2020-05-02 26 浏览
.早2日同朋友去銅鑼灣食飯呢間富士山一直bookmark左係口袋 今次終於食到了除左晚餐set 都有唔少壽司 刺身 串燒等等.我地點左雞翼串 炙燒帶子串 燒牛舌串 甲羅燒同明太子稻庭烏冬雞翼燒得剛剛好 皮脆肉嫩 唔會太咸燒牛舌串上枱要快啲食 如果唔係凍左就會無咁好食牛舌爽脆 好香牛味 出色👍🏻每串有3件炙燒帶子用上北海道大粒帶子新鮮又彈牙 呢個我自己加左wasabi食 估唔到都幾夾!.明太子稻庭烏冬既汁唔算太傑身 唔會太膩佢加左少少類似泡菜 帶點辣 更開胃口甲羅燒配埋法包 小火爐會提供埋 擺係上面燒蟹蓋擺滿蟹子 蟹肉同蟹膏燒到咁上下再將啲料mix勻 就可以塗係法包上面食啦~別有一番風味❤️.呢度有唔少清酒 果酒愛酒之人可一試呢~
早2日同朋友去銅鑼灣食飯
呢間富士山一直bookmark左係口袋 今次終於食到了
除左晚餐set 都有唔少壽司 刺身 串燒等等
雞翼燒得剛剛好 皮脆肉嫩 唔會太咸
燒牛舌串上枱要快啲食 如果唔係凍左就會無咁好食
牛舌爽脆 好香牛味 出色👍🏻每串有3件
炙燒帶子用上北海道大粒帶子
新鮮又彈牙 呢個我自己加左wasabi食 估唔到都幾夾!
明太子稻庭烏冬既汁唔算太傑身 唔會太膩
佢加左少少類似泡菜 帶點辣 更開胃口
甲羅燒配埋法包 小火爐會提供埋 擺係上面燒
蟹蓋擺滿蟹子 蟹肉同蟹膏
呢度有唔少清酒 果酒
愛酒之人可一試呢~
2020-04-28
2020-05-02 6 浏览
.上星期同朋友去銅鑼灣行街係電車路果度等過馬路 見到對面金百利大廈上面有間叫富士山既日式料理餐廳個名勁得意 即刻上openrice睇 就一於上去試下.餐廳環境真係好日系 好似係日本咁呀我地唔係太肚餓 點左啲小食 主食咁三文魚刺身 炸雞軟骨 甲羅燒 海鮮刺身沙律🥗三文魚刺身朋友大愛 佢話厚度適中 食落肥美 好鮮味👍🏻炸雞軟骨份量都唔少 剛剛新鮮炸起好香脆加埋檸檬汁可以解膩 又可以提升成份雞軟骨既入口感覺.甲羅燒平時都會點黎食 但都係第一次配法包!平時都係配梳打餅的 估唔到配法包又有另一種風味蟹殼裝住蟹子 蟹膏同蟹肉 再擺係爐上面燒未食已經聞到好香等佢燒到杰少少既時候就可以塗上法包度食了~.海鮮刺身沙律絕對對得住個價錢 $88好抵食👍🏻有甜蝦 三文魚 吞拿魚 北寄貝 帶子等等醬汁酸酸甜甜好開胃 呢個salad 2人share岩岩好呢~.下次一定要黎食2人set dinner先得❤️
上星期同朋友去銅鑼灣行街
個名勁得意 即刻上openrice睇 就一於上去試下

餐廳環境真係好日系 好似係日本咁呀
我地唔係太肚餓 點左啲小食 主食咁
三文魚刺身 炸雞軟骨 甲羅燒 海鮮刺身沙律🥗
三文魚刺身朋友大愛 佢話厚度適中 食落肥美 好鮮味👍🏻

炸雞軟骨份量都唔少 剛剛新鮮炸起好香脆
加埋檸檬汁可以解膩 又可以提升成份雞軟骨既入口感覺

甲羅燒平時都會點黎食 但都係第一次配法包!
平時都係配梳打餅的 估唔到配法包又有另一種風味
蟹殼裝住蟹子 蟹膏同蟹肉 再擺係爐上面燒
未食已經聞到好香
等佢燒到杰少少既時候就可以塗上法包度食了~

