家賀屋

Harvest House
2024-11-01 49 浏览
店名: 家賀屋地址: 銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓銅鑼灣站 F1 出口,行3分鐘環境: 5/5價錢: 4.5/5味道: 5/5朋友對依間日本餐廳讚不絕口🤤於是就叫佢帶我去encore😛 果然名不虛傳😎食物新鮮又好食😗有大幅玻璃窗,適合三五知己傾偈同打卡📸月見-極丼❤️❤️❤️❤️❤️$198賣相超靚打卡一流😗滿滿嘅海膽魚籽同鮪魚腩蓉,十分出色😳海膽香甜新鮮😙特大帆立貝刺身❤️❤️❤️❤️❤️$75帆立貝真係超大粒,厚肉鮮甜,鮮味十足,晶瑩剔透😍三文魚腩刺身❤️❤️❤️❤️❤️$72三文魚腩厚切十分肥美🤤啖啖肉😗仲有陣陣魚香😚螺片刺身❤️❤️❤️❤️❤️$68螺片同樣超新鮮,無需醬油已經好夠味😌味道👅爽口鮮甜特大赤海蝦刺身❤️❤️❤️❤️❤️$58海蝦🦐隻隻超大隻,肉質彈牙爽口又鮮甜🤩柚子風手切本鮪魚腩蓉❤️❤️❤️❤️❤️$32一口壽司,口感十足,滿滿嘅鮪魚腩蓉🤤連裝壽司既都係紫菜😗黑松露煙燻帆立貝❤️❤️❤️❤️❤️$35特大嘅帆立貝🤩鮮甜厚身,連裝壽司既都係紫菜🤩火炙厚切鮟鱇魚肝❤️❤️❤️❤️$42超厚切,鮟鱇魚肝食落有陣陣油香😗,連裝壽司既都係紫菜😆赤貝❤️❤️❤️❤️$32赤貝好鮮甜,入口陣陣海水味,彈牙又爽口😍火炙花之戀❤️❤️❤️❤️❤️$38厚切三文魚,份量比一般嘅
店名: 家賀屋

