2022-06-21 1164 浏览
上星期六趁住父親節、家人好耐冇去過唐餐廳食嘢,趁住節日再book餐廳晚上食,晚餐分左兩個時段,我哋卜咗第二時段,八點鐘到達餐廳,職員帶領入座見到餐廳差唔多爆棚,坐低後即時叫嘢食,我哋點咗五樣嘢食,點知職員返轉頭同我哋講五個有三個已經冇得order😑 重話係要專登留畀套餐客人點,我哋覺得好奇怪點解散餐唔可以order,如果係咁安排,餐廳理應唔好再接受booking,未食已經一肚子氣😵跟住職員叫餐廳經理來解釋什麼原因😌跟住經理嚟左及回覆可以order番之前所叫的食物😪其實我哋order啲食物系餐廳嘅基本食物。於是叫咗德國豬手、蒜香意大利粉, spanish pizza,Us rib eye 450g牛扒,豬柳意大利飯,及stella啤酒1L,分左兩大杯,份量十足。唐呢間餐廳嘅食物質素同之前比,差左好多。豬手炸得比較乾身,變咗食落去有啲鞋口,肉質偏韌麻麻哋😪蒜香橄欖義大利粉,蒜香味濃郁,好食合格😜pizza就正正常常冇乜特別。牛扒order左五成熟,切開唔會血淋淋,好juicy👍👍👍保持一貫水準。豬柳意大利飯,飯嘅質地好好,都OK好食,但豬柳就比較鞋口,麻麻地😵總括來講,唐初期幫襯時食物質素

及stella啤酒1L,分左兩大杯,份量十足。

唐呢間餐廳嘅食物質素同之前比,差左好多。
豬手炸得比較乾身,變咗食落去有啲鞋口,肉質偏韌麻麻哋😪
蒜香橄欖義大利粉,蒜香味濃郁,好食合格😜
pizza就正正常常冇乜特別。

總括來講,唐初期幫襯時食物質素驚為天人,但今次再度到訪,有些失望,無論食物,職員質素有每況下降感覺,希望唐餐廳負責人見到這篇食評文章能有所改善🙄
不要再令食客失望。

2022-06-18
父亲节
2022-06-06 1297 浏览
呢一間「唐」 係朋友揸車帶我哋去嘅 餐廳佔地極大有5000尺 可室內室外用餐 室內有氣氛高樓底 一去到門口覺得好似去咗鄉村俱樂部咁😂門口有各式各樣嘅兒童設施滿足到大人同小朋友嘅需要🤣🍗鹹蛋黃炸雞翼及薯皮$128好鍾意呢一道菜 即炸雞翼熱辣辣 面頭鹹蛋黃醬係超級香濃濃稠 好味到食咗兩隻🤣再配埋香脆薯角 滿足❣️🦪煙肉菠菜焗生蠔(半打)$268生蠔上有菠菜煙肉芝士一齊焗 微微焦香味道調味剛剛好 但焗蠔食落去比較乾身少少 焗嘅時間再調整一下會更加好🤣🍝卡邦尼意粉$188意粉上 可愛小巧的parmesan cheese 脆脆放左隻溫泉蛋 將溫泉蛋整破再作攪拌 呢款係有用忌廉嘅 香濃忌廉加上蛋汁 醬汁質感唔會勁濃稠 加上煙肉嘅鹹香所以唔會好漏 好味 不過未算非常出色🍴德國腸拼盤$290多款德國腸仔 每款各有特色 香腸皮脆口 香腸有肉汁 份量都好足夠 而其中一款辣肉腸味道有點太鹹😆即刻加返少少酸椰菜 及薯角一齊食 中和返 拼盤送酒一流❌德國豬排骨$148呢款唔建議大家叫 唔知係失手定點 肉質比較乾 過咗火喉 ✅幾推薦大家去 尤其是有揸車 因為泊車就喺餐廳出面 幾方便係一間真正嘅親子餐廳 同時間其
滿足到大人同小朋友嘅需要🤣

呢款唔建議大家叫 唔知係失手定點 肉質比較乾 過咗火喉

✅幾推薦大家去 尤其是有揸車
因為泊車就喺餐廳出面 幾方便
係一間真正嘅親子餐廳 同時間其實格局幾有氣氛 拍拖聚會都啱
聽聞有時餐廳會有live band 有興趣嘅話建議打去問吓及booking

