2022-09-18 23 浏览
經典卡邦尼意大利粉(加配餐湯、前菜、甜品) $236餐湯係黑松露磨菇湯,蘑菇味好濃,口感好順滑,鍾意蘑菇湯嘅朋友肯定滿意。前菜係parma ham配蜜瓜及煙三文魚parma ham配蜜瓜真係好正,鹹中又帶啲甜。卡邦尼意大利粉份量剛剛好,意大利粉帶有濃濃嘅奶油同芝士味,硬度剛好👍彈牙又creamy,而且意粉都做到掛汁。火焰烤雞 $328最期待呢隻雞!見大家都影相睇佢燒,燒嘅時候會有陣好香嘅烤雞味,當燒完嘅時候餐廳職員會將雞斬件再拎返出嚟。雞肉好滑好嫩,好多汁又多肉,超出預期👍Blue sheet $108呢杯係bad signature~想試呢杯嘅原因係隻色好靚🤣🤣,飲入口充滿荔枝味,又帶有少少酸味,飲嘅時候無咩酒味,好適合女仔飲👍整體食物都幾好,最欣賞係環境,闊落舒服好自在,仲有好多嘢玩,幾啱同朋友收工後聚一聚👍

經典卡邦尼意大利粉
(加配餐湯、前菜、甜品) $236

前菜係parma ham配蜜瓜及煙三文魚
parma ham配蜜瓜真係好正,鹹中又帶啲甜。

火焰烤雞 $328
雞肉好滑好嫩,好多汁又多肉,超出預期👍

Blue sheet $108

• 招牌火焰烤雞
2022-09-14 20 浏览
黑松露意大利飯 $188 + $48轉set(頭盤+湯)有幾種菇類,菇份量都幾多😍同埋唔會覺得太膩,好食!!餐湯係黑松露雜菌湯好驚喜!!黑松露味幾重睇落好竭,但入口好輕盈,出色🤤-頭盤係煙燻三文魚、哈密瓜火腿同沙律菜正正常常~~呢個價錢有哈密瓜火腿都幾驚喜🤣自家製雞翼 $78普著通通,本身得少少鹹味重口味人士可以點個Tabasco雙重芝士薯條 $88芝士有少少太咸,所以我係點茄汁食即叫即炸的🤤🤤-避風塘魷魚餐 $128完全係大排檔食嘅味道!!送酒一流~~-雖然呢度係bar,但如果大家同我一樣唔飲酒唔洗驚!呢度有無酒精飲品~~我係飲蔓越莓汁嘅😛😛Btw呢到仲有桌球同beer pong俾大家玩😆同埋職員都好nice☺️會播唔同歌,都幾好氣氛🤣

黑松露意大利飯 $188 + $48轉set(頭盤+湯)
有幾種菇類,菇份量都幾多😍
同埋唔會覺得太膩,好食!!

餐湯係黑松露雜菌湯
好驚喜!!黑松露味幾重
睇落好竭,但入口好輕盈,出色🤤
頭盤係煙燻三文魚、哈密瓜火腿同沙律菜
正正常常~~呢個價錢有哈密瓜火腿都幾驚喜🤣

自家製雞翼 $78
普著通通,本身得少少鹹味
重口味人士可以點個Tabasco

雙重芝士薯條 $88
芝士有少少太咸,所以我係點茄汁食
即叫即炸的🤤🤤
避風塘魷魚餐 $128
完全係大排檔食嘅味道!!
送酒一流~~
雖然呢度係bar,但如果大家同我一樣唔飲酒唔洗驚!
呢度有無酒精飲品~~
我係飲蔓越莓汁嘅😛😛

