2020-08-22 164 浏览
二人世界 午餐約會甚少去大角嘴啊「壹壹漁一」於帝盛酒店二樓環境裝潢設計不錯,寧靜舒適特價半自助午餐,包括一款主菜、任添湯、雪糕、甜品、罐裝飲品、沙律,$58 起 超抵食泰式海南雞配雞油飯大大件雞(雞肶位)😋算是嫩滑,點薑蓉及醬汁增添味道淡黃色 香飯沙律:-泰式木瓜,辣辣、汁略為咸,一般啦海蜇沙律 , 呀,爽脆甜甜南瓜🎃😋我鐘意仍有滋味南瓜🎃湯🤗重點來了,有Hagen Dazs雪糕香甜哈蜜瓜味😋🤗兩個小小球滿足了最後,嘆杯醒神咖啡

二人世界 午餐約會
甚少去大角嘴啊
「壹壹漁一」於帝盛酒店二樓

環境裝潢設計不錯,寧靜舒適

泰式海南雞配雞油飯
大大件雞(雞肶位)😋
算是嫩滑,點薑蓉及醬汁
增添味道
淡黃色 香飯

沙律:-
泰式木瓜,辣辣、汁略為咸,一般啦
海蜇沙律 , 呀,爽脆
甜甜南瓜🎃😋我鐘意

仍有滋味南瓜🎃湯🤗

重點來了,有Hagen Dazs雪糕
香甜哈蜜瓜味😋🤗兩個小小球
滿足了

最後,嘆杯醒神咖啡

2020-08-22
3K
2020-08-22 122 浏览
90分鐘半自助午餐非常抵食。因疫情關係有專人送上,衛生方面值得一讃。有四款沙律,野菜,泰式木瓜,南瓜,海蜇,四款要齊。海蜇,泰式木瓜微辣,開胃。以蔬菜爲主,健康有營。餐湯兩款,木瓜和麵豉。我只飲了木瓜湯,是中式口味,加入了雞肉,紅蘿蔔,鮮甜好飲。主菜楝選了龍蝦汁海鮮意粉,原來意粉是三色紐紐粉,有彈性有嚼勁,龍蝦汁沾滿,正!海鮮的蝦隻爽脆,蜆肉嫩口,不錯。甜品方面有名牌雪糕,我嚐了蜜瓜味和青檸雪葩。咖啡或茶都是任飲,可慢慢嘆番杯。

海鮮的蝦隻爽脆,蜆肉嫩口,不錯。

甜品方面有名牌雪糕,我嚐了蜜瓜味和青檸雪葩。

咖啡或茶都是任飲,可慢慢嘆番杯。

2020-08-22
2020-08-19 128 浏览
之前在這間餐廳已經嘗試過他們的火鍋晚市,感覺非常不錯,剛好在網上留意到他們午餐時間正在有半自助餐套餐優惠,於是特意在星期六中午時間過去再來一戰餐廳首先奉上四種不同口味的沙律,當中以這個木瓜沙律最為驚喜,利用泰式酸辣醬汁,配搭爽脆的蘿蔔和木瓜,入口清新香口所有飲品同樣任叫任飲,latte味道濃厚,咖啡豆味道平衡,愛好咖啡的朋友必須試一試薄燒和牛飯,味道非常有層次,先說醬料味道濃郁,配搭櫻花蝦乾和紫菜芝麻,令到每一口白飯都充滿不同層次的味道,和牛燒至半熟,油香混合白飯一起放進口中,非常滿意另外他們的雪糕即使午餐時段同樣任食,朱古力迷的我當然點了不少,回味

