2022-07-31 1348 浏览
尖沙咀想食日本嘢,見呢間Menu價錢好似OK,而且每個set都有好多款式嘅配菜就嚟試吓見到朋友嗌嗰個雞肉燒定食好似幾抵食!二百幾蚊有幾多舊雞,抵食過我哋嗌嘅壽司或者刺身食!相信正常嘅男士都唔會食得飽壽司細細舊,而且魚生切得非常薄,不過佢收嘅價錢就係中環嘅價錢差唔多成$400一位再加一! CP值低!不過環境同埋服務都OK嘅!最期待嘅海膽壽司竟然得一粒仔,如圖所見係半粒壽司嘅份量,而且仲要係好細嘅壽司嘅伴粒囉同埋佢比好多三文魚呀,鯖魚呢啲平價魚,仲要係博博嘅一片,都幾對唔住佢個價錢唔通呢間嘢收嘅錢大部份都係拎嚟交租?雞肉前菜煮幾好味嘅,沙律菜都新鮮正常水準估唔到成餐都係冇帶子或者下貝類喺壽司石,諗住帶子一定有,佢竟然一樣都冇!收呢個價錢比三文魚鯖魚等下價魚, 誠意影真麻麻
唔通呢間嘢收嘅錢大部份都係拎嚟交租?
雞肉前菜煮幾好味嘅,沙律菜都新鮮正常水準
估唔到成餐都係冇帶子或者下貝類喺壽司石,
午餐
2022-07-11 1940 浏览
朋友個仔係呢間餐廳做壽司師傅,朋友約我哋幾個去食lunch。可能一早book定,我哋4人都可以坐房,間房有一張長枱可以坐八人,兩邊有電視📺播放日本熊本景色。如果公司食飯或一班朋友想靜靜靜地傾偈,呢度係唔錯選擇😅而且可以飽覽成個維港景色,今日天氣又好好,個view真係好靚👍🏼👍🏼。食物揀咗海鮮湯鍋御膳,鮮魚刺身御膳,吉列熊本黑毛和牛西冷御膳和櫓杏鰻魚丼。每款都好精緻首先推薦和牛西冷,肉質鮮嫩唔肥膩👍🏼👍🏼幾款刺身都相當新鮮,但帶子就有點失色🥲。海鮮湯鍋就普通菜式(忘記拍照😅)味道也一般。鰻魚丼有四條鰻魚加一個天婦羅,仲有一個烏冬,食完好飽😂。雖然唔算平,但食物質素好份量都多,加埋對住個無敵海景性價比算高,值得一試。

雖然唔算平,但食物質素好份量都多,加埋對住個無敵海景
性價比算高,值得一試
熊本天草直送鮮魚剌身御膳
吉列熊本黑毛和牛西冷御膳
櫓杏鰻魚丼
2022-07-11
熊本天草直送鮮魚剌身御膳
吉列熊本黑毛和牛西冷御膳
櫓杏鰻魚丼
2022-06-21 2005 浏览
1️⃣極鮨御膳 (推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️)極上壽司御膳 - 特選12件🥗 沙律汁酸酸甜甜,好開胃🥚茶碗蒸好滑,唔會過老🥣麵豉湯好好味,唔係好咸,平時唔鍾意飲都想飲多碗🥕前菜係蘿蔔燉牛腩,蘿蔔牛腩都炆到好焾,好入味🍣壽司當日以魚類為主,但分唔到係咩種類🙈刺身都新鮮,海膽同三文魚籽無腥味🍫甜品係朱古力蕨餅,入口可可味好重,唔會好甜🌟用餐時間90分鐘
1️⃣極鮨御膳 (推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️)
極上壽司御膳 - 特選12件

🥗 沙律汁酸酸甜甜,好開胃

🥚茶碗蒸好滑,唔會過老

🥣麵豉湯好好味,唔係好咸,平時唔鍾意飲都想飲多碗

🥕前菜係蘿蔔燉牛腩,蘿蔔牛腩都炆到好焾,好入味

🍫甜品係朱古力蕨餅,入口可可味好重,唔會好甜

極鮨御膳

🌟用餐時間90分鐘
2022-04-28
極鮨御膳
Book定位同男朋友食生日飯~感謝店員有盡量安排海景位我坐個area嘅枱與枱之間隔得都有段距離仲有簾隔開,可以盡情傾計~餐廳格調幾好幾日式,仲有著和服嘅店員同講日文嘅師傅。服務都好好,我地叫咗鐵板燒 店員經常睇住同提醒我地煮幾耐先好食。我地自拍 店員仲好樂意主動幫我地影相~食物好味價錢合理,最後叫咗甜品,仲配埋個音樂盒播生日歌,啱晒鐘意低調嘅人,唔洗大聲唱生日歌咁尷尬滿足嘅一餐飯會再幫襯,下次食Omakase
Book定位同男朋友食生日飯~感謝店員有盡量安排海景位