Btw呢到仲有桌球同beer pong俾大家玩😆
同埋職員都好nice☺️
會播唔同歌,都幾好氣氛🤣

2022-09-14 30 浏览
跟朋友到諾士佛台逍遣,地鋪餐廳都異常爆滿,退而求其次,上樓上碰碰運氣,隨選了5樓的寢宮,看看是不是真的有位置可以補眠一下 😂😂😂💤💤地方濶落,環境理想,有玩具,但無寢間,是不設睡眠的寢宮😄😄😄有美式桌球枱、乒乓波枱等大型玩具,有得玩有得食,仲可以嘆杯酒,人生樂事🎉🎉點了套餐,並追加配餐湯及前菜 $48,高質前菜有驚喜!👍👍餐湯是松露蘑菇湯,湯中的碎蘑菇份量頗多,口感 creamy,加上麵包🥯粒,味道很好👍前菜係一份雜錦拼盤,有煙三文魚,蔬菜沙律, 哈蜜瓜跟火腿乾,上品前菜!Black Truffle Risotto主菜是黑松露意大利飯$188松露香,口感夠creamy,意大利飯有米粒感但不會過硬 👍👍,加上份量多,絕對飽肚 😂😂😂Sauteed Beef with Onion & Mushroom蔥爆牛柳粒$138,粵式味道 😂😂,牛柳粒唔韌,有什菌作配菜,蔥蒜香,整體不錯。Grilled German Sausage Platter - 德國腸伴盤 $158,份量多,德國腸款式多,雞肉、豬肉、芝士等,包羅萬有,不會過份重味,肉扒以外的好選擇!👍👍套餐追加甜品 $20,今晚的甜品是芝士

點了套餐,並追加配餐湯及前菜 $48,高質前菜有驚喜!👍👍

Black Truffle Risotto
主菜是黑松露意大利飯$188

套餐追加甜品 $20,今晚的甜品是芝士布甸蛋糕🍰質感跟布甸似的,出奇的好味👍

不錯的用餐體驗!

2022-09-12 21 浏览
朋友Happy Friday約左去尖沙咀食飯食完話想飲杯chill下🤪 就跟左佢去諾士佛臺呢間寢宮樓上吧🥂昏暗燈光加上座位夠大好舒服😌美式桌球枱同埋beer pong都有 啱晒一大班人玩😍 ▫️王昭君 ($148)話明寢宮 點會無古式主題嘅cocktails呀四大美人其中一位 王昭君 以鐵觀音做茶底配合Gin, Martini 飲落帶微酸 酒精感不太重 酒壺樽身好靚 配合中式茶杯🍵呷一口酒 配一口青蘋果🍏 味道清新▫️Earl Grey Remix ($100)同樣以我最愛嘅Bombay Gin做基酒 伯爵茶味好香 酒味較濃 紅莓汁酸味唔會太重 整體茶味感比較多▫️葱爆牛柳粒 ($138)青椒配以蒜粒爆炒 蒜香味四溢 牛柳粒都幾嫩 再加埋新薯一齊炒 好惹味👍▫️避風塘炸魷魚鬚 ($138)又一佐酒之選 魷魚鬚炸脆後再以炸蒜粒炒至乾身 唔會食到油淋淋 送酒一流呀😍
朋友Happy Friday約左去尖沙咀食飯
食完話想飲杯chill下🤪
就跟左佢去諾士佛臺呢間寢宮樓上吧🥂
昏暗燈光加上座位夠大好舒服😌
美式桌球枱同埋beer pong都有
啱晒一大班人玩😍

▫️王昭君 ($148)
話明寢宮 點會無古式主題嘅cocktails呀
四大美人其中一位 王昭君 以鐵觀音做茶底
配合Gin, Martini 飲落帶微酸 酒精感不太重
酒壺樽身好靚 配合中式茶杯🍵
呷一口酒 配一口青蘋果🍏 味道清新

