2009-11-10 16 浏览
大埔超級城果然超級…大,有成A-E五個區,有心行真是可以逛整天﹗搵食時間,我們由A行到E,最後選喜客作為今日午餐的地點。到訪過屯門喜客兩次,今次來到大埔’翻炒’,除了其出品對我們來說是很滿意外,而且午餐價錢很抵,況且…加$20再多一個指定午餐!!!所以,沒有不入來的理由 XD午餐是包前菜/餐湯,主菜及飲品的,價錢是看你點哪款主菜。我們共點了兩個主午餐和一個指定午餐:凱撒沙律拚喜客至尊PIZZA,墨西哥辣雞卷拚豬肋骨半份配粟米沙律,指定午餐是豬扒天使麵。兩個人KO哂XD凱撒沙律的菜很爽甜,麵包粒粒粒粒脆口;墨西哥辣雞卷是令人回味之作,今次也不得不點,外皮脆口,餡有雞肉和些少菜,裡頭的醬汁辣味個人認為可以多返點,這就更加惹味了,旁邊的瓜粒粒酸醬十分好味!夠酸~(LOVE)淨食也可!豬肋骨是我們一直想試的食物,今日終於等到了^.^半份有六條骨,而每條骨有兩隻手指咁闊,連帶厚厚的肉地…是很大份啊!!!豬肉烤到外皮帶脆,一咬入,肉是軟淋的,完美啊….醬汁甜甜的,連骨裡頭都充滿這份甜味,認真好食又好啜!!!喜客至尊薄餅(厚批),7”餅底上,有著滿滿的材料,菠蘿﹑火腿﹑青椒﹑檻欖和爆多芝士!!!喜客
大埔超級城果然超級…大,有成A-E五個區

午餐是包前菜/餐湯,主菜及飲品的,價錢是看你點哪款主菜。

我們共點了兩個主午餐和一個指定午餐

凱撒沙律的菜很爽甜,麵包粒粒粒粒脆口;

,旁邊的瓜粒粒酸醬十分好味!夠酸~(LOVE)淨食也可!

喜客至尊薄餅(厚批),7”餅底上,有著滿滿的材料,菠蘿﹑火腿﹑青椒﹑檻欖和爆多芝士!!!喜客薄餅的餅底試過後就愛上
,外表脆身,內裡鬆軟,就算攤了一會先也保持到脆口,最主要不會過度油淋淋,掂。

豬扒天使麵也很好吃哦,奶白色的香滑忌廉醬汁掛在彈牙有勁的麵條上,努力減肥的我這一刻竟然在大啖大啖地吃
,噢~將反式脂肪拋出腦外了!!!XD炸豬扒即叫即炸,香口脆身,豬扒都幾厚肉,沒有炸粉扮肉的呢~

