2023-10-25 68 浏览
食放題太多野想食但時間唔多,最怕漏單等太耐,不過呢間大本瀛日式放題服務同食物質素都幾好喎!首先一定要讚的是店員態度好好有禮貌,會時時刻刻留意到客人需要亦都有叫必應,換碟密拎單入單上菜都好快。食物方面頭盤刺身有齊最常食的希靈魚、三文魚腩,吞拿魚、甜蝦、大蝦、帶子等等,全部都算厚切且好新鮮,連泰國生蝦刺身都有,蘸點酸辣醬汁食啖啖肉好爽口。手握及火炙壽司都唔錯,尤其黑松露系列的都一定要叫黎食,雖然黑松露唔算抹好多但味道好濃。`熱食類個人最鐘意都係雞軟骨、鹽燒珍寶大蝦、金菇肥牛卷及鹽燒牛舌都是值得推薦的,趁熱食味道一流,仲有個幾特別的和風茄醬芝士焗一口雞,雞肉嫩滑醬汁特別,幾好食,而其他食物大都正正常常。值得一提的是,此店的壽喜燒牛肉鍋真係好大份,食材勁足料,多到食唔晒,湯底亦濃香鮮甜。飲品選擇亦多,難得仲有啤酒任飲,最後仲有甜品及多款雪糕雪條任揀。
2023-10-16
2023-10-25 199 浏览
我最近去了旺角的大本瀛日式放題,但係對於呢次嘅用餐體驗真係有少少失望。明明依間餐廳係日式放題,諗住係可以食唔同嘅刺身啦,點知刺身質素麻麻地,而且佢哋要搞好多唔同樣嘅嘢食。就好似食刺身嘅地方,居然有得打邊爐同埋食南亞嘢食😅 樣樣都做,搞到質素非常參差。而且本身地方都已經唔大。仲要俾人打邊爐。導致位置更加擠迫。當叫咗一個打邊爐之後根本就冇其他地方放其他嘢食,而且上菜又慢,導致啲嘢食堆積晒一次過先送來,咁張枱點樣擺咁多樣嘢食啊?呢個價錢,不如轉去食其他餐廳,至少有個闊落啲,然後嘢食又好食啲嘅餐廳😅

2023-10-24 75 浏览
我最近探索了一家迷人的日式放題店,這裡以其多樣化的菜式和新鮮的食材而聞名刺身這家店的刺身選擇豐富多樣,提供的三文魚、油甘魚、帶子和甜蝦都是新鮮的海鮮美味。每一片刺身都鮮嫩多汁,口感鮮美。三文魚的鮮甜和油甘魚的濃郁口感,帶子的鮮嫩和甜蝦的鮮甜脆爽,都展現了海鮮的絕佳品質。這些刺身菜式絕對能夠滿足您對新鮮海鮮的渴望,帶來一份味覺上的享受泰式生菜包絕對值得一試。它以新鮮的生菜葉作為外殼,內部填充了豐富的蔬菜和鮮嫩的海鮮。每一口都能感受到生菜的清脆口感和內餡的豐富風味。這道菜既健康又美味,為您帶來一種清新的味覺體驗金菇肥牛卷一道結合了肥牛和金菇的美味佳餚。新鮮的肥牛肉片包裹著鮮嫩的金菇,經過烤製後,肥牛的油脂融入金菇的香氣中。每一口都能感受到肥牛的嫩滑和金菇的口感,這道菜帶來了一種豐富的口味層次和絕佳的飽足感西京燒比目魚是一道精緻的燒烤菜式。新鮮的比目魚片搭配著西京風味的醬汁,經過燒烤後,魚肉保持了鮮嫩的口感,同時吸收了醬汁的香氣。每一口都能感受到比目魚的嫩滑和西京風味的醇厚,這道菜給人一種濃郁而又獨特的口味享受炙燒左口魚壽司,鰻魚壽司 炙燒左口魚壽司和鰻魚壽司是這家店的招牌壽司菜式。壽司飯經

泰式生菜包

金菇肥牛卷

西京燒比目魚

炙燒左口魚壽司,鰻魚壽司

炙燒左口魚壽司和鰻魚壽司是這家店的招牌壽司菜式。壽司飯經過精心調配,口感鬆軟且入口即化。左口魚和鰻魚都經過炙燒處理,使其外層微焦,內部保持鮮嫩。每一口壽司都帶來了魚肉的鮮美和壽司飯的香氣,這是一道絕佳的壽司享受

