2021-12-17 14 浏览
和朋友去將軍澳購物行經 一間 名字很特別的中菜館,大灰熊廚房,內有一種親切的感覺, 於是點了一個非常 經濟嘅套餐 $188 套餐可以選擇兩個小菜,兩個湯( 各加15元可以 有兩款燉湯 )仲有 碗絲苗白飯,兩杯飲品, 我們 再點了兩個小吃黃金豆腐和椒鹽粟米1. 黃金豆腐粒$38 椒鹽粟米$38 椒鹽豆腐乾身皮脆 , 內裏香滑, 真係吃到停 不了口 椒鹽粟米...鹹鹹的甜甜的,非常惹味,加上粟 米肉質非常嫩滑, 大大粒的非常可口, 這是. 一種很創新的烹調方法,值得讚. 2. 滑蛋蝦仁 大大隻的蝦爽口鮮甜,滑蛋加上蔥粒炒非常 惹味, 分兩種超勁多,真是非常抵吃. 3. 咕嚕班腩 咕嚕 班腩 酸酸甜甜味道很好,用來送飯吃 好開胃 4. 黑蒜螺頭燉湯....湯味濃郁 螺頭鮮甜爽口 姬松茸 燉湯…… 湯味清甜, 松茸香味撲 鼻, 還有鳳爪軟滑可口啊! 5. 還有一壺靚靚中國茶鐵觀音

1. 黃金豆腐粒$38 椒鹽粟米$38
椒鹽豆腐乾身皮脆 , 內裏香滑, 真係吃到停
不了口
椒鹽粟米...鹹鹹的甜甜的,非常惹味,加上粟
米肉質非常嫩滑, 大大粒的非常可口, 這是
. 一種很創新的烹調方法,值得讚.

2. 滑蛋蝦仁
大大隻的蝦爽口鮮甜,滑蛋加上蔥粒炒非常
惹味, 分兩種超勁多,真是非常抵吃

3. 咕嚕班腩
咕嚕 班腩 酸酸甜甜味道很好,用來送飯吃
好開胃

4. 黑蒜螺頭燉湯....湯味濃郁 螺頭鮮甜爽口
姬松茸 燉湯…… 湯味清甜, 松茸香味撲
鼻, 還有鳳爪軟滑可口啊!
5. 還有一壺靚靚中國茶鐵觀音

2021-12-16 18 浏览
大灰熊廚房 (將軍澳)將軍澳最近新開嘅一間私房菜,位置都比較隱蔽。餐廳有普通小菜,亦都有一圍嘅菜式,不過就要提早book位。今日試咗普通嘅小菜先,佢哋有二人同四人套餐,價錢唔貴,選擇都幾多。我哋亦都試咗兩款小食。手拍青瓜 $38青瓜爽脆,醬汁係唔辣嘅,帶少少酸味,都幾開胃。椒鹽粟米 $38粟米似係炸過,炸得幾香脆,外面用咗椒鹽調味,咬落又食到粟米嘅甜味,味道幾特別。優惠家庭餐 2位用 $188🌟兩款小菜、湯、兩碗白飯黑蒜螺頭燉湯 +$15可以揀普通湯,亦都可以加錢轉燉湯,燉湯都幾足料,燉湯入邊有雞腳、豬肉、螺頭同黑蒜,湯幾清甜。。芋頭牛肉份量都幾多,芋頭煮得好粉好淋,牛肉都好滑,個醬汁亦都好芋頭,可以用黎撈飯食添!。粟米斑腩煲斑腩塊沾滿咗炸漿去炸,外皮炸到香脆,不過淋上芡後就軟咗。勾芡有蛋白同粟米粒,個汁甜甜地。斑腩裏面仲係幾軟滑,且都有好多舊。。📍將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓34-35號舖
大灰熊廚房 (將軍澳)