除了特式飲品外,凍熱餐茶都不用額外加錢,凍飲是很大杯的啊!雖然我飲熱的

假日午市時間,餐廳的入座率也偏底,變相環境清靜外,加上坐著大型梳化,舒服到我想小睡一會,呵。

喜客會員,其實我們都留意左一段時間了,今餐中我倆的起心肝研究其會員優惠!
最後決定….!成為他們的一份子~~~^_^期待日後將吃到的喜客美食喔!
新鮮
反式脂肪
啜骨
唔係好油
2009-10-16 1 浏览
是晚要同妹妹2個人Dinner佢話未食過呢間,SO....由於大家都唔係太肚餓所以散叫,一人揀一款豬肋骨半份:味道幾好,又唔會太韌海鮮批:味道一般,而且帶子出太多水PS~是晚七點左右到達客人都唔算太多,我明白同事與同事係需要溝通但唔明白,那兩位女同事,可以去評論客人包括客人用咩牌子既手袋,著甚麼服裝與你們的工作一點關係也沒有,
是晚要同妹妹2個人Dinner
佢話未食過呢間,SO....
由於大家都唔係太肚餓
所以散叫,一人揀一款
豬肋骨半份:
味道幾好,又唔會太韌
海鮮批:
味道一般,而且帶子出太多水
PS~是晚七點左右到達
客人都唔算太多,我明白同事與同事係需要溝通
但唔明白,那兩位女同事,可以去評論客人
包括客人用咩牌子既手袋,著甚麼服裝
與你們的工作一點關係也沒有,
2009-09-12 3 浏览
今天在大埔經過喜客,家住沙田區的我們從未有機會一嚐沙田店,因為一直也超多人輪候。但看此分店內裡竟然空檯多的是,與沙田店情況是兩回事。所以我們便入去一試,想不到會換來一肚氣。先講食物,點了白酒蜆肉辣肉腸扁意粉和香草雞扒意大利飯。本來以為美式餐廳的粉量應該偏大,但只是跟一般西餐廳的一樣,比同區的Oilva還少。香草雞扒意大利飯的香草味不知往那裡去了,雞扒燒得過火,燒到似燒肉咁,跟以燒雞扒主打的榮式真係高下立見,意大利飯還好,是偏硬的較好咬感一種。白酒蜆肉辣肉腸扁意粉的白酒汁竟然只吃到辣味,和水味,那種水味可能來自那超吝嗇的三四只蜆肉,因為一吃蜆肉就只是水味,還不要妄想是否鮮甜,而且一咬就是沙,真是不知怎麼說,扁意粉更是一般貨色,加這個水味拌汁吃真是跟家裡自己淥沒兩樣。最特別要提的是我們2人被安排到路中心1很窄的2人桌,我們的東西也要放在腿上進食很不舒服,本來旁邊有3張較寬闊的於位同時間空了,而周圍也有很多空著的4人桌,我們問一經理級人物可否移到旁邊其中張卡位,但他一口拒絕稱3人才可坐。諷刺的是︰1.兩張卡位剛離開的也只是2個人;2.後來他們竟安排了1對有洋人的男女坐其中一卡位,因為他們拒絕

最特別要提的是我們2人被安排到路中心1很窄的2人桌,我們的東西也要放在腿上進食很不舒服,本來旁邊有3張較寬闊的於位同時間空了,而周圍也有很多空著的4人桌,我們問一經理級人物可否移到旁邊其中張卡位,但他一口拒絕稱3人才可坐。諷刺的是︰1.兩張卡位剛離開的也只是2個人;2.後來他們竟安排了1對有洋人的男女坐其中一卡位,因為他們拒絕坐和我們一樣的窄檯;3.寧願讓不是坐卡位的4人檯食客搬到卡位,然後由得其他4人檯空著,而我們繼續坐窄檯影響進餐,並因此而影響進食心情。

總括來說︰(全非猜測)
1. 2個人不要去,會遭輕視
2. 外國人特別優待
3. 店內管理呆板不懂變通,並為討好3人的食客而得失2人的食客,極之短視

最後找續時還刻意打散10元為多個硬幣,真是沒話好說。

客觀來說環境不來是不錯,但清潔就一般,地下有污漬,某經理自己到差點滑倒。

因此,永不會再去,甚至其他所有分店,對其服務水平失去信心。
白酒蜆肉辣肉腸扁意粉
香草雞扒意大利飯
2009-08-27 7 浏览
星期六日shakey's pizza 午餐加20蚊(星期一五只係加十蚊)加多一個餐 (雖然另加的只有數款選擇), 但也不錯,我很喜歡那個燒豬頸肉pizza, 很好味!另外, 前菜的水牛城雞翼也是我的至愛, 每次也會點這個! 有時就是為了想食那隻雞翼而食shakey's pizza..因為成為了會員, 每次餐飲都可以自動升級為特飲, 可惜特飲選擇不多, 而且多是冰類, 這就不是我口味了! 但升級後感覺很抵飲, 這也不錯!2個人食, 一份午餐40多元, 再另加20元餐, 加一後再有八五折, 所以每次實付只是60元, 每人都是30蚊, 真是茶餐廳的價錢, 食到高級的美國食物!環境不錯, 地方很大. bb車進進出出也方便, 因為我們有個bb, 所以比較注意環境同衛生, shakey pizza 都合格gei..