海鮮刺身沙律絕對對得住個價錢 $88好抵食👍🏻
有甜蝦 三文魚 吞拿魚 北寄貝 帶子等等

下次一定要黎食2人set dinner先得❤️
2020-05-02 45 浏览
一直視日本作家鄉,知道有一段日子都回不了家鄉,更加令我懷念日本的美食。但節食中的我,不敢太放任,和朋友點了一個魚生飯和兩個小食分享。富士山丼($168)實物和餐牌賣相是100%相似,有超過7款魚生!魚生鮮甜厚肉,真的是貨真價實呢。個人特別喜歡海膽和帶子,海膽色澤鮮亮,口感綿軟,很出色!我們本來想點海膽將軍丼魚,但卻售罄了,證明這裏的海膽是挺受歡迎的。流心芝士薯餅($24)芝士控必點!薯條炸得外脆內嫩,非常香口。玉子燒($68)味道帶甜,口感滑溜,也中和了薯餅的油膩。這間餐廳食物種類繁多,下次要再來試試海膽將軍丼!

富士山丼($168)

流心芝士薯餅($24)

芝士控必點!薯條炸得外脆內嫩,非常香口。
玉子燒($68)

味道帶甜,口感滑溜,也中和了薯餅的油膩。
這間餐廳食物種類繁多,下次要再來試試海膽將軍丼!
最近來銅鑼灣,都只為了去Sogo的感謝祭血拼,不過Sogo八時就關門。離開Sogo後,我們直接去對面的金百利廣場吃晚餐,朋友想吃日本菜,看看大廈的燈箱,有間名叫富士山的餐廳,不用研究,一定是日本菜,就吃它。朋友說二人套餐蠻優惠,且送德島玉子燒,既便宜又豐盛。套餐包括前菜一款,小食一款,主食兩款,甜品兩件及飲品兩罐,保證吃得飽。海鮮刺身沙律滿滿刺身蓋住沙律,除了三文魚外,還有北寄貝,吞拿魚,蝦,蟹籽等,沙律菜,黃蘿蔔與蕃茄仔份量不少,清新爽脆。吞拿魚十分肥美,北寄貝爽彈,蝦肉彈牙,蟹籽卜卜作響,三文魚鮮美嫩滑,海鮮刺身沙律讓人胃口大開。牛肉薯餅炸得不錯,外層金黃香脆不油膩,內裡有著綿密的薯蓉,亦吃到牛肉碎,淡淡牛香,美味可口,朋友對牛肉薯餅完全沒有抵抗力。我們最愛熱呼呼的德島玉子燒,玉子燒頗有厚度,濃濃蛋香漂出,讓玉子燒多了幾分驚艷,而蓬鬆的木耳絲,脆彈的蟹籽跟鬆軟的玉子燒口感,味道十分契合。朋友建議點一個海鮮炒飯,一個牛肉鍋,一次過品嚐海陸滋味。海鮮炒飯確實有鑊氣,飯粒粒粒分明,乾爽不膩味,炒飯經帶子,三文魚,蝦肉,蟹籽,蔥花,雞蛋等配料加持後,海味十足,我們忍不住一口接一口吃過不停。

牛肉鍋一大堆配料給得不手軟,牛肉當然是包含在內,亦有娃娃菜,金菇,粟米,大蔥,鳴門卷與烏冬。我們先把蔬菜放入湯裡熬煮,把天然的蔬菜甜滲透湯中,本身多汁的金菇吸飽湯汁後更鮮香。

牛肉厚薄恰當,肉質油花分佈均勻,因為油花豐腴,故牛肉非常滑嫩,卻不膩口,即使連續吃幾片也很順口,牛肉只需涮至淡粉色就可享用。若覺得單吃牛肉太無聊,醮點柚子汁吧,肉汁跟柚子汁的酸勁在口腔裡一起交雜,不錯的吃。

