2022-10-30 43 浏览
又去食 <小草十八怪石鍋米線>貪佢夠多選擇我哋有三個人朋友話想食經濟實惠又大份嘅石鍋米線、涼拌米線、石鍋飯、荷葉飯、串燒、小食多到有排揀..石鍋米線套餐(三餸 $48): 7款湯底又係選擇困難嘅時候~ 最後揀咗酸菜魚湯底;今次唔自己煮喇,懶~;揀咗薯粉,勁多,食完個湯底仲係冒緊煙黑椒味噌 封門牛柳石鍋飯($68 連飲品):上次覺得好食,所以今次再encore串燒翠玉瓜、羊肉串、牛舌、椰菜仔:大約十幾至廿幾蚊一串,每樣叫少少過吓口癮..
又去食 <小草十八怪石鍋米線>
貪佢夠多選擇
我哋有三個人
朋友話想食經濟實惠又大份嘅
石鍋米線、涼拌米線、石鍋飯、荷葉飯、串燒、小食
多到有排揀

2022-10-29 90 浏览
呢間米線舖成日見關注組有人討論,而且評語都唔差,所以終於的起心肝黎試下,點知真係中咗大伏🫠。.餐廳係sell石鍋米線,配料選擇都算多,而且湯底都有幾多款,Menu睇落都算正正常常。當日嗌咗三款配料,有蘿蔔、墨魚丸同五香辣豬軟骨,配馬來肉骨茶湯底🫡。拿,呢幾樣餸諗住穩穩陣陣,點知個蘿蔔唔甜之餘竟然係酸嘅又有啲硬,未食過咁難食嘅蘿蔔,食左一舊就已經食唔到落去。🙃 其餘個兩樣餸尚算正常,但份量真係好少。而個肉骨茶湯底好明顯係用湯包開嘅,味道正常但真係冇咩誠意,唔知係咪味精太重,飲完喉嚨唔係太舒服🤢。.另外,想講下餐廳整體感覺唔太衛生。全部配料都係放曬係啲放題用嘅開放式雪櫃度。個雪櫃放係樓面,一有order職員就會係個度夾再上菜。但個雪櫃門基本上係長期打開,啲配料夠唔夠凍去保存就真係唔知,加上見到有啲烏蠅飛來飛去。🫣 而且眼見雪櫃入面有啲牛肉出曬血水浸住,唔知放左幾耐,見到都小驚。.其實呢間米線舖好似係主打自製石鍋米線,姐係比啲未熟嘅配料你放入石鍋自己煮。但係當日上菜嘅時候已經係煮熟曬係碗米線入面,心諗你唔比人煮就咪用呢樣野做招徠😂。呢間野真係不可一不可再,希望大家唔好以身試伏。
2022-10-26 54 浏览
D電話一日跌到黑,跌到Mon裂哂😅😅😅好彩有用玻璃保護貼,咁去完先施換Mon貼之後,順便去食飯,想食米線🍜⋯⋯對面就望見咁大間食米線,超方便😋我原本打算叫兩碗自己烹調的米線,點知原來有酸菜魚鍋食,我咁鍾意食魚嘅人見到就發光,咁就叫咗一個酸菜魚同埋一個石鍋米線🍜😋———————————🥣六餸石鍋米線$681⃣️美國肥牛:軟熟滑溜2⃣️墨魚丸:爽口彈牙3⃣️豬潤:軟滑好吃4⃣️黑毛豬梅肉片:滑滑的黑毛豬吃落軟熟又帶口感😋5⃣️花膠:膠原的健康,膠質的滑溜6⃣️豆卜:索哂D汁仲好食😋滾熱辣辣的石鍋米線🍜食到尾都仲係熱辣辣😇正😋——————————-明爐烤海鱸$168(配馬來肉骨茶湯底)足料配搭,價錢抵食 ,鱸魚的鮮甜味美,魚肉夠滑夠鉗,煎香咗再放鍋上,味道更香口,配了酸菜,芹菜、粟米🌽、蓮耦、豆卜、蔥蒜、芽菜……..等等,吃落更加開胃好味😋—————————-環境打卡靚…石鍋烤魚好鬼正😋其實開心🥳簡…單就在你身邊:..食….拍…寫.. 已經成為我生活u中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶——————————
對面就望見咁大間食米線,超方便😋

