2023-02-02 93 浏览
喜多嬉牡蠣屋中環擺花街1-7號一號廣場地下9號舖牡蠣即係蠔既意思,蠔係其中一樣會令我瘋狂既食物,特別係生蠔,以往通常都係食開澳洲、美國、法國既生蠔,反而日本蠔就比較少食,知道係中環開左呢間專食日本蠔既小店,餐廳入面所有既蠔都係黎自日本北木島喜多嬉牡蠣養殖場,品質絕對有保證架,對於我呢個<蠔>迷一定要黎試下啦餐廳主要係以放題形式,可以選擇60或90分鐘,我地當然係揀左90分鐘慢慢嘆啦,呢個價錢主要係包括生蠔、鐵板蠔及帆立貝任食,另外仲有每人一份精緻既喜多嬉九品,同埋串燒、茶漬飯、烏冬、飲品,感覺都幾抵,應該輕易就可以回本喜多嬉九品首先係每人奉上一份,以九宮格既造型,非常精美擺盤超靚最適合就係用黎打咭,睇見已經覺得好吸引,入面包括有日本象拔蚌刺身喜多牡蠣茶漬飯二色燒活白鰻天婦羅秋葵手工月見燒鳥串天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉牡蠣刺身日式漬物沙律牡蠣刺身每一隻既質素好平均,好厚身新鮮飽滿,食落非常有口感,而且好Creamy, 淡淡地既海水味,我最like, 加上配埋土佐酢啫喱,柚子酸汁、蘿蔔蓉以及蔥花作調味,更加能突顯到蠔既鮮味鐵板燒牡蠣及帆立貝鐵板烤熟又係另一番風味,雖然烤完但又
喜多嬉牡蠣屋

日式漬物
沙律

牡蠣刺身

鐵板燒牡蠣及帆立貝
鐵板烤熟又係另一番風味,雖然烤完但又唔會覺得太乾,入口竟然仲覺得Juicy保留住海鮮既鮮味,配合埋𝐗𝐎醬、蒜蓉醬一齊食就更加惹味

牡蠣秘制撈五島手延烏冬
呢個烏冬係不得不提,烏冬比平時出面食到既偏幼細,口感更加好,加入左新鮮牡蠣,令到湯底更加濃郁鮮味,所以大家唔可以錯過

2023-02-02 84 浏览
🔺90分鐘牡蠣放題$498/位🔸前菜九宮格(左至右、上至下)▶️單次食物❅ 時令沙拉 - 清新又新鮮❅ 秋葵天婦羅 - 天婦羅炸粉不厚,薄薄一層非常酥脆,也減低了秋葵的滑溜溜感❅ 二食燒活鰻 - 乾烤鰻魚相對較脆,味道原汁原味;蒲燒鰻魚多了一種甜味帶出鰻魚的魚香,膠質也較重,口感更煙韌一些,我個人更喜歡❅ 象拔蚌刺身 - 雖然只有薄薄2片不過口感彈牙,味道鮮甜❅ 牡蠣茶漬飯 - 本來不喜歡湯飯,不過這個牡蠣湯真的非常濃味,還有些牡蠣肉碎增加風味,而且飯粒保持粒粒分明不會過軟❅ 牡蠣刺身❅ 天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉 - 吞拿魚蓉小小一顆不過吃下去都很滿足,不算非常肥但也多了一份吞拿魚的魚香,口感綿滑,配上炸過的紫蘇葉多了一份crunchiness,不過紫蘇葉炸過就沒有了它那股獨有的香味❅ 手工月見燒鳥丸 - 淋上燒汁多一點甜味,帶出雞肉的鮮味,再充分蘸滿蛋黃汁那個香味大大提升,不過略嫌雞肉乾了一些🔹牡蠣刺身/烤牡蠣/烤帆立貝❅ 牡蠣刺身每一隻都大大隻,有手掌那麼長,高度差不多半個杯子那麼高,每一隻都非常厚肉,差點塞不進口裡的size❅ 這款牡蠣走creamy路線,海水味不算重,比較容易接受❅
🔺90分鐘牡蠣放題
$498/位

