2024-01-30 63 浏览
隔一排又會想食烤魚但又唔想返大陸咁遠,其實香港都食到正宗烤魚(❀^ω^)ノ゙🍽食物✨海鱸魚 黃金蒜香豆花(不辣)$308 8/10揀左唔辣嘅蒜香豆花,一嚟到見到有海量嘅蒜蓉即刻覺得好興奮😆海鱸魚嘅肉質比較爽滑,煮得耐都唔會煮到腍晒,唔會有好多細仔,但係食親魚都要好小心!湯底蒜香爆發,豆腐煮到入晒味又嫩滑~ 本身嘅配料有寬粉芽菜同青瓜,寬粉煮耐左勁煙韌!👍🏻+萵筍 $48份量好大份,萵筍係次次食烤魚嘅鐵腳🤣煮一陣就食得~口感爽脆!佢哋嘅串燒都很不錯!所有野即叫即燒熱辣辣~👍🏻燒牛舌心 $33 7.5/10牛舌有一定嘅厚度,出面燒到脆口入面仲係軟嫩~麻辣調味好惹味!👍🏻香蒜燒茄子 $48 8/10茄子都好大份🤩亦都係蒜蓉lover(即係我)至愛~ 茄子軟綿綿好容易剝成一條條,加埋孜然粉係絕配~👍🏻燒雞中翼 $30 8/10雞翼都燒得好好~完全做到外脆內嫩!入面仲有肉汁🤩冬瓜茶 $18+$28有飲品放題,一班朋友嚟就岩晒~除左烤魚串燒,佢哋仲有午市套餐十分經濟實惠~附近返工嘅朋友仔又多個選擇!⛩環境👍🏻裝修以暗黑系做主題好型格,座位好闊落,坐得舒服💁🏼‍♀️服務👍🏻店員態度有禮貌👛人均消費 ~

🍽食物
✨海鱸魚 黃金蒜香豆花(不辣)$308 8/10

👍🏻+萵筍 $48

佢哋嘅串燒都很不錯!所有野即叫即燒熱辣辣~

👍🏻燒牛舌心 $33 7.5/10

👍🏻香蒜燒茄子 $48 8/10

👍🏻燒雞中翼 $30 8/10
雞翼都燒得好好~完全做到外脆內嫩!入面仲有肉汁🤩

冬瓜茶 $18

+$28有飲品放題,一班朋友嚟就岩晒~

⛩環境
👍🏻裝修以暗黑系做主題好型格,座位好闊落,坐得舒服

💁🏼‍♀️服務
👍🏻店員態度有禮貌

👛人均消費 ~$260(連加一服務費)

⏱冇限時

2024-01-30 44 浏览
之前試過其他分店幾好食,今次帶屋企人去食多次~餐廳主打碳火風味烤魚,亦有川菜、雞煲、串燒等,選擇都唔少。🐟海鱸魚 - 老壇酸菜豆花 $308一大條魚上枱,見到已經急不及待想食。魚肉質感細嫩厚實,唔多魚骨,鮮味十足。老壇酸菜湯底🍲酸辣剛好,加入洋蔥、芫荽、青瓜、豆腐及寬粉,食材吸收晒湯汁,樣樣都好入味好食🤤💕🥬娃娃菜 $38份量不少,差唔多食晒魚肉嘅時候加入菜,清新解油膩感。🍤炸蝦餅 (6件) $48蝦餅外層炸到香脆,調味濃郁,配甜辣醬,更加滋味。🥛炸雙皮奶 $38炸到外脆內軟,牛奶餡料甜甜香香,會食唔停口😋👍🏻🍚白飯 $15/碗白飯好大碗,一個人真係食唔晒,下次要兩個人share。