• 水牛城雞翼
2009-08-09 14 浏览
說實話呢間餐廳o既食物真係唔差,連平時唔食西餐/pizza o既爸爸都話幾好食,但d服務態度真係超級唔掂,完全有種貼錢買難受o既感覺今晚同家人去個度食晚飯決定叫個套餐,其中pizza呢項係二揀其一(比喻pizza A 同 B),或可以加$88 轉做pizza C, 因為有家人唔食牛而A 係有牛整o既辣肉腸,所以我地揀B,點知個侍應話今日無B ,但C 全家人又唔鍾意食,所以就問佢可唔可以將辣肉腸轉做其他料,初頭侍應話唔得,但爭論左一陣後佢話問一問經理,問完後佢話經理都話唔得,我同屋企人就開始慶叫佢叫經理過黎,點知個經理行到黎問都唔問咩事就黑口黑面+聲大夾惡話唔轉得,呢d係公司規矩,A唔o岩食一係加$88轉C囉!個下我同屋企人真係火都黎而家係你地個餐牌寫明有A同B揀,再講就算真係唔轉得唔可以有禮貌同客人講o既咩?當時呢位所謂"經理"o既態度似佢係客多過我地!!最好笑係個所謂經理話今晚唔係無pizza B.....如果今晚唔係星期日加上我地有老有嫩唔想去第二度等過位,真係唔想繼續坐係度幫襯,到埋單時侍應個樣好似我地爭佢錢咁黑口黑面我同家人講過絕對唔會去第二次,唔怪之得平時行過間野都無咩生意,

我同家人講過絕對唔會去第二次,唔怪之得平時行過間野都無咩生意,咁o既服務態度真係遲早執!
2009-08-09 4 浏览
話說我今日大概9:15pm左右打去叫外賣,佢回覆要45-60mins,咁都ok啦, 因為pizza hut都差唔多,到咗10:05-10pm左右, 終於有得食啦諗住,點知一打開個pizza 盒, 個pizza得一半!!!!開先仲以為個盒倒轉咗, 但係諗吓:"冇理由, 因為送到嚟時, 我地好快就打開,根本就冇可能倒轉!!"跟住即刻打去投訴啦, 咁佢地話會補送一個過嚟,要等半個鐘度, 咁我地又等啦~點知等咗成40mins仲未到,又再打去啦, 有個男人話出咗車,好快會有, 咁又等啦~再過多15mins仲未到,又再打去問啦, 最尾個回覆好搞笑囉,有個女人回覆話個pizza 送錯咗俾第二個客囉!!!!完全唔知佢想點囉,擺明就miss咗張單啦~~我以後都唔會再幫襯佢囉!!!
話說我今日大概9:15pm左右打去叫外賣,
佢回覆要45-60mins,
咁都ok啦, 因為pizza hut都差唔多,
到咗10:05-10pm左右, 終於有得食啦諗住,
點知一打開個pizza 盒, 個pizza得一半!!!!
開先仲以為個盒倒轉咗, 但係諗吓:
"冇理由, 因為送到嚟時, 我地好快就打開,
根本就冇可能倒轉!!"
跟住即刻打去投訴啦, 咁佢地話會補送一個過嚟,
要等半個鐘度, 咁我地又等啦~
點知等咗成40mins仲未到,
又再打去啦, 有個男人話出咗車,
好快會有, 咁又等啦~
再過多15mins仲未到,
又再打去問啦, 最尾個回覆好搞笑囉,
有個女人回覆話個pizza 送錯咗俾第二個客囉!!!!
完全唔知佢想點囉,
擺明就miss咗張單啦~~

我以後都唔會再幫襯佢囉!!!
2009-08-08
既然冇當我有食評,唯有補完一次白酒汁蜆肉辣肉腸扁意粉,下圖是冇位食家的圖片http://www.openrice.com/UserPhoto/photo/0/7X/001KF1DAB8FFF8BA1884D3m.jpg是清清楚楚有蜆榖的,但我的扁意粉的賣相同相片出入幾大,蜆肉冇連殼的,但冇乜問題,蜆肉至少冇沙,食落冇渣,味道ok,配料有雜菇,青椒,辣肉腸,辣肉腸不野味,配料配上白酒汁的扁意粉雖然味道只是一般,算是合格有餘蘆筍鮮蝦天使麵,一打開蓋...什麼蘆筍鮮蝦天使麵居然連半條蘆筍也沒有,還夠膽死叫蘆筍,再看...天使麵是有的,鮮蝦亦有2隻,但....天使麵真的只有麵,沒有任何配料,冇雜菇,冇青椒....成碟野原全只有一堆麵及2隻蝦,餐牌上最貴的意粉,價值98蚊,卻只有一堆麵及2隻蝦,蘆筍沒有了,配料不見了,這算什麼?欺客.....得一堆麵及2隻蝦,寫左咁多字,仲想點?ok,一堆麵同之前白酒汁蜆肉辣肉腸扁意粉的味道是完全一樣的,但冇左配料真係冇晒分....2隻蝦大大隻但肉實實的,味道是有的不是白煮,但整體真係唔似餐廳出品
既然冇當我有食評,唯有補完一次

