2024-11-01
店名: 家賀屋地址: 銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓銅鑼灣站 F1 出口,行3分鐘環境: 5/5價錢: 4.5/5味道: 5/5朋友對依間日本餐廳讚不絕口🤤於是就叫佢帶我去encore😛 果然名不虛傳😎食物新鮮又好食😗有大幅玻璃窗,適合三五知己傾偈同打卡📸月見-極丼❤️❤️❤️❤️❤️$198賣相超靚打卡一流😗滿滿嘅海膽魚籽同鮪魚腩蓉,十分出色😳海膽香甜新鮮😙特大帆立貝刺身❤️❤️❤️❤️❤️$75帆立貝真係超大粒,厚肉鮮甜,鮮味十足,晶瑩剔透😍三文魚腩刺身❤️❤️❤️❤️❤️$72三文魚腩厚切十分肥美🤤啖啖肉😗仲有陣陣魚香😚螺片刺身❤️❤️❤️❤️❤️$68螺片同樣超新鮮,無需醬油已經好夠味😌味道👅爽口鮮甜特大赤海蝦刺身❤️❤️❤️❤️❤️$58海蝦🦐隻隻超大隻,肉質彈牙爽口又鮮甜🤩柚子風手切本鮪魚腩蓉❤️❤️❤️❤️❤️$32一口壽司,口感十足,滿滿嘅鮪魚腩蓉🤤連裝壽司既都係紫菜😗黑松露煙燻帆立貝❤️❤️❤️❤️❤️$35特大嘅帆立貝🤩鮮甜厚身,連裝壽司既都係紫菜🤩火炙厚切鮟鱇魚肝❤️❤️❤️❤️$42超厚切,鮟鱇魚肝食落有陣陣油香😗,連裝壽司既都係紫菜😆赤貝❤️❤️❤️❤️$32赤貝好鮮甜,入口陣陣海水味,彈牙又爽口😍火炙花之戀❤️❤️❤️❤️❤️$38厚切三文魚,份量比一般嘅
地址: 銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
銅鑼灣站 F1 出口,行3分鐘
環境: 5/5
價錢: 4.5/5
味道: 5/5
月見-極丼❤️❤️❤️❤️❤️
特大帆立貝刺身❤️❤️❤️❤️❤️
帆立貝真係超大粒,厚肉鮮甜,鮮味十足,晶瑩剔透😍
三文魚腩刺身❤️❤️❤️❤️❤️
三文魚腩厚切十分肥美🤤啖啖肉😗仲有陣陣魚香😚
螺片刺身❤️❤️❤️❤️❤️
螺片同樣超新鮮,無需醬油已經好夠味😌味道👅爽口鮮甜
特大赤海蝦刺身❤️❤️❤️❤️❤️
海蝦🦐隻隻超大隻,肉質彈牙爽口又鮮甜🤩
柚子風手切本鮪魚腩蓉❤️❤️❤️❤️❤️
一口壽司,口感十足,滿滿嘅鮪魚腩蓉🤤連裝壽司既都係紫菜😗
黑松露煙燻帆立貝❤️❤️❤️❤️❤️
特大嘅帆立貝🤩鮮甜厚身,連裝壽司既都係紫菜🤩
火炙厚切鮟鱇魚肝❤️❤️❤️❤️
超厚切,鮟鱇魚肝食落有陣陣油香😗,連裝壽司既都係紫菜😆
赤貝❤️❤️❤️❤️
赤貝好鮮甜,入口陣陣海水味,彈牙又爽口😍
火炙花之戀❤️❤️❤️❤️❤️
厚切三文魚,份量比一般嘅大🤩燒過油香就更豐富😙
辛辣三文魚軍艦 ❤️❤️❤️❤️❤️
微微辛辣味十分開胃,滿滿嘅三文魚好滿足🍣
青龍❤️❤️❤️❤️
炸蝦酥脆彈牙😗夾埋紫菜碎和魚籽一齊食,層感十足😗
蜜桃碳酸酒❤️❤️❤️❤️
味道清新,帶有淡淡嘅蜜桃香味🤤
蜜桃雪葩❤️❤️❤️❤️❤️
超推薦🍑用上原個蜜桃,味道清甜,加上雪葩,作為甜品啱啱好🥳