2023-10-23 70 浏览
覺得好過分啊,傳單價錢同上到去嘅價錢竟然有分別,仲要貴d,貴價野如龍蝦,池魚所有都話冇貨,同服務員了解,佢d服務態度都好差話傳單唔係佢負責,食材貨都唔係佢準備。真心無言的一間餐廳
2023-10-20 344 浏览
出旺角食放題,兆萬最多選擇,呢間餐廳service 係我食過數一數二咁好。晚市2小時任飲任食$298,有13張點餐紙,上菜速度好快, 唔會漏單。前菜:裙邊、皮蛋、豆腐上先,麻辣皮蛋好味。壽司一次過上:火炙左口魚邊、鰻魚、花之戀。太肚餓點左好多款, 員工仲提我手卷要趁快食, 唔係紫菜會變軟。軟殻蟹手卷真係好好味👍🏻飯唔會太多, 軟殻蟹又脆又多用, 配牛油果同蟹籽,紫菜可以咬得開。重點戲非刺身莫屬, 超大盤配乾冰,傳統香港放題風格~ 刺身都好新鮮:三文魚、油甘魚、赤蝦、甜蝦、帶子、希靈魚、北寄貝、馬刀貝。南亞風味: 辣酒煮花螺好惹味,份量只有四粒剛剛好。冬陰功湯加左好多椰奶、炒蜆串燒: 比目魚有骨要小心、菠蘿燒得剛剛好、牛舌&腩肉 好夠味炸物:土匪雞翼、雞軟骨、天婦羅(蝦&茄子)一品料理:壽喜燒好大鍋, 有牛肉,粉絲,娃娃菜,冬菇,鳴門卷,一定要share先食得曬。火鍋已經食唔落, 食材有菜同海鮮,幾健康。隔離慶祝生日, 員工都一齊送蛋糕為壽星慶生, 現場會插播生日歌, 仲有衝天蠟燭好特別。甜品有兩個櫃,另外仲有張甜品紙,冰糖雪耳同奶凍都好好味。 飲品好多選擇,仲有幾款熱飲可以order,

前菜:裙邊、皮蛋、豆腐上先,麻辣皮蛋好味。

壽司一次過上:火炙左口魚邊、鰻魚、花之戀。
壽司

手卷

冬陰公湯

炸物:土匪雞翼、雞軟骨、天婦羅(蝦&茄子)

壽喜燒

甜品有兩個櫃,另外仲有張甜品紙,冰糖雪耳同奶凍都好好味。 飲品好多選擇,仲有幾款熱飲可以order, 試左雪梨茶,唔甜。

甜品
串燒
  • 刺身拼盤
  • 帶子
  • 軟殼蟹手卷
大本瀛日式放題📍旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓同朋友喺旺角行完街想食放題 random揀左大本瀛🥳裝修風格簡單舒服 係好傳統嘅一間日式放題每人$298加一 抵食!📝落單係以紙筆形式 野食款式好多選擇 魚生 壽司一定唔少得 仲有泰式小食 炸物 串燒等 最特別係有火鍋 滿足唔同客人既口味🤩👨‍🍳職員服務態度好好 出餐好爽手 職員好主動收碟換碟 見我地用左濕紙巾都會幫手refill👍🏻🦐刺身整體質素幾好 夠曬新鮮encore左幾次三文魚同帶子厚身又肥美北寄貝爽口彈牙 泰式生蝦調味好惹味 🍣壽司飯量唔多 一啖一舊岩岩好最驚喜係黑松露帶子壽司帶子鮮甜 松露味濃郁圍住個口腔🍤炸物/串燒好多唔同既選擇 熱辣辣其中最驚喜一定係炸芝士年糕 好有咬口燒牛舌&泰式豬頸肉燒得啱啱好 夠爽口炸榴槤炸彈香脆而唔油膩🧃飲品有各種啤酒 汽水 茶 任你揀 加$40仲可以任飲清酒 梅酒 生啤 非常扺飲推介指數 (5分滿分):整體 ❤❤❤❤❤️味道 😋😋😋😋😋抵食 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 服務 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳
大本瀛日式放題
📍旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓

同朋友喺旺角行完街想食放題 random揀左大本瀛🥳
裝修風格簡單舒服 係好傳統嘅一間日式放題
每人$298加一 抵食!

