野食既,但食落估佢吾到又同椒鹽甘鬼夾喎,牛柳粒又多汁入口即溶,依到d小食整得吾系求求其其架,廚師真系落足心機去煮,依樣野非常感受到用心製作既! 黎到主角啦!依到既招牌雞煲仲可以自選加入鮑魚等其他鮮味材料,食雞煲仲有鮑魚食,緊系正啦!雞煲入味,第一食每件雞都吾會食到冰鮮味,第二就系吾似系出面食既雞煲甘入吾到d味落隻雞入面,依到既雞煲好入味喎,成班男人系甘夾..系甘食,仲一味嗌好味喎、好入味喎!提提你地呀!仲有呀!依到d雞件

男人既浪漫,必然點 椒鹽鴨舌 !!!

雞煲入味,第一食每件雞都吾會食到冰鮮味,第二就系吾似系出面食既雞煲甘入吾到d味落隻雞入面,依到既雞煲好入味喎,成班男人系甘夾..系甘食,仲一味嗌好味喎、好入味喎!提提你地呀!仲有呀!依到d雞件系滑架!吾系鞋口架!
講起平時出面食既雞煲就嗌開中辣既,因為出面食既中辣就濕濕碎啦,食落似bb辣既,所以今次都系嗌左中辣,但依到系做足料架喎,中辣真系夠辣呀,所以如果你地食吾到辣既話就嗌bb辣或者小辣好啦!總之!就跟番你地食到既辣度去嗌就得架啦!!!

其他打邊爐配料就嗌左以下依幾款,
~手切本地牛
~安格斯封門柳
~豆卜、冰魷
~羊肉卷
~精選雜丸拼盤,有五款,每款兩粒
~冬瓜、萵旬、手打墨魚滑
~醉雞子

特別你地鐘意食雞子既話一定要嗌下依款醉雞子,我地成班男人就非常滿意啦!依間餐廳可以令我同班兄弟長期黎幫襯啦!!!
2021-08-13 27 浏览
再來一煲可能係新開,或者係我少留意,位於巷仔度唔太起眼,今次係聽老闆嘅朋友嘅朋友介紹(利申:我係唔識老闆😅)或者呢啲就係口碑相傳?!店員服務都幾好,上菜嘅時候都會稍為介紹下,另外仲有特別推介魚鰾,不過本人唔食魚所以就冇要到。初試緊係叫招牌雞煲🐔睇睇,我哋認同雞煲要辣辣哋先好食,不過佢嘅bb辣應該有譚仔二小辣嘅lv🔥,有啲超乎我哋嘅能力範圍(其實係我哋廢😂), 不過雞煲著辣之餘有微甜,都好食架,只係個辣度大家要注意。參考好多枱都叫牛魔王拼盤,我哋都試一試,起碼有齊大家都想食嘅嘢,比較少見係牛胸油同埋牛臉頰;牛胸油雖然睇落係一大片肥膏,但係 煙韌有口感,同豬肉嘅五花相比唔係軟腍,幾得意,唔覺油膩架👍 我最鍾意係滑牛、牛小排同埋封門柳,滑牛用蛋混和,真係好滑!好欣賞原來可以咁樣食~  牛小排同埋封門柳就重牛味😋, 另外介紹下牛吊龍原來係本地牛嘅品種, 肉質有啲似安格斯架~ 友人就鍾意牛舌同牛筋丸,牛筋丸咬落爆哂汁,得兩粒佢搶哂唔俾我食😂,牛舌有咬口,而且甜甜地,講講下其實成個牛魔王拼盤都好滿意好高質💯一定要介紹下0.03紙豆腐,見個名好新奇,黎到成個春卷咁😯,店員話一放入鍋好快食得,口感綿綿

一定要介紹下0.03紙豆腐,見個名好新奇,黎到成個春卷咁😯,店員話一放入鍋好快食得,口感綿綿哋,味道甜甜哋,有啲似更加溶嘅竹笙,呢個紙豆腐好得意😂,而且好食的😋

炸餐肉條同埋魚皮雖然好冇大志😂不過我鐘意食😜,好香口,炸魚皮都有少許調味,作為伴菜一流。

好彩有朋友介紹 [再來一煲],差啲走寶,推薦元朗朋友去食呀👏👏~
2021-08-09
2021-08-11 32 浏览
同朋友上網search到試下間雞煲, 本身間鋪頭喺條小巷度, 唔算太難搵. 但座位比較少, 今日六點九去到都差唔多爆. 由於我同朋友都係無肉不歡, 一開波就叫咗一隻雞煲中辣. 雞煲到咗枱面仲未食得仲要煮多陣, 跟住一打開個蓋諗唔到會咁攻鼻, 食得辣嘅朋友可以試中辣. 味道方面, 唔似雪藏雞, 好有雞味同埋鬆嫩滑, 加埋雞煲啲辣汁同埋有少少甜甜地, 越食越辣但又惹味. 煲入面豆卜索曬啲味, 正! 食完雞煲加湯點咗牛魔王大拼盤, 雖然覺得有啲貴, 但係拼盤其實有好多款牛,唔同部位, 其中我最鍾意食就係牛小排, 同埋牛面頰, 牛小排好有油香味, 牛面頰肉質雖然比較鞋, 但其實肉味濃厚. 至於另一推介係佢哋嘅牛丸, 裏面應該加咗啲牛骨湯, 有少少爆汁嘅口感. 最後一定要嗌埋佢哋杯珍寶嘢飲, 有檸茶檸水檸樂選擇, 38蚊大大杯夠飲成餐飯! 雖然埋單加八百幾蚊, 但都覺得食物質素對得起價錢.