2020-08-16 152 浏览
呢間位於酒店嘅壹壹漁一,下午有半自助餐非常抵食!佢環境坐得舒服,枱與枱中間有好多距離。午餐好多選擇,每人選一款主菜,然後沙律、飲品及甜品都係任添,價錢由$78至$108。一坐低就會比一客枝豆俾你食住先。任食沙律有四款:有西式沙律、泰式粉絲沙律、泰式青木瓜沙律及秋葵沙律。沙律全部都好新鮮,泰式沙律有驚喜。泰式粉絲沙律酸酸辣辣,幾開胃,仲有魚餅。秋葵沙律較日式,都幾好食!泰式青木瓜沙律,青木瓜夠爽口。食沙律已經好夠飽。主菜我哋揀咗和牛配稻庭烏冬及薄燒和牛飯。和牛稻庭烏冬賣相幾靚,和牛份量都幾多。和牛較生,所以要即刻將佢浸落個湯度,咁就唔會老又剛剛好。另外薄燒和牛飯,飯有櫻花蝦及紫菜,和牛已經有燒汁味。飲品可以揀汽水、麵豉湯、冬陰功湯、檸檬茶及檸檬水。甜品有泰式糕點及雪糕雪芭。基本上呢個價錢真係好抵食!

一坐低就會比一客枝豆俾你食住先。

泰式青木瓜沙律,青木瓜夠爽口。

食沙律已經好夠飽。

主菜我哋揀咗和牛配稻庭烏冬及薄燒和牛飯。

另外薄燒和牛飯,飯有櫻花蝦及紫菜,和牛已經有燒汁味。

飲品可以揀汽水、麵豉湯、冬陰功湯、檸檬茶及檸檬水。

甜品有泰式糕點及雪糕雪芭。

基本上呢個價錢真係好抵食!
2020-07-09 272 浏览
半自助午餐$58起有日式或泰式選擇魚生飯用料都新鮮,大份鰻魚飯仲勁大條添呀泰式主菜都好有風味豬手飯,豬頸肉飯出面自助形式任夾沙律菜,泰式小食,甜品仲有haagendaz 雪糕任食最正係無限追加生蠔,大大隻又新鮮都只係$10隻
2020-06-14 662 浏览
見到特價半自助午餐,泰式主題,最重要有hagaan daz 雪糕任食,$58食幾球都抵哂。仲可以加主菜,$20有一個魚生飯,日本餐廳都要啦!價錢係超值,但地方真係迫,朋友坐到要成日拉櫈俾人行出行入。下次不要坐走廊位。一開始都一定係排隊拿食物,都好多uncle auntie的,大家都好識歎。泰式沙律都幾夠辣,自選沙律d汁味道怪怪地,有冬蔭公湯和麵豉湯,柑桔檸檬,綠茶,等都多選擇,雪糕簡直好味道! 食呢個餐都係為雪糕。而另點的主菜,角魚生飯是滿意的,但醬油又有點不似平時的,另點的有一個出錯,兩個都滿滿紫菜係有誠意,但就睇唔到咩飯.大約$80一個午餐,任食雪糕,為了雪糕,可以再試。區區食玩遊 --大角咀 壹壹漁一
仲可以加主菜,$20有一個魚生飯,日本餐廳都要啦!
大約$80一個午餐,任食雪糕,為了雪糕,可以再試。
區區食玩遊 --大角咀 壹壹漁一