手拍青瓜 $38
青瓜爽脆,醬汁係唔辣嘅,帶少少酸味,都幾開胃。

椒鹽粟米 $38

優惠家庭餐 2位用 $188
🌟兩款小菜、湯、兩碗白飯

黑蒜螺頭燉湯 +$15

芋頭牛肉

粟米斑腩煲

📍將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓34-35號舖
2021-12-16 524 浏览
放工💼嚟咗將軍澳探朋友,佢帶咗我嚟呢間🤩私房菜食晚飯🤤。牆上面有大灰熊🐻同埋獨木舟🛶做裝飾,而且有好多屏風可以間開用餐🍴區,私隱度高👍。菜式🍲嘅款式都唔少,當中以🥢小菜為主🤤。椒鹽粟米🌽外脆內 juicy🤤。🌽咸香並重🥰,我哋食唔停口😋。黃金🔥豆腐粒個外皮好香脆貼服,而且厚度適中所以好鬆脆🤩豆腐粒入面十分👍嫩滑有豆味😋黑蒜🧄螺頭燉湯🥣入面重有🐓雞腳同埋🐖瘦肉,十分足料🥰,湯好清澈而且味道濃郁🤤,入口有清幽嘅黑蒜🧄味同埋螺頭嘅鮮甜味😋!魚香茄子🍆豬扒幾特別,佢用咗啖啖肉嘅🐖豬扒代替咗肉碎😆。🐖豬扒淋得來又有少少🤏爽口,茄子入味🤤又新鮮,幾高質👍!滑蛋🍳炒蝦仁🍤有朵好精緻嘅🥕蘿蔔花🌺做裝飾賣相幾靚😍。蝦仁🍤好大隻又爽甜🤤,滑蛋🍳炒到十分之嫩滑而且仲有🤏少少蔥花提鮮,😋正呀!
放工💼嚟咗將軍澳探朋友,佢帶咗我嚟呢間🤩私房菜食晚飯🤤。

菜式🍲嘅款式都唔少,當中以🥢小菜為主🤤。

椒鹽粟米🌽外脆內 juicy🤤。

🌽咸香並重🥰,我哋食唔停口😋。

黃金🔥豆腐粒個外皮好香脆貼服,而且厚度適中所以好鬆脆🤩

豆腐粒入面十分👍嫩滑有豆味😋

魚香茄子🍆豬扒幾特別,佢用咗啖啖肉嘅🐖豬扒代替咗肉碎😆。

🐖豬扒淋得來又有少少🤏爽口,茄子入味🤤又新鮮,幾高質👍!

滑蛋🍳炒蝦仁🍤有朵好精緻嘅🥕蘿蔔花🌺做裝飾賣相幾靚😍。

2021-12-15 65 浏览
係將軍澳咁耐,真係好少行呢頭…比較靜同一定要特登兜入黎!食物柚子雞翼 - 小朋友喜愛之選❤️好香嘅柚子味💋唔太甜甜絲絲🎈淡淡柚子味蟲草花燉雞湯一上嘅時真係勁辣脷🤣一定要等陣,唔好急放涼左之後個雞味勁濃!個雞腳超級好咬,啲膠原都咬晒岀黎🤣淨返啲骨涼拌青瓜呢個超好食!凍冰冰☺️酸酸辣辣,少少麻💋麻婆豆腐唔問都唔知🤣原來唔係好辣架咋!超好食🤪撈飯一流❤️食到尾係有啲麻辣感…個碗紅卜卜🌶香芹荷蘭豆炒臘鴨片個芹菜勁香!😋唐芹最好食!我唔食豆都覺得個荷蘭豆好爽脆👍🏻最重點係個臘鴨片好甘香~又係撈飯之選環境呢到真係要識搵路先黎到!GM tag左去寶盈花園,其實呢到係帝景灣👋🏻係地鐵站B1岀口直行唐賢街…轉彎入去先到商場,再上一樓行入幾個鋪就會見到大大個大灰熊logo👍🏻其他資訊又到食盤菜嘅時候,補返2張menu 上黎❤️
係將軍澳咁耐,真係好少行呢頭…比較靜同一定要特登兜入黎!

