2017-08-13 242 浏览
之前一直聽到班同學講好一鍋好正 自己心郁郁想去左好耐 終於有時間去喇 當然非常期待喇旺角瓊華搭lift一上 到左門口 原來系好大間幸好一早訂左位 就即刻入左去!環境方面 冷氣夠晒凍 畢竟打邊爐會令人熱 非常滿意地方好光猛 同樣坐得好舒服 吾會感到逼!混醬方面 材料有辣椒 青蔥 生蒜 熟蒜 蔴醬 等等。。。仲要不需額外收費添椰子雞湯鍋:因為同朋友比較中意清啲既湯底 所以今次order左清得黎又帶有甜味既湯底。湯底為奶白色 當中當然有數件雞件 椰子肉 粟米 蘿蔔 非常足料味道方面 非常清甜 能夠飲到真真正正既椰子味!本人推介比大家揀依款湯底飯品方面自行自取!炸響鈴:依度既響鈴好脆身 吸入湯汁更好食!白鱔片:個人覺得超級正!口感好爽口 帶有鮮味!絕無泥味,鱔片絕不乾身本人叫左好多碟食!生猛海蝦:大大隻!絕不是死蝦,口感同樣爽口!鵝腸:焯完之後食起上黎好爽口,但帶有點點既肥膏。可以自行剪走佢再食 就不會太肥吧!稻庭烏東:餐廳用左保鮮紙包好再拎去雪住,感覺份外衛生餐廳既稻庭烏東相對大個一點 可二人分享,口感好滑 打邊爐必食之選!手切肥牛+美國肥牛:兩者同樣帶有牛既juicy味道 脂肪分佈比例平均

旺角瓊華搭lift一上 到左門口 原來系好大間
幸好一早訂左位 就即刻入左去!

環境方面 冷氣夠晒凍 畢竟打邊爐會令人熱 非常滿意
地方好光猛 同樣坐得好舒服 吾會感到逼!

椰子雞湯鍋:

飯品方面自行自取!

炸響鈴:依度既響鈴好脆身 吸入湯汁更好食!

本人叫左好多碟食!

生猛海蝦:大大隻!絕不是死蝦,口感同樣爽口!

稻庭烏東:餐廳用左保鮮紙包好再拎去雪住,感覺份外衛生

手切肥牛+美國肥牛:兩者同樣帶有牛既juicy味道 脂肪分佈比例平均!餐廳既牛有兩樣比食客揀,的確不錯!

牛栢葉:大小適中,食上去好爽口吾會硬身 正

餃子同魚皮餃:同樣juicy 另外外皮刀為薄身。個人覺得可以連同稻庭烏冬一齊食用喔!

乳酪雪糕:必食必食!
自行針雪糕 想要幾大杯就幾大,仲有吾同配料揀。個人揀左大量彩虹粒粒。乳酪雪糕既酸甜度適中,好好味又開胃
自己一個人已食左三杯

下次一定要再幫襯
  • 白鱔片
  • 乳酪雪糕
  • 稻庭烏冬
呢間係旺角嘅上樓鋪,樓下好多人派傳單,竟爭都幾大。選擇佢,應該都係為左一個字,平!9:30pm後入坐$138任飲任食2.5個鐘。湯底方面,如果多啲人去,可以去到三拼,醬料六款任加,嘢飲選擇都幾多幾齊,有一揸揸薏米水任飲,即刻去濕降火!嘢食有我鍾意嘅豬牛內臟一大堆,牛筋腩都幾爽,每碟份量唔算多,免得食唔晒浪費食材。最正係個脆肉鯇,彈牙鮮味足!外加$128 要左碟安格斯極品肥牛,人生應該無遺憾啦!服務員快手快腳又不失細心,抵讚!
呢間係旺角嘅上樓鋪,樓下好多人派傳單,
竟爭都幾大。選擇佢,應該都係為左一個字,平!
9:30pm後入坐$138任飲任食2.5個鐘。

湯底方面,如果多啲人去,可以去到三拼,
醬料六款任加,嘢飲選擇都幾多幾齊,

有一揸揸薏米水任飲,即刻去濕降火!
嘢食有我鍾意嘅豬牛內臟一大堆,
牛筋腩都幾爽,
每碟份量唔算多,免得食唔晒浪費食材。

最正係個脆肉鯇,彈牙鮮味足!
外加$128 要左碟安格斯極品肥牛,人生應該無遺憾啦!
服務員快手快腳又不失細心,抵讚!