📍元朗屏山唐人新村路1號地舖(屏山輕鐵站步行3分鐘)
🚗有免費泊車
✔️加一
💰人均$300
2022-02-04 2159 浏览
二個人$700幾蚊食個Lunch, 點知又難食又唔飽, 不會再去了!首先每人點左個二佰幾蚊既午餐啦, 點知牛扒厚切, 佢會俾四瑰「瘦叉燒」又乾又薄又無味,由於係半自助餐, 可以任飲湯及任食餐包及任食沙律, 但無理由揸車來到要食幾個餐包先食飽架,於是咪再叫其他野食, 嘩!唔知點解食幾隻生蠔啫,要開左半個鐘..... 先來跟住有條友行埋來Sale你入會一年幾錢,有幾好、有幾著數, 又想夾你幾仟蚊想舒舒服服食餐好D既西餐啫, 點解會咁既?
想舒舒服服食餐好D既西餐啫, 點解會咁既?
2022-01-24 1959 浏览
元朗友話黎食嘢,價錢唔貴,味道好,King Parrot 集團下的西餐廳之一,會員有折,如果附近住,成日過黎食認真抵食。呢度近洪水橋,一入門口可以泊車,餐廳亦為食客提供免費泊車,環境好大,卡位闊落,坐得舒服,三五知己一齊黎食啱曬,可以叫多啲野!餐廳範圍,地方相當大,餐廳主要分室外和室內,用上大量落地玻璃,空間感非常好,感覺非常良好。食物選擇非常之多,我地叫左: ❣️Twisted Soft Bread with cranberry spread 新鮮即烘軟包,熱辣辣,香噴噴,外脆內軟,再搽上芝士紅莓醬,好味道😘😘 😋美國特選級肉眼扒點咗五成熟,牛扒表面有光澤同好靚嘅網紋切開見到大概去到六、七成熟到,肉質比較結實有嚼勁,牛味濃郁 另外,德國豬手外脆肉嫩、青口好大鍋,食極都有甘! 最後甜品點火焰雪山蛋糕,打卡一流。呢度食物水準夠出色!餐前麵包真係好好味😋,青口夠香滑,牛扒剛剛好、火焰雪山甜品夠出色!

食物選擇非常之多,我地叫左:

😋美國特選級肉眼扒

另外,德國豬手外脆肉嫩、青口好大鍋,食極都有甘!

最後甜品點火焰雪山蛋糕,打卡一流。

• 火焰雪山
2021-12-01 2747 浏览
朋友介紹黎食嘢,價錢唔貴,味道幾好,有驚有喜牛扒唔錯,熟度啱啱好卡邦尼意粉唔係正宗果隻,但味道都幾好Margherita Pizza都ok,見有款係水果Pizza,雖然冇試甜品超正,Creme Brulee大大碗最大問題係凍食方面,生蠔食落去唔新鮮,有啲怪怪地,食咗一隻就冇再食。廚房係半開放式,可以睇到廚師點處理食物,唔知係忙定佢哋唔記得,竟然見到廚房阿姐冇帶手套,見到佢徒手整沙律可能係上咗年紀嘅人,衛生意識差,但做得廚房嘅衛生係基本嘢,仲要依加係疫症時間,睇到都唔敢食總結:會再幫襯,但唔會叫沙律。
朋友介紹黎食嘢,價錢唔貴,味道幾好,有驚有喜
牛扒唔錯,熟度啱啱好

卡邦尼意粉唔係正宗果隻,但味道都幾好

甜品超正,Creme Brulee大大碗

總結:會再幫襯,但唔會叫沙律。
2021-11-24 3344 浏览
原本諗住同個fd食個birthday lunch,點知餐廳原來已經轉左自助午餐。我book位果陣又無人提,我仲要預先講明係想慶祝birthday想order定個cake。我知道平日lunch時間都唔會full,所以walkin其實無問題。去到講明左book左位,職員又好似無sense,咁我都估到應該無幫我準備個cake架啦。咁講返佢個半自助午餐先,最貴都唔過200,所以價錢上可以接受,而且環境寧靜,下午時間同朋友傾計,坐足成個下午其實幾爽。自助bar啲嘢食好新鮮,而且個餐湯都好好飲,質素上係ok. 反而main course就爭少少,叫左個厚切西冷,好似細舊左少少本來諗住俾個surprise 個fd,最後surprise 果個係我...搞到我安排上好似失當咁

搞到我安排上好似失當咁
2021-11-04 3224 浏览
揸車黎到元天屯,想搵個地方好好坐下,結果黎到依度,Chill 門口免費泊車,入到去,環境完全唔似入到天水圍,分邊有室外同室內,揀咗室外,貪佢有啲風坐得舒服,結果冇揀錯。店員安排我哋坐正係live band前面,有驚喜凱撒沙律擺碟靚,凱撒沙律其實黎黎去去都係嗰啲,但係佢放咗一隻炸蛋落去,再加上嗰一塊烤脆咗嘅煙肉,收到百幾,都值回票價。牛扒好大份,五成熟夠juicy,配薯條好味新奧爾良海鮮飯蝦岀奇地彈牙,但飯偏硬身,其他海鮮都一般因為係會員關係,所以送咗個甜品本身以為得一舊芝士蛋糕,但係一份甜品原來有兩舊,開心🥳白酒一支飲住酒加聽live band,一流真心覺得兩位唱得好好,可以點歌,好開心仲可以同侍應講點歌最後佢哋都有唱我點嘅歌,嘻嘻要讚讚女歌手把聲好有磁性,佢一開聲眼睛已經離不開佢,而男歌手把聲仲犀利,把聲好似煙喉一樣,我唔識形容,佢哋兩個都好into入去,都帶動到全場嘅氣氛,感覺非常好,因為佢哋唱歌太好聽,我由七點坐到10點。唔好以為外籍人士淨係識唱英文歌,佢哋唱咗一首韓文歌同埋廣東話歌,好犀利後記當日只係星期三,都非常爆場,所以如果平時黎,都要book枱,見到好多毛孩,都係一個消遣