食物

柚子雞翼 - 小朋友喜愛之選❤️
好香嘅柚子味💋唔太甜

甜絲絲🎈淡淡柚子味

蟲草花燉雞湯
一上嘅時真係勁辣脷🤣一定要等陣,唔好急
蟲草花燉雞湯

涼拌青瓜
呢個超好食!凍冰冰☺️酸酸辣辣,少少麻💋

涼拌青瓜

其他資訊

又到食盤菜嘅時候,補返2張menu 上黎❤️

2021-12-15
2021-12-10 361 浏览
大灰熊廚房適合一家大細品嚐家庭式小菜及私房菜,食物款式多之餘價錢仲十分大眾化,今日點咗個2人餐先$188,真正出街食平過自己煮👍餐廳新淨舒服,乾淨企理。座位大部份以卡位形式,自然坐得舒適又可以自成一角食餐飽,亦有大圓枱供大家庭享用圍餐,牆身亦掛有獨木舟非常特別吸睛👍🌟 黃金粟米粟米乾身粒粒分明,粟米甜味十足,配上椒鹽方式更加香脆惹味👍🌟 椒鹽一口豆腐豆腐細細粒一口一粒食得過癮。豆腐外脆內軟,而且乾身得嚟又唔油膩,作為佐酒小食嘅話一流👍🌟 竹蔗茅根真材實料得嚟材料十足,味道清甜滋潤,食完熱氣嘢飲返杯潤一潤無得彈👍🌟 姬松茸燉湯 燉湯材料充足,姬松茸味道出眾,雞腳及瘦肉嘅甜味令到燉湯非常出色,而且燉湯非常清澈唔會有一層油係湯面,轉燉湯只需要+15蚊,絕對值得👍🌟 咖哩牛腩牛腩數量都幾多,咖哩香得嚟唔辣,配上大量洋蔥青椒非常惹味。薯仔同樣非常入味,入口粉軟,撈汁送飯一流👍🌟 蝦醬蒸腩肉腩肉肥瘦分明,肉質軟腍,經過蒸煮後腩肉吸收哂蝦醬咸香味,成為一道色香味俱全嘅菜式。咸香嘅腩肉配上白飯天衣無縫,真係食幾碗白飯都得👍

🌟 黃金粟米
粟米乾身粒粒分明,粟米甜味十足,配上椒鹽方式更加香脆惹味👍

🌟 椒鹽一口豆腐

🌟 竹蔗茅根

🌟 姬松茸燉湯

🌟 咖哩牛腩

🌟 蝦醬蒸腩肉
2021-12-07
2021-12-10 36 浏览
行過popwalk , donki,周圍搵食。發現大灰熊廚房都係聽街坊介紹兩個人食都有啲套餐可以叫😉我就叫左兩個小食黃金豆腐粒、蒜香雞翼一個欖菜肉鬆四季豆一份椒鹽豬扒加左兩個湯我揀嘅都係香口野,好岩配白飯個黃金豆腐粒個脆皮做得好好、外脆內軟,口感好好👍🏻已經叫白飯餸😋我就餐餐都要食雞翼嘅呢個雞翼金黃香脆又爆蒜Nice椒鹽豬扒 比一般餐廳大份 都夠三人份量 夠穫氣想添飯🤭🤤要節制阿欖菜肉鬆四季豆 食左咁多炸炸,肉類 梗係要叫個菜叫個湯暖胃份量👍🏻四季豆都入味,有爽有淋,岩岩好仲有個薑湯湯圓🤤好夠薑 冬天岩哂夜晚唔想煮飯落街搵食都多個選擇☺️

