2021-06-22 53 浏览
雖然上個禮拜先食完但今日喺旺角買完野行過見到佢嘅分店又好想食於是又再食上次食咗牛肉拼盤套餐所以今次就試下豬肉我唔太鍾意食肥肉所以揀咗護心肉同豬頸肉豬護心肉爽滑彈牙非常美味而且一隻豬大約只有200g左右嘅護心肉即係呢度一碟嘅份量咁矜貴唔怪得知可以成為呢度嘅王牌食物食食下又有啲掛住呢度嘅牛肉於是後加咗個喜來烤肉玫瑰花嘅造型好適合打卡呢度除咗食物出色之外店員嘅服務值得一讚每次我想叫人換鐵板之前都已經有店員主動過嚟幫我呢度所有嘢都好好我下次會再嚟
雖然上個禮拜先食完
都已經有店員主動過嚟幫我
呢度所有嘢都好好
我下次會再嚟
2021-06-22 79 浏览
雖然上個禮拜先食完,但因為好想食,於是今日又再嚟。四款入面我最鍾意食醃蘿蔔,酸酸甜甜咁,開胃又解油膩。除咗前菜同生菜,呢度嘅蛋漿都可以refill㗎!喜來烤肉造型好似一朵玫瑰花,呢朵花唔單止好睇而且仲好好食添!薄薄嘅牛肉,喺鐵板上面輕輕燒吓就食得,啱晒勁肚餓嘅我🤣除咗牛肉仲嗌左兩款豬肉,分別係豬頸肉同馳名嘅護心肉。豬頸肉上面有界格仔紋,令到啲豬肉更快熟。嫩豆腐湯上枱時仲熱到出緊煙,店員有提醒我哋要小心熱,非常細心!呢度啲嘢份量都幾大,我哋兩個人食咗三份肉同一個湯都已經好飽!
雖然上個禮拜先食完,
但因為好想食,
於是今日又再嚟。

四款入面我最鍾意食醃蘿蔔,
酸酸甜甜咁,
開胃又解油膩。

除咗前菜同生菜,
呢度嘅蛋漿都可以refill㗎!

喜來烤肉造型好似一朵玫瑰花,
呢朵花唔單止好睇而且仲好好食添!
薄薄嘅牛肉,
喺鐵板上面輕輕燒吓就食得,
啱晒勁肚餓嘅我🤣

除咗牛肉仲嗌左兩款豬肉,
分別係豬頸肉同馳名嘅護心肉。
豬頸肉上面有界格仔紋,
令到啲豬肉更快熟。

嫩豆腐湯上枱時仲熱到出緊煙,
店員有提醒我哋要小心熱,
非常細心!

呢度啲嘢份量都幾大,
我哋兩個人食咗三份肉同一個湯都已經好飽!
  • 護心肉
  • 喜來烤肉
2021-06-20 58 浏览
#旺角#高質#韓國燒肉➡️《喜來稀肉 》🇰🇷🥩呢間一直都幾好評價,原來🧏🏻‍♀️仲未食過。果然冇令人失望,啲肉都好好食💕⚠️不過個抽油煙器唔太掂,好大油煙🥵🟡 # 真雪花牛肉 🟡好重牛味!厚切口感好rich,咬落油脂感明顯,好香。👅:9/10 💰 $228🟢 #喜来烤肉 🟢調味恰好,唔需額外沾醬,厚薄適中,大大塊,好嫰,令人想一塊接一塊!👅:9/10 💰 $158🔴 #牛護心肉 🔴燒半熟就口感彈牙,燒全熟就口感軟熟,唔膩!👅:9/10 💰 $160🟠 #醬油雞肉 🟠呢個就普通,正常嘅入味雞扒,唔抵食。👅:8/10 💰 $110🔵 #海鮮蔥餅 🔵正正常常,冇咩特別,啲粉漿都唔會一pat pat既。👅:8/10 💰 $90🟤 #蟹子紫菜飯團 🟤非常簡單既材料,有紫菜實無死,麻油紫菜香,咬落一粒粒蟹子,口感好過癮!會停唔到口。👅:8.5/10 💰 $50Drink 🍹🍸: #菠蘿燒酒 $80(⭕️幾清新),#西柚梳打 $35 & #柚子梳打 $35(有少少水果渣not bad)📍旺角廣華街3號百利達廣場地庫
#旺角#高質#韓國燒肉➡️《喜來稀肉 》🇰🇷🥩
⚠️不過個抽油煙器唔太掂,好大油煙🥵

