2017-09-02 232 浏览
今日同老公晚上八點幾喺屯市搵食,行到去囍越見門口無人等位就決定去試下啦,好好彩原來入到剛好有張二人檯✌🏻雖然佢係食越南菜,但meal 入面既菜式好有泰菜feel 😅食品價錢係可接受,喺屯市黎講唔算貴除咗有特飲之外,我記得仲有滴漏咖啡鮮茄牛腩金邊粉,$62湯底夠濃郁,牛腩要比10👍🏻超淋仲要有牛味,比出面粉麵店既清湯腩更好食😍蒜蓉炒椰菜苗,$68略嫌菜太硬,再炒多陣會更好鮮蝦柚子沙律,$76真材實料,柚子大大塊,仲有蝦肉爽口,味道有微辣,十分開胃野味😊整體食物質素👍🏻,但分量偏細

食品價錢係可接受,喺屯市黎講唔算貴

除咗有特飲之外,我記得仲有滴漏咖啡

鮮茄牛腩金邊粉,$62

蒜蓉炒椰菜苗,$68
略嫌菜太硬,再炒多陣會更好

鮮蝦柚子沙律,$76

整體食物質素👍🏻,但分量偏細
2017-08-08 226 浏览
呢間越南野在市中心開業了一段時間一直未食過成日以為是食西餐, 唔通依家越南野都要西式化變裝下先吸引? 一於去試一試啦餐牌都幾靚, 旁邊有菜式照片參考, 食越南野當然要食生牛肉河啦呢個生牛肉牛丸金邊粉一般咁啦, 味道都OK GE, 不過份量就唔多夠飽椰汁紅豆冰果然好多椰汁,好味的........不過就肥屎><鮮蝦柚子沙律都幾貴....唔抵食, 味道普通, 柚子又唔夠甜, 早知唔叫啦蒜蓉包幾好食, 不過份量又係少咁d囉= ="香芒軟殼蟹米卷都幾好食, 軟殼蟹好味的食完真係唔多夠飽, 但我埋單加埋一已經要290食完覺得普普通通, 下次可以食其他
呢間越南野在市中心開業了一段時間一直未食過

蒜蓉包幾好食, 不過份量又係少咁d囉= ="

香芒軟殼蟹米卷都幾好食, 軟殼蟹好味的
食完真係唔多夠飽, 但我埋單加埋一已經要290
食完覺得普普通通, 下次可以食其他
2017-08-07
2017-07-30 220 浏览
中規中矩嘅越南嘢 生牛肉湯河嘅湯唔係太夠熱,湯底味道一般唔算特別好味。青椒焗雞翼幾有心思,每隻雞翼都好大隻,漲卜卜咁,但唔係好入味。墨魚蝦餅都係一般,唔係一般食開一個個咁,成塊上,雖然唔肯定但有啲似喺街現成買嘅魚蛋咁,誠意欠奉。冬蔭功炒金邊粉細碟得可憐,得兩碗左右侍應質素一般,叫湯粉走洋蔥,佢自己都重複左次,結果都係有洋蔥斟水果時個水樽掂哂落客人個杯到,唔係太衛生。餐廳佈局有點空擴,位亦擺得有啲迫,而且有點熱。餐廳原來係同日本餐廳穴同一集團,睇嚟公司都係做日本嘢比較出色!