滿足嘅一餐飯
會再幫襯,下次食Omakase
庆祝纪念
生日
❣️ 天草直送新鮮刺身盛合 (1~2人前) roann Signature Fresh Fish Sashimi Platter from Amakusa (for 1~2pax)❣️ 櫓杏廚師發辦極味壽司 十二件 roann's Premium OMAKASE Sushi 12 pcs❣️ 吉列熊本黑毛和牛『和王』三文治 KUMAMOTO Wagyu "WA-OH" Cutlet Sandwich刺身壽司: 食材好新鮮,食落口好鮮甜🤤吉列熊本黑毛和牛『和王』三文治: 好脆口,和牛入面好juicy👍🏻環境: 餐廳安排咗我地坐係窗口位~可以望到維港景色,個view好靚~而且私隱度幾高。座位寬敞,坐得好舒服。餐廳:Kappo roann 割烹櫓杏📍尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場28樓2801號舖Shop 2801, 28/F, iSQUARE, 63 Nathan Road, Tsim Sha Tsui————————————————————
❣️ 天草直送新鮮刺身盛合 (1~2人前)

❣️ 櫓杏廚師發辦極味壽司 十二件

❣️ 吉列熊本黑毛和牛『和王』三文治 [推介]

刺身壽司: 食材好新鮮,食落口好鮮甜🤤

餐廳:Kappo roann 割烹櫓杏

————————————————————
壽司上面的魚生不鮮味天婦羅同food Court食嘅差唔多火炙火之本豚肉角煮得3件蔬菜天草大王雞肉麵團湯一啲味道都冇得一個清字食物同價錢不同正比,都令人失望大家注意原來定食只是下午lunch才有晚上是沒有的,因為我是比相片中的定食吸引過去定晚飯的,總之就是失望失望失望唯一可取就是食過風景同裝修
壽司上面的魚生不鮮味
天婦羅同food Court食嘅差唔多
火炙火之本豚肉角煮得3件
蔬菜天草大王雞肉麵團湯一啲味道都冇得一個清字
食物同價錢不同正比,都令人失望
大家注意原來定食只是下午lunch才有
唯一可取就是食過風景同裝修
2022-05-29
2022-05-19 1755 浏览
星期五happy Friday同同事食豪d去咗呢一間食日本料理嘅餐廳俾咗間房我哋,有海景,環境好舒服Lunch menu有唔同嘅選擇我揀咗07 鮨六貫 天麩羅御膳有六件壽司,前菜,烏冬,天婦羅,蒸蛋件件壽司都好新鮮蒸蛋勁滑最有驚喜係天婦羅,香脆但不油膩
星期五happy Friday同同事食豪d
去咗呢一間食日本料理嘅餐廳
俾咗間房我哋,有海景,環境好舒服

Lunch menu有唔同嘅選擇
我揀咗07 鮨六貫 天麩羅御膳
有六件壽司,前菜,烏冬,天婦羅,蒸蛋
件件壽司都好新鮮

蒸蛋勁滑

最有驚喜係天婦羅,香脆但不油膩

2022-02-22 3763 浏览
太太生日 訂座安排妥善 於內室卡座對海環境清靜 方便傾談套餐內有多款菜式,可淺嚐各款特色料理。剛巧老闆返貨日本多款新嘅柳柑、橙汁,合適的話可能將來提供作助餐飲品。柳橙汁味道自然清新,與菜式搭配,尤其悄後上的和牛,可解油膩感全席招待體貼,照顧客人需要,又不失禮節,相當貼心
太太生日 訂座安排妥善 於內室卡座對海
環境清靜 方便傾談

套餐內有多款菜式,可淺嚐各款特色料理。

剛巧老闆返貨日本多款新嘅柳柑、橙汁,

全席招待體貼,照顧客人需要,又不失禮節,相當貼心
前菜
午餐
松露茶碗蒸
水果
2022-01-25 2473 浏览
🌊係isquare高層,環境肯定唔錯,經常中午過來簡單食個lunch睇下靚靚噶海景。不過間店人都幾多,入門都要排隊測體溫同掃安心出行,建議訂位來比較保險。🐮和牛品質可以,當然唔可以同高端燒肉店比,但係性價比實在高,環境又好,肉質又軟又嫩,無筋,不過無特別牛香味。壽喜燒得三片肉,調味比較甜,放左寬粉大力稱讚!超級入味呀。蔬菜應該都係進口噶,非常新鮮,有日本味道。🐟部分刺身有簡單熟成,有誠意👍🏻