兩個人食都有啲套餐可以叫😉

我就叫左兩個小食
黃金豆腐粒、蒜香雞翼
一個欖菜肉鬆四季豆
一份椒鹽豬扒
加左兩個湯

我揀嘅都係香口野,好岩配白飯

我就餐餐都要食雞翼嘅呢個雞翼金黃香脆又爆蒜
Nice

椒鹽豬扒 比一般餐廳大份 都夠三人份量 夠穫氣
想添飯🤭🤤要節制阿

欖菜肉鬆四季豆 食左咁多炸炸,肉類 梗係要叫個菜叫個湯暖胃

份量👍🏻四季豆都入味,有爽有淋,岩岩好
仲有個薑湯湯圓🤤好夠薑 冬天岩哂

夜晚唔想煮飯落街搵食都多個選擇☺️
2021-12-06
  • 椒鹽豬扒
  • 黃金豆腐粒
朋友住將軍澳,得知最近開了間做私房菜的,於是同佢去食下,果然好有水準。由於商場本身不是好明顯,所以都要格外留心入口見到屋苑後源電梯上,之後行入條走廊就會見到餐廳。餐廳內坐得舒服,而且可以有partition,privacy幾高🌟椒鹽粟米非常出色,外皮燒得好香,入面juicy ,而且鹹度適中,絕對係必食之選🌟柚子雞翼外皮香脆,配上面頭的柚子,酸酸甜甜的,幾有心思😋🍲蟲草花燉湯是冬天滋潤之選,松草湯好香濃,而且熱辣辣上,好暖胃☺️而且真材實料,絕非味精湯。🌟苦瓜炒豬頸肉好有鑊氣,而且水準幾好。豬頸肉肉質軟香,配上新鮮脆香苦瓜,味道甘香。由於豬頸肉是薄片,肥瘦適中,口感好好😋🐷蒜香一字骨非常惹味,特別喜歡上面惹味、炸得剛剛好的蒜粒,配上一字骨一齊食口感好好。難得發現一間如此用心的中菜館,食材也有質素,食過後更不會口渴!下次再來三餸一湯🤩l

由於商場本身不是好明顯,所以都要格外留心入口

見到屋苑後源電梯上,之後行入條走廊就會見到餐廳。

柚子雞翼

🌟柚子雞翼外皮香脆,配上面頭的柚子,酸酸甜甜的,幾有心思😋

涼瓜炒豬頸肉

蒜香一字骨

下次再來三餸一湯🤩
l
涼瓜炒豬頸肉
蒜香一字骨
2021-12-07 33 浏览
✨姫松茸燉湯呢款燉湯入面有豬肉、雞腳、姫松茸,材料十足!雞腳燉得好淋好好味😋 姫松茸味道好香濃,健康又好補嘅湯品~🥰✨黃金豆腐粒豆腐炸得好好🤩表面有層薄薄地嘅炸衣,完全冇咩油😗外脆內軟😍 豆腐超滑!!✨土匪雞翼雞翼都幾多件,炸得香脆但唔油膩!肉質都夠嫩👍🏻 孜然味突出,出面仲有好多炸蒜🧄好香😆✨虎皮椒炒雞雜呢個炒雞雜好有鑊氣🔥一開頭驚好辣,但食落覺得只係微微辣,唔太食到辣嘅朋友都可以試下🤓虎皮椒好香好惹味😜!✨芋頭絲炸蛋炸蛋都有成6.7粒🤓 (相中係食左幾粒先記得影) 而且大部分蛋都係流心架😍下面嘅芋頭絲炸得超脆口!啲蛋汁流曬落去下面香脆嘅芋頭絲到,撈埋一齊食實在太正啦😋令人忍唔住一啖接一啖咁清曬成盤🤣
✨姫松茸燉湯

✨黃金豆腐粒

✨土匪雞翼

✨虎皮椒炒雞雜

✨芋頭絲炸蛋
2021-12-06 36 浏览
$188 有可以揀2個小菜,2個湯,2個白飯,2個飲品…….我哋噤大食,見到d小食忍唔住另外叫多2款🤣小食$38涼伴青瓜-絕絕係開胃前菜,有少少麻辣香,但唔辣椒鹽粟米- 幾粟米開邊炸,加左椒鹽粉,非常香口小菜:薑汁炒芥蘭- 簡簡單單,我最愛的住家菜臘味蒸雞- 呢味餸要添飯,臘味實在太好送飯,d雞又滑又有香濃既酒味👍🏻湯:黑蒜螺頭燉湯飲完勁暖胃,黑蒜噤濃郁,有雞腳有瘦肉有螺頭👍🏻最後仲請左我哋食甜品- 炸湯圓😘😘