白酒汁蜆肉辣肉腸扁意粉,下圖是冇位食家的圖片

2009-06-23 16 浏览
呢間餐廳D野食其實唔甘差,我間唔中都會黎呢度食下野。我估因為大埔店無乜客既關係,宜家推出左叫一個午餐加10蚊有多個飯/麵/pizza,今日我就同一個朋友加一個小朋友到大埔店既Shakey's Pizza 食午餐啦。當時大約1點鐘,我同朋友帶埋個小朋友到達呢間餐廳,果個紫藍色衫既「經理」二話不說帶左我地3個去某一張4人枱度,果d4人枱一d都唔岩小朋友坐,有次我同個小朋友黎,個小朋友一坐低向後一「i」,就差d穿過果個椅背既大窿跌左落黎。所以我今次就要求果個紫藍色衫既「經理」俾張卡位我啦,果條友諗都唔諗就用「呢張枱係俾5人以上坐嫁」黎拒絕我!當時4周圍既卡位都係d2個~3個人坐!!當我話「算啦唔食啦」既時候,佢仲要話「好」!!!!!ok,算數啦,當我走左出去時,一個帶位姐姐竟然帶左3個人(1個西裝男人+2個OL)入去坐我要求坐既卡位!點解人地3個人可以坐,我3個人唔可以坐??係唔係因為人地著得靚d?而我著牛仔褲就唔可以坐?跟住仲離譜,我問帶位果個小姐有冇意見書,佢竟然同我講用晒!我再問有冇電話打去總部,佢話佢地有寫字樓但係冇電話可以打去!我嘈左一陣佢先好唔願望咁拎左張「佢聲稱已經用晒」既意見

跟住仲離譜,我問帶位果個小姐有冇意見書,佢竟然同我講用晒!我再問有冇電話打去總部,佢話佢地有寫字樓但係冇電話可以打去!我嘈左一陣佢先好唔願望咁拎左張「佢聲稱已經用晒」既意見書俾我。最後我寫左張意見書交低左,我真係怕呢張意見書石沉大海,永遠都送唔到上去佢地果個「無電話」既寫字樓!
宜家咁既服務態度真係唔得!!!
呢間店都會永遠俾我列入黑名單!我以後都唔會再去!

大家想去呢間店之前真係要考慮清楚!
2009-06-23
2009-06-23 12 浏览
我唔明一間午,茶,晚市都冇乜生意既食店,做乜仲要做埋咁多小家野,完全唔想留客,完全唔想得到讚賞,完全要被我列為黑店才滿足,欺客比薩,你究竟想點???話說我叫欺客比薩上門外賣,兩客意粉套餐包2可樂,$118+優惠券$20,合共$98白酒汁蜆肉辣肉腸扁意粉 及 蘆筍鮮蝦天使麵先講送外賣,比預定時間早到,但當我俾錢100蚊後這員工即掉頭走,完全冇找錢既動機,原本我冇諗過要找回2蚊,但這員工居然連扮找錢的動作也沒有,這算什麼?奉旨不找錢2,白酒汁蜆肉辣肉腸扁意粉的賣相同宣傳相片出入幾大,蜆肉冇連殼的,但冇乜問題,雖然味道只是一般,算是合格有餘3.蘆筍鮮蝦天使麵,一打開蓋...什麼蘆筍鮮蝦天使麵居然連半條蘆筍也沒有,還夠膽死叫蘆筍,再看...天使麵是有的,鮮蝦亦有2隻,但....天使麵真的只有麵,沒有任何配料,冇雜菇,冇青椒....成碟野原全只有一堆麵及2隻蝦,餐牌上最貴的意粉,價值98蚊,卻只有一堆麵及2隻蝦,蘆筍沒有了,配料不見了,這算什麼?欺客冇蘆筍冇配料的天使麵,只能說好食過草,蝦不爽口的,鮮蝦的鮮沾不上半點,總體這堆蝦麵只值10蚊,如用原價98蚊買這堆垃圾,欺客比薩的毛利率認真嚇人,唔

白酒汁蜆肉辣肉腸扁意粉 及 蘆筍鮮蝦天使麵

3.蘆筍鮮蝦天使麵,一打開蓋...
什麼蘆筍鮮蝦天使麵居然連半條蘆筍也沒有
,還夠膽死叫蘆筍
,再看...