🐟部分刺身有簡單熟成,有誠意👍🏻
吉列牛
黑毛和牛壽喜燒
燒肉
燒肉
2022-01-23 1769 浏览
早前打去book初3,店員有同我講可能休息,但都同我約左,話如果休息會盡早通知我,因本人有事今日提早打去取消booking,個店員話個日係休息,咁如果我唔取消,佢會幾時通知我,到時我又趕唔趕得切book第2到呢?
2022-01-17 2106 浏览
好耐冇去過日本,想喺香港食質素好啲嘅日本菜,所以一早訂咗位嚟呢間。平時都好full book唔就冇位。我哋四個人分別叫左四個午餐set.分別有三色飯、咖喱豬扒、六件壽司烏冬天婦羅及和牛蛋飯,另外我哋再加追加左兩件飯團。總括然而所有食物質素很好,尤其是天婦羅炸物,炸蝦外脆,蝦肉多汁、炸豬扒亦都係外脆內軟、壽司亦新鮮好味,完全覺得自己係身在日本,讚!特別有驚喜嘅嘅係Cocktail drink,西柚汁加一啲紫蘇葉嘅雞尾酒,好清新,超級好飲。我哋坐在喺窗口位可以望到維港景色私隱度高確係不錯。我一定會再嚟!

我哋四個人分別叫左四個午餐set.

2021-12-27 1648 浏览
1 ,價錢:以尖沙咀日本餐廳來講,午餐 set lunch 多選擇,價錢合理,食物質素okay,可回頭。2, 環境:乾淨,有海境卡位。係隔音差少少 (香港人食客可摸耳斯文啲,傾偈細聲啲?)。3, 要make appointment: walk in 可能無位。

2021-12-27
庆祝纪念
圣诞节
2021-12-11 1386 浏览
在OpenRice訂了位,但沒有說明要窗口位,去到登記嘅時候,隨口問一問會唔會有窗口位,接待員很好,即刻查看,原本話要等一下,由於食飯時間有限,趕住返工,沒有窗口位也冇所謂,隨即服務員即時安排一個卡位嘅窗邊位,點菜及上菜服務態度10分好,雖然位置在角落,但服務員時常也來加茶,值得推介!
在OpenRice訂了位
2021-12-03 1645 浏览
熊本縣除咗熊本熊之外,原來佢哋嘅吉列牛係好出名。今次老公帶咗我嚟iSquare食熊本料理,一入到去成個維港都提晒勁有feel😍聽講餐廳好難book,我老公都要預早半個月先訂到位我哋叫咗天婦羅蝦,但係有啲奇怪佢冇比蘿蔔汁,要另外再叫佢地拎。炸得香脆麵包糠唔會太厚身另外叫咗個壽司拼盤,不過就覺得比平時嘅壽司偏細,吞拿魚同埋海膽都好鮮味吉列和牛真係值得一試,有10件,入面大概七成熟,入口即溶,要趁熱食啊
熊本縣除咗熊本熊之外,原來佢哋嘅吉列牛係好出名。
聽講餐廳好難book,我老公都要預早半個月先訂到位

2021-11-21 2018 浏览
位處iSQUARE 28樓,一踏入餐廳,維港景色一覽無遺。由於我們早半個月預約餐廳,餐廳亦細心安排私人海景包箱。🌟前菜方面,店員表示沙律由日本究極水冶養,非常清甜,但部份沙律菜味道較為刺鼻。🌟刺身及壽司用料新鮮,惟壽司份量整體上偏小。🌟天婦羅水準正常,但店員並未在上菜時提供天婦羅醬汁,需另行詢問。🌟鍋物方面選取了壽喜焼鍋,另外配有鳥冬及日本雞蛋。鍋中本身已放有已調味的壽喜焼醬汁,但餐廳店員並不會協助烹調,需自行處理。熊本本地鶏口感非常出色,黒毛豚肉及和牛亦不俗,惟和牛分量較小,每人只有一片。🌟甜品為焙茶雪糕,味道正常。 Overall:Taste - 8/10Service - 6/10Environmemt - 9/10是次晚餐為生日慶祝,但當日晚上6點鐘準時到達的預約,員工不下一次提醒8點鐘要準時交枱,亦因時間關係調亂套餐中的上菜次序,並在甜品未到前已安排結帳。作為此價位的餐廳,餐廳服務仍有進步空間。———————————————Kappo roann 割烹櫓杏📍尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場28樓2801號舖 Hong Kong

🌟刺身壽司用料新鮮,惟壽司份量整體上偏小。

🌟甜品為焙茶雪糕,味道正常。

Overall:
Taste - 8/10