2019-10-13
今日同寶寶行旺角,行過見到呢間拉麵店喺宜家呢個經濟環境之下竟然要排隊😳咁岩又好似餓餓地,我地就排埋一份🙈跟住發現其實兩款拉麵揀😆仲有一款係每日限量嘅添🙊好彩我同寶寶都唔揀飲擇食,唔使自己揀仲好😆呢度係採用自助點餐形式~自己係部機度點餐,好似日本嘅拉麵店咁❣️加$30要套餐,有多一各餃子(4隻)或小龍蝦蟹子沙律❣️拉麵湯底由豚骨(豬骨)及純水經壓力煲長時間熬製而成💕冇味精🙅🏻♀️亦不含奶製品🙅🏻♂️.別天神套餐 $105豚骨湯麵 + 餃子豬骨味濃厚而不膩,清澈嘅豬骨味並無額外添加油份,味道不錯同時好健康😌豚骨煮得好腍,肥瘦適中,肉質軟滑😋半熟蛋真係做到糖心效果☺️ 醬油味再重啲應該會再好味啲~香港拉麵黎講係幾高質素👍🏻唔怪得要排隊食丫🙈餃子餃子皮超薄❗️餡料適中~餃子底又有啲焦脆口感🤤真係同喺日本拉麵店食嗰啲一樣咁高質素😍蝦味噌套餐 $115蝦味噌豚骨湯麵 + 小龍蝦蟹子沙律小龍蝦蟹子沙律就差唔多係我哋平日食嘅龍蝦蟹子沙律軍艦上面嗰啲料,軍艦走咗舊飯咁解😆伴隨嘅六塊紫菜都好夠脆,用來包住啲沙律食,係幾啱用來做前菜嘅❣️蝦味噌豚骨湯比豚骨湯更勝一籌,岩晒鍾意食濃味嘅朋友❣️個湯底其實同普通豚骨湯面係一
咁岩又好似餓餓地,我地就排埋一份🙈
跟住發現其實兩款拉麵揀😆
仲有一款係每日限量嘅添🙊
好彩我同寶寶都唔揀飲擇食,唔使自己揀仲好😆
加$30要套餐,有多一各餃子(4隻)或小龍蝦蟹子沙律❣️
拉麵湯底由豚骨(豬骨)及純水經壓力煲長時間熬製而成💕
冇味精🙅🏻♀️亦不含奶製品🙅🏻♂️
別天神套餐 $105
豚骨湯麵 + 餃子
豚骨煮得好腍,肥瘦適中,肉質軟滑😋
半熟蛋真係做到糖心效果☺️ 醬油味再重啲應該會再好味啲~
香港拉麵黎講係幾高質素👍🏻
唔怪得要排隊食丫🙈
餃子
餃子皮超薄❗️餡料適中~
餃子底又有啲焦脆口感🤤
真係同喺日本拉麵店食嗰啲一樣咁高質素😍
蝦味噌套餐 $115
蝦味噌豚骨湯麵 + 小龍蝦蟹子沙律
蝦味噌豚骨湯比豚骨湯更勝一籌,岩晒鍾意食濃味嘅朋友❣️
個湯底其實同普通豚骨湯面係一樣,但加咗啲店家自家製嘅新鮮油炸小蝦,令成碗拉麵多咗啲油香同埋蝦鮮味😋
俾我再食我係會揀呢一款😋