2020-04-02
最新係ig都見到有人讚呢間富士山🗻,睇到啲食物相都令我蠢蠢欲動😍諗唔到之前去東京睇唔到富士山(因為落雨),係香港可以食到🥺🤣食物方面都有好多選擇,黎之前係網上見到呢個蟹肉蟹膏甲羅燒($98)即刻覺得係必食、打卡able👍,本身中意食蟹🦀,呢個係個爐上面一路燒住,啲蟹膏一路瀉出黎嘅畫面真係睇番都流晒口水🤤一拎過黎個陣已經好香,忙住相機食先之濟,隻🦀好快就開始滾,服務員仲好有耐性咁教我地要配埋多士一齊食,充滿鮮味嘅蟹肉同埋蟹膏配埋塊脆卜卜嘅多士又係另一種享受💕個爐火燒到咁上下就會自己熄,燒到啱啱好又方便又夠惹味,食完仲有陣🦀嘅香味撲鼻而來。第2令我驚喜嘅仲有呢個三文魚柚子汁簿造($78),平時食魚生可能會點柚子醬,呢種柚子汁好特別,原本冇expect過呢碟菜會比到驚喜我地,食到橄欖油溝柚子汁嘅清香,fresh 得黎塊三文魚咬落去好似魚腩一樣肥美,但又唔會膩,仲要係我最中意嘅三文魚😍所有野都恰到好處👍食完仲有淡淡嘅油脂香味齒頰留香😋黎到富士山🗻當然要點番個富士山丼($168),魚生飯黎講,我覺得呢個價錢絕對係值,出面好多魚生飯有咁多配料仲要有海膽起碼都兩三百,百幾蚊食到啲配料多到好似要爆出黎
黎到富士山🗻當然要點番個富士山丼($168),魚生飯黎講,我覺得呢個價錢絕對係值,出面好多魚生飯有咁多配料仲要有海膽起碼都兩三百,百幾蚊食到啲配料多到好似要爆出黎嘅魚生丼,仲要每一塊刺身都唔係普通有陣雪味個啲,依然keep到陣鮮味,同埋係大大舊油脂分布好好嘅魚腩,最中意佢2粒帶子都夾住左塊檸檬仔,鮮得黎又有啲fresh,擺盆都好別緻,好IG able🤣下次有機會會想試下自選10種食材嘅魚生丼🤤