2018-04-27
餐廳空間感十足,設計精簡,坐得好舒服。牆上掛上日本畫,為食客帶嚟日本風。大鰻魚飯加烏冬 鰻魚份量充足,肉質嫩滑,配以鰻魚醬汁,入口即溶。 小弟對腥味好敏感,食鰻魚最怕食到腥味,呢個鰻魚飯感受唔到。烏冬係特製嘅海藻烏冬,線色一點點,幾特別。新日本白燒鰻魚定食如果想嚐試到鰻魚本身嘅鮮味,一定要試呢個白燒鰻魚。因為冇用濃厚嘅鰻魚醬汁,所以可以食到鰻魚應有嘅味道。 定食仲配有:日本芥末醬油 、日本柚子醬油 、鹽、鰻魚醬汁,任君選擇,一魚四食。抹茶卷 ,黑芝麻卷 蛋糕鬆軟,入口有層次。而且唔會太甜,好啱我口味。日本草莓班戟只有黃埔分店有嘅獨特甜品,用上日本草莓製作而成。 班戟好鬆軟, 彈性十足,配上雪糕同布丁,入口即感受到三種滋味互相碰撞。碟傍嘅心形伴碟,可見師傅嘅心思。抹茶紅豆用上日本紅豆,友人話好飲,小弟覺得略甜。日本草莓沙冰 用上日本草莓, 坊間好少見。沙冰夠幼,易吸吮,微甜,好啱我。
大鰻魚飯加烏冬
新日本白燒鰻魚定食
抹茶卷 ,黑芝麻卷
蛋糕鬆軟,入口有層次。而且唔會太甜,好啱我口味。
日本草莓班戟
抹茶紅豆
用上日本紅豆,友人話好飲,小弟覺得略甜。
日本草莓沙冰