2008-05-07
好耐冇去’名家, 好掛念佢既炆牛肋骨, 冷麵, 辣海鮮鍋, 蛋拌生牛肉 …. 之前每次都係晚飯時間, 今次就lunch時間去, 12點多啲去到, 唔係好多人, 好快就有位啦, 自從佢搬咗上十三樓都未去過, 呢度地方較大, 又有無敵海景, 感覺舒適好多呢度既lunch定食有20款, 有飯, 冷麵, 湯麵, 炒飯, 人蔘雞, 牛肋骨, 燒烤, 湯鍋…, 有辣有唔辣, 可謂式式俱備, 價錢$69-$99, 當然唔喜歡定食既仲可以散叫啦, 我地兩個人就要左炆牛肋骨定食同雜錦烤肉定食, 定食包括前菜, 蘿蔔湯同飯, 餐後仲有蘋果同凍玉桂茶 / 咖啡, 等食既時侯, 見隔離兩個韓國人叫左個辣螺肉拌麵, 好似好好味咁, 下次都試吓先, 埋單既時侯, waitress話有優惠, 不設加一, 太好啦, 下次一定要再幫襯!炆牛肋骨定食 ~ 配料有年糕, 白蘿蔔, 紅蘿蔔, 韓式粉絲, 大蔥, 蛋絲, 牛肋骨炆得很腍很入味, 醬汁甜甜地, 蘿蔔吸收哂啲醬汁, 仲有一定要用啲醬汁撈飯, 超好食前菜 ~ 有泡菜, 菠菜, 芽菜, 同甜薯, 好新鮮, 所以全部都食哂, 湯 ~ 係蘿蔔湯, 味道濃郁, 仲有
湯 ~ 係蘿蔔湯, 味道濃郁, 仲有好多蘿蔔片
雜錦烤肉定食, ~ 有牛肉, 雞肉同豬肉, 好入味幾香口, 豬肉個隻醬汁辣辣地, 牛肉最好味,