2016-12-23
海鮮同火鍋,都係我同男朋友嘅至愛,如果將兩樣加埋一齊,就最完美喇!最近搭車經過見呢度開左間新火鍋店,主打海鮮,所以就趁星期五晚忙完放工後,兩口子黎好好歎下。呢度位置唔算多,感覺好多食客都係附近街坊街里,可能係新開嘅關係,餐牌選擇簡單唔花巧,就係兩個海鮮套餐,分別$198/位或$268/位(兩位起),豐儉由人,男朋友話好耐無出黎食好西,所以一於叫個貴啲嘅餐啦!呢個餐勁豪華,真係會食到嘩嘩聲!鮑魚、龍蝦、麵包蟹、蟶子、元貝、龍躉等高級海鮮一應俱全,應有盡有,海鮮以外仲有鹿兒島黑豚肉同手切本地肥牛,睇到個menu心情已經好興奮、好期待!呢度嘅海鮮都睇得出好新鮮,我地都聽職員建議揀左個比較清嘅湯底,因為佢好自信話佢地嘅海鮮來貨靚,用清啲嘅湯底就最食到食材嘅原汁原味。果然無介紹錯,清湯完全起到提鮮作用,又唔會蓋過海鮮原來嘅味道。龍蝦肉好鮮甜,肉都唔少,兩個人食好滿足,我地勁擔心整得過熟會浪費左,好在職員都好熱心提我地幾時食得!而鮑魚口感就好爽脆,平日通常係清蒸,原來配打邊爐都幾夾,好食得出肉質鮮美。男朋友係蟹迷,佢以專家口吻激讚呢度啲麵包蟹夠爆膏,食落好飽滿甘香。蟶子同元貝都洗得好乾淨,無沙夠彈
男朋友係蟹迷,佢以專家口吻激讚呢度啲麵包蟹夠爆膏,食落好飽滿甘香。蟶子同元貝都洗得好乾淨,無沙夠彈牙。龍躉片望落晶瑩剔透,新鮮程度爆燈!
呢個價錢,呢個質素,除左講一句「物超所值」之外,都唔知講咩好luu~~LOL~