🔸前菜九宮格
(左至右、上至下)
▶️單次食物

❅ 時令沙拉 - 清新又新鮮
❅ 象拔蚌刺身 - 雖然只有薄薄2片不過口感彈牙,味道鮮甜

❅ 牡蠣刺身

🔹牡蠣刺身/烤牡蠣/烤帆立貝

❅ 這款牡蠣走creamy路線,海水味不算重,比較容易接受
❅ 我個人覺得配上蘿蔔蓉、蔥和土佐酢啫喱最好吃 - 蘿蔔蓉有點辣能辟腥,而且酸酸的啫喱也非常開胃,也能降低海水的鹹味

❅ 烤牡蠣相較沒有那麼吸引 - 每一隻的size還是非常大不過蠔殼容易碎掉
❅ 烤帆立貝又是另一必refill - 每一粒都超級大顆,配上帶子裙邊鮮味更佳,而且肉汁超多,又不會烤得乾,非常出色

🔸串燒拼盤
配上3款醬 - XO醬、孜然醬、蒜蓉醬

❅ 雞腿肉 - 雞皮超級脆,肉汁都鎖在裡面,肉汁嫩滑
❅ 七里香 - 細細粒吃起來方面,咬下去油脂在口中爆發
❅ 雞心 - 完全不會騷,每一粒都烤得剛好,肉汁爽彈
❅ 羊肉串 - 份量偏小稍微有點騷味不過點上醬汁就馬上風味大提升
❅ 豬頸肉 - 肥膏比例超高而且是薄切作法,吃起來更香脆
❅ 紫蕃薯
❅ 墨魚仔 - 肉質非常彈牙又不會太韌

❅ 味醂魚乾 - 配上蛋黃醬非常好佐酒,而且它比一般魚乾更厚口感更棒

🔹牡蠣五島手延湯/撈烏冬

❅ 麵食份量小小一碗最啱飯後吃又不會很飽
❅ 牡蠣湯非常濃郁,味噌味會重一點點,同時有牡蠣的鮮甜味
❅ 撈烏冬用牡蠣醬拌勻,外觀和口感都像吃意大利粉一樣,牡蠣的味道也會相較濃一些
❅ 烏冬是比較細的款式,湯的會比較軟一些;而撈的會比較彈牙一些不過都不是硬派
❅ 烏冬非常掛湯,不過個人會比較喜歡硬一點點的煮法

🍵飲品

吃東西當然少不了飲品,任叫的選擇有汽水或我選擇的白桃烏龍茶/茉莉薰花茶,兩個都是自己冷泡,茶味甘香又解膩
2023-02-01 90 浏览
拍拖紀念日同老公揀左間中環食蠔專門店,見佢有任食日本生蠔同燒蠔,餐廳亦講到明材料係日本直送,肯定有保証。小店細細間好彩訂左位,坐低揀左招牌任食套餐;雖然種類唔算好多選擇,但勝左除左蠔同鮮貝,仲有烏冬同燒肉串,飲品仲可以揀自家製既凍釀茶,蜜桃烏龍清甜又解膩,好適合。先上左9格既前菜打卡,全部材料都好有水準,熟食有月見醬油雞肉串,燒鰻魚等等。重頭戲當然係新鮮大大隻生蠔,面頭加左酸味既啫喱,同微辣既蘿蔔蓉,加上浸住海水既生蠔,係滿分既食法!一隻緊係唔夠喉,立即食幾多叫幾多!最後叫左熟食串燒都好味,簡單鹽燒雞肉多汁又脆皮。

最後叫左熟食串燒都好味,簡單鹽燒雞肉多汁又脆皮。
2023-02-01
庆祝纪念
纪念日
2023-02-01 85 浏览
餐牌跟飲品,問侍應有乜飲品,佢話餐牌唔update,所以冇嘢飲 🤷🏻‍♀️ 符合商品說明條例嗎?問咗兩三次杯茶/水,等咗15分鐘終於有兩杯水。我地第一枱入座,落單後又等多30分鐘先送上食物。其餘兩台俾我哋遲入座已經食緊。味道尚算正常,但係絕對唔值得呢個價錢,侍應完全冇接受過訓練,坐低俾兩杯水客人係正常吧,要問兩三次先有,餐牌有飲品,跟住就話冇得跟,完全唔符合商品說明條例,真係第一次去餐廳咁樣做生意。

