2021-07-30
朋友生日,佢想食放題。於是,我就帶咗佢去呢間餐廳。餐廳提供3種不同價錢放題,有特上放題,極上放題同極盛放題。我地就揀咗中間價錢個個極上放題,佢都有80款食物提供,都夠曬我地食。~~刺身全部都好新鮮,特別係三文魚同帶子。三文魚好厚切。帶子大大粒,食落好爽口。~~極上鐵板見到師傅即叫即整,熱辣辣。特別推介,鐵板蝦,好大隻,食落好彈牙。鐵板野菜,炒得好入味,d菜好甜,估唔到咁好味。鐵板香煎廣島蠔,煎得啱啱好,好香口。鐵板帶子,好大粒,食落好有口感。~~極上串燒/燒物燒牛舌好好味,食落好爽口。燒雞肉串,個燒汁好入味。燒雞中翼燒得好香,食落好嫰滑。~~極上炸物海老天婦羅,炸得啱啱好,唔會有好厚嘅炸粉,隻蝦都好大隻,食落好彈牙。炸甜薯,真係好甜,唔係講笑。餐廳環境好舒服,位同位之間都好闊,坐得好舒服。員工都好有禮貌。值得一讚,餐廳都提供多款無糖飲品選擇,包括無糖汽水,無糖茶等等。
~~刺身
~~極上鐵板