地址: 銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
銅鑼灣站 F1 出口,行3分鐘

環境: 5/5
價錢: 4.5/5
味道: 5/5

月見-極丼❤️❤️❤️❤️❤️

特大帆立貝刺身❤️❤️❤️❤️❤️
帆立貝真係超大粒,厚肉鮮甜,鮮味十足,晶瑩剔透😍

三文魚腩刺身❤️❤️❤️❤️❤️
三文魚腩厚切十分肥美🤤啖啖肉😗仲有陣陣魚香😚

螺片刺身❤️❤️❤️❤️❤️
螺片同樣超新鮮,無需醬油已經好夠味😌味道👅爽口鮮甜

特大赤海蝦刺身❤️❤️❤️❤️❤️
海蝦🦐隻隻超大隻,肉質彈牙爽口又鮮甜🤩

柚子風手切本鮪魚腩蓉❤️❤️❤️❤️❤️
一口壽司,口感十足,滿滿嘅鮪魚腩蓉🤤連裝壽司既都係紫菜😗

黑松露煙燻帆立貝❤️❤️❤️❤️❤️
特大嘅帆立貝🤩鮮甜厚身,連裝壽司既都係紫菜🤩

火炙厚切鮟鱇魚肝❤️❤️❤️❤️
超厚切,鮟鱇魚肝食落有陣陣油香😗,連裝壽司既都係紫菜😆

赤貝❤️❤️❤️❤️
赤貝好鮮甜,入口陣陣海水味,彈牙又爽口😍

火炙花之戀❤️❤️❤️❤️❤️
厚切三文魚,份量比一般嘅大🤩燒過油香就更豐富😙

辛辣三文魚軍艦 ❤️❤️❤️❤️❤️
微微辛辣味十分開胃,滿滿嘅三文魚好滿足🍣

青龍❤️❤️❤️❤️
炸蝦酥脆彈牙😗夾埋紫菜碎和魚籽一齊食,層感十足😗

蜜桃碳酸酒❤️❤️❤️❤️
味道清新,帶有淡淡嘅蜜桃香味🤤

蜜桃雪葩❤️❤️❤️❤️❤️
超推薦🍑用上原個蜜桃,味道清甜,加上雪葩,作為甜品啱啱好🥳
2024-11-01 62 浏览
今日到訪這間日式居酒屋氣氛舒服而且食物質素十分好把酒當歌絕對係一大樂事刺身盛合色彩繽紛,鮮美的三文魚鯛魚吞拿魚油甘魚等海鮮令人垂涎。感受到海洋的鮮活氣息。海膽龍珠卷的蛋黃醇厚與海膽的鮮美完美融合。生蠔的鮮甜搭配檸檬汁,清新可口吉列三元豚外皮金黃酥脆,內裡豬肉多汁。薄燒牛舌質地柔嫩搭配醬汁更添風味。生燒白鱔肉質滑嫩,淡淡的燒烤香有驚喜雞軟骨棒外焦內嫩,淋上日本蛋黃醬油,風味升華低糖玉子燒口感鬆軟,甜度適中。高野豆腐綿密,散發淡淡的大豆香,簡單卻不失風味。照燒雞扒肉質鮮嫩,雞肝串醃製的醬汁獨特,每一口都是驚喜檸檬冰果碳酸酒清新爽口,完美解膩。金賓波本威士忌蘇打則帶有淡淡香氣,平衡整個用餐體驗。蘋果雪葩清新可口,為用餐體驗畫下完美的句點

吉列三元豚外皮金黃酥脆,內裡豬肉多汁。
2024-10-31 80 浏览
好耐以前喺灣仔食過家賀屋,原來喺銅鑼灣都有姊妹店。今次就約埋朋友去試吓銅鑼灣嘅分店,價錢合理,味道新鮮。✨海膽龍珠卷($138)這款海膽龍珠卷賣相非常精緻,海膽的鮮甜與鮮鹹蛋黃味道好夾。✨汁燒免治雞軟骨棒($35)雞軟骨棒味道唔錯,汁燒的調味恰到好處。✨鹽燒仙台牛舌芯($118)這道牛舌芯經過鹽燒處理,肉質鮮嫩,每一口都帶有濃郁的肉香,搭配檸檬汁更添風味。✨特選刺身盛($278)刺身盛合的選材極為新鮮,有三文魚、油甘魚、赤蝦、中拖等各款刺身,鍾意食魚生嘅朋友唔可以錯過。✨鹽燒金木鯛魚鮫($118)鹽燒過的金木鯛魚鮫保持了原有的鮮美,外皮微微焦香,肉質柔嫩,味道令人驚喜。

✨海膽龍珠卷($138)

這款海膽龍珠卷賣相非常精緻,海膽的鮮甜與鮮鹹蛋黃味道好夾。

✨汁燒免治雞軟骨棒($35)
雞軟骨棒味道唔錯,汁燒的調味恰到好處。

✨鹽燒仙台牛舌芯($118)

✨特選刺身盛($278)

✨鹽燒金木鯛魚鮫($118)

又在銅鑼灣發現了一間高質的居酒屋🏮餐廳環境很亦舒服 而壽司飯可說是十分出色👍🏻 刺身類又很新鮮 有多款酒類和刺身選擇會員更可以優惠價食到龍蝦/象拔蚌刺身等既然是刺身壽司專門店點的菜也是以壽司為主壽司飯選用赤醋,醋香味更勝一般壽司店飯粒有口感,不鬆散可以媲美坊間omakase 的質素🍣師傅特選 壽司定食套餐除壽司外包括了魚鮫湯 炸牡蠣 湯頭十分香濃,牡蠣香脆軟滑以隨餐附送的小吃來說一點也不馬虎8貫精選壽司每天師傅會選出最時令的食材今天有幸嚐到的包括海膽、炙燒拖羅、炙鰈魚邊、鯛魚、深海池魚、劍魚腩、牡丹蝦及活赤貝總括來說全部食材都十分新鮮另外點的魷魚 海赤蝦及秋刀魚壽司當中秋刀魚壽司只有秋天才能吃到而且比較難處理,因為比較多細刺和帶腥味而這件壽司卻是水準之作🐟淺漬本鮪赤身丼定食食材並不複雜但是非常出色赤身的本身味道很濃經過醬油漬後肉身晶瑩剔透 口感綿滑細緻這級數的赤身配上醋飯已是極品🍑蜜桃碳酸酒🍹大大杯清爽又解渴兩個人share也是足夠