🐟海鱸魚 - 老壇酸菜豆花 $308

🥬娃娃菜 $38
份量不少,差唔多食晒魚肉嘅時候加入菜,清新解油膩感。

🍤炸蝦餅 (6件) $48
蝦餅外層炸到香脆,調味濃郁,配甜辣醬,更加滋味。

🥛炸雙皮奶 $38
炸到外脆內軟,牛奶餡料甜甜香香,會食唔停口😋👍🏻

🍚白飯 $15/碗
白飯好大碗,一個人真係食唔晒,下次要兩個人share。
2024-01-28 48 浏览
之前喺寶琳分店到食過一次,覺得味道唔錯👍🏻想去食嘅時候發現寶琳分店結咗業,咁啱銅鑼灣又開咗間新嘅,所以就過咗去嗰邊~❥鮮九葉花椒豆花烤海鱸魚 $308湯底嘅選擇有好多,我哋揀咗鮮九葉花椒豆花🌶️味道都幾香,帶有微微辣,都幾惹味😋醬汁撈薯粉同白飯超有食慾😆湯底配料方面有:青瓜、豆花、同寬粉~海鱸魚肉質較為結實,食落都幾多肉🐟建議要食快少少,如果唔係會越煮越辣越煮越鹹🤣❥毛血旺金湯酸菜湯薯粉 $63因為我超級鍾意食薯粉🤩所以就額外嗌咗個湯薯粉~金湯酸菜湯酸得黎好開胃🫶🏻配菜有:鴨血、牛肉、毛肚、五花、大豆芽👍🏻配料好豐富,不過略嫌毛肚煮得偏韌🙈❥香蒜燒茄子 $48茄子好大條🍆蒜蓉燒得好香😚

❥鮮九葉花椒豆花烤海鱸魚 $308

湯底嘅選擇有好多,我哋揀咗鮮九葉花椒豆花🌶️
味道都幾香,帶有微微辣,都幾惹味😋
醬汁撈薯粉同白飯超有食慾😆
湯底配料方面有:青瓜、豆花、同寬粉~
海鱸魚肉質較為結實,食落都幾多肉🐟
建議要食快少少,如果唔係會越煮越辣越煮越鹹🤣

❥毛血旺金湯酸菜湯薯粉 $63

因為我超級鍾意食薯粉🤩
所以就額外嗌咗個湯薯粉~
金湯酸菜湯酸得黎好開胃🫶🏻
配菜有:鴨血、牛肉、毛肚、五花、大豆芽👍🏻
配料好豐富,不過略嫌毛肚煮得偏韌🙈

❥香蒜燒茄子 $48

茄子好大條🍆
蒜蓉燒得好香😚
2024-01-26 38 浏览
之前去過尖沙咀分店食過,覺得味道不錯,見到銅鑼灣都有就去試吓,平日晚市都算幾多人,座位比尖沙咀闊落江團魚鮮九葉花椒BB豆花$348烤魚有4款,揀左江團魚👉🏻BB辣➕BB麻,不過都幾多辣椒,夾走咗啲辣椒就啱晒唔食得辣嘅我。湯底🈶 寬粉、豆腐、芫茜、洋蔥➕青瓜🥒,江團魚大條又厚肉,肉質香滑,食落啖啖肉又入味加埋$28紅薯粉➕ $38油麥菜配料一齊煮都已經夠飽,油麥菜新鮮爽甜,紅薯粉配上呢個烤魚湯底真係超夾,非常美味😋飲品叫咗可樂$18➕有得解甘蔗馬蹄汁 $18,佢仲有個任飲嘅選擇,下次可以試吓

江團魚鮮九葉花椒BB豆花$348

銅鑼灣內地人氣烤魚·冒茶天氣凍,食啲辣嘢暖吓胃~搵嚟銅鑼灣嘅上樓小魚兒食川菜因為有得揀…餐廳台面更為客人準備咗一個烤爐for烤魚用川菜嘅口味以「麻」、「酸」、「辣」🔥辣度就由🌶️大辣至BB辣揀👶🏻🌶️🐟烤盤海鱸魚 $ 308揀咗鮮九葉花椒BB豆花 ,BB辣及麻配料芫茜、洋蔥、豆芽、豆花、寬粉及木耳超豐富惹味,而烤魚嫩滑鹹香無咁泥味,想講條魚真係好大條2人食都食淨半條,要叫多幾個朋友嚟食先得喇,額外仲可叫以叫它配菜加添豐富🪸日本扇貝$ 68有4隻價錢抵食,放喺烤魚盤內慢煮,好食過火鍋口感🍲冒菜 套餐C$68都係呢度招牌菜之一,呢個套餐可以揀八款配菜;咩都可些啲有萵筍、獅子狗、午餐肉、芫茜、雲耳、白蘿蔔片、蟹粉蟹籽丸火箭魷魚 +$5及蕃薯粉 +$5湯底:金湯酸菜湯+$5跟餐價+$18就飲到(一芳)粒粒果肉水蜜桃水果茶,真係正~有得解甘蔗馬蹄汁(熱)$ 18
銅鑼灣內地人氣烤魚·冒茶
天氣凍,食啲辣嘢暖吓胃~
搵嚟銅鑼灣嘅上樓小魚兒食川菜
因為有得揀…餐廳台面更為客人準備咗一個烤爐for烤魚用