2017-08-07
2017-08-05 239 浏览
收工同班朋友諗住去旺角打邊爐, 行到瓊華諗住上大鍋口,見到有間未試過既新店好一鍋,就決定去試試。一出升降機, 仲以為自己去錯樓層, 潛意思返左去大鍋口,點知睇多次...係無錯既! 裝修同大鍋口實在太似, 唔知係咪同一集團既火鍋店。 價錢就150蚊一個人, 我就930 後入座既, 應該算宵夜時段食物方面,同大鍋口90%一樣, 但湯底選擇比較多, 要左醉雞鍋但係就食唔到有醉雞味,另外仲有個冬蔭功湯底都幾特別。肥牛就有分兩種,一隻肥啲一隻瘦啲, 其他食材都可以, 總括黎講唔錯。

2017-07-31 166 浏览
雖然好熱,但香港人無論咩季節都會去打邊爐,我都唔例外,任食最化算,今次試下呢間好一鍋。任食兩個半小時邊爐 $158湯底點左沙爹拼蕃茄牛尾推介沙爹👍🏻!勁多沙爹醬好濃!而蕃茄牛尾都好足料。野食方面,有肉類、海鮮類、丸類、餃類、炸物類和蔬菜類。首推手切肥牛好薄好鮮,放入鍋度輕輕一涮就食得,食落幾嫩口!海鮮有蜆、滋補花膠、脆鯇魚腩,好肥美大件。手打墨魚滑爽彈,值得一試。丸類以芝士丸最好食,一食有流心芝士亦有肉丸飲品方面選擇都多,罐裝韓國飲品、道地、可樂等,仲有自家製既檸意米水,幾足料架!仲可以加錢點啤酒。埋尾唔少得雪糕湯底雙拼不另加收費,5人以上更可三拼。湯底有冬陰功、椰子雞湯、四川、蕃茄牛尾、香茜皮蛋、花雕醉雞等。亦有六款自由混醬,不額外收費。仲有任食乳酪雪糕。整體唔錯

任食兩個半小時邊爐 $158

湯底點左沙爹拼蕃茄牛尾
推介沙爹👍🏻!勁多沙爹醬好濃!而蕃茄牛尾都好足料。

野食方面,有肉類、海鮮類、丸類、餃類、炸物類和蔬菜類。

首推手切肥牛好薄好鮮,放入鍋度輕輕一涮就食得,食落幾嫩口!

丸類以芝士丸最好食,一食有流心芝士

亦有肉丸

埋尾唔少得雪糕

2017-07-20 5094 浏览
想食平價任飲任食打邊爐, 第一時間會諗起交通方便, 加埋一都唔洗二百蚊, 可以食足2.5小時既<<好一鍋>>幾個月前黎過食, 覺得野食同服務質素唔錯, 而令我留下深刻印象。所以今晚相約舊同學再前去Encorn!幸好我地有預先book位, 今晚平日, 但場內都full booking, 有唔少walk-in食客都失望而回, 所以如果想入去食既最好都係預先book位啊!我同朋友都可以各自點自己想食既湯底, 因為雙拼都係不另加收費!我地揀左冬陰功拼椰子雞湯底, 惹味湯底微酸有點辣 vs 清潤湯底清甜無比, 每款湯底都各有特色。可以自由混醬, 不額外收費。野飲方面, 罐裝汽水/飲品都係任飲, 但酒類飲品就要額外收費。打邊爐當然要食肥牛, 肥牛分為兩款 手切肥牛同埋美國肥牛, 其實味道上唔太大分別, 只係手切肥牛比美國肥牛有口感一點。如果唔食牛都可以選擇西班牙豚肉鱔片 屬貴價魚, 但呢度同樣供應, 薄切亦有略爽口感, 但一碟只有三片, 想大量食就真係要瘋狂入單。吸湯底既火鍋配料我地就揀左魚皮、蜂巢豆腐同埋響鈴, 雖然響鈴唔係即炸, 沒有脆卜卜, 但魚皮反而脆身。如