🟡 # 真雪花牛肉 🟡
好重牛味!厚切口感好rich,咬落油脂感明顯,好香。

👅:9/10 💰 $228

🟢 #喜来烤肉 🟢

👅:9/10 💰 $158

🔴 #牛護心肉 🔴
燒半熟就口感彈牙,燒全熟就口感軟熟,唔膩!
👅:9/10 💰 $160

🟠 #醬油雞肉 🟠
呢個就普通,正常嘅入味雞扒,唔抵食。
👅:8/10 💰 $110

🔵 #海鮮蔥餅 🔵
正正常常,冇咩特別,啲粉漿都唔會一pat pat既。
👅:8/10 💰 $90

🟤 #蟹子紫菜飯團 🟤
👅:8.5/10 💰 $50

📍旺角廣華街3號百利達廣場地庫
2021-06-19 29 浏览
呢間喜來稀肉都開咗好多年,食過好多次依然保持到水準😆韓燒一定要叫五花腩!一份有四條,每條都好厚身肥瘦適中😛 五花腩用咗醬油去醃,幾入味,唔會好鹹😋 另外有一籃生菜包,配埋泡菜食冇咁滯。五花腩係成條過,所以要自己剪,餐廳有提供較剪,唔錯👍🏻 食完肉要叫返啲湯平衡下,推介呢度嘅雪濃湯 ,同喺韓國飲到嘅差唔多。入面有大蔥、牛肉同粉絲。湯底係奶白色,飲落有淡淡嘅牛骨味,幾好飲😋最後叫咗個蟹籽紫菜飯團同朋友share,份量都好多。蟹籽同紫菜都好多,可以用手套撈勻。每舊飯團都痴滿蟹籽同紫菜,一齊食好夾👍🏻
呢間喜來稀肉都開咗好多年,食過好多次依然保持到水準😆

1K
2021-06-18 21 浏览
放工時又是我吃烤肉的時間啦🤤最近和家人愛上這間充滿韓國🇰🇷情懷的韓燒餐廳呢,因食物都不錯而且位置在旺角十分之方便!我們點了皇牌的菜式:喜來烤牛肉和五花腩都很新鮮好吃, 燒出嚟仍是肉嫩非常,用來夾生菜🥬再配上泡菜真係爽脆口感呀!還有人蔘雞湯,雞肉內夾著糯米的,煲出來雞肉腍軟滑,新鮮熱辣辣的雞湯,員工把它上桌仍是湯在沸滾中的!至於泡菜蛋和芝士蛋是可以無限添加吃到飽飽滿足啦!喜來稀肉旺角廣華街3號百利達廣場地庫
放工時又是我吃烤肉的時間啦🤤

至於泡菜蛋和芝士蛋是可以無限添加
吃到飽飽滿足啦!

喜來稀肉
旺角廣華街3號百利達廣場地庫

2021-06-18 20 浏览
前排食完韓燒又想再食,於是放工約朋友食😋一入到餐廳就好似去咗韓國咁,好有feel~今次點咗喜來烤肉同石鍋拌飯,仲有無限量供應既小菜同爐邊蛋🤤今次既泡菜較辣,朋友吃得很過癮。我就鍾意泡菜爐邊蛋,雞蛋中和咗泡菜的辣,啱我呢d唔太食到辣既人。另一款爐邊蛋係芝士蛋,熟咗之後脹卜卜,見到就想食!喜來烤肉一片片捲成一朵花,每片既油花分佈平均烤熟之後包住生菜食,感覺fresh又唔怕油膩。一向食石鍋拌飯都係為咗飯焦,今次既飯焦冇令人失望,而且配料豐富,份量足夠☺️
前排食完韓燒又想再食,於是放工約朋友食😋