冇蘆筍冇配料的天使麵,只能說好食過草,蝦不爽口的,鮮蝦的鮮沾不上半點,總體這堆蝦麵只值10蚊,如用原價98蚊買這堆垃圾,欺客比薩的毛利率認真嚇人,唔怪得就算午,茶,晚市都冇乜人既食店可生存到,真係勁.........欺客

本店已列入永久性黑店,不過...我諗....欺客都唔志在我.,唔志在大埔既居民,反正沙田間舖勁賺............
2009-06-21
  • 欺客比薩
2009-06-05 10 浏览
同2位朋友黎~叫了個2人套餐~一個海鮮pizza~雜菜湯~朋友說很"喊"~肉醬意粉~ok~餐包~無咩特別~水牛雞翼4隻~幾好~用d香料掩過~幾香~ribs同pizza~幾好食~其實之前都黎過~間野都開左1年左右~d野唔係特別好食...但唔太差....不過貴了點~晚市都係得幾張檯有客...仲捱到幾耐?****想講下d服務~本身食唔哂d野~侍應主動地問我地要唔要包起外賣~之後有個侍應同我地講...因為有另一位同事將原要打包的倒了~他們竟然叫廚房整過一碟給我們帶走@@so nice!!他們的服務...整體都幾好呀~~!3個人~9折~$330左右~
同2位朋友黎~
叫了個2人套餐~一個海鮮pizza~

雜菜湯~朋友說很"喊"~
肉醬意粉~ok~
餐包~無咩特別~
水牛雞翼4隻~幾好~用d香料掩過~幾香~
ribs同pizza~幾好食~

其實之前都黎過~
間野都開左1年左右~
d野唔係特別好食...但唔太差....不過貴了點~
晚市都係得幾張檯有客...仲捱到幾耐?

****
想講下d服務~
本身食唔哂d野~侍應主動地問我地要唔要包起外賣~
之後有個侍應同我地講...
因為有另一位同事將原要打包的倒了~
他們竟然叫廚房整過一碟給我們帶走@@
so nice!!
他們的服務...整體都幾好呀~~!

3個人~9折~$330左右~
2009-05-31 15 浏览
端午節前的一天,西打在家悶了一整天!夜晚拉了朋友出來吃飯,好想吃好一點。突然想起,有一家店在大埔開了都有一段時間,每次西打經過,見到的光景都是門可羅雀。明明是家有名的店,為何生意做不起來。在沙田的店,卻天天人潮如湧。這晚正是好時候讓西打一試真章!坐下便送上來的餐牌。More Pizza, More Than Pizza,很不錯的口號。西打和朋友點了一個二人餐,先上來的是煙三文魚沙拉。煙三文魚份量沒有很多,但蔬菜還滿鮮甜。不錯吃啦,但沒有驚喜!雜菜湯,想不到味道有點清淡,朋友下了Tabasco在湯裏,西打也跟著下,味道立時豐富了不少!夠酸夠辣,好好喝!蒜蓉包:這個沒有很好吃,包不夠熱,外皮不夠脆,中間的蒜蓉也下得太少了,整個包變得太清淡。辣肉腸火腿薄餅:吃了幾道前菜味道都普普,西打對這個薄餅沒有抱太多期望。想不到,好好吃耶!在西打堅持下點了薄的薄餅,熱呼呼的又香又脆!上面的餡料味道好好,茄醬酸酸甜甜很開胃,還有下得很足夠芝士,簡單一句,好吃!忌廉煙肉長通粉:心情又跌到了谷底......長通粉好軟,忌廉汁醬味道好淡,有點像罐頭忌廉湯的味道,跟applegreen的出品差好遠好遠。西打吃了一

忌廉煙肉長通粉:心情又跌到了谷底......長通粉好軟,忌廉汁醬味道好淡,有點像罐頭忌廉湯的味道,跟applegreen的出品差好遠好遠。西打吃了一點點就放棄,同桌的朋友也覺得水準普普。

半份燒豬肋排:一上桌,西打驚叫了出來,份量比想像中多耶!