可以自由混醬, 不額外收費。

如果唔食牛都可以選擇西班牙豚肉

吸湯底既火鍋配料我地就揀左魚皮、蜂巢豆腐同埋響鈴, 雖然響鈴唔係即炸, 沒有脆卜卜, 但魚皮反而脆身。如果唔係追求香脆口感, 其實呢幾款都值得order吸湯底精華黎食。

最有驚喜係呢度既手打墨魚滑同丸類, 果然是帶點爽彈鮮甜味。

除左丸類值得encorn之外, 仲有就係呢度既鵝腸, 雖然有少部分都有肥膏連帶, 但鵝腸真係好夠爽, encorn完再encorn~

一串串海蝦都很新鮮, 不是死蝦
呢度更有養顏既花膠任食, 不過就唔太有豐富既膠質, 冇黏口既感覺。

蔬菜更order左菇類, 完全沒有泥痴住, 很清潔…

最後, 當然要食返個甜品先叫完美。

呢度有提供自助支乳酩雪糕同自選配料, 整體味道拍得住出面既乳酪專門店ga~~~

整體黎講, 2.5小時真係夠哂同朋友邊食邊吹水, 不過比對上一次黎, 呢度既人流明顯多左好多, 野食質素keep到, 不過order上檯既速度似乎比之前慢左少少。
但追單時待應們都好盡責, 立即幫我地跟, 最後都冇漏單, 都加返唔少分數。

不停食足2.5小時, 價錢亦唔貴, 滿足得大家都飽到棒住個肚走。

2K
2017-07-17 2672 浏览
之前在佐敦別過好一窩,味道相當好!今晚收工後,和朋友再到旺角店的好一鍋158任飲任食2️⃣.5️⃣小時,超抵食! 調味架也份量十足!先說火鍋湯底,可雙拼或三拼也不另收費。最特別的,湯底選擇多達10款,除平日吃到普通的沙嗲、雞湯外,還有四川麻辣鍋、椰子雞湯鍋等! 我們選了四川麻辣鍋和椰子雞湯鍋,足料又好味! 任食方面,有肉類、海鮮類、丸類、餃類、炸物類和蔬菜類。肉類手切肥牛 海鮮類滋補花膠 是日推介海鮮 三寶丸 脆鯇魚腩 白鱔片雞公子 牛柏葉丸類干貝燒魚片角 餃類是自家即製的 韮菜豬肉餃 鮮蝦雲吞 炸物類炸魚皮炸枝竹 蔬菜類涼瓜、冬瓜、油麥菜、唐生菜 紅薯粉 別以為平野無好,我們點的所有食材均非常新鮮,份量絕對足夠,上菜速度夠快,而且沒有漏單情況出現,實在令食客非常放心。 而收費食物方面,點了美國桶蠔($128)隻隻肥美肉厚,非常滿足! 最後當然要到雪糕機動手唧一杯乳酪,當日有原味和提子口味,味道酸甜而清新,旁邊還有很多topic給你隨意添加。

之前在佐敦別過好一窩,味道相當好!

調味架也份量十足!

我們選了四川麻辣鍋和椰子雞湯鍋,足料又好味!

任食方面,有肉類、海鮮類、丸類、餃類、炸物類和蔬菜類。

肉類

炸物類
炸魚皮
炸枝竹

蔬菜類
涼瓜、冬瓜、油麥菜、唐生菜

紅薯粉

而收費食物方面,點了美國桶蠔($128)
隻隻肥美肉厚,非常滿足!

2017-07-16 329 浏览
今天突然想起女兒之前請我在旺角食過的好一鍋海鮮火鍋專門店,好食又底食,老公重話:佢地用甘靚料,邊有得賺,放工約埋老公,一於又去食過,百多元底過自己又買又洗甘麻煩!調味混醬是食火鍋指定動作多款湯底中,我們選了鮮茄薯仔豬軟骨鍋:湯底鮮甜帶微酸,十分美味!過百款火鍋材料任點任食。爽脆豬膶:真的很爽脆,注意不要灼太耐,否則會硬。生猛海蝦:非常新鮮,蝦肉爽口鮮甜。魚皮餃鮮味、魚片角彈牙、鮮蝦雲吞爽口皮滑。手打墨魚丸、手打豬肉丸:新鮮手打,鮮味又彈牙。鵝腸:清洗得十分乾淨,連肥膏也除去,味道十分爽口,記得不要灼太耐,否則會靭。西班牙白豚肉:薄切,輕輕灼一灼就食得,味道很鮮甜!脆鯇魚腩:魚肉比較厚身,有口感味鮮!白鱔片:薄切,灼一灼就得,爽口味鮮甜!滋補花膠:花膠雖然不是厚身,但灼後一樣爽口,一樣有豐富的骨膠原,女士們不要錯過喔!全場任飲任食還有乳酪雪糕,記得食返杯至走!