📝落單係以紙筆形式

抵食 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳

2023-10-19 149 浏览
本身打算同朋友慶祝生日,見呢間好評幾多,於是book咗呢到食放題,點知結果大失所望🥲首先,價錢同傳單唔一樣,上到去發現係貴啲,咁唯有焗住比☹️貴少少都算,傳單上寫嘅龍蝦、池魚、蟹等等高級少少嘅食材都冇,本身就係為咗呢幾樣過黎😖除咗貴價食材冇之外,好多刺身都冇貨,就算有都唔係好新鮮,覺得好似雪咗好耐咁🥶而且出單仲要好慢,等到頸都長😮‍💨總括黎講呢間嘢冇第二次,性價比唔高,食物唔係好新鮮而且仲唔係傳單上嘅收費,真係俾錢買難受😢

2023-10-18 114 浏览
諗住約個fd 去旺角食餐平靚正嘅日式放題,點知又貴又難食,激死人😤😤😤 明明宣傳單張寫住有多款貴價海鮮刺身提供,但去到發現樣樣都無,龍蝦、池魚、蟹等等全部缺貨🥲 令人超級失望😭 終於係剩低嘅少量款式中㨂選好下單,一送上黎,勁大陣魚腥嘅味道,刺身全部色澤暗啞無光澤,好明顯勁唔新鮮,見到都唔想食🤢🤮 生野唔新鮮食唔落,諗住叫下熟食起碼食得落口,點知都係唔得😓 牛肉得個肥字,脂肪多肉少,食落得冰鮮肉的雪味,完全零牛香😞 雞肉又老又韌,咬都咬唔開😰 唉成餐飯都無咩食得落口,放題難食到咁都係第一次見😫😫😫 除咗野食,侍應的服務態度都極差🤬 明明個場已經唔算多人,但出單依然好慢😰 等個刺身都等左半個鐘😪 仲要上漏野😵‍💫 追問個侍應,只會不斷hea 下你就算,完全無諗過幫你追單🤬🤬🤬🤬 追多幾追,仲要鬧番轉頭話我哋煩😡😡😡 真係食到一肚氣,請我都唔會再去😠😡🤬

2023-10-18 90 浏览
早排同朋友係旺角食飯,係兆萬留下個位見倒店員派傳單,見傳單講到好多野食決定一試一坐低即刻叫左啲刺身,第一round上枱速度叫正常,但食落有啲唔新鮮,有陣雪味,但之後再落出單就變得好慢,明明見餐廳唔算多人,上既野食比我地叫既少左好多另外我地見傳單上話會有龍蝦、池魚、蟹等呢啲貴少少既野食,但下單既時候問店員話係冇供應,又話想食唔係呢個價錢,事後上網見原來都冇咩人食過,如果係冇既話應該唔好誤導人,感覺比人呃左,下次不會再來食

2023-10-18 113 浏览
我去咗呢間餐廳,真係覺得啲野真係唔店。首先,係價錢嘅問題。傳單上寫288一個,上到去先話星期六日唔係呢個價。仲要傳單上嘅一啲野食,例如龍蝦、池魚、蟹等等,原來都係厄人嘅,樣樣都話賣哂。同埋啲刺身,一食就feel到唔新鮮,食落有雪味,根本係雪櫃岩岩拿出來就俾我地食。咁諗住熟食會好D,點知D牛又韌又冇味。出單嘅速度又慢啦。我哋坐喺度等咗都十幾廿分鐘,仲要將我地盤刺身俾左隔離台。隔離遲過我地入座,野食仲快過我地。同職員講返,只識話幫你催催,唔太理我哋,有時叫人都冇人答我。其實係門口已經見到唔多人個時,就唔應該坐低食野。俾左3百幾蚊,食唔飽又唔好食,唔會有下次。

咁諗住熟食會好D,點知D牛又韌又冇味。

2023-10-18 73 浏览
朋友前排生日,見呢間餐廳好多好評所以決定係到食生日飯! 去到餐廳個場得2枱客,我地3個人食想同隔離食客隔開少少坐所以request隔開一張枱坐,但店員表示不能,態度仲好差🥹🥹坐低後發現好多食物選項都話冇,明明話有over 200 款選項但應該只係呃人黎食既招數😂一個人成$300但肉類都係好韌同冇味,顏色有啲黑黑地好似放左好耐,另外炸物好油一啲都唔熱黎到要靠食肥牛拉麵同烏冬先飽,性價比好低,不推介🥲

黎到要靠食肥牛拉麵同烏冬先飽,性價比好低,不推介🥲
2023-10-18 60 浏览
本身之前都已經食過一次,我覺得麻麻地,但今次搵唔到其他地方有嘢食,唯有繼續食呢一間餐廳。但呢一間餐廳的確令人有少少失望,就好似佢傳單咁,影到個環境好靚好靚,仲話好多嘢食提供,而且要有VIP房。但實際上上到去有好多嘢食都賣曬,而且座位擠迫。比傳單fake晒。因為知道佢嘅刺身麻麻地,所以今次主要就食炸物同火鍋。但係炸物嘅粉偏厚,搞到食幾啖就覺得油膩。而火鍋太細,搞到放幾舊肉,就已經滿晒,完全冇打邊爐嘅快樂感😢