▫️Earl Grey Remix ($100)
同樣以我最愛嘅Bombay Gin做基酒
伯爵茶味好香 酒味較濃
紅莓汁酸味唔會太重 整體茶味感比較多

▫️葱爆牛柳粒 ($138)
青椒配以蒜粒爆炒 蒜香味四溢
牛柳粒都幾嫩 再加埋新薯一齊炒 好惹味👍

▫️避風塘炸魷魚鬚 ($138)
又一佐酒之選 魷魚鬚炸脆後再以炸蒜粒
炒至乾身 唔會食到油淋淋 送酒一流呀😍
2022-09-11 19 浏览
星期五晚梗係要去酒吧chill下 裝修好新潮 好有氣氛 呢度仲有得可以打桌球 只要同前面玩緊嗰台講聲排隊就ok🤤呢度仲有ping pong玩 不過我哋得兩個人就費事 下次帶埋啲朋友一齊來玩一定好盡興😃香烤羊架 係一個套餐嚟 包咗餐湯 羊架有3支 我哋揀咗五成熟 羊架咬落去肉質新嫩 焗得好香 食落羊味好重🙈自家製雞翼呢度嘅雞翼係單骨 食嘅時候好方便 炸得好香脆 上枱嘅時候熱辣辣😆日式吉列炸蝦 炸蝦外皮香脆 內裏鮮蝦肉質爽口結實 味道不錯🤩
香烤羊架
日式吉列炸蝦
炸蝦外皮香脆 內裏鮮蝦肉質爽口結實 味道不錯🤩
2022-09-11 419 浏览
寢宮🏯白酒辣椒蜆肉意粉($198)🌟蜆肉意粉用扁意粉,煮得啱啱好幾有彈性,而且有蒜香味,調味好唔錯🧄白酒煮蜆,令到啲蜆更加鮮香,而且都俾咗8隻蜆,每隻都好肥美鮮甜,食落真係幾滿足🤰🏻加20蚊自家製雞翼($78)單骨雞翼嘅份量好多,食落亦都比教方便🍗配埋香辣酸汁,自家製醬汁嘅味道有啲似水牛城嘅味道,酸酸甜甜加少少辣,幾惹味😋 餐廳分開上啲汁,食落雞翼Keep到卜卜脆,整體黎講幾抵食✅黑松露薯條($78)黑松露醬個base 係沙律醬,食落味道幾Rich同特別,會有淡淡嘅松露香味💕薯條嘅份量都幾多,而且炸得夠香脆同埋有薯味,用黎做小食,真係一流✨🍟楊枝甘露 ($108)好特別嘅楊枝甘露,味道甜得黎帶少少酒味,有芒果肉、柚子肉、雪糕🍦食落幾香甜,係值得一試嘅甜品,同平時係出面食嘅口感豐富得多,面頭仲有金箔好精緻⭐️Pina colada ($108)同平時出面嘅Pina colada 相似,Rum酒加椰子加菠蘿🍍用咗椰子酒加椰子奶,所以椰子味好重,而酒味亦都幾出🥥飲落順喉得黎,又唔會太甜,正常發揮🍹
寢宮🏯

白酒辣椒蜆肉意粉($198)🌟
加20蚊

自家製雞翼

自家製雞翼($78)

黑松露薯條

黑松露薯條($78)
楊枝甘露

楊枝甘露 ($108)
Pina colada

Pina colada ($108)
楊枝甘露
Pina colada
黎到諾士佛臺不外乎飲酒傾計🍺 不過今次黎到嘅Badroom 就搞搞新意思👍🏻 除左食野飲酒外 仲有桌球球枱同Beer Pong 枱😝 朋友玩到興起就可以出去一較高下😎Badroom 仲有私人包箱唱k🎶 隔音都做得好好添👍🏻 可以大大聲唱唔怕比人聽到🤪👉🏻 西班牙海鮮拼盤🐟💰HKD1️⃣4️⃣8️⃣呢個拼盤用左烘到脆一脆嘅多士🍞 上面仲有左魚子醬,煙三文魚同埋鯷魚☺️ 一口一塊 👅 一路食住一路傾計就最啱啦🥰👉🏻 德國腸拼盤🥓💰HKD1️⃣5️⃣8️⃣除左西班牙風味之外 Badroom 仲有德國菜食🤭 德國人出名鐘意飲啤酒🍺 叫埋德國腸餸酒就岩晒啦👍🏻👉🏻 經典卡邦尼意粉🍝💰HKD1️⃣6️⃣8️⃣飲完酒仲覺得肚餓都唔怕🫠 呢到仲有意大利粉食😂 一次滿足晒大家想食勻唔同國家菜式嘅心願🤣👉🏻 楊枝甘露🥭💰HKD1️⃣0️⃣8️⃣呢個當然唔係甜品咁簡單啦😎而係冧酒梅酒再加埋芒果雪糕調製而成嘅雞尾酒🍹連甜品都係有酒精今次我仲唔係壞過凱婷🤣加一服務費✅