西打在拍時已經不住聞到燒豬肋排的香氣!心中就知道這道菜一定好吃。
拍完之後立時執了一支豬肋骨,燙手都不理了!咬了一口,肉很嫰,滿滿都是肉汁。塗滿上特製的豬肋排醬,味道很惹味!這樣一支一支的拿在手啃掉,超過癮呀!

總計:HK$260(2人)

價位來說,不算很貴也不算便宜,但品質很參差!薄餅和豬肋排好出色,其他只能說普普。真的是奇怪的店,大埔那家晚晚都空了大半家店,就算是端午前夕,入座還只有七八成。西打相信.....這店應該命不久矣。同一店,在沙田卻晚晚爆滿......真的同店不同命!

延伸閱讀:http://blog.yam.com/ywjoseph928/article/21280735
2009-05-21 4 浏览
見到佢dinner好貴又唔係好食得飽咁so就try下佢既下午茶我叫左個迷你官保雞pizza $21個pizza有一個手板咁大不過佢話明mini, 我都冇expect佢大成點lo, 而且都係tea我個fd就叫左個炸雞+2片脆薯 $19有d油~不過不失啦2個餐都包野飲cold drinks不用加$其實都ok啦!!!出面d tea而家都要成廿幾元啦!!!不過dinner會等佢再出d 優惠先食lo!!!
見到佢dinner好貴又唔係好食得飽咁
so就try下佢既下午茶

我叫左個迷你官保雞pizza $21
個pizza有一個手板咁大

我個fd就叫左個炸雞+2片脆薯 $19
有d油~不過不失啦

2個餐都包野飲
cold drinks不用加$

其實都ok啦!!!
出面d tea而家都要成廿幾元啦!!!
不過dinner會等佢再出d 優惠先食lo!!!
2009-05-20
2009-05-19 5 浏览
以前成日都會同男朋友黎哩度食野~ 一來覺得佢地service幾好... 二來上菜都幾快~ 可惜自從早幾個月改左晚餐menu唔再跟雞腿而跟蒜蓉包同埋餐湯要$178之後, 我都無再食過啦... 以前係門口既greeter同我尋日所見真係唔同左好多~ 無笑容之餘仲要係聲線既態度似係街市...其實佢地既變法相子好好食~ 只可惜佢地真係唔爭吃... 又貴又唔拭食之餘~ 仲要而家service已經唔及岩岩開張果段時間... 而且尋日望入去真係好多檯唔洗等位都唔想去食~如果佢地可以對佢地既餐牌作出條整~ 以而家哩個市況... 178蚊 - 2客餐湯, 1個9吋pizza, 1個意粉同埋2杯飲品... 真係好唔抵食~
我講既都係事實!!!整體呢間野D野食係唔錯, 係服務人員連經理都我覺得係 "有待改善"個日係星期日, 原本帶朋友(一行五人) 黎呢間野到食晚飯入到去想坐角落位, 當時間野係得一至兩圍枱才有人...點知個經理話有人BOOK左個度, OK, 之後安排我地坐另一個圍個位面對著入口位, 個經理企係門口接客同安排入坐...清清楚楚比我睇哂有咩人入, 同埋佢地既對話都好清楚!!!後來發現好多人入左黎, 其中的幾位, 淨係問幾多位, 就比左我地想要個將枱比人坐(因為個位我朋友想要坐, 我一直有注視, 睇下係咪真係有人訂左原來係冇囉~)之後睇下有咩食, 見到個母親節餐都OK, 就落左呢個ORDER...先黎個沙律同PIZZA, 然後我地等左成8分鐘, 跟住個服務生走黎問我地"你地D野齊哂咯呵?"O 咀...淨係黎左個沙律同PIZZA都叫齊嗎?如果係多人係間餐廳既我都會原諒, 成間野一眼睇哂冇幾多圍客人都唔知自己做緊咩架咩?跟住同佢講欠D咩啦, 之後就送甜品先囉!!之後再上兩碟主菜...呢一刻大家都覺得冇問題, 咁好啦, 叫野飲將野寫明有2杯野飲, 個服務生話"唔好意思, 今日母親節唔包野飲"就係呢句
我講既都係事實!!!

個日係星期日, 原本帶朋友(一行五人) 黎呢間野到食晚飯

入到去想坐角落位, 當時間野係得一至兩圍枱才有人...
有咩人入, 同埋佢地既對話都好清楚!!!
原來係冇囉~)

"你地D野齊哂咯呵?"