又在銅鑼灣發現了一間高質的居酒屋🏮
會員更可以優惠價食到龍蝦/象拔蚌刺身

既然是刺身壽司專門店
點的菜也是以壽司為主
壽司飯選用赤醋,醋香味更勝一般壽司
飯粒有口感,不鬆散
可以媲美坊間omakase 的質素

🍣師傅特選 壽司定食
套餐除壽司外包括了魚鮫湯 炸牡蠣
湯頭十分香濃,牡蠣香脆軟滑
以隨餐附送的小吃來說一點也不馬虎

8貫精選壽司每天師傅會
選出最時令的食材
今天有幸嚐到的包括
總括來說全部食材都十分新鮮

另外點的魷魚 海赤蝦及秋刀魚壽司
當中秋刀魚壽司只有秋天才能吃到
而且比較難處理,因為比較多細刺和帶腥味
而這件壽司卻是水準之作

🍑蜜桃碳酸酒🍹
大大杯清爽又解渴
兩個人share也是足夠

2024-10-26 160 浏览
呢日出去搵銅鑼灣返工嘅朋友食Lunch,朋友揀咗亨環2樓嘅家賀屋,佢話佢同同事一個星期點都會食一次👀🍱本鮪三昧丼定食 $238配海帶味噌湯|胡蔴田園沙律|日式燉蛋芝士蛋糕 +$15原味乳酸梳打 +$18赤身+中拖+蔥拖羅蓉,3款各有特色,中拖軟熟油脂甘香,赤身鮮味十足,蔥拖羅蓉軟綿,充滿油香😍海帶味噌湯配料有豆腐,海帶,味道濃郁日式燉蛋好滑仲好足料,有冬菇,帆立貝,蜆肉等👍🏻芝士蛋糕充滿咸香,忌廉芝士味非常濃郁🍱蔥吞拿魚腩海膽丼定食 $218配海帶味噌湯|胡蔴田園沙律|日式燉蛋千層蛋糕 +$22巨峰乳酸梳打 +$18海量嘅吞拿魚腩蓉配上芝麻,蔥,京蔥口感軟綿得嚟帶爽脆,層次感豐富👍🏻配搭埋味道香醇嘅赤醋飯更可帶出吞拿魚腩蓉嘅鮮味😍海膽味道鮮甜,口感嫩滑👍🏻千層蛋糕餅皮夠薄,cream好幼滑,整體口感好軟熟

🍱本鮪三昧丼定食 $238
配海帶味噌湯|胡蔴田園沙律|日式燉蛋
芝士蛋糕 +$15
原味乳酸梳打 +$18

海帶味噌湯配料有豆腐,海帶,味道濃郁
日式燉蛋好滑仲好足料,有冬菇,帆立貝,蜆肉等👍🏻
芝士蛋糕充滿咸香,忌廉芝士味非常濃郁

🍱蔥吞拿魚腩海膽丼定食 $218
配海帶味噌湯|胡蔴田園沙律|日式燉蛋
千層蛋糕 +$22
巨峰乳酸梳打 +$18

千層蛋糕餅皮夠薄,cream好幼滑,整體口感好軟熟
2024-10-26 141 浏览
᪥餐廳位於銅鑼灣食肆林立的街道,這裡裝修格調柔和,設有卡位。午市有各款午市定食,無論是丼或壽司定食,還是刺身定食,也有多款選擇。᪥海·三色丼,包含有大蝦三文魚和油甘魚刺身,每片刺身也很肥美。松·壽司定食 壽司定食包含了八件魚生手握壽司,附有海帶味精湯,味噌湯中豆腐量多,還有胡麻田園沙律,日式燉蛋很嫩滑。᪥甜品方面,選擇了千層雲呢拿蛋糕,選層蛋糕不算太甜,但美味可口,是滿足午餐的終結。此外還有生啤全日半價優惠。