黎到諾士佛臺不外乎飲酒傾計🍺
朋友玩到興起就可以出去一較高下😎

Badroom 仲有私人包箱唱k🎶
隔音都做得好好添👍🏻
可以大大聲唱唔怕比人聽到🤪

👉🏻 西班牙海鮮拼盤🐟
💰HKD1️⃣4️⃣8️⃣
呢個拼盤用左烘到脆一脆嘅多士🍞
上面仲有左魚子醬,煙三文魚同埋鯷魚☺️
一口一塊 👅

而係冧酒梅酒再加埋芒果雪糕調製而成嘅雞尾酒🍹
甜品都係有酒精今次我仲唔係壞過凱婷🤣

加一服務費✅
2022-09-07 38 浏览
琴晚去咗 ❥⧽寢宮 ❥⧽ 食飯。酒吧餐廳環境好闊落, 有桌球枱仲可以玩 beer pong, 側邊嘅梳化位都坐得幾舒適。𓊈卡邦尼意大利粉 $𝟙𝟞𝟠𓊉濃濃嘅奶油同芝士味, 好 creamy, 每條意粉都做到掛汁, 煙肉帶鹹香味, 意粉軟硬適中, 好味呀。𓊈黑松露薯條 $𝟟𝟠𓊉好大盤粗薯條呀, 熱辣辣又香脆。黑松露醬好香, 隔好遠都聞到個黑松露香味, 蘸薯條食真係停唔到口。𓊈德國腸拼盤 $𝟙𝟝𝟠𓊉德國腸個份量都幾多, 有脆皮腸, 黑椒腸同牛肉腸, 3 款腸各有特色。𓊈Blue Sheet $𝟙𝟘𝟠𓊉呢杯 bad signature 好靚呀, 充滿荔枝味, 裡面有 Chardonnay 所以帶有少少酸味, 好清新, 好適合女仔飲。𓊈Little Creatures Dog Day's $𝟠𝟠𓊉好重啤酒花味, 味道甘香可口。✧✧ 估唔到酒吧嘅食物質素都咁好, 環境又幾適合同人傾計, 真係唔錯。