2023-10-18 55 浏览
大本瀛日式放題 (旺角)旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓全層本來滿心歡喜諗住一大班人去食個放題,但係好似同想像中真係有啲出入。一開始真係比傳單上面吸引咗左既,但係實際上到去就好似貨不對辦咁囉。上到去有啲驚喜嘅係個場竟然唔多人,因為平時好放題係叫餐廳都會係好多人等緊,反而呢間就竟然人數有啲少,搞到好似覺得伏伏地咁。雖然人數多少其實都唔影響我嘅,但係食物上面就真係有啲失望,諗住佢有好多刺身可以簡,但係嚟到嘅時候都唔係好新鮮,仲會有啲雪嘅味道,就會覺得質素有啲參差同埋會覺得失望。係人都知食放題都係一開始已經係最好嘅,之後再叫嘢食嘅時候就會越嚟越慢,不過呢啲都係放題嘅一個通病,但係依家係出得慢之餘仲會係咁出錯嘢食,嚟咗一啲唔係我哋叫嘅嘢。令到成個整體感覺就真係麻麻哋,喺價錢上嘅性價比就唔係太高。
大本瀛日式放題 (旺角)
旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓全層

令到成個整體感覺就真係麻麻哋,喺價錢上嘅性價比就唔係太高。
想同大家分享一间最近发现嘅日式放题餐厅,位於兆万10楼嘅放题,如果你想多唔同类型野食嘅话,可以黎试下~餐厅环境:首先,要讲嘅就系呢间餐厅嘅环境。呢到啲位置比起大集团嘅位会阔落啲,同埋全部都系梳化椅。员工嘅服务态度都非常好,好有礼貌,同时会主动关心你,例如有冇食物未到果啲,唔会你问问题觉得吾耐烦,通常都好有耐性回答。食物质素:然後我想讲嘅就系食物质素。呢间餐厅嘅野真系几好食,我特别推荐佢哋嘅寿司同刺身,新鲜同有创意,每一款寿司都有佢自己独特嘅风味。另外,佢哋嘅烧物同泰国菜都非常出色,每一样都值得一试,好似冬荫公同通菜等。如果你系甜品控嘅话,你就一定要试下佢哋嘅自家制木糠布丁,保证你唔会失望嘅!价钱:最後,我要讲嘅就系价钱。虽然日式放题餐厅嘅价钱通常都会比较高,但系我觉得呢间餐厅嘅价钱合理,同时考虑到佢哋嘅食物质素,环境,同服务,我觉得呢个价钱完全值得。如果你想试下日式放题,呢间餐厅绝对系你嘅首选。
餐厅环境:

• 榴槤炸弹
  • 豉椒炒蚬
  • 铁板烧纽西兰羊架
2023-10-17 46 浏览
早几天在大本瀛日式放题餐厅度过了生日,尽管环境和食物属于正常水准,但餐厅的服务却超出了我的期望,为我带来了一次难忘的生日庆祝体验。特在平台上表扬一下他们的服务。最近,我有幸在大本瀛日式放题餐厅庆祝了我的生日。一进入餐厅,我注意到环境相对普通,没有太多特别的装饰或设计。桌椅布置简单,整体氛围略显平淡。然而,我并不在意环境的普通,因为我对这次用餐的重点是庆祝我的生日。餐厅提供的食物亦属于正常水准。他们提供了丰富的日式菜品,包括寿司、刺身、烤物和热菜等,另外还有火锅等。食物的味道和呈现都比较符合放题的风格,没太多特别之处,但也绝对没有令人失望的地方。我特别喜欢他们的寿司和热菜,给了我一个愉悦的口味体验。然而,最令我印象深刻的是餐厅的服务水准。我提前告知餐厅这是我的生日庆祝,他们在我到达时为我准备了一个生日蛋糕,并为我点燃了生日蜡烛,还附有音乐,现场气氛也很好,我和朋友们都很惊喜,整个过程充满了温馨和关怀,让我感到被重视和特殊对待。服务员们非常友好和专业,他们热情地向我介绍菜品,并随时关注我的需求。他们及时为我补充饮品,又不时留意我的需要,让我感到宾至如归。尽管大本瀛日式放题餐厅的环境和食物属

尽管大本瀛日式放题餐厅的环境和食物属于正常水准,但他们的服务却超出了我的期望。在我庆祝生日的这次用餐中,餐厅为我准备了惊喜,让我感到被重视和特殊对待。如果你希望在特殊的场合得到优质的服务,大本瀛日式放题餐厅可能是一个不错的选择。
庆祝纪念
生日