2021-04-26
疫情前已食過幾次Hay market.好難得事隔一年多又重開. 所以都爭取機會再試試但今次同以往模式爭左好遠,雖然都係semi-buffet形式. 但以往只需要落MAIN & DRINK冷盤出面可以拎凍蝦,螺,青口 之類海鮮. 仲有煙三文魚火腿芝士等等...甜品亦有不同款式既一口SIZE可拎,生果,雪糕之類. 好豐富好豐富今次真係失色不小.*飲品有果汁係free flow至1500. 之後每人一杯餐茶一入到黎 氣派依然 可惜坐唔到窗邊沙發位,但係訂左呢個位,都幾寬敞舒服 旁邊仲有電視仔水果已經唔係任拎 係一份份但竟然有生蠔頭盤亦小家好多,唔再係自己拎,但每人一份送上台面.奄列 好好食得番沙律菜可以任拎. 生蠔係酒店個款生蠔,非常鮮甜,但肉薄&細隻既挪威煙三文魚及煙鱒魚慕絲伴水瓜柳洋蔥圈&檸檬角煙三文魚唔知係唔係自家制,無出面咁咸同埋薄片片都好厚身而且好新鮮,夾埋旁邊既慕絲食,好有口感.奄列 以往黎都無幫襯佢 不過今次真係小左好多野食 所以局住試下點知又真係幾好食 有幾款配料可選 我就貪心樣樣都要小小.腸仔 洋蔥 小蕃茄 芝士 蘑茹MAIN: 香煎爐魚柳伴燒黃燈籠椒及橘子薯蓉香矛汁魚柳
今次真係失色不小.
一入到黎 氣派依然
水果已經唔係任拎 係一份份
但竟然有生蠔
頭盤亦小家好多,唔再係自己拎,但每人一份送上台面.
奄列 好好食
得番沙律菜可以任拎.
生蠔
係酒店個款生蠔,非常鮮甜,但肉薄&細隻既
挪威煙三文魚及煙鱒魚慕絲伴水瓜柳洋蔥圈&檸檬角
煙三文魚唔知係唔係自家制,無出面咁咸同埋薄
片片都好厚身而且好新鮮,夾埋旁邊既慕絲食,好有口感. 奄列 以往黎都無幫襯佢 不過今次真係小左好多野食 所以局住試下
點知又真係幾好食 有幾款配料可選 我就貪心樣樣都要小小.
腸仔 洋蔥 小蕃茄 芝士 蘑茹
MAIN: 香煎爐魚柳伴燒黃燈籠椒及橘子薯蓉香矛汁
魚柳好厚身 但唔滑 都幾實淨 魚皮煎得唔夠脆
伴碟既燈籠椒非常好食 超甜 仲要去埋皮 食落好滑!!!
個底有小小薯蓉 配埋個有小小檸檬味既汁 幾好唔錯
MAIN: 印式腰果咖哩燴雞肉伴醃雜菜配印度香苗&薄餅
不過不失
Cheese platter
佢係放入雪櫃拎出黎, 梳打餅已經淋晒
芝士亦雪到硬 核桃又係淋 水果甜+冰凍
柚子cheesecake
超好食 但真係大個左小小 同埋佢呢隻cheesecake係好厚身既cheese
唔light,仲要咁大個,食到好溜同埋好滯
但我堅持食晒,因為真係好好食....
MENU