小食$38
涼伴青瓜-絕絕係開胃前菜,有少少麻辣香,但唔辣
椒鹽粟米- 幾粟米開邊炸,加左椒鹽粉,非常香口

小菜:
薑汁炒芥蘭- 簡簡單單,我最愛的住家菜

湯:黑蒜螺頭燉湯
飲完勁暖胃,黑蒜噤濃郁,有雞腳有瘦肉有螺頭👍🏻

最後仲請左我哋食甜品- 炸湯圓😘😘
2021-12-03 31 浏览
今晚來將軍澳帝景灣新開的大灰熊廚房晚餐😋餐廳比較隱蔽,在帝景灣商場1樓,也就是將軍澳身份證換領中心上面。椒鹽一口豆腐~雖然係小食,但份量相當多😄而且外皮非常酥脆又冇油,內𥚃又夠軟滑👍師傅有料👍土匪雞翼~單骨雞翼,方便入口,炸得啱啱好,香脆嫩口😍蟲草花燉湯~冇加任何調味料,原汁原味👍清甜滋潤蒜香豬扒~味道相當出色,肉質鮮嫩😋蒜蓉粉絲蒸絲瓜~叫咗咁多炸嘢,再叫個清清哋的蒸絲瓜平行吓🤣絲瓜非常鮮嫩
土匪雞翼~單骨雞翼,方便入口,炸得啱啱好,香脆嫩口😍
蟲草花燉湯~冇加任何調味料,原汁原味👍清甜滋潤
蒜香豬扒~味道相當出色,肉質鮮嫩😋
2021-12-02
2021-12-03 29 浏览
大灰熊廚房📍將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓34-35號舖💁🏻‍♀️ 涼拌青瓜威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10條脷仔最高分// 1條脷仔最低分)好似配搭咩菜 做飯前小食真係好夾又清甜又酸辣 爽脆得黎好入味絕對係醒胃之選!!!💁🏻‍♀️ 椒鹽粟米威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10條脷仔最高分// 1條脷仔最低分)香甜既粟米配上惹味椒鹽外脆內軟又juicy🤤🤤🤤即使食多左都無罪惡感😆😆😆💁🏻‍♀️ 蟲草湯威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10條脷仔最高分// 1條脷仔最低分)跟餐+$15 花膠大大舊 厚肉 都係另加$20蟲草花絕對近年新興既養生食材簡單啲講直頭係平民補品補肺益腎又可以紓緩鼻敏感同時改善手腳冰冷🥶煲得好夠火喉 味道一流仲有雞腳 冬天食真係一流 食完個人即時暖粒粒💁🏻‍♀️ 蘿蔔炆豬手威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10條脷仔最高分// 1條脷仔最低分)邊個話蘿蔔炆豬手係老人家既專利其實佢又好味 營養都好豐富一轉季冬天既蘿蔔清甜水份高豬手富含膠原蛋白,韌性很大索晒啲湯汁又甜又淋💁🏻‍♀️ 荷葉北菇蒸雞威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10條脷仔最高分// 1條脷仔最低分)荷葉蒸滑雞食落好鮮好
大灰熊廚房
📍將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓34-35號舖

💁🏻‍♀️ 涼拌青瓜

好似配搭咩菜 做飯前小食真係好夾
又清甜又酸辣 爽脆得黎好入味
絕對係醒胃之選!!!

💁🏻‍♀️ 椒鹽粟米

威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅

邊個話蘿蔔炆豬手係老人家既專利
其實佢又好味 營養都好豐富
一轉季冬天既蘿蔔清甜水份高
豬手富含膠原蛋白,韌性很大
索晒啲湯汁又甜又淋

雞肉鮮嫩可口❤️❤️
湯汁滲透到雞肉當中
將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓34-35號舖
2021-11-30 27 浏览
🐻大灰熊廚房 (tko)After moving into tko station I’ve been trying a lot more tko restaurants! This restaurant is located in 帝景灣 corinthia a very beautiful private housing. Ordered the fried tofu and one boned chicken wings. They were both so delicious. Especially the fried tofu it is A little crisp on the outside (not too crisp which makes your mouth oily) and so soft inside 🥺 def my favourite dish of the nightOrdered two mains: The pork chop which was big and so filling good for those who loves a good
🐻大灰熊廚房 (tko)

Ordered two mains: The pork chop which was big and so filling good for those who loves a good chunk of meat (but just a little too much sauce IMO) The second main was cauliflower with chicken organs. Personally don’t eat organs much but mom wanted to try so I ate the broccoli! It was a little spicy and easy to like 😋

The dessert was almond fried 湯圓. I’ve never had that before. Crispy on the outside but soft and steamy inside ☺️
2021-11-28 35 浏览
最近同屋企人黎左一間主打私房菜嘅餐廳食晚飯😍餐廳原來除左私房菜,都仲有小菜套餐可以揀🥰勁多家常菜可以選擇包左湯(仲可以加錢轉燉湯)同飲品😆我地揀左以下:🌸小食~燒粟米🌽&涼拌青瓜燒粟米🌽味道好香甜又帶少少燒烤味涼拌青瓜有少少似口水雞汁嘅味道,青瓜好爽口🤤🌸黑蒜燉湯黑蒜燉湯都係第一次飲,味道好香濃,入面有螺片,大大片花膠,雞同排骨😍飲完好潤又冇味精😋所以推介大家飲👍🏻🌸涼瓜炒牛肉涼瓜唔會太苦,牛肉肉質嫩嫩,味道都幾有鑊氣🥰🌸豉椒蒸排骨排骨帶豉椒味好香,排骨肥瘦適中,仲有豆卜放係低,豆卜吸收左肉汁😍🌸炸湯圓炸湯圓都係第一次食,外面沾滿脆杏片,入面係流沙黑芝麻餡😆