———————————
6⃣️豆卜:索哂D汁仲好食😋
滾熱辣辣的石鍋米線🍜食到尾都仲係熱辣辣😇正😋

——————————-
明爐烤海鱸$168
(配馬來肉骨茶湯底)

—————————-
環境打卡靚…石鍋烤魚好鬼正😋
其實開心🥳簡…單就在你身邊:..
食….拍…寫.. 已經成為我生活u中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
——————————
2022-10-23 53 浏览
收工同幾個朋友一齊嚟食,夜晚8:00左右落單,人好full,知道要花啲時間等,本身都冇問題,就算好好好肚餓都識體諒…..但直到同行幾個朋友叫嘅米線都開始到,一個二個都開始食..仲要差唔多食完,最後淨低嗰一個朋友嗰碗米線都仲未有影,於是開口叫人幫手睇一睇跟一跟,第一次同一位偏白瘦身材嘅男侍應講,話等左好耐都未有,叫佢幫手追追,佢啲死人態度就咁敷衍話整緊就到,點知到8:30都未有,第二次同個女侍應講,碗嘢仲未到,佢就話得啦幫你睇睇,到8:40都未見影,我朋友忍唔住出去問,點知先話漏左單未整,真心燥左,啲態度衰不特止仲要漏單敷衍了事,最終個朋友8:50先有得食…

2022-10-20
2022-10-22 53 浏览
前幾天,因為下班太晚了,好多店都關了,平日經常看到這家米線🍜,竟然還沒有關門,於是去試試,沒想到意外的好吃!.我們點了一個荷葉飯,上面👆有蝦🦐,海鮮🦞,魚片🐟等,米飯🍚裡面還有各種干貝,很香,不會絕的乾巴巴。.再說米線,有四五種湯底可以選,比如金湯麻辣,沙爹,酸菜魚🐟等,我們選的金湯,很好喝,裡面的菜也有十幾種可以選擇!.不過蕞好吃的😋是豬軟骨和蝦膠,脆脆的好好吃!不管是單獨吃還是扔進米線里🍜都很棒!
2022-10-20 69 浏览
第一次黎既時候已經感覺到員工好無禮貌,但係覺得金湯米線幾好食,所以介紹左朋友一齊黎食。叫左個米線等左40分鐘都仲未上,以為自己去左法國餐廳。其餘3個朋友既米線都到齊晒,其中2個朋友都已經食飽,但係我既米線都仲未到。搵左第一個侍應問,佢問都無問廚房就同我講 *黎緊架啦* 隔左15分鐘再問第2個侍應,話幫我地問之後人都唔見左。之後忍唔住出去問,佢答我因為缺少個餸所以一直無煮到🤷🏻‍♀️但係無員工過黎同我地講,等左40分鐘無一個員工過黎同我地講🤬溝通完唔夠3分鐘就上左米線,問題係我原本叫既餸無一個係缺少喎🤷🏻‍♀️所以……………?漏單咪漏單囉