2020-06-13
2020-05-07 2891 浏览
這餐廳在做推廣,據宣傳,$58可享用自助吧(沙律、湯、糖水、飲品、水果、雪糕、甜品)主菜由$20-$50,還可以優惠價錢加生蠔及泰式生蝦等小食,用餐時間90分鐘。可到網上介紹,由於有𣎴少好評,所以一試,結果失望而回。先說自助吧:沙律:有黃瓜、粟米、小番茄、沙律菜等蔬菜,食材尚算新鮮,另外有3款泰式沙律輪流供應,三款沙律都味道一般。更重要的是添補太慢,很多時候沙律已被吃光,但遲遲沒添補,如泰式酸辣鳳爪,我開始用餐時候已沒有了,1小時後才補上。湯:有冬陰功湯和麵豉湯,冬陰功湯味道一般,湯中也沒有蝦等食材,麵豉湯味道還可以。糖水:只有一款,類似西米露,味道偏淡,沒什麼甜味。飲品:有罐裝汽水,還有茶、啡,全供自取。茶濃得苦澀,咖啡不香也不濃。水果:罐頭菠蘿,不好吃。雪糕:是大桶裝的,有四款不同口味,顧客要自行舀取,雪糕太硬,很用力才舀得少許。甜品:有三款輪流供應,糯米糕好吃,其他一般。再說主菜:泰式蝦球炒金邊粉:蝦多,味道不錯,但太油膩,結果只吃了三分之一。黃咖哩牛腩飯:咖喱味道不錯,但是牛腩不是柴得咬不動,就只是一大塊肥膏,結果只吃了裏頭的蔬菜。角切魚生飯:這個比較正常,味道也算不錯。日本廣
可到網上介紹,由於有𣎴少好評,所以一試,結果失望而回。
先說自助吧:
糖水:只有一款,類似西米露,味道偏淡,沒什麼甜味。
水果:罐頭菠蘿,不好吃。
甜品:有三款輪流供應,糯米糕好吃,其他一般。
再說主菜:
角切魚生飯:這個比較正常,味道也算不錯。
日本廣島蠔刺身:很大隻,味道一般。
泰式生蝦:蝦本身完全沒有味道,只有醬汁的辣味。
食物質素方面,無疑是令人失望的。
2020-05-06 1015 浏览
要困住喺屋企…係要氹吓個胃…估吓有乜想食但又自己煮唔到😏?。。。 。。。 。。。 。。。 。。。 。。。無錯…就係。魚。生。飯。。。。。。。。。咁就叫番幾個番歸止吓癮啦🐟🍱不如玩大啲就叫個酒店外賣開心吓!!!·角切魚生飯 $79@ (😝仲免費送罐裝汽水)·叫咗三個同款就捧住一個影算lu…食材新鮮…份量足夠…只可以話酒店質素喎…簡直超值性價比高👍👍👍一定有下次!!·🍽️壹壹漁一 One One Fish OneRestaurant Address: 2/F, Dorsett Mongkok, 88 Tai Kok Tsui Road, Tai Kok Tsui·#唔知黄定藍 #foodporn #日本料理 #ilovetoeat #japanesefood #酒店外賣 #foodstagram #食べるの好きな人と繋がりたい #hkpr #delivery #likeforlikes #刺身 #freshfood #魚生飯 #followforfollowback #美味しい #foodblogger #大角咀 #foodie #食べるの大好き #foodpics #外賣 #instago
要困住喺屋企…係要氹吓個胃…
估吓有乜想食但又自己煮唔到😏?
。。。 。。。 。。。 。。。 。。。 。。。
無錯…就係。魚。生。飯。。。。。。。。。
咁就叫番幾個番歸止吓癮啦🐟🍱
不如玩大啲就叫個酒店外賣開心吓!!!
角切魚生飯 $79@ (😝仲免費送罐裝汽水)
叫咗三個同款就捧住一個影算lu…
食材新鮮…份量足夠…只可以話酒店質素喎…
簡直超值性價比高👍👍👍一定有下次!!
#唔知黄定藍 #foodporn #日本料理 #ilovetoeat #japanesefood #酒店外賣 #foodstagram #食べるの好きな人と繋がりたい #hkpr #delivery #likeforlikes #刺身 #freshfood #魚生飯 #followforfollowback #美味しい #foodblogger #大角咀 #foodie #食べるの大好き #foodpics #外賣 #instagood #料理写真 #hksharing #hkinfluencer #旬の食材 #hkblogger #begemini_food
外卖送餐
2020-03-09 706 浏览
農曆新年和老媽子去了住在大角嘴的舅父家拜年後,他提議去附近帝盛酒店的壹壹漁一吃火鍋放題,原因是他之前吃過印象深刻!二樓餐廳門外放置多張椅子,放便食客等位,牆壁貼上令人垂涎欲滴的菜式。餐廳內用了多款不同類型又別緻的酒樽做裝飾;座位寬敞舒適,也有個露天小花園,喜歡戶外的食客可以亨受到園林夜景。我們揀了有骨膠原的花膠雞湯做鍋底,花膠充滿黏糯口感,湯底不但順滑而且美味。放題肉類有五款選擇,選了頂級肩胛肥牛,入口油脂甘香且肉味濃郁,還送脂肪豐腴的精選䐁肉和帶口感的特級牛舌心。火鍋配料豐富、飲料和甜品也是源源不絕!軟滑香甜的雪糕,令這噸火鍋放題畫上完美句號!