𓊈卡邦尼意大利粉 $𝟙𝟞𝟠𓊉

𓊈黑松露薯條 $𝟟𝟠𓊉

𓊈德國腸拼盤 $𝟙𝟝𝟠𓊉

𓊈Blue Sheet $𝟙𝟘𝟠𓊉

好重啤酒花味, 味道甘香可口。

卡邦尼意大利粉
德國腸拼盤
Blue Sheet
Little Creatures Dog Day's
2022-09-07 299 浏览
-記得之前朋友介紹過我去呢間位於諾士佛台既酒吧當時見到個名好特別 好有記憶點wine menu都好多款 仲有用特別器皿裝既特色飲品🍹🥂🥃🍶😋收工去 食埋晚餐 野食質素都唔錯喎上到去環境都算幾舒服 配上藍色既燈光 成個人都幾放鬆呢到大多用上 high chair 可以營造出高檔既感覺 同時空間感大啲beer pong同波枱🎱就位於餐廳兩邊一大班人一齊玩都唔怕阻到其他人👍🏻🤩門口旁邊仲有個韆鞦可以打卡影相添📸️❇️招牌火焰烤雞🐓用上自家秘製醬料醃製超過48小時 再慢火烤焗20分鐘上菜時系原隻直立既雞 店員系我地面前再倒上一杯酒然後⋯ This chicken is on FIRE🔥🔥🔥 打卡一流之後店員會再拎翻去廚房幫客人斬件 試第一啖覺得好有驚喜雞肉超滑超嫩 肉汁超多 連雞胸位置都一樣軟腍 色香味俱全❇️西班牙海鮮拼盤海鮮拼盤原來系 - 煙三文魚多士、魚子多士、沙甸魚多士、拼海螺雖然同個名有少少出入🫠但完全無阻礙味道上既發揮🤩咸香味配上脆口法包 都唔錯啊⋯❇️雜菇黑松露忌廉汁意大利飯每一口都食到菇既脆脆口感 超多菇 黑松露味亦都好香😋意大利飯煮得岩岩好 👍🏻飯芯仍然保持住微微硬身❇️ 貂蟬(bai
記得之前朋友介紹過我去呢間位於諾士佛台既酒吧

咸香味配上脆口法包 都唔錯啊⋯

❇️雜菇黑松露忌廉汁意大利飯
每一口都食到菇既脆脆口感 超多菇 黑松露味亦都好香😋
意大利飯煮得岩岩好 👍🏻飯芯仍然保持住微微硬身

❇️ 貂蟬(baileys + vodka + milk tea)
我好中意飲baileys 🥃見到呢到有款baileys做基調既調酒
個名又咁特別就試試佢啦 果然奶酒就係正!🫶🏻
我已經諗定下次要試咩⋯
楊貴妃 (tequila rose + rum +taro milk)
呢個配搭我都覺得幾特別 有香芋奶嘅酒我都冇飲過🫣
  • 招牌火焰烤雞
  • 貂蟬
2022-09-05 168 浏览
【Overall 評分】食物質素:★★★★☆環境感覺:★★★★☆服務質素:★★★★衛生指數:★★★★抵食指數:★★★★打卡指數:★★★☆回頭指數:★★★★🔜 尖沙咀諾士佛臺一直聚集左多間特色酒吧,今次推薦嘅係樓上酒吧「寢宮」。相比起樓下酒吧,空間感更大,座位寬敞舒服,最緊要係有冷氣!「寢宮」裝修以Badroom嘅主題加上昏暗嘅燈光,如置身於睡房中,比到人放鬆嘅感覺🥳 .Bar game 有slap cup,桌球枱,Beer Pong,飛標機,仲有Private K房,私隱度更高,可容納8~12人,岩岩一班朋友收工黎Happy hour,吹下水唱下歌────────────────────【Vongole Spaghetti wilth chili flakes $198】。清酒辣椒蜆肉意粉。意粉是粗身扁麵款,口感煙韌更富彈性。條條意粉沾上辣椒嘅香氣。加上鮮蜆嘅加持,令味道辣中帶鮮。而清酒同時令蜆肉嘅鮮味更突出。另外可以優惠價追加餐湯及前菜同甜品。餐湯:黑松露忌廉湯。入廿綿密順滑,黑松露味香濃而突出。前菜:意大利巴馬火腿及煙三文魚。巴馬火腿配蜜瓜,鹹中帶點甜。煙三文魚肉質鮮嫩帶微微煙燻香

【Overall 評分】
打卡指數:★★★☆
回頭指數:★★★★

────────────────────
。清酒辣椒蜆肉意粉
。意粉是粗身扁麵款,口感煙韌更富彈性
。條條意粉沾上辣椒嘅香氣
。加上鮮蜆嘅加持,令味道辣中帶鮮
。而清酒同時令蜆肉嘅鮮味更突出
。另外可以優惠價追加餐湯及前菜同甜品
。餐湯:黑松露忌廉湯
。入廿綿密順滑,黑松露味香濃而突出
。前菜:意大利巴馬火腿及煙三文魚
。巴馬火腿配蜜瓜,鹹中帶點甜
。煙三文魚肉質鮮嫩帶微微煙燻香
甜品:布甸撻
。既有布甸嘅軟綿又有撻皮嘅輕脆,有驚喜既輕脆