凱撒沙律

牛扒
好大份,五成熟夠juicy,配薯條好味

新奧爾良海鮮飯
蝦岀奇地彈牙,但飯偏硬身,其他海鮮都一般

因為係會員關係,所以送咗個甜品
本身以為得一舊芝士蛋糕,但係一份甜品原來有兩舊,開心🥳

白酒一支
飲住酒加聽live band,一流

真心覺得兩位唱得好好,可以點歌,好開心仲可以同侍應講點歌
最後佢哋都有唱我點嘅歌,嘻嘻

後記
當日只係星期三,都非常爆場,所以如果平時黎,都要book枱,見到好多毛孩,都係一個消遣好去處。另外廁所好乾淨,廁所冷氣好大,讚。
2021-11-03
  • 牛扒
2021-10-09 2247 浏览
今晚特別專程過嚟同朋友慶祝生日🎂,歺厂食物方面種類繁多,有海鮮🦞,薄餅,意粉🍝,甜品🍮都不錯,最緊要朋友見到為她安排火焰雪山蛋糕及現場生日歌演奏,她非常高興,給她一個難忘的晚上,另外,歺厂環境好有泰國feel好寬敞,現場樂隊表演,又有小朋友遊戲設施👍👍Twisted Soft Bread with cranberry spread $48新鮮即烘軟包,熱辣辣,香噴噴,外脆內軟,再搽上芝士紅莓醬,好味道😘😘

2021-10-01
生日
  • 火焰雪山
2021-10-09 1559 浏览
黎慶祝生日就一流 依度既環境好有去左外國餐廳咁 建議唔熱既時候 坐露天 好有情調 不過就要預備揸蚊膏果啲食物質素高 大人細路都食得好開心但依度好多人黎 要打黎預約先!一流呀!
黎慶祝生日就一流
不過就要預備揸蚊膏果啲
食物質素高 大人細路都食得好開心
但依度好多人黎 要打黎預約先!
一流呀!
2021-09-11 2011 浏览
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑為咗慶祝朋友生日專程走到元朗食飯🎂呢間餐廳雖然叫「唐」,但其實係間西餐廳😂餐廳環境好大,有露天同室內座位,仲有駐場歌手🎤你有想聽嘅歌都可以點添🤩✅菠菜芝士焗生蠔試過佢哋嘅生蠔🦪就咁食已經好鮮甜🤤依家將咁大隻嘅生蠔再加入菠菜同芝士焗味道再提升一個層次🔝焗嘅時間控制得啱啱好,芝士完全溶於生蠔上,並帶微微焦香;菠菜亦好軟身,同時平衡到芝士嘅膩,連埋生蠔一齊食鮮熟交集味道出眾✅美國特選級肉眼扒點咗五成熟,牛扒表面有光澤同好靚嘅網紋🐮切開見到大概去到六、七成熟到,肉質比較結實有嚼勁,牛味濃郁,亦無乜筋同肥膏👍🏻✅挪威三文魚煎得好靚🐟深橙色嘅三文魚身見唔到有烤焦嘅痕跡,而魚皮煎得好香脆,魚肉味道軟嫩,配上佢哋特製嘅醬汁口感更creamy✅芭菲三文治賣相好好,咁華麗嘅甜品相信大人同小朋友都鍾意💞冰涼又甜嘅芭菲配上熱辣辣新鮮製成嘅窩夫口感特別又新鮮🧇配料仲有忌廉、朱古力醬同燴士多啤梨,記得連埋一齊食呀~

