2023-12-08
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥘 𝙰𝚕𝚕-𝚈𝚘𝚞-𝙲𝚊𝚗-𝙴𝚊𝚝 𝚃𝚊𝚒𝚠𝚊𝚗𝚎𝚜𝚎 𝙷𝚘𝚝𝚙𝚘𝚝 𝚂𝚎𝚝 @ 🌟 台北東南台式火鍋《👽食神大媽打邊爐》.👽 大媽去附近稅務大樓搞啲嘢,正喺度惆悵想食乜嘢嘅時候,朋友仔話俾大媽聽聯絡附近有一間佔地好大嘅火鍋店,主打台式任食火鍋。作為邊爐怪嘅大媽當然有興趣,決定一齊去試下。.👀 去到發現果然空間感十足,難得黎到決定選擇最高價錢嘅「台北豪華呷到飽」試下。只需要 HKD 358,就有得任食M5和牛,同埋台灣夜市小食,連啤酒都係任飲!其他餐點亦都無少過,食足120分鐘!.🥘 湯底我地決定加 HKD 30要雙拼,揀咗「清醇椰子滑雞鍋」拼「大紅袍醉香麻辣鍋」。椰子令湯底好清香,配上滑雞,果然係佢標榜話字鮮煮足料可以飲,無使用預製化學湯粉可以直接飲嘅湯底。.🥩 打邊爐肉肉係一大重點,呢個價位嘅餐主要係澳洲M5霜降和牛、美國黑安格斯任食,另外有頂級綜合牛肉、藥膳花雕醉雞、西班牙堅果飼豬。.🦪 海鮮方面都有好多款可以任叫,翡翠螺、墨魚仔、沙白。連帶殼鮑魚、花膠、象拔蚌、即日新鮮海蝦都係任叫!.🫔 其實呢度最特色嘅,除咗傳統打邊爐有嘅
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
🫔 其實呢度最特色嘅,除咗傳統打邊爐有嘅嘢食之外,就係佢可以任叫台灣夜市美食!花枝丸、百頁豆腐、炸蝦卷、台灣小香腸、蚵仔煎、甜不辣、鹽酥雞,連芝士肉鬆手抓餅都有!真係誇張啲講句,叫多幾份已經回本。
🍺 呢度啤酒都可以任飲,不過又係因為要揸車唔飲得,佢冇酒精嘅都有好多選擇,例如:高山翠綠、炭焙烏龍、麥香烏龍、洛神花茶等等。
😇 呢個價錢試到咁多種類嘅食物,我地就覺得幾抵。同埋佢有下午茶時段,就算唔想打邊爐,原來佢都有供應好多台灣粉麵飯嘅套餐。
📍 新蒲崗寧遠街10-20號渣打銀行大廈地下F號及閣樓A-B號舖
☎️ +(852)2889-5217
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️