青胡椒雞翼

墨魚蝦餅

冬蔭功炒金邊粉細碟得可憐,得兩碗左右

冬蔭功炒金邊粉

斟水果時個水樽掂哂落客人個杯到,唔係太衛生。

餐廳佈局有點空擴,位亦擺得有啲迫,而且有點熱。

生牛肉湯河
青胡椒雞翼
2017-07-13 279 浏览
我地今晚遊車河,選擇左屯門呢知咁遠的地方食飯。去到搵車位都係一樣頭痛事,本身搵到,佢又話full,不能停車等,叫等兜大圈去另一邊停車場,攪餐矇,原來又唔知點解無泊車優惠,唉,由佢啦,去左呢間餐廳,主要是人比較少d,不用等太耐,點左幾樣野都唔錯,環境唔差,座位尚算闊落,上菜比預期慢,不過可以接受,炒粉幾好味,飯都夠椰香,唯獨美中不足是服務員的態度有改善空間,睇到唔應,應又黑口黑面,可能大公司掛。。。
2017-06-24 282 浏览
父親節一家人食飯阿媽話食越南野屯門好多野食,但越南野就真係好少選擇最後決定試下呢間囍越打電話話無得book位,只可以walk in7點幾去到,好彩都唔洗等6個人Total叫左8樣野冬陰公素菇湯分量都夠6個人一人一碗左右菇菇就唔算多,不過勁多香茅太硬都咬唔到,一路飲一路要吐返出黎味道酸酸辣辣幾開胃,不過比想像中辣燒豬頸肉🙅🏽白色果舊唔知係咪米粉既野都幾多餘本身就一d味都無,點左汁再食,口感好核突好奇怪,好淋豬頸肉味道又唔係特別出眾燒得都唔juicy 冬陰公金邊粉呢個唔錯,酸酸地辣辣地幾有鑊氣d蝦都幾大隻,但無蝦味呢個香芒魚柳卷好味,清清地,芒果亦都唔酸魚柳都算大舊大蝦柚子沙律,無乜特別,可叫可唔叫,得個酸字菠蘿炒飯肉鬆炒飯叫左兩個炒飯菠蘿炒飯無肉鬆炒飯咁咸有d菠蘿肉可以緩和下炒飯既油膩感越式口水雞酸酸辣辣,味道滿意雞都厚肉,酸辣味掩蓋晒d雞味總結餐廳環境太開放服務員d態度幾好不過d野食碟碟都好細碟😮6個人每人幾啖真係食唔飽🙄埋單600幾蚊6個人,以食唔飽人黎計,價錢中等啦味道還好,但又未至於一定要再黎食😶
父親節一家人食飯
阿媽話食越南野
屯門好多野食,但越南野就真係好少選擇
最後決定試下呢間囍越
打電話話無得book位,只可以walk in
7點幾去到,好彩都唔洗等
6個人Total叫左8樣野

冬陰公素菇湯
分量都夠6個人一人一碗左右
菇菇就唔算多,不過勁多香茅
太硬都咬唔到,一路飲一路要吐返出黎

味道酸酸辣辣幾開胃,不過比想像中辣

燒豬頸肉🙅🏽
白色果舊唔知係咪米粉既野都幾多餘
本身就一d味都無,點左汁再食,口感好核突好奇怪,好淋
豬頸肉味道又唔係特別出眾
燒得都唔juicy
冬陰公金邊粉
呢個唔錯,酸酸地辣辣地幾有鑊氣
d蝦都幾大隻,但無蝦味