一入到餐廳就好似去咗韓國咁,好有feel~

今次點咗喜來烤肉同石鍋拌飯,仲有無限量供應既小菜同爐邊蛋🤤

喜來烤肉一片片捲成一朵花,每片既油花分佈平均

烤熟之後包住生菜食,感覺fresh又唔怕油膩。

2021-06-18 35 浏览
今晚同朋友食晚飯,又約左最方便大家嘅旺角。好耐冇食韓燒,所以好快就決定左食呢間裝修好靚嘅韓燒餐廳。每次食韓國餐廳最期待就係佢嘅前菜!估唔到佢地嘅前菜一啲都唔hea,就最鍾意佢嘅泡菜同埋醃青瓜。調味醬油雞肉 $110/150g 雞肉用醬油醃過,燒完味道好香濃,咸咸甜甜,非常入味,但又唔會太重口味!雞肉肉質都好嫩滑。石鍋拌飯 $85石鍋拌飯上菜時保持好熱嘅溫度,配料有牛肉、蘿蔔絲、菠菜、紫菜、香菇同埋我最鐘意嘅大陽蛋!撈埋一齊食,咁多蔬菜感覺好健康!而且仲有飯焦,又香又脆卜卜!雪濃湯 $100韓國雪濃湯係用牛骨燉煮成乳白色,入面有牛肉、青蔥同粉絲。湯頭非常順滑、鮮味,忍唔任不停飲!而牛肉份量足又唔會太老,粉絲軟硬程度啱啱好,個湯配合烤肉食,中和一下冇咁油膩。又有肉又有主食,大滿足!

調味醬油雞肉 $110/150g

石鍋拌飯 $85
石鍋拌飯上菜時保持好熱嘅溫度,配料有

雪濃湯 $100

又有肉又有主食,大滿足!
2021-06-17 41 浏览
想念oppa,想念韓國街頭任何一碗石頭髮即使已經夏天,還是要吃一下脆卜卜的飯焦還好旺角街頭就有得食廣華街的喜來稀肉,除了有燒肉午市也有各式韓食水冷麵,石頭飯,拉麵,牛骨湯等等,總有一款滿足韓國胃未食石頭飯前,店員先送上各款前菜泡菜醃蘿蔔葉青瓜紫菜,一個人都差啲吃不完石頭飯賣相美麗, 蔬菜與肉類皆均衡菠菜蘿蔔雞蛋泡菜牛肉送上枱的時候還是熱辣辣的加埋辣醬拌飯與及脆卜卜的飯焦簡直就像在韓國似的。不用怕太熱,加幾蚊有多杯柚子汽水無可挑剔啊!
想念oppa,想念韓國街頭任何一碗石頭髮
即使已經夏天,還是要吃一下脆卜卜的飯焦
還好旺角街頭就有得食