烏冬最後下鍋,讓它慢慢煮至軟化,吸收菜和肉的精華。朋友推薦吃法一定要把烏冬煮到微褐色時才起鍋,不用擔心久煮會影響烏冬咬感,烏冬仍然有彈勁,滋味濃郁。

甜品方面,我們分吃選吃日式年糕配朱古力醬及日式芝士蛋糕,日式芝士蛋糕芝士味蠻濃重,蛋糕體軟硬適中,朋友挺喜歡,這芝士蛋糕都寵壞他的嘴巴。

日式年糕配朱古力醬是道很少見的飯後甜品,年糕輕燒表層,微微焦香,吃起來軟糯無比,些許融化的芝士配合朱古力醬的甜香,鹹甜鹹甜,增添年糕的美味,吃完滿足萬分。
2020-05-01 33 浏览
難得Day off, 決定係銅鑼灣舉行一日遊🙈一次過買哂checklist上嘅日用品行到勁肚餓於是諗住上金百利廣場搵餐廳填肚😂水牌上咁多間餐廳,一時之間都吾知揀邊個好最後被呢間「富士山」吸引左😜.款式指數:🌕🌕🌕🌕🌕話明「富士山」,緊係食日式野🤣哇!D款式真係超多刺身,壽司,手卷,燒物樣樣有齊連清酒都有勁多款.🔸火炙蛋黃醬蟹棒。火炙蛋黃醬三文魚 $14美味指數:🌕🌕🌕🌕火炙蟹柳就食得多加埋蛋黃醬,呢個組合又幾新穎🙈蟹柳用火槍燒至微焦加上蛋黃醬嘅鹹香,口感豐富~而火炙三文魚口感嫩滑,鮮嫩中帶彈性🥳.🔸三文魚壽司 $12美味指數:🌕🌕🌕🌕三文魚好肥美,入口軟綿又清甜食落滿口魚油香味,果然夠新鮮呀😋.🔸蟹肉蟹膏甲羅燒 $98美味指數:🌕🌕🌕🌕如拳頭般大嘅蟹殼,裝住勁多蟹肉同蟹膏!表面仲鋪滿粒粒蟹籽迷你火爐燒幾分鐘後,再用匙羹攪勻佢配搭上法包一齊食酥脆中帶濃郁嘅蟹香.🔸燒汁秋葵蝦 $28美味指數:🌕🌕🌕🌕秋葵配鮮蝦,又幾特別😂秋葵內裝滿蝦肉,燒香後再淋上燒汁獨有嘅濃稠黏滑口感配上彈牙蝦肉,好match~.🔸芝士黑松露千島醬多士美味指數:🌕🌕🌕🌕勁邪惡嘅法式多士😂法包上層鋪滿黑松露醬,再加上大量
難得Day off, 決定係銅鑼灣舉行一日遊🙈
一次過買哂checklist上嘅日用品
行到勁肚餓
於是諗住上金百利廣場搵餐廳填肚😂
水牌上咁多間餐廳,一時之間都吾知揀邊個好
最後被呢間「富士山」吸引左😜

款式指數:🌕🌕🌕🌕🌕
話明「富士山」,緊係食日式野🤣
哇!D款式真係超多
刺身壽司,手卷,燒物樣樣有齊
連清酒都有勁多款

🔸火炙蛋黃醬蟹棒。火炙蛋黃醬三文魚 $14
火炙蟹柳就食得多
加埋蛋黃醬,呢個組合又幾新穎🙈
蟹柳用火槍燒至微焦
加上蛋黃醬嘅鹹香,口感豐富~
而火炙三文魚口感嫩滑,鮮嫩中帶彈性🥳

🔸三文魚壽司 $12
美味指數:🌕🌕🌕🌕
三文魚好肥美,入口軟綿又清甜
食落滿口魚油香味,果然夠新鮮呀😋

🔸蟹肉蟹膏甲羅燒 $98
美味指數:🌕🌕🌕🌕
如拳頭般大嘅蟹殼,裝住勁多蟹肉同蟹膏!
表面仲鋪滿粒粒蟹籽
迷你火爐燒幾分鐘後,再用匙羹攪勻佢
配搭上法包一齊食
酥脆中帶濃郁嘅蟹香