搵左第一個侍應問,佢問都無問廚房就同我講 *黎緊架啦*
所以……………?漏單咪漏單囉
今日收工後相約左好友到旺角食晚飯 朋友為米線迷 於是我推介佢去一間連新飯期都推薦過既米線鋪😋 就係位於旺角既小草十八怪了!小草十八怪 望落絕對是非一般既普通米線鋪!係門口已經見到好多好靚既燈牌😍店入面亦好乾淨企理!坐位都十分spacious 讚!餐牌上有海量選擇!好在朋友遲左十分鐘到,比左足夠時間我慢慢揀食咩好呢🤭 朋友黎到後 我地就用左QR code於手機落單~很方便第一碟上菜既小食是飄香紅油皮蛋($18)皮蛋擺盤擺得好靚⭐️ 每塊蛋上都灑上白芝麻 配上特製紅油 超級好味!另外叫左既三款小食包括椒麻炸雞(上,$20)、酥炸檸檬豬排(中,$25)及南乳炸雞翼(下,$22)炸雞外皮炸得金黃 點埋餐廳調製既椒麻汁食 很是過癮!🤩酥炸豬排同樣做得出色 入口肉質還是很嫩 絕對不會乾曾曾 真不錯👍南乳雞翼亦煮得有水準 南乳味很香濃 令人垂涎三尺!😍主食方面,朋友點了一客石鍋米線套餐(六餸)($71)湯底揀了極品蟹皇湯,並轉了公仔麵,由店員烹煮六款餸包括有響釣、牛丸、貢丸、五香辣豬軟骨、鹵水腩肉、封門牛肉成個石鍋麵線簡單是神來之筆!湯底煮得好香好香 每款餸都十分好食 特別是腩肉片!✅ 而我則揀左瑤柱

店入面亦好乾淨企理!坐位都十分spacious 讚!

第一碟上菜既小食是飄香紅油皮蛋($18)

炸雞外皮炸得金黃 點埋餐廳調製既椒麻汁食 很是過癮!🤩
南乳雞翼亦煮得有水準 南乳味很香濃 令人垂涎三尺!😍

主食方面,朋友點了一客石鍋米線套餐(六餸)($71)
湯底揀了極品蟹皇湯,並轉了公仔麵,由店員烹煮

成個石鍋麵線簡單是神來之筆!
湯底煮得好香好香 每款餸都十分好食 特別是腩肉片!✅

而我則揀左瑤柱蒜蓉海鮮荷葉飯($76)

荷葉飯蒸煮得十分高質!
而且落足料,每啖都食到大大隻海鮮~

大大粒既帶子同蝦 令到成個飯既鮮味更加昇華✨ 食過返尋味😏

最後,飲品方面我地揀左凍奶茶同凍檸茶~ 超適合食石鍋麵線時飲返幾啖呢⭐️😋

今餐也得超級滿意!食物超級用心製作 而且價錢亦合理😊 一間性格比極高既米級鋪👌 朋友都話無介紹錯呢!🤩
  • 石鍋米線
  • 瑤柱蒜蓉海鮮荷葉飯
2022-10-17 46 浏览
今日收工收遲左,所以走去呢間試下去到已經11點35分,樓面姐姐話本來已經截左單,但因為我地已經上左去,就好好人咁話幫我地做埋最後呢單我地真係超肚餓,咋咋臨叫完野食,d野食都好快送上黎同事叫左個荷葉蒸飯,我又想試下燒烤,點知又真係幾好食因為佢地都last order,但樓面姐姐都好Nice咁叫我地唔洗食太急,慢慢食我地臨走個陣收到樓面姐姐比嘅9折卡,先知道原來佢係經理,仲叫我地下次多d黎幫襯,介紹比身邊同事同朋友知道算係OT做到踢曬腳之後收穫嘅意外驚喜
今日收工收遲左,所以走去呢間試下
我地真係超肚餓,咋咋臨叫完野食,d野食都好快送上黎
同事叫左個荷葉蒸飯,我又想試下燒烤,點知又真係幾好食
算係OT做到踢曬腳之後收穫嘅意外驚喜
2022-10-16
$50 (宵夜)
用餐优惠
優惠券
  • 荷葉蒸飯、燒烤
2022-10-16 79 浏览
呢間小店隱藏於女人街附近,招牌係佢嘅石鍋米線,有三餸、六餸同埋九餸可以揀,有好多唔同款式嘅配料揀,而且價錢仲要好抵!石鍋米線裝喺300°C嘅石鍋裏面,熱辣辣上枱。可以自己落配料,好似打邊爐咁,靠石鍋嘅熱度即時煮熟啲食材,咁啲配料就唔會浸到過龍或者煮得太耐,保持食材嘅最佳口感!除咗有石鍋米線,主食仲有烤魚、荷葉飯同埋多款特色小食🥟、串燒🍢,食物選擇又多又吸引,最重要價錢真係好抵!------------------------------🍜◖石鍋米線套餐(六餸)◗ $68呢個套餐揀咗自己煮,店員會上咗配料九宮格先,然後拎住個300°C嘅熱石鍋,過嚟教你現場煮麵😂。店員會即場教你落咩配料,再加湯焗下佢,要影相就快手,因為成個過程要好快,但呢個體驗係幾好玩嘅~揀咗極品蟹皇湯同埋薯粉,湯底帶有少少鹹蛋黃,煮出嚟嘅配料有起沙!▪︎ 花膠(+$2):幾厚幾大塊,但鮮味欠奉▪︎ 嫩滑雞肉:煮得啱啱好,肉質嫩滑▪︎ 五香辣豬軟骨:有兩大舊,係軟骨多嘅部位!▪︎ 貢丸:份量偏少,有一粒半▪︎ 紅燒牛肚:有四大舊,燜得幾入味▪︎ 皇帝菜🍜◖石鍋米線套餐(九餸)◗ $88呢個套餐比店員幫我煮,直接原鍋上,揀咗火腿瑤柱肉