2023-02-01
2023-01-31 90 浏览
上網見到仲有398(60分鐘)或者498(90分鐘)任食生蠔,就即刻打電話book枱,book到5點鐘。去到先知原來5點係剛剛開門,早左去的話要喺門口等一等。一去到就揀食邊一款放題,又或者單點都得!放題的前菜係九宮格。每一格都幾好食,個人十分喜歡左上的醬油蛋,用來沾完串燒不單止,仲要用嚟點埋天婦羅,一滴都冇浪費。之後就到重點,生蠔。生蠔鮮甜有海水味。感覺又乾淨,可以放心盡情食,比起一啲酒店buffet嘅生蠔更勝一籌!食完生蠔,試埋燒蠔同帶子。相比起生蠔,燒蠔較為失色,而帶子亦一樣,食了幾隻都有沙。所以,我地最後都主力食生蠔!呢間店舖有一點值得讚嘅係佢唔會因為放題就慢慢上菜,而且你叫幾多隻,就俾足幾多隻你!

• 喜多嬉牡蠣刺身
2023-01-31 55 浏览
Selected the 90 mins deal. The first 9 box appetisers were nice. Immediately we ordered the unlimited selections which included oysters raw and baked, Scollops and various skewers.There were also a selection that require extra cost. Unlimited teas and soft drinks which was good too but we paid for beers.Oysters were big and extra fresh. Udon were super yummy. Disappointed on one thing only which was our last ordered was at 72 mins.Restaurant was cosy and small. Toilet however is located in

Restaurant was cosy and small. Toilet however is located in an industrial building next door

In general was a good experience
2023-01-29 116 浏览
餐廳面積雖小但裝潢充滿心思,門口及內部放滿同蠔有關嘅裝飾,整體感覺好和風。而餐廳主打生蠔全部由日本岡山縣北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送,90分鐘放題($498)入面可以任食生蠔、烤蠔、串燒及蠔製主食!頭盤 - 喜多嬉九品食放題會每人先上一個豐富頭盤,好靚好igable!🐚象拔蚌刺身: 薄薄一片好彈牙,味道鮮甜。🐚牡蠣刺身伴土佐酢啫喱: 生蠔好飽滿,質感好滑好creamy,食落帶微微海水咸味,配埋辣味蘿蔔蓉同酸酸地嘅醋啫喱,口感會多啲層次,亦無咁膩。🐚活燒白鰻魚:外層燒到少少脆身,魚肉幾肥美,擦咗醬汁所以味道甜甜地。🐚月見手工燒雞肉丸子:雞肉丸子幾紮實,入面有啲軟骨增加口感,配埋蛋黃汁加多層鮮味。🐚喜多嬉牡蠣茶漬飯:湯底滿滿濃郁蠔味,簡單但好食!❤️頭盤入面仲有野菜沙律、秋葵天婦羅及天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉,另外生蠔及茶漬飯都係可以再encore,其他不包括係放題入面,想食要另外單點。烤牡蠣 & 烤帆立貝烤蠔每隻都漲卜卜,收縮咗肉質仍然緊致,而比起生蠔,烤蠔食落會覺得海水咸味再重啲。而烤帆立貝大大隻好厚肉,味道都鮮甜。串燒串燒選擇大概有10款,即叫即整,比較意外呢度有七里香串燒,雖然好肥好邪惡,但

頭盤 - 喜多嬉九品
放題會每人先上一個豐富頭盤,好靚好igable!
🐚象拔蚌刺身: 薄薄一片好彈牙,味道鮮甜。
🐚喜多嬉牡蠣茶漬飯:湯底滿滿濃郁蠔味,簡單但好食!❤️

烤牡蠣 & 烤帆立貝

串燒
串燒選擇大概有10款,即叫即整,比較意外呢度有七里香串燒,雖然好肥好邪惡,但啖啖雞油香好正,而雞大腿肉外皮燒到焦脆,正呀!

