2018-06-29
綠茶控朋友約我,第一時間就提議去”宏”, 因為之前已經聽人講過依度餐牌有好多綠茶甜品~~餐廳係喺九號水產入面,枱同枱之間唔會好迫,都幾舒服既。先食個飯醫左肚再叫甜品吧。望住個餐牌有點三心兩意,依度真係好多選擇!!咖哩,烏冬,饅魚,吞拿魚,吉列果啲都有~~~最後我選左個單點咖哩牛肉飯。咖哩汁份量好夠,可以撈哂成個飯。最重要都係個味道!佢係唔辣的日式咖哩,有少少的甜味果種。牛肉唔會嚡,很不錯呢!單點以外有好多飯配麵的套餐。我朋友點左照燒雞排飯 拼 海苔烏冬~ 雞肉嫩滑有肉汁,原來佢地係用日本新瀉米,入口有咬口又飽足~~ 海苔烏冬是高纖之選,朋友話幾好味!唔止仲有沙律同埋一個小綠茶卷蛋~~~夠哂豐富。劇肉黎喇!就係我地的綠茶甜品!期待左好耐!叫左兩杯share! 一啲都冇令我失望呀!好正!綠茶軟雪糕芭菲杯依個大大推介 軟雪糕軟滑好好味!而且下面仲有好夾的紅豆蓉同糯米丸子,綠茶啫喱和杏仁脆片。一杯芭菲幾重口感!! 另一杯!京都宇治抹茶芭菲哈哈又係抹茶,不過依款係硬身雪糕,味道比上面果隻再濃郁啲!依個芭菲都有啫喱,而唔同既係佢有忌廉,抹茶軟糯米糍,同埋粟米片~~ 兩杯都各有特色丫~ 中意濃啲c
餐廳係喺九號水產入面,枱同枱之間唔會好迫,都幾舒服既。
先食個飯醫左肚再叫甜品吧。
劇肉黎喇!就係我地的綠茶甜品!
綠茶軟雪糕芭菲杯
依個大大推介
另一杯!
京都宇治抹茶芭菲
哈哈又係抹茶,
不過依款係硬身雪糕,味道比上面果隻再濃郁啲!
兩杯都各有特色丫~ 中意濃啲creamy啲就依杯吧~~
跟餐的斯里蘭卡茶獨特味道~~ 連茶都絕不馬虎,可見餐廳對食物的執著!
美味的甜品實在有令人開心的魔法~~~
期待下一次再去!試埋其他款式的綠茶甜品!!