🍜◖石鍋米線套餐(六餸)◗ $68

▪︎ 花膠(+$2):幾厚幾大塊,但鮮味欠奉
▪︎ 嫩滑雞肉:煮得啱啱好,肉質嫩滑
▪︎ 五香辣豬軟骨:有兩大舊,係軟骨多嘅部位!
▪︎ 貢丸:份量偏少,有一粒半
▪︎ 紅燒牛肚:有四大舊,燜得幾入味
▪︎ 皇帝菜

🍜◖石鍋米線套餐(九餸)◗ $88
呢個套餐比店員幫我煮,直接原鍋上,揀咗火腿瑤柱肉骨湯同米線,湯底清清地帶有少少鮮味,米線索晒啲湯,食落幾正!呢個跟餐加咗杯熱飲,都只係+$5!

▪︎ 響鈴:分開上,食個時候喺啲湯入面淥下佢就可以
▪︎ 蘿蔔:蘿蔔都有好多舊,軟腍入味
▪︎ 美國肥牛(+$2)
▪︎ 花膠(+$2)
▪︎ 蟹柳
▪︎ 蟲草花
▪︎ 冬菇
▪︎ 芫荽
▪︎ 生菜

🌟Encore指數:9/10
佢個石鍋米線都幾大份🤩,份量差唔多係譚仔嘅過橋米線。兩個人嘅話可以叫一個九餸石鍋米線/烤魚share,再加啲串燒、小食,已經好夠飽~
2022-10-16 56 浏览
今日收工同屋企人去食旺角小草十八怪石鍋米線,餐廳位於旺角核心地區,地理位置非常方便,餐廳主打石鍋米線,另外提供唔同類型既串燒,荷葉蒸飯,烤魚和川式涼拌食物,食品種類豐富。今次我點左酸菜湯烤魚,烤魚非常大條,煎得外皮非常香口,魚肉不會有腥味,魚肉非常鮮甜,湯底非常鮮甜,烤魚配上酸菜魚湯非常夾,烤魚套餐配上薯粉,薯粉非常爽口,額外加左牛肉,豚肉,豬軟骨和牛柏葉,還有好多配料可以另外點。瑤柱蒜蓉海鮮荷葉蒸飯非常大份,有大蝦,扇貝,魷魚等配料,海鮮種類豐富和新鮮,蒸飯粒粒分明,吸收了海鮮的味道,加咗瑤柱同蒜蓉好香,鍾意食海鮮的朋友可以點呢個蒸飯試下。黎到呢間餐廳必須飲特飲,因為呢度的特飲非常大杯,性價比超高,今次我點咗青檸梳打特飲,非常清甜又大杯,配上食物非常夾。總結餐廳食品種類豐富,性價比高,值得推薦朋友來嘗試。