【自家製雞翼 $78】
。雞翼拆成單骨雞翼炸成金黃香脆
。沾上特製醬汁
。香。辣。酸集於一身

【香草雙重芝士瑪格麗特薄餅 $108】
。最新推出嘅薄餅系列
。批底屬中等厚度,保持香脆同時帶有咬勁
。批面鋪上滿滿嘅芝士同蕃茄醬
。濃厚嘅芝士香配上酸香茄醬,特別開胃

【Pineapple juice $55】
2022-09-05 136 浏览
今晚約咗朋友去諾士佛臺食飯飲嘢,好耐冇去過了,今次我哋搵一家之前未去過的試下,呢家喺樓上,叫寢宮。環境同其他酒吧差不多,都有耍樂嘅area,亦有戶外位置。環境都舒服自在!除了一般紅白酒、啤酒、cocktail,還有很多款自家調製的cocktail,好多都好有特色好特別!我點了白酒House Wine,店員有因應我要求揀選咗一款啱我口味嘅白酒,入口偏淡而不失果香,不錯!朋友點咗Gin Tonic!西班牙拼盤擺盤精緻,一片片小多士,個樣好吸引,好適合做頭盤,送酒一流!有煙三文魚、鯷魚、魚子醬、凍螺平時較少食到鯷魚,醃鯷魚酸酸地,又幾開胃,好有特色!魚子醬不會太鹹,配多士好夾!凍螺好爽口!白酒辣椒蜆肉意粉要讚蜆肉好甜,蜆肉好飽滿,微辣,意粉口感很好!香烤紐西蘭一級肉眼有頭盤同湯,好creamy的蘑菇湯,很濃郁的蘑菇香!頭盤有煙三文魚同ham and melon,蜜瓜好甜!肉眼質素非常好,牛味相當濃郁,好淋,切開裡面仍然保留肉汁,不用太多調味都好好食!配菜烤薯也很出色!

朋友點咗Gin Tonic!

西班牙拼盤
有煙三文魚、鯷魚、魚子醬、凍螺
平時較少食到鯷魚,醃鯷魚酸酸地,又幾開胃,好有特色!
魚子醬不會太鹹,配多士好夾!
凍螺好爽口!

白酒辣椒蜆肉意粉
要讚蜆肉好甜,蜆肉好飽滿,微辣,意粉口感很好!

頭盤有煙三文魚同ham and melon,蜜瓜好甜!

2022-08-30
2K
2022-09-02 23 浏览
🍻諾士佛台酒吧餐廳🍻間餐廳氣氛幾chill 喺諾士佛台嗰度 食物唔錯 Cocktail好有特色 環境裝修有格調 空間感大 可以玩桌球 beer pong 而且服務員態度好好☺️- Dinner set🍲黑松露忌廉蘑菇湯面頭有層泡泡 湯係用好多蘑菇整成嘅蘑菇蓉 黑松露味好出- 🥗意大利巴馬火腿扒煙三文魚拼盤煙三文魚好新鮮 哈蜜瓜清甜 配埋意大利巴馬火腿 幾夾另外加左沙律醋 酸酸甜甜 好開胃-🐟香煎深海比目魚 配 白酒香草汁 $268比目魚煎得啱啱好 外面香脆 魚肉鮮嫩 白酒香草汁令魚味更突出-🥘黑松露野菌意大利飯 $188黑松露味好重 又好多菇 意大利飯煮得啱啱好 唔太硬 好好味🤤食曬都唔會漏- 🍟雙重芝士薯條 $88好多熱溶咗嘅芝士 好邪惡 但好好食🤤薯條熱辣辣同好脆-📍寢宮尖沙咀諾士佛台10號5樓a-c室
🍻諾士佛台酒吧餐廳🍻