松·壽司定食

2024-10-19
2024-10-24 168 浏览
同朋友黎左銅鑼灣渣甸街既家賀屋 食物種類多 餐牌都有幾本有刺身 丼飯 壽司 燒物 串燒 生蠔 酒類又多選擇特選海鮮丼定食一打開餐牌就俾呢個丼飯定食吸引左多款刺身仲有鮑魚 排得好靚中間隻鮑魚一夾起先發現係分好三件 有兩隻大赤海蝦 海膽 拖羅 赤貝 三文魚子 三文魚 油甘魚 定食有茶碗蒸 沙律同麵豉湯冷蕎麥麵蕎麥麵爽滑 醬汁有埋鵪鶉蛋幾特別特大帆立貝厚身鮮甜 大大粒好滿足北海道牡丹蝦牡丹蝦大大隻 蝦膏甘香 厚肉蝦味濃 原條海鰻一條海鏝原來係咁長架 肉質細嫩 入口即化生燒白鱔一串有三塊 皮脆肉厚 特製醬汁好惹味生啤 特價$34咁大杯好抵飲
同朋友黎左銅鑼灣渣甸街既家賀屋
生燒白鱔
一串有三塊 皮脆肉厚 特製醬汁好惹味
生啤 特價$34咁大杯好抵飲
2024-10-23 253 浏览
枱大張,枱與枱之間具空間,以居酒屋來說,空間感屬相當好級別。晚市都有定食,要加分!花魚一夜干定食一夜干是日本對漁獲的一種特別保存方式,漁民將新鮮的漁獲清洗並去除內臟後,以鹽水浸泡並風乾,由於只經過一夜的風乾,魚肉會變得比較紮實,也會去掉一些魚的腥味。喜歡微鹹和魚肉較紮實的,會喜歡這道花魚一夜干。江户刺身定食配湯烏冬可選飯,刺身新鮮、厚切,美味,口感十分好。烏冬入味、軟韌。附送的湯品足料。胡蔴田園沙律新鮮。日式燉蛋要大讚,富蛋香,口感滑溜。韓國真蠔富海水味,肉質飽滿。清酒牛油煮蜆蜆的鮮味在清酒和牛油的襯托下更為突出,湯汁濃郁,讓人一口接一口。椰子雪葩大力推介,必試!充滿椰香,雪葩清新,讓人回味。麒麟一番榨黑白啤,黑啤和白啤的混合帶來微妙的口感,既有深沉的麥芽味,又不失清爽的特質。各方面水準皆不錯,值得回頭。

晚市都有定食,要加分!

花魚一夜干定食

江户刺身定食配湯烏冬

韓國真蠔富海水味,肉質飽滿。

清酒牛油煮蜆

椰子雪葩
大力推介,必試!充滿椰香,雪葩清新,讓人回味。

各方面水準皆不錯,值得回頭。

2024-10-23 176 浏览
最近在一家日本餐廳品嚐到一系列美食🥰🥰特上三文魚籽軍艦非常新鮮,三文魚子唔會太鹹,脆卜卜師傅特選壽司-8貫我最鍾意食的幾款壽司:北海道牡丹蝦,海鹽輕燒大本鮪魚腩,油脂恰到好處,海鹽輕燒煙薰醬油漬左口魚邊則為整體增添了獨特的煙燻風味,讓每一口都充滿層次感。鹽燒仙台熟成牛舌芯肉質彈牙,去埋芥末醬食更加正月見手切本鮪魚腩蓉丼配月見明太子烏冬鮪魚腩的鮮美與明太子的鹹香相得益彰,烏冬的Q彈口感則為整體增添了豐富的層次❤️❤️加咗$45又有麵豉湯同埋蒸蛋仲有沙律都幾抵㗎石狩丼三文魚子和三文魚鮮美的,三文魚子份量都好多㗎,三文魚新鮮🥰🥰Hightball 燒酎梳打清爽的口感為整餐增添了輕盈感,完美中和了壽司的濃郁味道,讓整體用餐體驗更加圓滿。
最近在一家日本餐廳品嚐到一系列美食🥰🥰