🌸小食~燒粟米🌽&涼拌青瓜
燒粟米🌽味道好香甜又帶少少燒烤味

涼拌青瓜有少少似口水雞汁嘅味道,青瓜好爽口🤤

🌸黑蒜燉湯

🌸涼瓜炒牛肉

涼瓜唔會太苦,牛肉肉質嫩嫩,味道都幾有鑊氣🥰

🌸豉椒蒸排骨

🌸炸湯圓

炸湯圓都係第一次食,外面沾滿脆杏片,入面係流沙黑芝麻餡😆
  • 黑蒜燉湯
  • 涼瓜炒牛肉
  • 豉椒蒸排骨
2021-11-27 18 浏览
平時屋企好少煮飯,但間中都會想食下啲有住家味道嘅菜式同飲下湯,今次去嘅呢間大灰熊廚房就一次過滿足晒我所有願望❤️餐廳嘅裝修並唔起眼,但感覺乾淨企理,而且價錢合理,我同朋友就叫左幾個家常小菜試下。✨一口椒鹽豆腐椒鹽豆腐係我幾鍾意嘅一樣小食❤️呢度嘅椒鹽豆腐都做得唔錯,外層嘅脆皮唔會太厚,裡面嘅豆腐口感細滑,每啖都非常香口。✨土匪雞翼土匪雞翼最重要嘅就係孜然香,而呢度嘅土匪雞翼就絕對做到😋除左特色嘅孜然香外,雞翼外層仲黏滿左非常惹味嘅炸蒜,熱氣得黎又好好食。✨黑醋里脊我自己最鍾意嘅一道菜🤤黑醋嘅味道控制得恰到好處,食落酸甜度適中。經過油炸嘅里脊肉食落外脆內嫩,非常適合送飯嘅一道菜。✨花膠螺頭雞腳湯係呢度可以飲到非常入味嘅老火湯,而且非常足料,都值得叫黎試下。

✨一口椒鹽豆腐

✨土匪雞翼

✨黑醋里脊

✨花膠螺頭雞腳湯
2021-11-27 43 浏览
黎將軍澳探朋友,佢帶左我去佢附近一間餐廳食飯。我地叫左2人餐$188,有湯,兩款小菜,飯同飲品。因為我作戰左整日,實在太肚餓,所以加左2款小食。黃金豆腐粒 $38佢吸油做得好好,完全冇油,食落口,好脆但又食到豆腐滑溜的感覺👍椒鹽粟米🌽 $38比較小食到呢種口味既粟米,幾特別,唔錯。姬松茸燉湯 (每位+$15)湯品好足料,而且幾濃既松茸味,感覺都係冇落味精,單純靠材料提升佢既味道。中式豬排酸酸地,似士多啤梨骨個種味道,送飯一流😋欖菜肉鬆四季豆絕對要贊佢既四季豆係完全食唔到絲,佢清理豆筋清得非常好。雖然配欖菜炒,但唔會有好油既感覺,既好味又健康。姜汁湯圓最後店家送左甜品俾我地,天氣開始凍,飲姜湯保下暖都唔錯。佢個湯圓皮薄,配上姜汁湯都係好好味。呢間店舖絕對有驚喜,而且要贊佢每一道菜,上菜時都仲係好熱辣辣,熱度都仲可以維持一段時間,對於而家天氣開始凍黎講都幾重要。
黎將軍澳探朋友,佢帶左我去佢附近一間餐廳食飯。

黃金豆腐粒

黃金豆腐粒 $38

椒鹽粟米🌽 $38
比較小食到呢種口味既粟米,幾特別,唔錯。

姬松茸燉湯

姬松茸燉湯 (每位+$15)

中式豬排
酸酸地,似士多啤梨骨個種味道,送飯一流😋

2021-11-24
黃金豆腐粒