🍟雙重芝士薯條 $88

好多熱溶咗嘅芝士 好邪惡 但好好食🤤薯條熱辣辣同好脆
📍寢宮
尖沙咀諾士佛台10號5樓a-c室
呢間係尖沙咀諾士佛臺嘅樓上酒吧寢宮 環境好chill好有氣氛 有得玩桌球🎱同 bar game😳 仲有私人vip room可以唱k ~~ʕ •ᴥ•ʔ 飲品賣相好靚同埋好飲 食物質素都唔錯😚✻ Black Truffle Risotto黑松露意大利飯 ($188)好香黑松露味而且食落好creamy 意大利飯軟硬適中 好食🤤✻ Sauteed Beef with Onion & Mushroom蔥爆牛柳粒 ($138)牛柳粒份量都幾多 配埋洋蔥同埋菇一齊炒好香 仲有栗子同紫薯😆✻ CARNIVAL ($108)賣相好吸引嘅一杯Cocktail有Jack Daniel's Honey,Baileys,FrangelicoFresh Milk,Oreo同埋Vanilla Ice Cream面頭仲有Kitkat朱古力🍫😛 入口酒味唔算好重個人覺得好適合女仔飲 入口甜甜地咁~唔錯唔錯(*¯︶¯*)✻ DRAGON ROSE ($108)同樣賣相好吸引💓有Grey Goose Vodka,Tequila Rose,ST.Germain elder Flower,Red Dragon Fruit同埋C

呢間係尖沙咀諾士佛臺嘅樓上酒吧寢宮
飲品賣相好靚同埋好飲 食物質素都唔錯😚

✻ Black Truffle Risotto
黑松露意大利飯 ($188)
好香黑松露味而且食落好creamy
意大利飯軟硬適中 好食🤤

蔥爆牛柳粒 ($138)牛柳粒份量都幾多
配埋洋蔥同埋菇一齊炒好香 仲有栗子同紫薯😆

✻ CARNIVAL ($108)
賣相好吸引嘅一杯Cocktail
面頭仲有Kitkat朱古力🍫😛 入口酒味唔算好重
個人覺得好適合女仔飲 入口甜甜地咁~
唔錯唔錯(*¯︶¯*)
CARNIVAL

✻ DRAGON ROSE ($108)
同樣賣相好吸引💓
有Grey Goose Vodka,Tequila Rose,ST.Germain elder Flower,Red Dragon Fruit同埋Cranberry Juice
呢杯飲落有少少似水果沙冰 好重火龍果味
同樣甜甜地咁好易入口🥰
DRAGON ROSE

CARNIVAL
DRAGON ROSE
尖沙咀嘅諾士佛臺多酒吧就係人都知喇! 但好多時都只係會喺地下嗰層嘅酒吧同朋友放工後Happy hour飲兩杯吹下水,好少會上樓試下樓上嘅酒吧。 呢次就同男友膽粗粗試咗其中一間上樓嘅酒吧餐廳,發現質數都好高,只係平時無諗過去試走咗寶~ 🧡招牌火焰烤雞($328)店員真係會喺你面前燒著隻雞㗎,靜係睇都覺得開心過癮夠氣氛~睇完隻雞喺你面前燒完,店員就會幫你攞番入去拆件。唔好以為隻雞只係好睇,佢個肉都係超嫩滑,而且勁爆多汁Juicy,啖啖肉食得好爽! 🧡香煎深海比目魚配白酒香草汁($268)個魚煎得好好,皮煎到脆身,肉係好嫩滑,一拉就離哂骨,醬汁同配料都好夾,推介! 🧡意大利巴馬火腿及煙三文魚拼盤(跟餐$Free)煙三文魚好食,菜同黑醋都好夾,前菜嚟講都算大份,係一餐嘅好開始! 🧡黑鬆露忌廉蘑菇湯(跟餐$Free)入口Creamy,有黑鬆露味,唔錯!🧡經典意大利雜菜湯(跟餐$Free)足料多蔬菜粒,入口舒服! 🧡西施($98)飲落果香散發,似果汁,有酒精但唔會好覺,入口舒服,適合女仔飲,飲完會唔夠喉想再叫多杯!
尖沙咀嘅諾士佛臺多酒吧就係人都知喇!