調味混醬是食火鍋指定動作

過百款火鍋材料任點任食。
爽脆豬膶:真的很爽脆,注意不要灼太耐,否則會硬。
生猛海蝦:非常新鮮,蝦肉爽口鮮甜。
魚皮餃鮮味、魚片角彈牙、鮮蝦雲吞爽口皮滑。
手打墨魚丸、手打豬肉丸:新鮮手打,鮮味又彈牙。

西班牙白豚肉:薄切,輕輕灼一灼就食得,味道很鮮甜!
脆鯇魚腩:魚肉比較厚身,有口感味鮮!
白鱔片:薄切,灼一灼就得,爽口味鮮甜!

全場任飲任食還有乳酪雪糕,記得食返杯至走!
2017-07-04
  • 鵝腸
  • 西班牙白豚肉
  • 白鱔片
  • 手打墨魚丸
  • 手打豬肉丸
2017-07-15 111 浏览
之前見人介紹過好似幾吸引就黎試下環境都幾企理 乾淨 服務都幾好 收野好快--湯底叫左椰子雞湯同花雕雞湯🐔兩個湯都好正 唔會淡 好好飲真係可以令到野食有酒同椰子味🤦🏻‍♀️--野食方面 手打丸 墨丸滑都好好食😀脆肉鯇同其他魚都好鮮 鮮魚皮好爽👍🏻手切肥牛 生腸 雲呑 雞肉都好唔錯缺點係豬紅同蜆都係臭既 好難食😑--我覺得呢價錢 呢個質素係值得一試死蠢既我明知有乳酪雪糕食竟然唔記得左🤦🏻‍♀️價錢:$158+1
之前見人介紹過好似幾吸引就黎試下
我覺得呢價錢 呢個質素係值得一試
死蠢既我明知有乳酪雪糕食竟然唔記得左🤦🏻‍♀️

價錢:$158+1
2017-07-04 383 浏览
今晚和几个朋友去旺角好一锅打边炉每人一百多真的很便宜,十几种汤底不另收费任你选择,过百种食物包括肥牛,海虾,大蚬真的很不错,八点多全场已坐满了,在楼下顺手拿了三文鱼赠卷,上去送了两份给我们,看得出很新鲜
2017-07-03
2017-07-02 405 浏览
經朋友介紹 上星期去左試下 結果真係唔錯 七點去到 咁啱可以即刻入去 價錢ok 食材幾新鮮 環境都幾舒適 服務幾好 又夠快 又抵又易回本 最好係食完火鍋之後有得食乳酪雪糕 啲小朋友不知食得幾開心 下次會再幫襯
經朋友介紹 上星期去左試下 結果真係唔錯
My families and I went to a chinese restaurant called ''Jackpot'' (好一鍋海鮮火鍋專門店) located in 11/F, King Wah Centre, 628 Nathan Road, Mong Kok (旺角彌敦道628號瓊華中心11樓).This restaurant specialized in serving hotpots.There are THREE time sections with different charges.Section 1) Leave before 5:00pm- 7:30pm HKD$138/adult;HKD$88/childSection 2)Enter after 9:30 pm . . ........HKD$138/adult;HKD$98/childSection 3)2.5 hrs all you can eat other than the above 2 time slots. HKD$158/adult;HKD$88/childThe

The restaurant is full house as it is extremely affordable and economical

The restaurant is well lighted with new interior. Quite comfy.

Over 200 food varieties allow customers to choose from and order on an unlimited basis.

There are seafoods, shrimps,scallops, clams, US beef, squid, wontons, fishes, eels, fish balls, different veggies, mushrooms and noodles.

There are also some unique and special ingredients such as chicken testis(雞子), pig blood curd/pudding(豬紅), goose intestines(鵝腸) and common quail eggs(鵪鶉蛋)...etc.

