2023-02-01
貴為元祖級丼飯既佢,本身係一間吞拿魚批發公司,有自設吞拿魚場,後來到2005年搖身一變成為定食店。 店舖同樣以多種時令魚生入饌,當中以拖羅最為著名, 甘香肥美,油脂豐腴,入口即溶勁正! 我今次同朋友叫咗唔少野食 (大食 mode開啟!)火燒平目魚&藍鰭吞拿魚中腩丼定食 定食一黎到,就會聞到好香既平目魚,火燒完既平目魚 油脂豐富平均,平見魚同吞拿魚都係入口即溶,正到不得了 三色 mix 丼定食 包括有吞拿魚蓉+三文魚子+白飯魚 材料都係新鮮好味 全部定食都包括前菜+茶碗蒸+湯 酸汁白子 可能唔係好多人食過白子,我會話係近年受香港人歡迎既新食品 其實佢係魚類既精巢,係日本人冬日補身良品,含有豐富蛋白質同維他命D等等, 所以日本人叫佢做美膚之寶質感柔滑豐腴 - d都唔腥架,加上酸汁,令到味道更 豐富更美味,食完都覺得自己皮膚都靚咗 (都可能 係心理作用)炙燒明太子 咸咸地既明太子,可以配返杯啤酒蕃茄沙律 酸酸甜甜 ,特別開胃 炸生蠔 香脆,好味又大件 ❤️
我今次同朋友叫咗唔少野食
(大食 mode開啟!)
火燒平目魚&藍鰭吞拿魚中腩丼定食
三色 mix 丼定食
包括有吞拿魚蓉+三文魚子+白飯魚
材料都係新鮮好味
全部定食都包括前菜+茶碗蒸+湯
酸汁白子
可能唔係好多人食過白子,我會話係近年受香港人歡迎既新食品
炙燒明太子
咸咸地既明太子,可以配返杯啤酒
蕃茄沙律
酸酸甜甜 ,特別開胃
炸生蠔
香脆,好味又大件 ❤️