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑

✅菠菜芝士焗生蠔

✅美國特選級肉眼扒

✅挪威三文魚

✅芭菲三文治
2021-09-05 1419 浏览
滿心期待食好嘢,餐廳環境可以,生毫都算新鮮,可能唔係主打牛扒方面,所以煎出嚟好弱。牛扒賣相可以,叫5成熟出嚟得3成多啲,唔知人手不足定係乜,上到枱係凍嘅,個心嘅質感係感受到凍,好難食!以為食緊剌身,如果要食牛,會選第二間,因為真係嘥咗舊肉。。。。。
2021-07-05
2021-09-02 1026 浏览
朋友帶路去到元朗哩間西餐廳食飯,室外配有兒童遊戲及活動,有充氣彈床、掟籃球、迷宮、填色等等,完美地解決咗小朋友嘅需要後,大人就可以安心坐定定嘆食物啦!首圖嘅凱撒沙律好有驚喜,除咗沙律菜嘅擺法有創意之外,仲配有酥炸溏心蛋,玩味又特別!而個德國鹹豬手就係house special啖啖肉,食肉獸們有口福啦!而所有食物中要大讚個香草煮青口,真系我咁耐以來食過最好食嘅青口。首先上桌已經浸滿咗香草汁,青口超級超級超級肥美creamy,可以encore多幾次都得!而哩度嘅野飲都好有心思,造型特別,打卡一流。藍色嘅哩杯iceberg,其實係有少少菠蘿冰嘅影子,好清新同refreshing。而粉紅色嘅哩杯Tong's Angel相對之下就顯得平淡,但系打卡都好吸睛!總體價格中上,但系小朋友有得玩之餘,食物素質真的不錯,下次要試埋個buffet!

• 德國鹹豬手
2021-07-11 1886 浏览
第一次黎呢間餐廳,好處應該係有得泊車,夠闊落,戶外掛滿吊飾,如果聖誕節黎,可能更有feel,因為會多咗聖誕樹🎄聽講以前有band show,但唔知係咪疫情關係而取消咗,所以失色小小,但整體闊落,唔會台拍台,都坐得舒服😌個沙律最特別係溏心蛋係炸嘅,所以好好味😋但塊煙肉又係炸的,好薄透啊😂😂那些菜都新鮮的,但我就平日少食沙律菜🥲之後菠菜麵超喜歡💕因爲很多醬,很天然的感覺,食曬!yummy !個pizza兩個人好難食得曬,極大份,喊出來😭最後係火焰雪糕蛋糕,好靚,好多水果,同埋入面的雪糕有士多啤梨🍓同chocolate 味,食唔曬!因疫情關係,呢度收10點,所以間餐廳得返我同佢兩個人,最後waiter都叫收檔了,嗚啊~~~價錢略貴,但環境不錯👍😌

個pizza兩個人好難食得曬,極大份,喊出來😭

價錢略貴,但環境不錯👍😌
2021-06-03 2582 浏览
《唐 / Tong’s Road House Seafood and Grill》前年生日,老公帶了我來《唐》吃晚飯慶祝~餐廳唔算係太入,乘輕鐵再行過去都容易找到;另餐廳外有車位,適合駕駛人士。餐廳地方很大,有室內亦有室外座位,因天氣不太熱,我地坐係室外:芒果木瓜沙律,好味:我叫既煎三文魚,煎得好脆好香:老公叫既牛扒:Shared食既pizza,即焗,好好味:要打卡就必叫呢個火焰生日蛋糕,但係佢一d都唔好食,甜到不得了⋯打卡啦~好食,環境同服務好,但價錢偏貴。

前年生日,老公帶了我來《唐》吃晚飯慶祝~

芒果木瓜沙律,好味:

我叫既煎三文魚,煎得好脆好香:

老公叫既牛扒:

Shared食既pizza,即焗,好好味:

打卡啦~

好食,環境同服務好,但價錢偏貴。
2019-09-06
生日
  • Pizza
2021-05-28 2000 浏览
因為想揾個地方chill又想帶狗所以揀呢度環境真係好好,又可以帶狗 (細狗only)😂😂香港真係少呢啲地方🙈Parma ham交貨泥嘅,所以唔評論啦😌雖然個青口同蒜蓉包擺盆咁樣但係味道唔錯👍🏻不過青口啲肉已經唔係用迷你形容,應該用納米形容😂😂😂芝士焗蠔唔錯👍🏻蠔亦唔會有腥味成晚最失望,碟意粉勁難食,無味嘅程度係小小鹽味都無🤯極度懷疑廚師發梗夢唔記得落鹽😂啲炸蝦又難食,粉漿厚過隻蝦🤯我地叫左medium rare但係一切開,入而全紅得面個陣係煎成啡色🤯我打包翻屋企翻焗焗完先變medium就想像到為幾生🤦🏻‍♀️整體來講呢間野食物質素係唔值咁嘅價錢,只有環境加分
因為想揾個地方chill又想帶狗所以揀呢度
環境真係好好,又可以帶狗 (細狗only)😂😂
香港真係少呢啲地方🙈

Parma ham交貨泥嘅,所以唔評論啦😌

芝士焗蠔唔錯👍🏻蠔亦唔會有腥味

整體來講呢間野食物質素係唔值咁嘅價錢,只有環境加分