牡蠣五島手延湯烏冬
烏冬幾幼身,有啲似上海麵,而麵身幾煙韌,湯底一樣好鮮甜,麵條掛滿蠔湯好好味。

放題亦包飲品,有汽水及自家製冷泡茶,個人喜歡茉莉薰花茶,幾清香。

餐廳嘅蠔真係幾高質,個人最喜歡烤蠔及湯烏冬。如果想瘋狂食蠔又想有質素,呢度會係個唔錯嘅選擇。
2023-01-27
呢間牡蠣屋嚴選嚟自岡山縣、逾六十年歷史嘅北木島喜多嬉牡蠣養殖場嘅生蠔,品質有保證!喺90分鐘內大家可以狂食生、熟蠔、燒帆立貝、特色串燒、茶漬飯同埋湯/撈手延烏冬等美食,蠔控必須收藏!𖦹 食べ放題90分鐘 $498先出場嘅係前菜喜多嬉九品,賣相精美,有象拔蚌刺身、喜多嬉牡蠣茶漬飯、二色燒活白鰻、天婦羅秋葵、手工月見燒鳥串、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、時令沙律同日式漬物,其中以口感彈牙嘅手工月見燒鳥串最令人印象深刻,如果有得encore呢set就好了。跟住落嚟當然係主角生蠔。大隻嘅佢有我隻手掌咁大,食落肉質爽口鮮味,配上偏酸嘅士佐酢啫喱同微辣蘿蔔蓉,更顯蠔嘅甜味。我地食咗三四round,每隻都係新鮮、脹卜卜的!串燒方面試咗羊肉、墨魚仔、雞心、秋葵同蕃薯,可惜整體比較乾,烤過龍咗啲。好彩加埋醬料食,即刻加返分:有XO醬、蒜蓉醬、我超鐘意嘅孜然醬、以及香口唔太辣嘅秘製魔鬼辣椒粉。另推薦香脆嘅燒味淋魚乾,同埋勁滑嘅牡蠣秘製撈五島手延烏冬。飲品叫咗梨山烏龍、白桃烏龍兩款冷泡茶,解膩消濟。

𖦹 食べ放題90分鐘 $498

飲品叫咗梨山烏龍、白桃烏龍兩款冷泡茶,解膩消濟。
2023-01-24
  • 牡蠣刺身
2023-01-28 77 浏览
💡高質生蠔任食小編一直都係生蠔迷,要搵到高質生蠔且係任食都唔係咁易。今次朋友介紹左呢間牡蠣屋嚴選嚟自岡山縣、逾六十年歷史嘅北木島喜多嬉牡蠣養殖場嘅生蠔,所以品質有保證,而且仲有多款小食、串燒、主食及飲品供應。放題分別有60或90分鐘可以選擇。⏰食べ放題90分鐘 ($498)🍽喜多嬉九品賣相好精美,有日本直送象拔蚌刺身、喜多嬉牡蠣茶漬飯、二色燒活白鰻、天婦羅秋葵、手工月見燒鳥串、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、時令沙律同日式漬物,頭盤已經咁高質,如果比我有得再添食就正啦😂😂🍽生蠔及燒蠔生蠔大隻得黎有我隻手掌咁大,食落肉質爽口鮮味,又唔覺有海水味,入口順滑。配上土佐酢啫喱、辣蘿蔔蓉和蔥花,更能帶出生蠔的鮮味。另外火烤則味道更香濃,配埋3款醬汁,蒜蓉醬、沙茶醬同XO醬,味道更豐富。而另外仲有燒帆立貝,大大粒,肉質爽彈,好吸引❤️🍽串燒🍢燒雞心、七里香、大腿肉、燒豬頸肉、燒墨魚仔、燒蕃薯仔、燒秋葵、燒味酥魚乾,整體就正常,有少少烤過龍,所以就乾身少少。但就可以自己加孜然醬及秘製魔鬼辣椒粉,令味道更多一層。如果唔夠飽仲可以叫埋秘製撈五島手延烏冬,細細碗,但就好creamy。🍽飲品要咗梨山烏龍、白桃烏龍兩款冷
💡高質生蠔任食

