2024-08-07
啱啱同男朋友入到去和牛割烹小田,一間位於中環嘅日本料理,食個Dinner Omakase,差唔多要 $980。嚟到呢度,兩人嘅心情都好興奮🥳 ,從入到嚟,到離開,都滿滿嘅期待感。大家講下個【小田和牛炭燒昆布生牛肉片】,佢賣相精緻,令人一接觸到呢個菜就流晒口水啦 😋肉質香嫩嘅牛肉,同香煎昆布一同入口,爽滑得來又極具口感。再嚟就喺佢嗰個【小田和牛壽喜燒配日本第一Kodawari蛋】啦!呢個日本味十足嘅壽喜燒,肉食 到超滑☺️蛋滑得嚟,質地圓滑嘅蛋黄,令人忍唔住一試再試😍食完肉類,轉個口味,再來個【小田和牛蘑菇松露魚子飯】,咁濃郁嘅味道,立即俘虜咗我嘅味 蕾!超推介呢隻牛肉,口感好好,完全冇腥味。最後,就係一碗【麵豉湯】啦。飲一口,瞬間清新晒 💪🏻!仲有,湯底係足料之作,滋味十足👍🏻總結返今次食嘅經驗,可以話,個個菜式都喺精心烹煮,夠味又新鮮 💓無論係食物嘅質量同份量 ,我哋都好滿意,食完覺得滿足之極,再加上視覺上嘅藝術享受,真係值得一試嘅餐廳👍🏻👍🏻如果你都喜歡食和牛,同埋想試下日本料理嘅味道,咁【和牛割烹小田】絕對會令你大開眼界,下次我係一定會再嚟嘅!🌟