瑤柱蒜蓉海鮮荷葉蒸飯

總結餐廳食品種類豐富,性價比高,值得推薦朋友來嘗試。
再次到訪旺角呢間石鍋米線餐廳,上次食過可以自己煮的石鍋米線,今次嚟食串燒同川式涼麵。😝呢度啲串燒真係幾抵食,款式多又可以自己選擇辣度,全部都燒得好香好惹味,海蝦香脆到可以連殼食,蝦肉鮮味;墨魚咀好爽口彈牙;雞軟骨爽脆。🍆原條燒茄子必食!!原條茄子開邊燒,夠晒大條,茄子好淋,加上香蔥同金蒜好惹味,味道啱啱好唔會太鹹又唔會太油膩,推薦👍🏻🍜川式涼麵我揀咗小辣,酸酸辣辣好開胃,再加上青瓜同雞絲好夾,熱辣辣嘅天氣食呢個最正😚🤩呢度啲特飲都超級大杯,2個share都有多,🥭芒果凍頂烏龍茶芒果香味幾濃,中間有淡淡的烏龍茶味,酸酸甜甜好開胃,生津解渴。繁忙時間好多人幫襯,整體食物質素真心唔錯,價錢貼地;環境都幾舒適又夠哂方便,地鐵站一出行兩步就到。

串燒

海蝦
原條燒茄子
芒果凍頂烏龍茶
2022-10-14 61 浏览
第一次去,叫$48 三餸石鍋米線,鹵水腩肉、蘿蔔、+$3墨魚頭。+$3 墨魚頭全部切到一粒粒,細粒過手指頭,仲要成碗得幾粒 。OMG !係碗米線到不停咁撈,好難先搵到幾粒,開頭仲以為佢哋比漏咗🙄100磅唔夠嘅我,成碗食完都唔飽。連米線都咁慳…..剩係個鹵水腩肉幾好食,d肥膏入口即溶化。蘿蔔唔冧兼有渣😪個串燒四季豆個汁咸到食其他嘢都係冇味😂櫃桶攞一隻湯羹仲有污積😵‍💫旺角咁多野食,唔明點解咁多人。

100磅唔夠嘅我,成碗食完都唔飽。連米線都咁慳…..

剩係個鹵水腩肉幾好食,d肥膏入口即溶化。

蘿蔔唔冧兼有渣😪

個串燒四季豆個汁咸到食其他嘢都係冇味😂

櫃桶攞一隻湯羹仲有污積😵‍💫

旺角咁多野食,唔明點解咁多人。
2022-10-14
$68 (宵夜)
小草十八怪石鍋米線,個名好得意吸引左我上OpenRice search 下見到評分都幾高,就決定好晚餐食呢餐🍲🍲石鍋米線$48起叫左三餸(紅燒牛肚、牛柏葉、封門牛肉+$3)有成46款選擇,湯底都有7款要左酸菜魚湯,見到石鍋米線製作步驟,仲有啲期望自己整,不過一上枱已經係完成品賣相一般,飲左啖湯無想像中咁濃酸菜魚湯味,有小小失望😥配料小得可憐😭牛柏葉只得三小小小舊,牛肚三小舊,牛肉三小片,不過牛肉真係好食既,米線點左多米線,唔知有無比多,一個正常人應該唔夠飽🐓川式涼皮$48咁就揀左雞絲萵筍小辣,略嫌唔夠重口味調味可以double ,雞絲得好小,真係得相見到既份量,涼皮質感比較似蒟蒻,旺角/葵芳商場個啲重口味岩我多啲👍🏻串燒幾出色$13起可以唔辣,辣就分左5級🌶️🌶️我就要左中辣,如果平時食開譚仔三小中辣都ok,可以再叫辣小小🐓雞軟骨2串$22 每串有四粒,每粒都好大粒軟骨好脆,推薦!🐙墨魚頭$15 同樣有四粒,相對其款就無咁惹味🐮沙嗲牛柳串$18 食唔出沙嗲味,不過就好香牛味,肉質比較乾🍹青檸薄荷梳打$12(加配價)小甜小冰完全係我口味青檸味好出,淡淡薄荷味,食串燒一定要叫,超大杯唔洗慳住飲