⏰食べ放題90分鐘 ($498)
🍽喜多嬉九品

🍽生蠔及燒蠔

🍽串燒🍢

🍽飲品
要咗梨山烏龍、白桃烏龍兩款冷泡茶,解膩消濟。

2023-01-28 69 浏览
今日特登嚟食牡蠣放題,每人先上頭盤八寸喜多嬉九品,有日本直送象拔蚌刺身、喜多嬉牡蠣茶漬飯、二色燒活白鰻、天婦羅秋葵、手工月見燒鳥串、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、喜多嬉牡蠣刺身、時令沙律、日式漬物。頭盤已經咁高質,即刻試埋佢哋啲生蠔同燒蠔。生蠔配上土佐酢啫喱、辣蘿蔔蓉和蔥花,帶出蠔鮮味,加上質地軟滑。平時少食生蠔嘅我都食咗半打。串燒都好正,雞肉皮脆多汁,七里香,脆而不油。MVP居然係牡蠣茶漬飯、湯手廷烏冬同撈烏冬。烏冬又滑又彈牙,蠔湯極濃蠔味。湯烏冬仲多咗一份鰹魚味。午餐時段食一份都百幾蚊,宜家係任食。

喜多嬉牡蠣

串燒都好正,雞肉皮脆多汁,七里香,脆而不油。

牡蠣五島手廷湯烏冬
牡蠣秘製撈五島手廷烏冬
喜多嬉牡蠣
牡蠣五島手廷湯烏冬
牡蠣秘製撈五島手廷烏冬
  • 喜多嬉牡蠣刺身
2023-01-27 3543 浏览
生蠔控注意!這間位於中環的日式居酒屋主打任食日本直送生蠔,放題分別設有60分鐘和90分鐘,所有生蠔均由北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送,還有多款小食、串燒、主食及飲品供應。90分鐘鐵板烤牡蠣帆立貝放題 - $498頭盤 - 喜多嬉九品款式會應時令變化而改變,以下為今季款式。日本直送象拔蚌刺身一片片薄薄的蚌肉又白又嫩,入口鮮嫩脆爽,有著淡淡的海水味好鮮甜。二色燒活白鰻肥美的白鰻燒得略帶微脆,新鮮的特別紮實彈牙,滿嘴魚脂沒有半點魚腥,塗上稠甜的秘製醬油。手工月見燒鳥丸日式的雞肉丸串燒特別加入粒粒的雞軟骨,再蘸上香滑的日本生蛋汁,口感層次豐富。喜多嬉牡蠣刺身日本北木島蠔,脹卜卜的蠔身口感好爽彈滑溜,帶有海水的鹹鮮味,而又沒有鐵鏽味,入口Creamy,充斥著蠔香,相當易入口,配酸甜的土佐啫喱、辣蘿蔔蓉和葱花更顯鮮味。喜多嬉牡蠣茶漬飯有別於泡飯的軟爛,茶漬飯可吃到粒粒米飯的感覺,吸收茶的精華之餘,更吸飽牡蠣的鮮甜。天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉幼細香滑的吞拿魚蓉,入口軟綿綿略帶油香,爽脆的蟹籽增添鮮味,酥而不膩的天婦羅紫蘇葉有獨特的香氣;還有天婦羅秋葵,日式漬物和時令沙律。海鮮方面,除了招牌的喜多嬉牡蠣刺身外,