呢個香芒魚柳卷
好味,清清地,芒果亦都唔酸
魚柳都算大舊

大蝦柚子沙律,無乜特別,可叫可唔叫,得個酸字

菠蘿炒飯

肉鬆炒飯
叫左兩個炒飯
菠蘿炒飯無肉鬆炒飯咁咸
有d菠蘿肉可以緩和下炒飯既油膩感

越式口水雞
酸酸辣辣,味道滿意
雞都厚肉,酸辣味掩蓋晒d雞味

總結
餐廳環境太開放
服務員d態度幾好

不過d野食碟碟都好細碟😮
6個人每人幾啖真係食唔飽🙄
埋單600幾蚊6個人,以食唔飽人黎計,價錢中等啦
味道還好,但又未至於一定要再黎食😶
2017-06-19 4402 浏览
今日下午我們喺油麻地同好朋友飲完茶之後,入咗去屯門做嘢,之後我們去咗好耐之前喺屯門市廣場食過覺得幾好嘅「囍越」食晚飯!我們叫咗生牛肉湯河粉嘅湯底味道相當鮮甜香濃,牛肉嘅肉質好鬆軟,肉味亦好濃郁,而且份量都幾多,而河粉嘅麵質就好煙韌軟滑!越式海南鷄「半隻」嘅肉質鮮味嫩滑,就算鷄胸嘅位置都唔會「嚡」感覺,但配嘅飯唔係鷄油飯,而係白飯!香辣豬肉鬆粉皮生菜包喺落單嗰陣我們問店員啲豬肉鬆可唔可以唔好咁辣?店員好親切有禮咁話:「當然可以!我幫你安排整小辣!」結果出嚟嘅味道真係好微辣,豬肉鬆嘅肉質相當爽滑彈牙,肉汁都幾多,唔會好乾身,就算用清甜嘅生菜包或用煙韌軟滑嘅粉皮包,又或者兩樣夾埋一齊包嚟食,都係咁惹味!香芒龍脷柳米紙卷外層嘅米紙卷質感好煙煙韌韌,入面包著有新鮮清甜嘅生菜、香甜嘅芒果同即炸嘅龍脷柳,肉質好軟滑,炸粉亦唔會好厚身,賣相好色彩繽紛!香芒糯米飯嘅糯米飯賣相同餐牌上或以前食開嘅唔同,以前係一個心形,而家係一個半球形,店員亦都有喺落單嗰陣同我們講過,雖然賣相無以前咁精緻,但糯米飯嘅質感就都係咁煙煙韌韌,芒果嘅味道酸酸甜甜,都幾醒胃!
我們叫咗生牛肉湯河粉嘅湯底味道相當鮮甜香濃,
越式海南鷄「半隻」嘅肉質鮮味嫩滑,
就算鷄胸嘅位置都唔會「嚡」感覺,
但配嘅飯唔係鷄油飯,而係白飯!
結果出嚟嘅味道真係好微辣,豬肉鬆嘅肉質相當爽滑彈牙,
肉質好軟滑,炸粉亦唔會好厚身,賣相好色彩繽紛!
但糯米飯嘅質感就都係咁煙煙韌韌,
芒果嘅味道酸酸甜甜,都幾醒胃!
生牛肉湯河粉
越式海南鷄「半隻」
香辣豬肉鬆粉皮生菜包
香芒龍脷柳米紙卷
香芒糯米飯
2017-06-08
生牛肉湯河粉
越式海南鷄「半隻」
香辣豬肉鬆粉皮生菜包
香芒龍脷柳米紙卷
香芒糯米飯
2017-06-09 952 浏览
去屯門市廣場睇戲,趁開場前去醫下肚。屯門市廣場連鎖店較多,許多都質素一般,突然醒起之前食過what the pho晚市都幾好食,就去同朋友點少少嘢食頂住檔先。平日嘅午市都唔少人~豬耳扎肉蒸粉包($68)透薄嘅粉皮包裹着已醃味嘅豬肉碎、蝦等,餡料塞到好飽滿,材料非常豐富。因為粉包新鮮蒸好,所以一定要趁熱食,新鮮熱辣咁食,粉皮特別柔軟!豬耳扎肉亦有4塊,每塊扎肉都加有豬耳,更添口感。越南四式凍檬($84)越南菜我另一至愛就係凍檬,因為可以狂加酸辣汁,食落酸酸甜甜,特別開胃!而呢個四式凍檬有齊四種材料,包括燒豬耳扎肉、燒豬頸肉、豬手同埋燒肉串,款式多樣,適合愛新鮮又貪心嘅我,哈哈。當中豬頸肉燒得爽口而不膩,極有咬口,有驚喜。豬手亦炆得夠腍同入味。而燒豬耳扎肉則比平時食開嘅多咗豬耳,所以食起來會多咗爽口嘅口感,口感上大大提升。香芒龍脷柳米紙卷($58)我好鍾意食米紙卷,但要食到好食有彈性嘅米紙卷其實一d都唔容易,之前嚟what the pho已經試過呢度嘅出品有水準,所以就額外encore咗一份。米紙依舊透薄煙韌,包住外脆內軟嘅魚柳,以及香甜嘅芒果,味道層次豐富之餘,亦毫不油膩,味道清新,健康

平日嘅午市都唔少人~

豬耳扎肉蒸粉包($68)

越南四式凍檬($84)

香芒龍脷柳米紙卷($58)
我好鍾意食米紙卷,但要食到好食有彈性嘅米紙卷其實一d都唔容易,之前嚟what the pho已經試過呢度嘅出品有水準,所以就額外encore咗一份。米紙依舊透薄煙韌,包住外脆內軟嘅魚柳,以及香甜嘅芒果,味道層次豐富之餘,亦毫不油膩,味道清新,健康又好食。

椰青($38)
椰青味道好清香,而且好大個,入面好多水,解渴一流。

難得事隔一段時間,餐廳食物水準仍然保持到!
2017-06-06 141 浏览
今日天氣熱到爆廠搞到唔知食咩好行行下黎到呢度打算叫碗檬食。睇睇下本menu 神推鬼擁下叫左半隻(海南)雞雞黎喇!口感唔錯好嫩滑,Size切得大細適中容易入口剛剛好,雖然雞皮下有少少肥膏,但蘸埋d醬汁食so good 唔洗下下都係食拼盤再加埋碗豬耳扎肉檬塊扎肉切到厚切午餐肉咁款,真系飽到上頸
今日天氣熱到爆廠
搞到唔知食咩好