特上三文魚籽軍艦
非常新鮮,三文魚子唔會太鹹,脆卜卜

師傅特選壽司-8貫

鹽燒仙台熟成牛舌芯
肉質彈牙,去埋芥末醬食更加正

月見手切本鮪魚腩蓉丼配月見明太子烏冬

石狩丼

Hightball 燒酎梳打
2024-10-22 214 浏览
銅鑼灣有好多間餐廳,但有時想同朋友chill住咁慶祝生日都真係要諗一諗去邊🤔今次經同事介紹去咗銅鑼灣家賀屋,銅鑼灣F1出口行幾分鐘就到,上到去真係好似去咗日本居酒屋咁,氣氛好好👍🏻晚市都有唔少套餐可以揀,諗咗一陣,我地一人揀一個套餐開心share,點知原來樣樣份量都好多,食到我地捧住個肚走🤣刺身揀左熊本刺身定食,唔單止款式多,新鮮得嚟又厚身,每一款都好有驚喜🌟師傅特選嘅寿司定食亦唔遜色,料多到呢😏每一啖都食得好幸福☺️其中一個朋友咁啱唔方便食太多生嘢,咁就唔好錯過佢地既西京平目魚定食了🌟啲魚肉鮮甜又嫩滑,食落去啲魚油香氣濃郁,令人齒頰留香都唔誇張😏最後,飲得酒嘅朋友就唔好錯過叫杯大size既原味乳酸梳打酒了!勁大杯一個女仔根本飲唔晒🤣 最後切埋個蛋糕🎂完美結束一餐生日飯🥰好開心呢度除左食物質素好,服務亦好到位👍🏻 我哋去得比較早當時未有太多客人,等壽星女到既時候,舖頭就快爆曬場了🫣好彩我哋有訂枱加上早去,餐廳幫我地安排咗坐房仔,房仔可以望住樓下街景,幾寫意🥰

庆祝纪念
生日
  • 熊本刺身定食
  • 西京平目魚定食
  • 師傅特選寿司定食
  • 原味乳酸梳打酒
2024-10-22 169 浏览
家賀刺身盛-含豐州鮮魚 - 伊佐木刺身 呢個伊佐木刺身淡淡清甜味,肉質鮮美,食落去真係好滑- 活赤貝 x1隻 活赤貝肉質彈牙,味道超級鮮甜- 牡丹蝦 x2隻 牡丹蝦肉質豐滿,鮮甜可口,咬落去有種海洋嘅味道,真係好正!- 大本鮪魚腩 x3 大本鮪魚腩肉質細膩,脂肪分佈均勻,食落去超級滑口,味道濃郁!- 中本鮪魚腩 x3 中本鮪魚腩又香又嫩,肉質柔軟,搭配少少醬油更加好味!- 鮪赤身 x3 鮪赤身肉質緊實,味道鮮美,清新又健康- 特大帆立貝 x2 呢兩隻特大帆立貝又大又鮮,肉質彈牙,食起來特別有口感- 油甘魚 x3 油甘魚肉質鮮嫩,味道清甜,食落去完全無腥味- 三文魚籽 三文魚籽色澤鮮艷,口感豐富,咬落去有種爆汁嘅感覺北海道海膽北海道海膽超新鮮,肉質滑溜,味道鮮甜,食落去有種濃郁嘅海味, 可以搭配紫菜或飯一齊食, 非常滋味九州日之雪花蠔 2隻 新鮮到爆,肉質彈牙,完全冇腥味,食落去好鮮甜!真係開胃又好味!乳酸梳打酒 酸酸甜甜、帶氣泡感,淡淡既乳酸味,非常易入口!橙汁燒酎清新感覺, 又解渴又爽!
家賀刺身盛-含豐州鮮魚
- 伊佐木刺身
呢個伊佐木刺身淡淡清甜味,肉質鮮美,食落去真係好滑
- 活赤貝 x1隻
活赤貝肉質彈牙,味道超級鮮甜
- 牡丹蝦 x2隻
牡丹蝦肉質豐滿,鮮甜可口,咬落去有種海洋嘅味道,真係好正!
- 大本鮪魚腩 x3
- 中本鮪魚腩 x3
中本鮪魚腩又香又嫩,肉質柔軟,搭配少少醬油更加好味!
- 鮪赤身 x3
鮪赤身肉質緊實,味道鮮美,清新又健康
- 特大帆立貝 x2
呢兩隻特大帆立貝又大又鮮,肉質彈牙,食起來特別有口感
- 油甘魚 x3
油甘魚肉質鮮嫩,味道清甜,食落去完全無腥味
- 三文魚籽
三文魚籽色澤鮮艷,口感豐富,咬落去有種爆汁嘅感覺

北海道海膽

九州日之雪花蠔 2隻

乳酸梳打酒
酸酸甜甜、帶氣泡感,淡淡既乳酸味,非常易入口!