90分鐘鐵板烤牡蠣帆立貝放題 - $498

頭盤 - 喜多嬉九品
款式會應時令變化而改變,以下為今季款式。

日本直送象拔蚌刺身
二色燒活白鰻

手工月見燒鳥丸

喜多嬉牡蠣刺身

天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉

海鮮方面,除了招牌的喜多嬉牡蠣刺身外,燒牡蠣和帆立貝也是不錯。生蠔的水份蒸發變成鮮美的湯汁,肉質變得更緊致有彈性,入口更甘香清甜,別有一番風味。

串燒方面,有羊、雞和豬三款肉類,亦有不少蔬菜類。燒羊肉串鮮嫩鮮美完全不羶;燒鳥心酥脆鮮香;燒蕃薯好綿密香甜。

小食及主食方面,有麵及飯類選擇,大胃口的朋友可以試試。燒味醂魚乾切開一條條,口感煙煙韌韌,味醂的甜味充分引出魚的原有鮮味。

飲品方面,除了基本的罐裝飲料外,還有四款較健康的自家製冷泡茶飲。
2023-01-26
係香港可以食到日式生蠔放題嘅餐廳真係非常少見,小編竟然係中環搵到間極高水準嘅生蠔放題店😳餐廳嘅環境都算舒服,雖然舖頭比較細,但座位都好寬敞😎就算係情侶撐枱腳定係一大班朋友食飯都好適合架😝晚市時段都非常多人,幾乎爆滿,如果大家要黎嘅話記得要book左枱先呀🤩.🦪90分鐘牡蠣烤帆立貝套餐 $498/人餐廳會提供非常精緻而且極具特色嘅九宮格前菜😍入面每款小食賣相同味道都絕不馬虎,有牡蠣刺身、牡蠣茶漬飯、天婦羅同沙津等等,岩曬中意打卡嘅食客😆而呢到嘅生蠔非常鮮甜,每一隻都係好飽滿,再加上餐廳提供嘅蒜蓉醬同XO醬,可以任食真係滿足感爆登,重點係生蠔全部都係日本直送🤤唔單只係生蠔,呢個套餐仲有燒蠔、燒帆立貝同其他熱食同串燒同樣地出色,實在一試難忘🥰.💰人均消費~$500.🍽味道:4/5🏙環境:4/5👨🏼‍🍳服務:4/5💧衛生:4/5💰價錢:4/5
🦪90分鐘牡蠣烤帆立貝套餐 $498/人
💰價錢:4/5
  • 牡蠣刺身
  • 串燒
  • 喜多嬉九品
嘩嘩嘩,鍾意食蠔既望過黎啦😆😆。今日嚟到一間高質蠔放題,餐廳用左木紋裝修,唔算好大但有種好warm 既感覺。90分鐘放題每位$498每人先送上一份賣相精美既九宮格,象拔蚌刺身好鮮嫩😍而二色燒活白鰻有咬口冇咩骨🥰茶漬飯就好惹味,而吞拿魚蓉配上天婦羅紫蘇葉魚香四溢🤩當然新鮮既沙律都好吸引😛不過主菜都係日本直送生蠔🦪 。一上生蠔🦪嘅時候,我friend嚇親😱,因為生蠔好大隻呀,有女仔手咁大;而生蠔上咗咁多round都仲係咁新鮮咁大隻😍鐵板燒既生蠔同凡立貝都好正,燒過既生蠔雖然冇咁鮮味,但香口,帆立貝燒得爽滑彈牙,另外餐廳仲俾咗三款醬料:XO醬,蒜蓉醬等,令人回味無窮😛除咗生蠔係任食之外,串燒同漬飯烏冬都係任點任食。雖然餐廳係主打生蠔,但串燒同烏冬都唔馬虎,串燒種類有雞、豬頸肉、墨魚、番薯仔等等。而烏冬雖然細細碗,但湯底濃郁而且烏冬煙韌,好岩食完咁多刺身來暖胃。飲品方面就有各式汽水、冷泡茶。