行行下
黎到呢度打算叫碗檬食。
睇睇下本menu 神推鬼擁下叫左半隻(海南)雞

唔洗下下都係食拼盤

再加埋碗豬耳扎肉檬
塊扎肉切到厚切午餐肉咁款,真系飽到上頸
海南雞(半隻)
2017-06-06
2017-05-28 180 浏览
越南菜在其他地區不同的餐廳品嘗過多次,為何要推介這一間呢?它不是有豪華的裝修,也不是有酒店星級大廚主理,反而是位處於商場内開楊設計精間的坐位(沒有一般餐廳的侷促)、餐牌分類的整理、食物種類及味道豐富、服務水準也不錯,而且定價也恰可合理,所以也值得推介!品牌明確的門面休閒舒適的環境種類分明的餐牌我選擇了一杯芒果沙冰,一般沙冰都是太甜(因為都以糖水比例較多)但這杯卻是甜中帶有一点点芒果的微微果酸,這樣反而突顯咗芒果原有的味道真實感強。原個椰青海鮮焗飯,看表面便知道味道應非常豐富,但品嘗後除非面味道濃郁外,內裏的飯是非常乾爽而不太油,清清的焗飯味道配合表面濃郁的醬汁及配料處理得很好。第一次品嘗香茫軟殼蟹米紙卷,中間的位置軟軟的質感蟹肉的鮮味加上蔬菜既清香,在吃其他較濃味菜式之餘吃這個較為清淡的菜式中和一些口感非常舒適香芒糯米飯,飯質煙靭可口,美中不足是是次的芒果有點酸性(當然每個芒果甜酸是不一的)但與廚師主理是沒有關係,芒果是天然果酸(沒有加工添加糖水處理也好)生菜包,肉碎味道非常豐富,嚴格來說稍為重味,但配合很新鮮的生菜共同進食,配合便適可了。香辣肥牛炒金邊粉,廚師處理不錯,沒有像一般的炒