火鍋配料豐富、飲料和甜品也是源源不絕!

軟滑香甜的雪糕,令這噸火鍋放題畫上完美句號!
  • 花膠雞湯鍋  精選䐁肉  特級牛舌心
入去不要等比較通🤫手人口不密集🤗服務真推介非常清楚🙄價錢合理仲有買三送一😅我們叫了頂級和牛😂每人大概三百蚊有找🤗 現在熱情下去食應該清潔環境好 酒店級享受冇三送一都要謝謝
現在熱情下去食應該清潔環境好
酒店級享受冇三送一都要謝謝
2020-02-09 363 浏览
Extremely poor service. I and my wife booked in advance for hotpot through Openrice and supposingly we should have a discount of enjoying half price for the second peolpe. The waiters however didn't remind us to leave by 7.30pm (we were taking care of a 1.5 year old kid) and when they got the bill for us they just told us that we have missed to leave by 7.30 (it was at around 7.35). We were seated at around 6pm and with their acknowledgement that we would like to enjoy the discount, they should remind us to get the bill by 7.30. Also, we have stopped ordered by 7.30 (actually our last order was placed at 710). but clearly the restaurant was playing all around these tricks claiming that its our responsibility to get the bill paid by 7.30. As a side note we have tried to place our last order at 7pm but nth came until 7.10 pm and then we remind them again. Wondering if that's also part of their tricks to get you failed to enjoy the discount. Will NEVER go again.
2020-02-02
2020-02-02 385 浏览
移民澳洲的表姨來港過農曆新年,住在大角嘴帝盛酒店,相約我們一家去酒店二樓「壹壹漁一」餐廳吃火鍋放題。酒店Lobby 佈置充滿新年氣氛,天花掛上一大盞別緻水晶燈。一踏出二樓𨋢口看到必吃食店入圍餐廳大獎。餐廳內簡潔不華的裝潢,座位舒適。有多款火鍋配料,飲品、甜品和雪糕,也是任吃的。火鍋放題湯底選擇有泰式冬陰公、四川麻辣、花膠雞湯、䐁肉白湯、日式美顏豆乳湯等。花膠雞湯底,滋陰養顏的花膠口感嫩滑黏軟,雞湯鮮甜濃郁。肉類有五款選擇,選了頂級肩胛肥牛,肥廋均勻,入口腍嫩甘香😋。鮮甜大蝦也是我至愛!這噸放題火鍋確是令我意猶未盡!

一踏出二樓𨋢口看到必吃食店入圍餐廳大獎。

餐廳內簡潔不華的裝潢,座位舒適。
有多款火鍋配料,飲品、甜品和雪糕,也是任吃的。

花膠雞湯底,滋陰養顏的花膠口感嫩滑黏軟,雞湯鮮甜濃郁

鮮甜大蝦也是我至愛

這噸放題火鍋確是令我意猶未盡!
  • 花膠雞湯  鮮甜大蝦  雪糕
1K
2020-01-30 633 浏览
天氣凍最好當然係打邊爐,今晚朋友帶我去了這裡食火鍋,首先位置雖然唔係太就腳,但唔緊要,因為就係呢個原因所以價錢,同食物選擇都十分多同價錢都十分抵食!入到去座位闊落,有六款湯底,打邊爐食物大部份都係自助,有不同選擇,而唯一需要由店員提供就係放題嘅選擇,今晚就選了花膠雞湯同澳洲M6和牛,呢個價錢除了日本黑毛和牛唔點得外,其餘嘅肉都可以點,當然主力就係M6和牛,除此之外落單後還有額外嘅豚肉同特級牛舌心送上!飲品自助,有汽水之餘,還有部咖啡機可選擇!除此之外還有任食嘅Häagen Dazs,食多幾球都真係可以回本,M6和牛食完一轉就可請店員追加,絕對唔會漏單,真係食得十分滿足!下次可以同朋友再來!