橙汁燒酎
清新感覺, 又解渴又爽!
2024-10-22 136 浏览
❤️家賀刺身盛 - 含豐州鮮魚 $1,150 呢個刺身盛合真係超豪華!入面有廚師特選嘅豐州鮮魚半身、活赤貝一隻、兩隻牡丹蝦、三片大本鮪魚腩、三片中本鮪魚腩、三片鮪赤身、兩隻特大帆立貝、三片油甘魚,仲有三文魚籽! 最鐘意伊佐木,味道鮮美而清淡,有著淡淡的甜味。 肉質細嫩,口感豐富而滑嫩。 肉質細緻,入口後迅速融化。 依佐木魚味道不會過於鹹或腥! 其他刺身好新鮮, 仲要厚切! 好肥美, 味道清甜美! ❤️北海道海膽 (50g) $198 呢份北海道海膽好新鮮,質地滑溜, 好creamy,味道鮮甜,食完一口就令人心情大好!❤️九州日之雪花蠔 2隻 $98 呢兩隻九州日之雪花蠔大隻又鮮美,肉質彈牙,食落去完全無腥味,配上檸檬或者醬油,真係好開胃!❤️原味乳酸梳打酒 $45 呢杯原味乳酸梳打酒清新又滑,酸酸甜甜,飲落去好舒服,適合配搭海鮮,真係解渴又好味!❤️ 橙汁燒酎 $48 呢杯橙汁燒酎酸甜可口,搭配燒酎,特別適合夏天飲,清爽又舒服!
❤️家賀刺身盛 - 含豐州鮮魚 $1,150
呢個刺身盛合真係超豪華!入面有廚師特選嘅豐州鮮魚半身[伊佐木]、活赤貝一隻、兩隻牡丹蝦、三片大本鮪魚腩、三片中本鮪魚腩、三片鮪赤身、兩隻特大帆立貝、三片油甘魚,仲有三文魚籽!

❤️北海道海膽 (50g) $198

❤️九州日之雪花蠔 2隻 $98

❤️原味乳酸梳打酒 $45

❤️ 橙汁燒酎 $48
2024-10-21 251 浏览
家賀屋🏮出名以大眾化的價錢,讓每個顧客享受最新鮮、優質的美食。入口處清晰見到餐廳開店的年份「平成二十二年」,主打時令海鮮居酒屋🏮,處於繁華地段,餐廳位置闊落,更設有包廂座位,隱私度高,一群朋友聚餐更是不錯的地方。午市時間提供套餐定食,叫了兩份定食:特選海鮮丼定食🍱、竹 壽司定食🍣,定食包括了海帶味噌湯🍲、胡麻田園沙律🥗、日式燉蛋🥚。海帶味噌湯味道很濃,味道適中,不會太鹹。沙律🥗配上日式芝麻醬,玉米🌽,特別開胃。日式燉蛋裡面還有一個很大的帆立貝,雞蛋滑嫩可口。特選海鮮丼有多種不同的刺身,海膽、三文魚子、磯煮鮑魚、吞拿魚蓉、赤蝦,自家製玉子等多種魚類刺身。竹 壽司定食包括:本鮪赤身醬油漬、油甘魚、三文魚、𩶘魚、特大赤海老、北海道八爪魚、汁燒海鱗、自家製玉子。刺身非常新鮮😍,這個價錢可以吃到性價比那麼好的品質,值得推薦給大家❤️海鮮丼裡的醋飯還加入了飯素,刺身拌飯一口一口地吃,讓人忍不住多吃一點。我最喜歡磯煮鮑魚,上桌前已切片,方便進食,鮑魚爽口彈牙,美味好吃。壽司飯加入了赤醋,入口味道更好,師傅捏醋飯的飯量剛好,入口不會過於鬆散。芝士蛋糕🍰飯後甜點,芝士🧀的味道濃厚,蛋糕絲滑好吃😋