O 咀...淨係黎左個沙律同PIZZA都叫齊嗎?
如果係多人係間餐廳既我都會原諒, 成間野一眼睇哂
冇幾多圍客人都唔知自己做緊咩架咩?

跟住同佢講欠D咩啦, 之後就送甜品先囉!!
之後再上兩碟主菜...

呢一刻大家都覺得冇問題, 咁好啦, 叫野飲
將野寫明有2杯野飲, 個服務生話
"唔好意思, 今日母親節唔包野飲"

就係呢句真係氣人!!!!!!!!!!!!!!
如果冇野飲做咩唔早響?
如果冇野飲做咩唔封左個句子眼?
咁係咪有問題先?
佢既態度係一味 "對唔住, 唔好意思"
唔通明明寫住我都要下下問係咪包野飲呀?

我地睇個餐牌都睇左好耐, 佢都冇出個聲話唔包
如果係唔包我一定唔會叫!!

我好清楚同肯定佢一定冇同我地講唔包野飲
因為我係為左呢兩杯野比我D朋友飲我先叫!

而我地後面個圍枱都叫左呢個餐, 亦都聽唔見個服務生
講話唔包野飲!!!

走個陣係門口同經理講左句
"以後都唔黎呢間野"

個經理就立即同個服務生細細語
仲要望著我地走, 因為我都有望佢

奉勸各位日後一定要黎呢間野
就要問清清楚楚!!!

仲有既係,
同佢地講要暖水,. 佢比杯好滾既熱水;
同佢地講唔駛加水, 佢地唔理你照加比你

有冇人可以話比我知點樣可以同呢間餐廳既最大老板
投訴呀, 如果我寫意見比佢, 佢地一定唔會跟進哩~~~
2009-05-10
庆祝纪念
母亲节
  • 豬肋骨
2009-03-06 369 浏览
該店我都經常去..以前去沙田..因自己住大埔..所以上年開業後久唔久都有去..!但自覺沙田好似好味D但沙田太多人所以....今日想食Pizza 但唔想出街所以於網上找..找到佢地網址..有個新電話!同Pizza Hxx! 好近似...Tel: 311 xxxxx ! OK 啦..打去order了一個超級Party 餐 $328 有加多一個香草青口..及蚧餅! 及加多2Cans 汽水!共$461 之前想..貴一點但不需去大埔中心..貴一點無所謂啦..車$都幾十蚊啦..!過了大約35分鐘送到..送到時溫度都Ok ..我個人最怕外賣..!唔夠熱..或者Pizza 濕了唔好味..但出奇! Pizza Keep到現場食85%..以上! .比起我之前叫其他公司真有一點意外!好啦說下其他食品..! (10分滿分)1. 龍蝦湯 (份量十足..但唔夠 龍蝦味我比7.5分)\2. 雜錦拚盤 (份量足..好味,只係雞 Wings 比較黑D我比8.5分)3. 豬骨 (份量超足..我唔食豬但老婆就好好味!,我老婆比9.9分)4. 蚧餅 (份量扣分..但好味唔夠喉! 我比6.5分)5. 香草青口 (固唔到外賣都有

好近似...Tel: 311 xxxxx !

好啦說下其他食品..! (10分滿分)

1. 龍蝦湯 (份量十足..但唔夠 龍蝦味我比7.5分)\

4. 蚧餅 (份量扣分..但好味唔夠喉! 我比6.5分)

5. 香草青口 (固唔到外賣都有大餐廳水準..如果用保鮮盒Keep 溫度可取滿分再因貴$貴了 一點$75扣了小小分....所以我比9分)
6...燈燈燈....到主菜Pizza (之前都有說..溫度夠..夠熱份量足如果唔係個印度雞Piaaz 唔多夠味我都比滿分所以主菜只可比9.5分)

最後結論...需$461蚊但原來送貨哥哥說有Coupon 可$150減20 我說無呀..第一次叫..佢說"我比你你味有...最後我用了兩張扣回$30所以$431攪掂...今次真係要多謝個送貨哥仔..但佢說下次公司可能要Order 前說明有Coupon 所以未必次次得..但不要緊..今之我最了幾張留回下次用..$150減20 重多過9折. .真係底上底..(食品質數加服務!

• Pizza
  • 豬骨! 蚧餅