🔸燒汁秋葵蝦 $28
美味指數:🌕🌕🌕🌕
秋葵配鮮蝦,又幾特別😂
秋葵內裝滿蝦肉,燒香後再淋上燒汁
獨有嘅濃稠黏滑口感
配上彈牙蝦肉,好match~

🔸芝士黑松露千島醬多士
勁邪惡嘅法式多士😂
法包上層鋪滿黑松露醬,再加上大量芝士去焗
入口外脆內軟,滿滿嘅黑松露香停留係口腔中
而半溶芝士令口感更豐富
黑松露迷必點呀😈
2020-04-20
2020-04-28 844 浏览
黎到銅鑼灣食晚餐,搵左間一出地鐵站就到嘅日式餐廳,打開menu見到有各種丼飯,而且均價都係$一百多,按比例黎計可以話係相當高嘅性價比。🔷豆腐吞拿魚冷奴芝麻醬 💰45 💙75/100凍豆腐配芝麻醬可以話係常見嘅組合,豆腐又滑又香,加上麻醬嘅香甜酸。另外面頭加上左三文魚子及吞拿魚蓉,簡單得黎卻不單調。🔷北海道流心芝士薯餅 💰22 💙80/100薯餅的確見到內部芝士嘅流心效果,芝士份量岩岩好,多得黎不會太膩。食果時仲係熱騰騰,薯餅炸得香脆而芝士味亦重,非常高質。🔷日本豆腐魚餅 💰28 💙75/100豆腐魚餅都算係頗為新穎嘅一道小食,味道同口感都相對特別,豆味會係更為強烈嘅一方,口味相當新穎。口感上由於先經煎香,所以表皮上會有微脆嘅效果。🔷富士山丼 💰168 💙80/100🔷小樽丼 💰178 💙80/100兩款丼飯都包括埋各式各樣嘅魚生,富士山丼會以魚生為主,有赤蝦、玻璃蝦、帆立貝、油甘魚、希靈魚等,仲有非常甘甜嘅海膽,非常豐富。而小樽丼特色位會在於蟹肉及蟹膏嘅部分,鍾意食郭解蟹肉嘅朋友絕絕會鍾意啊!

🔷豆腐吞拿魚冷奴芝麻醬 💰45 💙75/100

🔷北海道流心芝士薯餅 💰22 💙80/100

🔷日本豆腐魚餅 💰28 💙75/100

🔷富士山丼 💰168 💙80/100

🔷小樽丼 💰178 💙80/100
一入到去店員就俾左碗味噌湯我,講緊係連 menu 同茶都未有嗰陣,成件事好有趣😂 原來係全部 tea set 都會配備味噌湯和飲品...好,入番正題先🤣🤣其實佢嘅選擇都幾多,最平嘅 $49 就有一個 set,仲要有角切魚生丼揀🤩 好似話係抗疫價,抵食到喊😂 但我最後都係俾 $70 嘅富士山魚生丼吸引左☺️富士山魚生丼 ($70)✨佢用料一啲都唔馬虎,有三文魚、油甘魚、吞拿魚腩、魷魚、北寄貝、帆立貝、三文魚籽、赤蝦、蟹鉗、玉子...而且刺身都幾有鮮味🤤 ✨就咁睇落唔算好大碗,但其實佢將啲醋飯壓得好實...實到有啲飯黐埋一團團😅🤭 雖然話係tea,但其實係我嘅 late lunch,我本身餓到傻左食完呢個都好飽🤭

富士山魚生丼

富士山魚生丼 ($70)

2020-04-28
富士山魚生丼
2020-04-27 28 浏览
今日同屋企人銅鑼灣行完 係附近搵晚飯食朋友推薦呢間新開嘅日式餐廳就試下menu選擇都算多 熟野都唔少都幾岩我呢個富士山丼飯見好多人都有叫!款式樣樣有 而且d魚生都幾新鮮鮮甜 仲幾大塊呢個係我另一個覺得值得推介嘅有埋爐仔一直燒蟹蓋 令我好掛住日本旅行😩好想食磯丸蟹蓋連埋法包一齊食 塊包幾脆 配埋一齊唔會膩其次仲有手卷 佢d生野分量都幾足呀媽都話唔差因為屋企人多 雖然最多都係4個 所以都叫左好多其他串燒一枱都係嘅串燒 好多都係大路野雞翼 金菇肥牛 紫薯 帶子 牛。。。但佢d串燒燒得幾香 又唔會好油 所以覺得幾好食~枝豆就抵食 呢餐都幾抵幾滿足
今日同屋企人銅鑼灣行完 係附近搵晚飯食
朋友推薦呢間新開嘅日式餐廳就試下
menu選擇都算多 熟野都唔少都幾岩我