90分鐘放題每位$498

提起食蠔,阿叔就開心😍!知道呢間牡蠣屋早前新開,當然要嚟試吓啦!呢度主打牡蠣放題,場內提供嘅都係嚟自岡山縣🇯🇵北木島喜多嬉牡蠣養殖場嘅生蠔🦪,自問鍾意食蠔嘅人又點可以忍得住唔嚟呢!🤤🤤🤤 ⏰食べ放題90分鐘 ($498)個半鐘內除咗生、熟蠔🦪,仲可以任食燒帆立貝,指定串燒🍢、茶漬飯🍚同手延烏冬🍜。不過任食前,先嚟頭盤喜多嬉九,九宮木格內放上唔同前菜,當中包括象拔蚌刺身喜多嬉牡蠣茶漬飯、燒活白鰻、天婦羅秋葵、手工月見燒鳥串、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、喜多嬉牡蠣刺身、時令沙律同日式漬物,單食呢9款,已經滿足咗三分一。☺️☺️☺️當然,一心嚟到點可以咁易滿足,唔食番夠生、熟蠔🦪都唔可以畀自己走。不過講真,初初諗到「任食」主題嘅餐廳,估計啲蠔都係普通尺寸😅,但估唔到呢度嘅北木島蠔都幾大隻😳,隻隻都脹卜卜,肉質唔單止爽口,而且味道鮮甜。個人覺得只需加少少檸檬汁,咁就已經好好味,一打、打半無難度呢!😏😏😏 食到咁上下,建議叫埋碗牡蠣五島手延撈烏冬暖暖胃,湯頭用上牡蠣高湯作底,味道濃郁,飲完好舒服。🥳🥳🥳

⏰食べ放題90分鐘 ($498)

2023-01-23 128 浏览
想食生蠔嘅季節又到喇🦪,見到生蠔關注組好多嘅介紹,蠔吧逐隻計嫌太貴,自己開又太辛苦,見呢間餐廳喺專門食日本直送生蠔,而且放題有90分鐘又唔貴,當然要去試下喇😝食べ放題1時間半$498先黎過靚靚打卡前菜📸🍽八寸喜多嬉九品,包括牡蠣刺身、象拔蚌刺身、二式燒活白鱔、手工月見燒鳥丸、日式漬物、牡蠣茶漬飯、天婦羅秋葵、天婦羅紫蘇吞拿魚蓉及沙律;當中有幾款我哋超鍾意👇🦪牡蠣刺身-鮮甜爽口,帶礦物味🐍二式燒活白鱔-爽脆香口野味🥚🍢手工月見燒鳥丸-鳥丸肉汁juicy配埋蛋味濃香嘅生蛋,妙極🦪🍚牡蠣茶漬飯-濃郁蠔味嘅濃湯飯,食完都想再食食完一人一份嘅前菜之後就食放題部份⛩🎊,放題包括有牡蠣刺身、燒牡蠣、燒帆立貝、牡蠣五島手延烏冬、牡蠣秘製撈五島手延烏冬、牡蠣茶漬飯、多款指定特式串燒及飲品首先當然緊喺食生蠔喇🍢生蠔配以酸啫喱,微辣蘿蔔蓉及香蔥,帶出蠔嘅鮮甜味,生蠔爽口帶礦物味🦪燒帆立貝及牡蠣燒得啱啱好,鮮甜juicy🍜牡蠣五島手延烏冬,烏冬質地非常彈牙,又滑又爽口,湯底同牡蠣茶漬飯一樣非常濃郁🍢串燒叫咗羊肉、墨魚仔、鳥大腿肉、雞心及秋葵最有意外驚喜就係燒雞心,非常彈牙juicy 🐟燒味淋魚乾,香香脆脆做小

食べ放題1時間半$498

先黎過靚靚打卡前菜📸

🦪牡蠣刺身-鮮甜爽口,帶礦物味

🐍二式燒活白鱔-爽脆香口野味

🦪🍚牡蠣茶漬飯-濃郁蠔味嘅濃湯飯,食完都想再食

首先當然緊喺食生蠔喇

🦪燒帆立貝及牡蠣燒得啱啱好,鮮甜juicy

🍢串燒叫咗
羊肉、墨魚仔、鳥大腿肉、雞心及秋葵
最有意外驚喜就係燒雞心,非常彈牙juicy

🐟燒味淋魚乾,香香脆脆做小食一流

🍵飲品叫咗
茉莉薰花茶及梨山烏龍茶兩款都喺冷泡茶,清新爽口

另外有3款醬汁供應👇
孜然醬、蒜蓉醬及xo醬,點串燒一流
檯頭仲有秘製魔鬼辣椒粉,小小辣多多香,幾過癮

餐廳播放住日本音樂,非常好聽,令食慾大增

以呢個價錢,有日本直送生蠔及各款美食,性價比高

魚堅總評
性價比 5👍
(以5👍為滿分)