2023-09-03
第一次去食呢間雞煲火鍋放題 -- 家嫂一家大小。一坐低,好有禮貌咁介紹一次點樣食同有咩食~~頭盤係刺身(但刺身係冇得再落單的)。雖然冇得再落單,但好好食同好新鮮👍🏻👍🏻。之後就係啲小食,蝦多士同個黑糖炸物(唔記得叫咩名)係超好食!!特別係炸黑糖糯米糍,正正正👍🏻!然後就上個月疾煲喇,雞煲有辣有唔辣,任君選擇~ 😃我哋揀咗唔辣,味道方面就不過不失啦~ 跟住就上咗個火鍋,揀咗椰子湯底,清甜夠味好飲👍🏻👍🏻!仲有時令海鮮:蠔、蚌、鱔、魷魚、海蝦、花膠等等...食食下之際,侍應突然問我哋要唔要鮑魚;話係啱啱返咗貨😲😲!!叫咗嚟食,真係新鮮㗎!!除唔時令海鮮,仲有肥牛同蔬菜,若果唔食牛可以揀豬,若果兩樣都食,可以食完一樣再嗌另一樣㗎😃😃。食到呢度,只係所有嘢食咗一round ,個肚已經....打爆咗...😋😋好飽...甜品就係雪條,出面任揀的。飲品唔止係汽水,仲有竹庶矛根水、桂圓紅棗茶等等...對於唔太好汽水嘅朋友,有好好嘅選擇。佢哋嘅店舖裝修、食具同服務都好有驚喜,火鍋用嘅“架撐”都好貼心~~價錢又唔太貴(午餐$312 一位加一),重可以坐3個鐘慢慢食,性價比高吖👍🏻👍🏻👍🏻。