廣華街的喜來稀肉,
除了有燒肉
午市也有各式韓食
水冷麵,石頭飯,拉麵,牛骨湯等等,
總有一款滿足韓國胃
未食石頭飯前,
店員先送上各款前菜

泡菜醃蘿蔔葉青瓜紫菜,

一個人都差啲吃不完

石頭飯賣相美麗, 蔬菜與肉類皆均衡

菠菜蘿蔔雞蛋泡菜牛肉

送上枱的時候還是熱辣辣的
加埋辣醬拌飯

與及脆卜卜的飯焦

簡直就像在韓國似的。
不用怕太熱,加幾蚊有多杯柚子汽水

無可挑剔啊!
2021-06-17 23 浏览
收工之後食咩好! 今次就決定去左旺角間喜來稀肉依韓燒,呢間都幾地道㗎! 係由韓國人開! 依間舖有好多配菜食,泡菜同埋生菜等等。泡菜都幾辣㗎!我地叫左魷魚同豬頸肉燒。本身已經入晒味 魷魚有洋蔥汁,而個豬頸肉都好野味,個鍋可以加蛋漿,一路燒一路整熟,最後有芝士蛋同泡菜蛋食。最重要係免費任意添加!另外仲有叫左海鮮蔥餅,好多蔥,好大條,同好長。鍾意食蔥嘅就一定要叫啦! 因為真係超多超多超多蔥 我仲有叫人蔘雞湯,原隻雞喺入面 好養生㗎!個湯好清,隻雞入面仲有飯。食飽飽
2021-06-16 63 浏览
之前朋友想約埋一齊嚟但係嚟唔到😖今日終於可以試吓必點喜來稀肉😍😍😍肉質鮮嫩好香肉味,我覺得厚度啱啱好,放落燒烤爐幾秒就食得,食落口肉汁漂晒出嚟,正牛肋肉做咗少少調味,食落口好香,有咬口最緊要係肥瘦均勻食落去唔會覺得好油膩配菜都好豐富,任你點配搭都得嗌咗個芝士飯你睇吓幾豐富,哇我個女食到停唔到口,未見過佢食咁多飯大醬湯超級真材實料,好大隻蟹喺入面,鮮味好重,配埋豆腐辣辣地好好味燒肉同埋鍋物一齊食簡直係Perfect
之前朋友想約埋一齊嚟但係嚟唔到😖今日終於可以試吓

