2024-10-13
最近突然間又好想食日本嘢,於是約埋朋友一齊喺公眾假期之前食餐勁嘅,朋友問我有冇去過銅鑼灣呢間家賀屋,我話冇,佢即刻好驚嚇,話咁我哋一定要去食呢間,結果食完之後我真係明白點解佢咁推介呢一間。首先呢度裝修好有日本風,而且坐得好舒服,啱晒約埋朋友一齊嚟傾偈飲嘢同食嘢。當然啦,呢度嘅服務態度都幾好,店員全部都好友善。嘢食方面都十分之高質。鹽燒仙台熟成牛舌芯係我食過最好食嘅,可能就係因為係熟成,所以分外嫩,口感超正!之後就叫左海膽龍珠卷,又有海膽又有toro,不過最好食都係個蛋黃,一口食落去個口感超complex,難怪係網上有超高人氣!餐廳依家做緊會員優惠,免費登記之後可以優惠價食原隻北海道象拔蚌刺身。佢檸檬同柚子人食,特別清新爽口!sushi我地要左我地最鍾意嘅深海池魚同油甘魚,兩款都好肥美好新鮮!三文魚頭湯都好濃郁。之後要埋個生薑燒安格斯牛肉丼定食,平時都係生薑燒豚肉,今次安格斯牛肉,所以更加昇華!套餐都有配海帶味噌湯、胡蔴田園沙律同曰式燉蛋。飲品方面,我哋就叫咗一杯超大杯嘅巨峰提子乳酸梳打酒,真係一杯都夠兩個人飲!