🧡招牌火焰烤雞($328)
店員真係會喺你面前燒著隻雞㗎,靜係睇都覺得開心過癮夠氣氛~

招牌火焰烤雞

🧡香煎深海比目魚配白酒香草汁($268)
香煎深海比目魚配白酒香草汁

🧡意大利巴馬火腿及煙三文魚拼盤(跟餐$Free)

🧡黑鬆露忌廉蘑菇湯(跟餐$Free)
入口Creamy,有黑鬆露味,唔錯!

🧡經典意大利雜菜湯(跟餐$Free)
足料多蔬菜粒,入口舒服!

🧡西施($98)
西施
西施
♡ 尖沙咀鬧市 高質bar ~ 寢宮 badroom♡-今日同友人想落吧食野飲野 於是簡左呢間西式酒吧🍻咁岩而家餐廳做緊promotion 🤗星期一至四 6:00-10:00 pm 消費🈵$400 可以任飲 生啤🤩💓優惠期去到31/8 💓一入到去 已經覺得環境好好 😝有slap cup枱、桌球🎱枱、beer pong 枱近門口有兩個鞦躚 用黎打卡岩哂🤩而餐廳職員👨‍💼好有禮貌 仲好照顧客人需要😆 兩個女仔點左 2個Dinner set 包左餐湯 🥣 同前菜 🥗 主菜價錢 分別 $168 & $268 ✨食到好飽 😝 - ♡ 意大利巴馬火腿及煙三文魚拼盤 ♡ 沙律🥗配上沙律醋 酸酸甜甜 特別開胃 火腿鹹香配上哈蜜瓜既清甜 簡直無得彈😋 煙三文魚亦十分新鮮~✨-♡ 香煎深海比目魚 配 白酒香草汁 ♡ $268 比目魚煎得岩岩好~ 外皮香脆~ 魚🐟質鮮嫩 滑捋捋😋加埋白酒白草汁更帶出魚既鮮味~❤️-♡ 經典卡邦尼意粉 ♡ $168因為掛住同友人打卡 平時影完相就會凍哂出奇地~ 我地開始食時仲熱辣辣😆蘑菇配上煙肉好好味👍完全唔膩😝✨-❥ 無諗過一間西式酒吧餐廳既菜餚有如此既級數😍 兩個女仔
♡ 尖沙咀鬧市 高質bar ~ 寢宮 badroom♡
今日同友人想落吧食野飲野
於是簡左呢間西式酒吧🍻

咁岩而家餐廳做緊promotion 🤗
星期一至四 6:00-10:00 pm
消費🈵$400 可以任飲 生啤🤩

💓優惠期去到31/8 💓
一入到去 已經覺得環境好好 😝
有slap cup枱、桌球🎱枱、beer pong 枱

近門口有兩個鞦躚 用黎打卡岩哂🤩

火腿鹹香配上哈蜜瓜既清甜
簡直無得彈😋
煙三文魚亦十分新鮮~✨
♡ 香煎深海比目魚 配 白酒香草汁 ♡ $268

比目魚煎得岩岩好~
外皮香脆~ 魚🐟質鮮嫩 滑捋捋😋

出奇地~ 我地開始食時仲熱辣辣😆
蘑菇配上煙肉好好味👍
完全唔膩😝✨
❥ 無諗過一間西式酒吧餐廳既菜餚有如此既級數😍
兩個女仔起度食完野、飲杯野
傾下計 十分放鬆🍻 據知餐廳仲有一道好出名既菜式 - 火焰🔥烤雞 下次一定要再黎試😋
#
⇢店鋪資料:
寢宮 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺10號5樓A-C室

#badroom