呢個富士山丼飯見好多人都有叫!
款式樣樣有 而且d魚生都幾新鮮鮮甜 仲幾大塊

呢個係我另一個覺得值得推介嘅
有埋爐仔一直燒蟹蓋 令我好掛住日本旅行😩好想食磯丸
蟹蓋連埋法包一齊食 塊包幾脆 配埋一齊唔會膩

其次仲有手卷 佢d生野分量都幾足呀媽都話唔差
因為屋企人多 雖然最多都係4個 所以都叫左好多其他串燒

一枱都係嘅串燒 好多都係大路野
雞翼 金菇肥牛 紫薯 帶子 牛。。。
2020-04-19
  • 蟹肉蟹膏甲羅燒
  • 富士山丼
2020-04-26 19 浏览
和朋友在銅鑼灣行街晚餐時來了金百利找點東西吃朋友想吃日本菜 於是便來了這一間 — 富士山日本料理兩個人點了二人套餐前菜三款有芥末八爪魚、中華沙律、螺肉份量剛剛好 開胃小吃鹽燒鯖魚即燒鯖魚一點魚腥味也沒有加點檸檬汁 魚香味更出牛肉鍋份量十足 牛肉有咬口青菜、栗米和冬菇等和烏冬一起煮點上芝麻醬或日式火鍋必配柚子味豉油 味道不錯海鮮炒飯海鮮絕不偷工減料有滿滿的魷魚、帶子等海鮮 炒起十分香日式年糕配朱古力醬年糕非常咬口配上朱古力醬味道更豐富日式芝士蛋糕不錯的飯後甜品桃汁、提子汁韓式果汁 滿滿的果肉 很有口感二人套餐還送玉子燒 厚厚蛋燒好味道
和朋友在銅鑼灣行街
晚餐時來了金百利找點東西吃
朋友想吃日本菜 於是便來了這一間 — 富士山日本料理

兩個人點了二人套餐

前菜三款
有芥末八爪魚、中華沙律、螺肉
份量剛剛好 開胃小吃

鹽燒鯖魚
即燒鯖魚一點魚腥味也沒有
加點檸檬汁 魚香味更出

牛肉鍋
份量十足 牛肉有咬口
青菜、栗米和冬菇等和烏冬一起煮
點上芝麻醬或日式火鍋必配柚子味豉油 味道不錯

海鮮炒飯
海鮮絕不偷工減料
有滿滿的魷魚、帶子等海鮮 炒起十分香

日式年糕配朱古力醬

桃汁、提子汁
韓式果汁 滿滿的果肉 很有口感

二人套餐還送玉子燒 厚厚蛋燒好味道
2020-04-26 18 浏览
最近冇得 WORK FROM HOME, 要開始返工~~好友見最近疫情確診人數回落, 相約我黎呢度食日本菜~~我地叫左清酒煮蜆、汁燒秋葵蝦、牛肉鍋~清酒煮蜆 - 清酒經過煮熱後味道更加香濃,配上新鮮的蜆,十分鮮甜,絕配!!汁燒秋葵蝦 - 秋葵新鮮,食落又脆又嫩,而且滑潤不膩,中間既蝦又彈牙爽口,有打開味蕾既感覺!牛肉鍋相當豐富 - 湯底係昆布湯,牛肉份量極多,而且鮮嫩可口;入面仲有大量菜、菇、金菇、烏冬,食落幾健康!呢度坐得舒服, 可能係新開, 感覺環境好靚.
最近冇得 WORK FROM HOME, 要開始返工~~
好友見最近疫情確診人數回落, 相約我黎呢度食日本菜~~

我地叫左清酒煮蜆、汁燒秋葵蝦、牛肉鍋~

呢度坐得舒服, 可能係新開, 感覺環境好靚.