🍲石鍋米線$48起

🐓川式涼皮$48

👍🏻串燒幾出色$13起

🐙墨魚頭$15 同樣有四粒,相對其款就無咁惹味

🍹青檸薄荷梳打$12(加配價)

小甜小冰完全係我口味青檸味好出,淡淡薄荷味,食串燒一定要叫,超大杯唔洗慳住飲🤭

• 串燒雞軟骨
2022-10-08 45 浏览
嚟介紹特色餐廳啦🍜發現自己都有一段時間冇介紹過麵食🥹,所以呢排都搵咗幾間有特色嘅麵食餐廳介紹畀大家🫡。如無意外嘅話,就應該嚟緊幾個post都同麵食有關㗎啦🤣。而我今日要介紹嘅就係位於旺角嘅餐廳😎,餐廳就係主打石鍋米線嘅🫶🏻。想知我嗰日食咗咩就要繼續睇落去啦!環境方面☝🏻餐廳嘅設計就係樓上舖嘅性質為主🙌🏻,所以相對地其實佢樓上嘅空間都幾足夠👾,就咁睇都可以容納到好多枱食客❤️。我嗰日就好好彩咁樣有卡位可以坐😬,整體用餐體驗都幾舒服😌。食物方面✌🏻#石鍋米線套餐(九餸)($88)首先第一樣要介紹嘅就當然係餐廳嘅招牌食物石鍋米線啦🥰。講真我就真係第一次見有九餸嘅米線套餐😬,都算係幾surprise🤣。喺呢個套餐入面除咗揀咗啲養生餸(蟲草花、皇帝菜)😎,另外都仲叫咗啲相對地經典嘅餸(嫩滑雞肉、豬膶、墨魚丸、炸醬)。我自己覺得有兩款餸都幾驚艷到我😍,第一款就係五香辣豬軟骨。除咗軟骨嘅部分夠淰,佢嘅份量都夠晒足料,加埋帶有少少五香辣嘅味道,真係整得幾出色!第二款就係黑毛豬梅肉片🐖,肉片唔會切到好薄,所以都保留到應有嘅口感🫡。同埋真係食落就感受到黑毛豬同一般豬嘅分別🫶🏻。雖然我係叫石鍋米線套餐,不過最
嚟介紹特色餐廳啦🍜

環境方面☝🏻

食物方面✌🏻
#石鍋米線套餐(九餸)($88)
首先第一樣要介紹嘅就當然係餐廳嘅招牌食物石鍋米線啦🥰。講真我就真係第一次見有九餸嘅米線套餐😬,都算係幾surprise🤣。喺呢個套餐入面除咗揀咗啲養生餸(蟲草花、皇帝菜)😎,另外都仲叫咗啲相對地經典嘅餸(嫩滑雞肉、豬膶、墨魚丸、炸醬)。我自己覺得有兩款餸都幾驚艷到我😍,第一款就係五香辣豬軟骨。除咗軟骨嘅部分夠淰,佢嘅份量都夠晒足料,加埋帶有少少五香辣嘅味道,真係整得幾出色!第二款就係黑毛豬梅肉片🐖,肉片唔會切到好薄,所以都保留到應有嘅口感🫡。同埋真係食落就感受到黑毛豬同一般豬嘅分別🫶🏻。雖然我係叫石鍋米線套餐,不過最後我係轉咗薯粉🤣,因為我覺得薯粉同我要嗌嘅酸菜魚湯會比較夾啲🫣。薯粉口感夠晒煙韌,同埋因為薯粉本身唔算話好粗,所以咬落都冇咁辛苦🥳。酸菜魚湯本身就已經夠晒醒胃,絕對啱晒食咁多餸嘅套餐❤️。