Apart from the myriad of ingredients, there are also 10 different flavours of hotpot soup base you can choose from.

This time we chose the Sichuan spicy and numbling soup base( 四川麻辣鍋) and shark bone cartilages and Lion's Mane Mushroom soup base (鯊魚骨猴頭菇鍋).

Loads of Lion's Mane Mushroom, shark bone cartilages, spices, chills inside the soup bases.

Im highly recommended the Sichuan spicy and numbling soup base as it is a flavour bomb that packs with flavours.

The beef tendo is my favorite among all those ingredients.

Various of free flow drinks are provided.

The restaurant opens until 03:00 am midnight(營業至凌晨3 點) where is a good place to feed your stomach
  • Sichuan spicy and numbling soup base( 四川麻辣鍋)
  • Five spices beef tendo (五香牛筋腩)
約親friends re-u緊係會幾係Mong Kok la😂😂黎到MK硬係唔知食咩好🤔🤔左諗諗右諗諗 就提議左黎呢間好一鍋啦嘩 呢間真係好抵食呀 地點方便 旺角站行過黎都係5分鐘😊😊入面又大又闊又企理Night Golden time都只係每位17x7點半入席可以食到11點🤤🤤🤤野食又多款式 質素仲幾好添呀 飲品任飲雪糕任食不在話下啦 Staff既態度都幾好架喎咁抵食可以去邊度搵呀😂😂快啲同friends一齊黎呢間食啦🤤🤤🤤
黎到MK硬係唔知食咩好🤔🤔
Staff既態度都幾好架喎
咁抵食可以去邊度搵呀😂😂
快啲同friends一齊黎呢間食啦🤤🤤🤤
2017-06-05 238 浏览
.2.5小時任食火鍋 $138起.任食火鍋開到周街都係,淨係旺角兩隻手都數唔晒,有啲仲愈做愈差仲有成個鐘已經係咁催,真心覺得呢間餐廳唔錯,9點半食兩個半鐘頭都只係$138一位,每次打邊爐一定要飲返碗湯,所以最開心嘅係有好多種湯底可以揀,個人覺得最好味胡椒酸菜豬肚煲,胡椒味夠重令到湯底更入味。.其實餐廳仲有得自己整乳酪雪糕,不過好唔好味道就見仁見智啦。.好一鍋海鮮火鍋專門店旺角彌敦道628號瓊華中心11樓佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場8樓
2.5小時任食火鍋 $138起
其實餐廳仲有得自己整乳酪雪糕,不過好唔好味道就見仁見智啦。
好一鍋海鮮火鍋專門店
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場8樓
2017-06-04 313 浏览
同朋友仔們行完山落旺角搵食,見到呢間打邊爐好似未食過,所以就走左上去食,以為6點半唔會太多人啦,點知去到都幾Full,好彩咁啱有張空檯,好快就入到去坐底。一黎就送左個醬汁兜先,正正常常可以混醬食,用完佢就會拎走。之後拎左竹蔗汁,神奇地唔係甜到不得了個種,連平時飲開汽水既朋友仔都話要飲呢隻,都幾解渴同清甜。之後黎左個mix湯底,一邊係麻辣鍋,個人就覺得唔夠麻唔夠辣,但對於唔太食得辣既人黎講就唔錯;另一邊係清湯,不過煮煮下都混左少少辣過去。呢度上菜值得一讚,會跟足寫既份量,唔似得有時食其他店咁,一大盤亂咁放埋D野就當黎齊。食物份量都預得好好,雖然每碟唔多,但其實都好夠食,減少浪費。食材方面都幾新鮮,特別係肉同海鮮,我地都來來回回叫左好多轉,肉唔會太肥同放左好耐既感覺,海鮮都食到係鮮甜,個人最中意係魚肉。雖然旺角任食邊爐有好多,但就唔係間間都OK,今次呢間我同朋友仔都覺得係好食既,可以再黎食過。

一黎就送左個醬汁兜先,正正常常可以混醬食,用完佢就會拎走。

2017-05-13 501 浏览
多款火鍋配料選擇, 只可惜部分質素差強人意. 肥牛及羊肉等配料送上時根本未溶雪 (解凍), 導致難以下鍋. 軟雪糕亦淡而無味. 唯一可取之處是配料和醬汁的多元, 湯底亦不俗
2017-03-31