2021-08-10
  • 牛拼盤
2021-08-09 37 浏览
再來一煲地址: 元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號舖又是打邊爐的時候啦,一場來到食雞煲打邊爐,$198 半隻,半隻份量都十足,隻雞一定好大隻又肥美,在醬中炒多十分鐘香氣飄出食得肥牛一碟,邊位肥彈,牛味十足,滾兩滾霧白煙食得。有新鮮淮生食,粉得來又有點爽口,高纖維索左湯汁勁好食魚皮好脆呀,要閃電手沉幾秒要即食。魚皮餃一粒一口,皮qq 彈牙。豬血唔係好多地方有,忍唔住叫一碟!啤,咁大碟兩個人真係食唔曬,幾爽口架,像jelly 得豬紅唔會有腥味。0.03 腐皮,卷左一大條長長,食法似炸魚皮,在滾湯中沈幾身吸了湯變軟身就食得啦! 每次打邊爐人就胃口勁好,是平時食量的一倍,人開心食慾會相應增強,幸福胖都出現在雙下巴了
再來一煲
地址: 元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號舖

肥牛一碟,邊位肥彈,牛味十足,滾兩滾霧白煙食得。

有新鮮淮生食,粉得來又有點爽口,高纖維索左湯汁勁好食

魚皮好脆呀,要閃電手沉幾秒要即食。

魚皮餃一粒一口,皮qq 彈牙。

2021-08-08 630 浏览
元朗鳳攸南街好多食肆,行下揀下,入左間小店,打邊爐~ 入到去,睇左menu先知係食雞煲先嚟左個胡椒豬肚雞煲,胡椒味夠重👍好多料,啲雞都幾有雞味😋😋😋啖湯好正😍 有好多款不同部位嘅牛肉,樣樣都想試,結果叫左個牛皇拼盤🥰 拼盤有齊:牛胸爽,牛面珠,牛小排,封門柳,本地牛,牛舌,滑牛,爆汁牛筋丸~ 牛胸油,喺牛中極品,爽而不韌👍 其實牛胸油唔係一舊脂肪,佢係牛胸前肋骨上面嘅一舊筋膜類肌肉,含有豐富骨膠原,放落湯底一滾燙8~10秘就👌 牛臉頰的筋與油花分布相當均勻,布滿細密油花,比一般牛肉還要滑嫩順口,不會覺得膩口😋😋😋 牛小排有大理石嘅油花和堅實的肉質,牛味香濃👍 封門柳係牛的橫膈膜的肌肉,其肉質鬆軟,不易變韌,而且牛肉味極為濃郁😋本地牛,軟滑多汁、牛肉味濃👍 牛舌軟腍,啖啖肉香 滑牛,厚切,用蛋黃拌後,肉質更滑,口感更佳🥰 爆汁牛筋丸,十分爽口,好juicy😋😋😋 炸脆嚮鈴,即叫即炸,鬆脆可口,醮啲甜酸醬,滋味無窮😍放湯,嚮鈴索左啲湯,又有另一番味道,一句“正”! 下次要叫多兩個朋友一齊食,可以試多啲,又高興啲😅
元朗鳳攸南街好多食肆,行下揀下,入左間小店,打邊爐~

入到去,睇左menu先知係食雞煲

啖湯好正😍

有好多款不同部位嘅牛肉,樣樣都想試,結果叫左個牛皇拼盤🥰

牛小排有大理石嘅油花和堅實的肉質,牛味香濃👍

本地牛,軟滑多汁、牛肉味濃👍

牛舌軟腍,啖啖肉香

滑牛,厚切,用蛋黃拌後,肉質更滑,口感更佳🥰

爆汁牛筋丸,十分爽口,好juicy😋😋😋

炸脆嚮鈴,即叫即炸,鬆脆可口,醮啲甜酸醬,滋味無窮😍
放湯,嚮鈴索左啲湯,又有另一番味道,一句“正”!

下次要叫多兩個朋友一齊食,可以試多啲,又高興啲😅
2021-08-03
  • 牛胸油
  • 牛皇拼盤
  • 即炸響鈴
2021-08-07 25 浏览
朋友一直推介呢一間餐廳,前排終於有機會同佢來試一試,結果果然好食,令我哋好滿意🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣酸菜魚可以揀唔辣或者小辣,啱晒啲唔食得辣嘅朋友仔,而且魚肉好鮮嫩,配菜嘅酸菜同樣好好食,值得再嚟😋😋😋😋😋😋😋😋牛肉睇相已經知道係高級野,油脂分布得好平均,而且一啲都唔鞋口,超正😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍呢度仲有好多唔同嘅炒小菜選擇,當日我哋就是我黑椒牛柳粒,甜甜嘅蜜糖,配上炸過嘅牛肉粒,好味道🥰🥰🥰🥰🥰🥰