品牌明確的門面

休閒舒適的環境

種類分明的餐牌

香辣肥牛炒金邊粉,廚師處理不錯,沒有像一般的炒粉那麼油膩,調味也不錯不會太鹹太辣。總結這頓晚餐味道不錯,服務水準也可,值得推介!
2017-05-15
2017-05-26 2368 浏览
今年和媽媽慶祝生日來點特別的就是充滿越式風味的晚餐越式蔗蝦是必吃之一原汁原味的蔗串起蝦肉一起落油鍋炸蝦肉爽口彈牙 吃落一點都不油膩鮮蝦柚子沙律的蝦肉鮮甜柚子份量很多配上紅蘿白絲及青木瓜絲酸酸甜甜是一道不錯的開胃菜原個椰青海鮮焗飯有驚喜上面覆蓋著攪碎的椰肉裡面是雞蛋炒飯配上墨魚圏及鮮蝦等海鮮椰味香濃令人一試難忘火車頭河粉配料極多有鮮牛肉牛柏葉牛筋牛腩河粉份量頗大湯底有獨有的鮮甜且甜而不膩芒果糯米飯的黑糯米賣光了只有白糯米先用椰汁煮的糯米飯椰味十足配上凍冰冰的芒果一冷一熱的配搭也不錯椰汁涼粉冰涼粉份量也不少甜甜帶點椰香是不錯的選擇今夜在歡笑聲中徐徐落幕
今年和媽媽慶祝生日來點特別的
2017-05-23
原個椰青海鮮焗飯
火車頭河粉
2017-05-25 108 浏览
今天母親大人生日她提議這間她一直想試的越南餐廳我也不好拒絕先來一個小食拼盤,有札肉、越式春卷、燒香茅牛肉蝦片、青木瓜絲沙律⋯⋯份量很多,燒香茅牛肉蝦片是一個不錯的配搭,入味的牛肉有一陣燒肉的味道,配上蝦片脆卜卜的口感,一軟一硬的感覺融為一體。香芒軟殻蟹米紙卷,軟殻蟹熱騰騰的被炸起後,便捲進米紙中,同行的還有生椰菜及芒果,沾上越式餐廳獨有的魚露,酸酸甜甜的,是一道很好的開胃菜。但是,若生椰菜的份量減少一點會更好,椰菜的味道有點搶了其他配料的味道。再來一份香茅咖哩牛筋腩煲,咖哩帶點椰汁味,份量十足,牛筋腩非常味道,配上飯簡直是一流。再來馬拉盞炒通菜,現正是吃通菜的好季節,惹味的醬汁加上乾蒽、蒜蓉、辣椒的配料,是有水準的一道菜。甜品點了香芋西米糕,椰汁、芋頭、西米的合併,是令人滿足的一道甜品。我們也各點了越式滴漏咖啡,眼看著咖啡慢慢滴下來,再嚐嚐這香濃而不苦,微甜的味道,令這頓飯添色不少。三色冰也不錯,香濃的椰汁,是充滿越式風情的飲品。
今天母親大人生日
她提議這間她一直想試的越南餐廳
我也不好拒絕
先來一個小食拼盤,
有札肉、越式春卷、燒香茅牛肉蝦片、青木瓜絲沙律⋯⋯
份量很多,
燒香茅牛肉蝦片是一個不錯的配搭,
入味的牛肉有一陣燒肉的味道,
配上蝦片脆卜卜的口感,
一軟一硬的感覺融為一體。
香芒軟殻蟹米紙卷,
軟殻蟹熱騰騰的被炸起後,
便捲進米紙中,
同行的還有生椰菜及芒果,
沾上越式餐廳獨有的魚露,
酸酸甜甜的,
是一道很好的開胃菜。
但是,
若生椰菜的份量減少一點會更好,
椰菜的味道有點搶了其他配料的味道。
再來一份香茅咖哩牛筋腩煲,
咖哩帶點椰汁味,
份量十足,
牛筋腩非常味道,
配上飯簡直是一流。
再來馬拉盞炒通菜,
現正是吃通菜的好季節,
惹味的醬汁加上乾蒽、蒜蓉、辣椒的配料,
是有水準的一道菜。
甜品點了香芋西米糕,
椰汁、芋頭、西米的合併,
是令人滿足的一道甜品
我們也各點了越式滴漏咖啡,
眼看著咖啡慢慢滴下來,
再嚐嚐這香濃而不苦,微甜的味道,
令這頓飯添色不少。
三色冰也不錯,
香濃的椰汁,
是充滿越式風情的飲品。
  • 香芒軟殼蟹米紙卷
2017-05-24 240 浏览
我們一行四人大概6點就到囍越。這個時間人少,安排我們到沙發坐。一坐下就先點冬蔭功湯和熟牛肉金邊粉嚐嚐味道。有朋友不能食海鮮,就點一個素菌湯。湯感覺上還可以。另外點左一個金邊味道就普普通通。此外,除了冬陰功湯和金邊粉外,還點了四樣嘢食,分別有價格都7~80蚊。水準還可以。

冬陰功素菌湯和熟牛肉金邊粉
豬頸肉
菠蘿海鮮炒飯
龍利柳紙捲
2017-05-22 129 浏览
每次行經呢個商埸總是見到呢間越南菜餐廳人頭湧湧今日再次同朋友行街行過,察覺亦同樣是如此多人在好奇心加上肚子發出肚餓聲的推動下決定入去食嘢睇睇餐牌D嘢食有平有貴豐儉由人選擇真係唔少每個食物種類都有好多款選擇先黎個海南雞,賣相巳相當唔錯,食落D肉質好嫩滑,配上三款唔同既醬汁食各有特色,幾好味,再黎個咖哩牛筋腩煲,外觀就知肯定超級濃味啦,加上下面係用明火慢慢加熱保温,食到最後D汁都冇凝固,始終熱食咖哩係會特別突顯出食咖哩既澎湃口感呢個咖哩唔算太辣而且有D甜甜地大人小朋友都啱食配合得唔錯,牛腩好淋而牛筋就幾有口感至於馬拉盞通菜,顏色非常趣綠非常嫩,而且味道炒得好嘢味添至於呢個越南四式凍檬,我覺得非常開胃,食其他嘢食到個口熱辣辣突然食番個凍檬口感好特別好舒服,而且佢既味道配合埋D醬汁真係非常夾,好好味,真係愈食愈想食個口鹹鹹地食番粒香芋西米糕;中和一下,凍凍地甜甜地香香地又幾好食喎沙冰就飲得多喇不過石榴味就真係比較少有,當然要叫返杯飲啦,好香甜既石榴味飲一啖透心涼幾乎漏咗介紹呢個原個椰青海鮮焗飯……我個人覺得廚師水準唔錯,椰青海鲜焗飯我喺其他不同既餐廳都有食過,通常内裏醬汁都係好濃烈連油帶汁滲哂
每次行經呢個商埸總是見到呢間越南菜餐廳人頭湧湧