#芒果凍頂烏龍茶(+$12)
跟套餐我就叫咗杯特飲😋,要講呢杯特飲最大嘅特色就真係個份量🤣。就算係食晒成枱嘢都仲未飲晒杯嘢,可以話係超抵飲🙏🏻。入面會有啲芒果蓉🥭,所以隻芒果汁唔會太假。

#川式涼麵($48)
之後要介紹嘅我覺得係消暑必備嘅主食嚟🥳,就係川式涼麵啦。呢款涼麵套餐包括埋自選兩款餸,我嗰日就揀咗雞絲同埋豬肚🤩。講下個麵質先,幼麵夠晒爽口😍,同埋唔會太多紅油掛喺麵,加上青瓜絲有助解膩🥒,大大減少油膩感👍。至於自選餸方面,豬肚咬落去好紮實🤤,而雞絲因為有辣嘅調味都唔會話太乾🫡。

#飄香紅油皮蛋($18)
以小食皮蛋嚟講,佢嘅價錢真係算幾公道🤑,廿蚊都唔駛就叫到份皮蛋。講返味道先,餐廳皮蛋嘅鹼味唔會話太重👍,食落口感清甜爽口👊🏻。就算本身唔係食開皮蛋嘅,都一樣可以試下🫡。

見到餐廳menu有一頁係專門為串燒而設✨,所以我都揀咗幾款睇落幾吸引嘅串燒試吓🤤。

#蒜蓉燒扇貝($35)
蒜味十足🧄,燒完之後完全係將蒜味融入咗喺扇貝!

#沙嗲牛肉串 ($18)
沙嗲味濃郁,牛肉嘅size同一口牛差唔多,食起嚟好方便🐂。

#墨魚頭($15)
墨魚夠彈牙🦑,有好濃嘅焦香味,證明燒得啱啱好。

#豬肉串($16)
豬肉串選用咗半肥瘦嘅部分🐖,食落唔會太油,另外孜然味都好香。

評分以🌕表示(滿分為5)
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
2022-10-08 91 浏览
俾啲相吸引嚟試下點知係名不符實…$48起3餸,睇落好似好平咁但碗嘢嚟到撩一撩啲餸完全O哂嘴! 顛覆我想像!三餸入面1)加左$3叫封門牛肉,得兩薄片! 好食都無咁嬲...2)又加左$2 叫帶子,嚟到得一粒!3)蘿蔔係最多有3-4細粒! 仲要有渣!糾結緊好唔好問職員問我加左錢要帶子係咪得一粒佢補返粒俾我…有個職員姐姐就大叫已經有一粒啦,係得一粒…再問牛肉係咪得兩片,答係得,我都無嘢好講食到我都無哂心機食…睇我食剩哂啲薯粉就知咩料啦..No next time for sure!!!
俾啲相吸引嚟試下
點知係名不符實…
$48起3餸,睇落好似好平咁
但碗嘢嚟到撩一撩啲餸
完全O哂嘴! 顛覆我想像!

三餸入面
1)加左$3叫封門牛肉,得兩薄片! 好食都無咁嬲...
2)又加左$2 叫帶子,嚟到得一粒!
3)蘿蔔係最多有3-4細粒! 仲要有渣!

糾結緊好唔好問職員
問我加左錢要帶子係咪得一粒
佢補返粒俾我…
有個職員姐姐就大叫已經有一粒啦,係得一粒

再問牛肉係咪得兩片,答係
得,我都無嘢好講

食到我都無哂心機食…
睇我食剩哂啲薯粉就知咩料啦..
No next time for sure!!!
2022-10-08
午餐