2020-04-22
2020-04-26 51 浏览
最近疫情冇咁嚴重,同好友出行街食個飯~~佢帶我黎間新新地既日本餐廳,富士山居酒屋!先點左個芥辣八爪魚,入面有好多新鮮彈牙既小章魚粒和鹹香的配菜,刺激醒神﹗好開胃!!黑松露醬炸薯條,薯條粗身炸得香脆,用黑松露醬沾上,食完一條又一條,停唔到口。德島縣玉子燒,滑滑的卷蛋入面有芝士,配上蟹籽同燒汁,冇得輸!明太子茶漬飯 ,昆布湯底,加上明太子香鹹,拌在中味道鮮美,賣相唔錯,味道也很令人回味。 食下飯傾下計, 坐得好舒服!! 環境好好, 下次會再黎~
最近疫情冇咁嚴重,同好友出行街食個飯~~
佢帶我黎間新新地既日本餐廳,富士山居酒屋!

食下飯傾下計, 坐得好舒服!! 環境好好, 下次會再黎~

2020-04-22
2020-04-26 17 浏览
去唔到日本旅行,就留喺香港食日本菜,收工後,就同朋友去咗依家富士山一齊食晚餐啦(*‘ v`*)餐牌上有好多選擇,二人套餐都幾抵食,不過我哋就想單點想叫唔同嘅嘢食~~海鮮刺身沙律 $88沙律上都幾多刺身下有三文魚、吞拿魚、甜蝦等等,沙律菜幾新鮮爽脆,味道開胃呀,係一個唔錯嘅選擇(^u^)德島縣玉子燒$68好香嘅蛋味,玉子燒落軟綿綿,味道甜甜地,仲有啲蟹子同埋木魚碎豐富左個口感同味道~炸雞軟骨 $45雞軟骨金黃香脆,仲好咬口,炸得啱啱好(ノ>ω<)ノ日式燒魚餅 $20魚餅幾彈牙,但淨係食一串唔夠喉呀~ .蟹肉蟹膏甲羅燒 $98好好味嘅甲羅燒,先喺小爐上燒香蟹肉同蟹膏,得閒就攪攪下,甲羅燒差唔多變色同埋質地變得稠身就可以食得,將蟹肉蟹膏放喺多士上一齊食,味道濃郁滋味(ゝ∀・).富士山丼 $168呢個丼飯可以滿足多個願望,有齊三文魚、拖羅、吞拿魚、北寄貝、帶子等等,仲可以拌着海膽食,好豐富呢,刺身有光澤,都冇乜雪味,如果刺身可以再厚切啲,咁就好(^_っ^)下次想食日本野,都可以再嚟呢一間餐廳~富士山地址:銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場7樓3號舖

海鮮刺身沙律 $88

德島縣玉子燒$68

炸雞軟骨 $45

雞軟骨金黃香脆,仲好咬口,炸得啱啱好(ノ>ω<)ノ
日式燒魚餅 $20

魚餅幾彈牙,但淨係食一串唔夠喉呀~ .
蟹肉蟹膏甲羅燒 $98

富士山丼 $168

下次想食日本野,都可以再嚟呢一間餐廳~
富士山

地址:銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場7樓3號舖
2020-04-25 86 浏览
今次行開銅鑼灣,突然有啲想食日本菜,咁就上OpenRice 睇下有咩好食,就發現左呢間新開嘅日本菜,咁就上來試下睇下好唔好食🤪今次食咁岩新店開鋪埋單仲有8折玉子燒德島縣產 呢個玉子燒唔錯,蛋味真係好夠,蛋上面仲有鋪上一層飛魚子,幾特別,但上枱時已經有少少凍,如果熱少少會好食啲😃富士山丼個丼啲魚生幾新鮮,帶子同蝦都好fresh,飯既份量都足夠,但呢個價錢同魚生既份量就有啲貴既~呢間啲壽司🍣係好食過丼飯,壽司飯既溫度適中,魚生新鮮嘅👍🏻鹽燒雞翼唔錯,雞肉燒完出來仲有好多肉汁,juicy同嫩。另外個燒秋葵蝦都係有驚喜,十分推薦。