今日再次同朋友行街行過,察覺亦同樣是如此多人

在好奇心加上肚子發出肚餓聲的推動下決定入去食嘢

睇睇餐牌D嘢食有平有貴豐儉由人

選擇真係唔少每個食物種類都有好多款選擇

至於馬拉盞通菜,顏色非常趣綠非常嫩,而且味道炒得好嘢味添

沙冰就飲得多喇不過石榴味就真係比較少有,
當然要叫返杯飲啦,好香甜既石榴味飲一啖透心涼

幾乎漏咗介紹呢個原個椰青海鮮焗飯……我個人覺得廚師水準唔錯,椰青海鲜焗飯我喺其他不同既餐廳都有食過,通常内裏醬汁都係好濃烈連油帶汁滲哂入D飯裏面,但今次呢個有D唔同喎,唔太油但又可保留原有既味道及椰香,D飯一粒粒好爽口, 值得一讚
呢一餐我同朋友都好滿意
2017-05-15
2017-05-12 189 浏览
平時跟我媽吧~就只會到小巴黎食個生牛河/撈檬就滿足了。今晚就決定試試其他。到了市中心三樓的What the Pha坐出面的話就比較開揚,如果想坐入面也可以先訂定位。桂圓生薑蜜+檸檬生薑蜜裝成養生的少女+婦。我比較喜歡檸檬味的,很清新。桂圓就比較甜。鮮蝦柚子沙律酸酸甜甜的,很開胃。食材很新鮮,不是像塑膠的蝦。不過如果柚子再碎一點就可以跟蝦一齊食就更佳。順化鮮茄牛腩煲我要大推呢個。首先菜到時我就搞一搞煲,然後問我媽是不是要叫飯,侍應哥哥立緊問送菜是不是有問題。嚇得我們連忙說不是不是😂😂😂牛腩非常入味,(林)身,面我最欣賞是紅羅白,好入味呢~小食拼盤拼盤是我最欣賞就是中間堆沙律,落足香料。非常爽口,好味。另外札肉也很不錯。香芒軟殼蟹米紙炸得鬆軟的軟殼蟹❤️
平時跟我媽吧~就只會到小巴黎食個生牛河/撈檬就滿足了。

坐出面的話就比較開揚,如果想坐入面也可以先訂定位。

我要大推呢個。
牛腩非常入味,(林)身,面我最欣賞是紅羅白,好入味呢~

炸得鬆軟的軟殼蟹❤️

2017-05-10
2017-05-11 142 浏览
四月過後天氣熱熱地,食越南菜就啱晒啦!呢日去屯門睇完戲就去左屯門市廣場覓食,因為好想食d酸酸甜甜嘅菜式,所以見到間越南菜好似唔錯,就決定試下。間餐廳分開左兩邊,一邊嘅坐位係餐廳入面,一邊嘅坐位係商場走廊,而我地就被安排坐係走廊果邊,隔住玻璃仲可以望到商場嘅平台,都幾開揚。我地叫左鮮蝦柚子沙律、小食拼盤同蛋網炒金邊粉。小食拼盤包括燒香茅牛肉蝦片、絲網春卷、燒豬耳扎肉及青木瓜絲沙律,當中最中意沙律嘅醬汁,酸得黎少少澀澀地,唔會甜,好開胃。而香茅牛肉蝦片口感好豐富,香茅味道突出,整體唔錯。3道菜入面最中意呢個柚子沙律,好清新!粒粒飽滿嘅柚子肉,一咬落去D柚子汁迫晒出黎,配上彈牙蝦肉同爽口蘿蔔絲,好正,食到停唔到好!蛋網海鮮炒金邊粉嘅賣相精緻,不過食落同其他餐廳金邊粉味道差唔多,偏甜,沒甚特別,重點係份量真係小左d。
四月過後天氣熱熱地,食越南菜就啱晒啦!

蛋網海鮮炒金邊粉
2017-05-07