2020-01-28 4079 浏览
專程去大角咀交MPF文件,辦妥已經接近下班時間,一於跟 RM 去附近酒店打邊爐,打邊爐就食得多啦!酒店打邊爐放題都係第一次,酒店環境乾淨,座位闊落,空間感足夠,最緊要係環境衛生食得安心。《花膠雞湯》90分鐘放題可以先選擇湯底,近期咁乾燥一於食過滋潤養顏嘅花膠雞湯。 《澳洲M6和牛》$288然後放題又可以選擇唔同嘅肉類,不同款式就不同價錢,最後我們選擇了CP 值高的澳洲M6和牛,一個價錢任叫任食,都係選擇高質素的和牛更加實惠。澳洲M6和牛 每次食完店員都會自動自覺主動問我地有冇需要 refill ,不會吝嗇,這個又要讚一下!我喜愛食日本和牛,但澳洲M6和牛油花分佈亦不錯。個人覺得澳洲和牛脂肪分佈平均,肉味跟油脂香好平衡,牛味香濃,不需要什麼調味料也可以吃得到原本的香濃肉味。吃過牛之後,可以到外面自助吧,隨意拿取喜愛的蔬菜、丸類、還有一點海鮮,午餐肉、魚皮、蟹柳、香腸這些都是必吃的!而且精選豚肉和特級牛舌心都可以任食,但是我的quota能夠留給牛肉,唯有下次再來努力!到最後還有自助雪糕,可以無限食哈根大師四款口味雪糕,甜甜蜜蜜作結尾。

《花膠雞湯》

《澳洲M6和牛》$288

庆祝纪念
团年饭
2020-01-22 261 浏览
鋼牙小妹話佢琴晚去左打邊爐,挑起豬嘅邊爐癮,決定都去下佢所介紹嘅壹壹漁一。呢間鋪頭喺帝盛酒店2樓,同一般打邊爐一樣,有幾款唔同種類及價錢嘅牛肉揀,無限refill,飲品其他食材都係自助。不過唯一有d唔同嘅係,呢度環境真係酒店嘅感覺,舒適寧靜,少左火鍋餐廳嘅熱鬧感,但換黎一個非常乾淨衛生嘅環境。呢個酒櫃好靚火鍋放題,提供五款優質肉類選擇,有精選牛胸腹肉、頂級肩胛肥牛、澳洲M6和牛、日本黑毛和牛、鹿兒島豚肉,另外仲包埋牛舌心同精選豚肉,我地就要左個M6和牛試下,揀左個花膠雞湯底。湯底滾滾下,我地就出動睇下有咩食,都有幾十款鍋物配料可以自由夾,而啤酒汽水及Haagen-Dazs雪糕都係任飲任食,正👍花膠都算大塊同厚身(左手揸唔到筷子夾,影到好差😂😂),滑嫩中帶點爽口,不腥不燥,湯頭鮮甜,感覺幾滋潤。夾左d丸物,午餐肉,炸魚皮同響鈴,粒豬骨濃汁頁丸超正,彈牙又juicy。牛肉嘅質素高,我地除左試M6和牛亦都試左頂級肩胛肥牛,前者脂肪含量低,而且牛肉味都好濃,食好多都唔膩,後者質感厚實d,都香牛味,仲有牛舌心都好好味,我地前後都食左7,8碟牛肉,哈哈。雖然天氣唔夠凍,但打邊爐係要繼續嘅

呢個酒櫃好靚

花膠雞湯

丸物蔬菜

頂級肩胛肥牛

牛舌心

M6和牛

雖然天氣唔夠凍,但打邊爐係要繼續嘅
花膠雞湯
丸物蔬菜