芝士蛋糕🍰
飯後甜點,芝士🧀的味道濃厚,蛋糕絲滑好吃😋

2024-10-21 187 浏览
話說講起好掛住日本~,呢日同朋友上網見到呢間,就約埋一齊黎食好西試下😋環境舒服,價錢合理,店員仲介紹做會員就可以用優惠會員價$288(原價$580)就食到伊勢龍蝦刺身😍係產地直送,係每日限定架,所一定要預訂呀🌟,咁啱今日好彩仲有最後一隻,聽完即做會員即order 😍 so lucky我地嗌左海膽龍珠卷❤‍🔥呢個簡直滿足曬我嘅慾望😍 除左好鍾意食海膽 ,話說喺日本已經好想食龍珠, 而家喺度食到啦🥰 海膽,蛋黃,吞拿魚蓉,一啖食落去,係超正呀好冇😍原隻伊勢龍蝦刺身❤‍🔥登登登,哇,係原隻呀,味道好鮮美, 每一啖都回味無窮呀😌月見。極丼❤‍🔥黎到,睇到都好治癒😂😍,夢王蛋,本鮪魚腩蓉,海膽,好味既程度已經唔使多講,👍🏼👍🏼3個字係(超滿足)✨師傅特選壽司-8貫❤‍🔥味道鮮甜每一款都好享受第一下次食白子,見得多但未正式食過😂,👍🏼😋 原來係日本人 是為美顏補身既珍品飲品方面吖左杯蜜桃碳酸酒❤‍🔥淡淡酒香,好清新呢一晚,可以將暫時嘅煩惱拋諸腦後, 好好享受左呢一餐😌我第一次食, 好滿足

我地嗌左
海膽龍珠卷❤‍🔥

原隻伊勢龍蝦刺身❤‍🔥
登登登,哇,係原隻呀,味道好鮮美, 每一啖都回味無窮呀😌

月見。極丼❤‍🔥

師傅特選壽司-8貫❤‍🔥
味道鮮甜
每一款都好享受

飲品方面
吖左杯蜜桃碳酸酒❤‍🔥
淡淡酒香,好清新

呢一晚,可以將暫時嘅煩惱拋諸腦後, 好好享受左呢一餐😌

我第一次食, 好滿足

2024-10-09
2024-10-21 199 浏览
約左朋友去銅鑼灣買野食完想搵日本菜/ 壽司食 就記得呢間bookmark 左但未食過 特式選海鮮井定食 海鮮井黎到勁大碗 鋪滿大量既刺身 有牡丹蝦、油甘魚、三文魚、中拖羅、漬醃鮑魚、海膽、赤貝、拖羅蓉、三文魚籽等全部都係用料上盛刺身 鮮甜美味 係刺身下既壽司飯原來都有驚喜 開頭以為已經混左鼓油 原來係用酒粕發酵的江戶前「赤醋」和「白菊醋」混合制成壽司飯赤醋飯食落好軟糯既口感套餐仲有海帶麵豉湯、胡麻田園沙律、日式燉蛋 我叫左大名壽司定食 師傅特選 2貫、海鹽輕燒大本鮪魚腩日本帆立貝、特大赤海老油甘魚、汁燒海鰻、蔥本鮪魚腩全部壽司都好新鮮 最有驚喜係海鹽輕燒大本鮪魚腩 吞拿魚𠝹開表面 再燒下 食落又香又唔膩田園沙律 開胃菜一流湯品同朋友既唔同 我既仲有新鮮魚件 飲落特別鮮甜 唐揚嫩雞 炸得十分嫩滑適逢有啤酒半價優惠 生啤/ 黑生啤/ 同黑白啤都只係$34當然要叫杯生啤啤啤佢 大大杯 口感順滑 味道清爽 星期四已經係happy friday 既節奏了
約左朋友去銅鑼灣買野

全部都係用料上盛刺身 鮮甜美味

刺身下既壽司飯原來都有驚喜
開頭以為已經混左鼓油
食落好軟糯既口感

套餐仲有海帶麵豉湯、胡麻田園沙律、日式燉蛋

我叫左大名壽司定食
師傅特選 2貫、海鹽輕燒大本鮪魚腩
日本帆立貝、特大赤海老
油甘魚、汁燒海鰻、蔥本鮪魚腩

全部壽司都好新鮮
最有驚喜係海鹽輕燒大本鮪魚腩