玉子燒

玉子燒德島縣產

壽司

呢間啲壽司🍣係好食過丼飯,壽司飯既溫度適中,魚生新鮮嘅👍🏻

鹽燒雞翼
2020-04-09
玉子燒
壽司
鹽燒雞翼
2020-04-24 20 浏览
最近見到金百利新開嘅日本菜餐廳「富士山」!冇得去日本就唯有食住日本野先🇯🇵————————————————————1️⃣小樽丼 $178 牡丹蝦肉質爽口,味道鮮甜💯甜蝦水準一般。帶子都係大隻,爽口鮮甜👍🏻蟹膏好濃味,蟹肉亦食得岀蟹味🦀三文魚籽比較細粒但味道同平時嘅一樣。-2️⃣玉子燒 $68 玉子好滑,重蛋味👍🏻調味唔會太重,保留蛋原本嘅味道🍳-3️⃣鱈魚片 $28 初頭以為係魚干😂原來係好似魷魚片咁一碟有8片左右,如果有埋酒就正🤟🏻另外一題,店員好好服務😜
最近見到金百利新開嘅日本菜餐廳「富士山」!
冇得去日本就唯有食住日本野先🇯🇵

————————————————————
1️⃣小樽丼 $178

2️⃣玉子燒 $68
玉子好滑,重蛋味👍🏻調味唔會太重,保留蛋原本嘅味道🍳

3️⃣鱈魚片 $28
初頭以為係魚干😂原來係好似魷魚片咁
一碟有8片左右,如果有埋酒就正🤟🏻

另外一題,店員好好服務😜
2020-04-24 587 浏览
今日收工同男朋友黎依間新開的日本餐廳試下🤗。餐廳整體設計好有日本居酒屋風格👍,在牆邊擺滿唔同嘅日本酒🍾。位置闊落都坐得幾舒服😌。店員仔細地介紹佢地嘅特色食品。睇翻餐牌都有唔少選擇,壽司,手卷,刺身,燒物等等👍。我地決定叫一個$298元的2人套餐試下,又有小食,飲品,甜品,感覺上都好似幾抵食。期間限定仲送玉子燒。飲品分別是提子汁🍇同桃汁🍑,飲落一D藥水味都無。桃汁好好飲,有粒粒桃肉😙。前菜係海鮮刺身沙律。店員上碟時我地都嚇左一跳😆😆,依碟沙律份量好充足,上面有新鮮嘅刺身如三文魚,蝦,帝皇蟹柳。仲有D蟹籽點綴,配埋D千島醬食口感非常豐富🤤。小食我地簡左牛肉薯餅,熱辣辣食好香口,同埋唔會好油,幾好幾好😋。德島縣玉子燒依個係套餐配送的。食到好香好嫩滑的蛋味🥚,而且甜度適中。配埋少量照燒汁,蟹籽同木魚碎食,唔錯唔錯。主食方面簡左2個,分別係日式牛肉炒烏冬同火炙丼😄。日式牛肉炒烏冬熱辣辣的,牛肉唔似平時果D冷藏牛肉,好有牛味👍🏻仲有D菇類,味道幾好😋。火炙丼丼飯份量都幾大碗。入面有三文魚,玉子,帶子,鰻魚等等。全部都好新鮮肥美🤤。用火槍輕輕燒過後,更為香口。配埋蟹籽,少量芝麻同醬汁,食落又係另一個
今日收工同男朋友黎依間新開的日本餐廳試下🤗。

位置闊落都坐得幾舒服😌。

德島縣玉子燒

主食方面簡左2個,分別係日式牛肉炒烏冬同火炙丼😄。

日式牛肉炒烏冬

火炙丼
丼飯份量都幾大碗。入面有三文魚,玉子,帶子,鰻魚等等。全部都好新鮮肥美🤤。用火槍輕輕燒過後,更為香口。配埋蟹籽,少量芝麻同醬汁,食落又係另一個層次🤓🤓。

甜品我地要左芝士蛋糕。有淡淡的芝士香味,唔會太甜,為今晚豐富嘅一餐畫上完美句號😉😉。

值得一提係店員好貼心,會主動幫我地添茶👍。
  • 火炙丼