必點喜來稀肉😍😍😍

牛肋肉做咗少少調味,食落口好香,有咬口
最緊要係肥瘦均勻食落去唔會覺得好油膩

配菜都好豐富,任你點配搭都得

燒肉同埋鍋物一齊食簡直係Perfect
2021-06-13 47 浏览
收工之後梗係要填飽個肚今次去咗食韓燒依家店舖係由韓國人開架🎉不過佢哋都識講少少中文又唔同分店我哋就去咗旺角個人最鍾意佢個魷魚係有洋蔥汁仲有食咗豬頸肉都不錯啊佢仲有超多超多配菜我覺得佢嗰個泡菜好好食係好辣㗎 但係好正我哋仲試咗佢嘅人蔘雞湯☺️☺️超級足料一大隻雞 入面有飯清淡養生湯我最鍾意❤️🥰🥰🥰佢哋嘅芝士蛋同埋泡菜蛋都係無限架仲有食咗海鮮蔥餅呢個超好 超大大份 如果鍾意食蔥就超啱你超級大大條 都唔錯
收工之後梗係要填飽個肚
仲有食咗海鮮蔥餅
呢個超好 超大大份 如果鍾意食蔥就超啱你
超級大大條 都唔錯
2021-06-12 1458 浏览
韓國燒烤在香港已風行多時 熱情不減到底喜來稀肉憑甚麼突圍 長期人龍呢?喜來稀肉 韓國第一護心肉品牌之稱豬胸前橫膈膜之間非常稀少的肉一隻成年豬只能出產250克左右的護心肉經過修剪後就留下單點一份的分量所謂稀肉 由珍稀得來 也是每桌必點單品另外環境寬敞 桌與桌之間都有充足的空間沒有香港食肆般擠逼 給人置身韓國的感覺每個桌子上都配有油煙機 遠離油煙困擾.喜來烤肉🌺賣相吸睛 牛肉捲成花形狀 配以醬油醃製相對較薄身 只需簡單燒至表面焦黃色即可進食 肉味鮮甜且濃郁 質地軟稔即使不沾醬汁亦已夠味 每枱必叫之一.喜來五花肉🐖韓燒一定要有五花肉 呈粉紅色油脂分佈平均 由醬油和梨汁醃製燒烤時聞到好香醬汁味 油香四溢食起來甜甜鹹鹹的 肉質嫩滑.牛護心肉🥓顏色非常吸睛 韓牛以深紅色為之上乘食落肉質鮮嫩 軟腍富咬口 個人最愛這個可用生菜包著肉質 清爽解膩 無限供應放上泡菜/ 烤蒜片/ 蘸上醬汁 口感豐富惹味3款醬料包括芝麻油鹽 包飯醬 辣椒醬另外還送泡菜及涼拌醃菜 味道正宗開胃.蟹子紫菜飯團🍙本以為$50份量不會很多 結果來了一碗先把蟹子 紫菜 芝麻 香油 攪拌均勻然後戴上手套 自己搓成球狀 玩味十足看似簡單
韓國燒烤在香港已風行多時 熱情不減
到底喜來稀肉憑甚麼突圍 長期人龍呢?
喜來稀肉 韓國第一護心肉品牌之稱
  • 爐邊蛋
  • 蟹子紫菜飯團
  • 牛護心肉
2021-06-10 88 浏览
話說今日小弟同女友出左旺角行下, 呢期疫情緩和市面正常返條街都好多人, 旺角終於旺返啦。 咁我兩口子行到攰就去左廣華街揾野食, 女友人見到呢度有喜來稀喎, 係之前尖沙咀食過嗰間, 咁既然係熟悉既味道我地就入去醫肚啦。。佢地間旺角分店裝橫大至同尖沙咀相同,反而室內冷氣無尖沙咀店咁焗束。野食我地叫左一份喜來烤肉,牛肉眼扒,蟹籽紫菜飯糰同埋一個雪濃湯。 味道方面我覺得旺角分店好似好d, 可能因為呢度冷氣夠,食野體驗感覺好d.. 個喜來烤肉d肉汁浸得好入味令d牛肉好鬆化juicy. 食落口好有醬油牛肉既濃厚口感。 個牛肉眼就厚度剛好, 擺落去烤好快熟同肉質都幾好, 就算燒得較熟都好有咬口同埋落些許鹽就已經可以帶出鮮味。 個蟹籽紫菜飯糰就發現旺角分店係無加沙律醬, 都好既因為食落無咁漏。 最後飲埋換雪濃湯就真係大滿足啦, 女友人話雪濃湯係佢係韓國旅行飲過既嗰隻牛肉湯味。 好正!。。
話說今日小弟同女友出左旺角行下
, 呢期疫情緩和市面正常返條街都好多人, 旺角終於旺返啦
個喜來烤肉d肉汁浸得好入味令d牛肉好鬆化juicy
。 好正!
。。
2021-06-09
2021-06-10 69 浏览
朋友約食飯,來到呢間喜來希肉。兩個人叫左四樣野:牛肩肉,牛肋條,大醬湯及芝士石鍋飯。菜式都有驚喜!先講下個大醬湯,味道鮮,原來佢地放左半隻蠏煮蠏湯,唔怪得咁正!之後個芝士石鍋飯,芝士多到滿曬飯面。睇賣相都知好味啦(如果你喜歡食芝士)。另外燒肉,牛肋條冇咩筋,入口肉味香濃有口感。牛肩肉鬆軟牛味濃,十分新鮮!唔少得的係爐邊的芝士蛋及泡菜蛋,餸飯一流。額外一提,呢間環境一流,適合撐枱腳呀!

唔少得的係爐邊的芝士蛋及泡菜蛋,餸飯一流。

額外一提,呢間環境一流,適合撐枱腳呀!
2021-06-08 35 浏览
突然有好掛住家鄉嘅味道好想去食韓燒,所以揀咗呢間冇咩人唔識嘅「喜來稀肉」,環境都幾寬敞今日同朋友叫少少肉同水冷麵,韓國餐廳必定會有餐前小食,我幾鍾意佢嘅泡菜唔會太酸亦唔會太辣韓燒必食護心肉!又唔鞋又好食!另外叫咗個五花肉,本身已經醃咗,所以唔使點汁已經好好味仲有我最鍾意嘅爈邊蛋!仲要有芝士!可以仼fill! 大滿足!
突然有好掛住家鄉嘅味道

韓燒必食護心肉!又唔鞋又好食!
另外叫咗個五花肉,本身已經醃咗,所以唔使點汁已經好好味