川菜嘅口味以「麻」、「酸」、「辣」
🔥辣度就由🌶️大辣至BB辣揀👶🏻🌶️

🐟烤盤海鱸魚 $ 308
揀咗鮮九葉花椒BB豆花 ,BB辣及麻
配料芫茜、洋蔥、豆芽、豆花、寬粉及木耳

🪸日本扇貝$ 68
有4隻價錢抵食,放喺烤魚盤內慢煮,好食過火鍋口感

🍲冒菜 套餐C$68
火箭魷魚 +$5及蕃薯粉 +$5
湯底:金湯酸菜湯+$5

跟餐價+$18就飲到(一芳)粒粒果肉水蜜桃水果茶,真係正~
有得解甘蔗馬蹄汁(熱)$ 18
午餐
2024-01-25 32 浏览
天氣咁凍就緊係最岩食麻辣火窩啦,食過一次尖沙咀果間,知道銅鑼灣有新店,一於黎試下銅鑼灣呢間分店大好多,裝修以紅黑色為主,型格feel,而且卡位好闊落,冬天著大褸都有位放,唔錯喎👍🏻重慶雞煲半隻 ($168)叫左BB麻BB辣,岩岩好岩晒我唔食得太辛辣,又想過吓癮紅薯粉($28)好煙靭彈牙精選美國肥牛片($128)雪花好平均燒雞中翼(3隻 $30)有幾種口味,我就揀左孜然,好惹味蒜蓉牛油燒扇貝 ($38)都幾大粒,燒得岩岩好冇overcook炸魚皮($38)打邊爐必點

重慶雞煲半隻 ($168)

叫左BB麻BB辣,岩岩好岩晒我唔食得太辛辣,又想過吓癮

紅薯粉($28)
好煙靭彈牙

精選美國肥牛片($128)

雪花好平均

燒雞中翼(3隻 $30)

有幾種口味,我就揀左孜然,好惹味

蒜蓉牛油燒扇貝 ($38)

都幾大粒,燒得岩岩好冇overcook

炸魚皮($38)

打邊爐必點

🍽️ 小魚兒 📍銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓-今日又約咗個唔食辣嘅朋友食烤魚🤣🤣佢決定挑戰自我😎😎叫個小辣🌶️🌶️原來又真係唔算太辣喎🥳🥳🥳💫 江團魚-老壇酸菜豆花($ 348)江團魚大條又肥美,又滑又嫩😆😆超正😍😍😍好香魚油味,每咬一啖都有好多魚油爆出黎🤩🤩🤩而且只有一條大骨好方便,就算好似我咁驚食魚骨都一樣可以啖啖肉好滋味🤭🤭🤭配料有芫荽、豆芽、豆花、寬粉等,其中最鍾意就係豆花,又香又滑又吸味😚😚😚而青瓜亦都好有驚喜,原來做烤魚可以咁吸味🥒🥒🥒💫鮮淮山片($ 48)、土豆($ 36)配料嘅份量同大小都對得住價錢,淮山片同土豆一樣新鮮爽脆冇變色,而且份量足👍🏻👍🏻👍🏻唔知有冇人都係鍾意爽脆嘅淮山片同煮到軟綿綿嘅土豆呢😝😝😝-🌟餐廳有無限暢飲套餐,包括罐裝飲品同埋冷泡茶,都係$28一位咋!好抵呀!💕餐廳仲有好大個獨飲貴,揀咗暢飲嘅客人就可以自己去攞想飲嘅飲品,超方便🥰🥰🌟餐廳環境大,座位好寬敞🥳🥳🥳見到餐廳有唔少book枱嘅客人,多數都係一大班朋友嘅聚會,可以同時食雞煲、烤魚😚😚😚一齊分享都真係幾開心🌟職員好熱心,會好詳細咁介紹唔同魚嘅分別,仲會按照我哋嘅喜好推介魚嘅品種🫶🏻🫶🏻🫶
🍽️ 小魚兒
📍銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓

💫 江團魚-老壇酸菜豆花($ 348)

💫鮮淮山片($ 48)、土豆($ 36)

🌟職員好熱心,會好詳細咁介紹唔同魚嘅分別,仲會按照我哋嘅喜好推介魚嘅品種🫶🏻🫶🏻🫶🏻好細心呀❤️❤️

推薦指數:5/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#銅鑼灣 #CausewayBay #銅鑼灣好去處 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣美食地圖 #銅鑼灣必食 #小魚兒
2024-01-24 21 浏览
位於尖沙咀的人氣川菜餐廳最近進駐港島,嗜辣的我於馬拉松賽時結束後急不及待跑去試試環境寬敞舒適,光猛企理,以型格的黑色為主調餐廳內有不同的霓虹燈佈置,新潮又有特式主打性價比高的冒菜,有九款湯底及逾三十款配菜供選擇八款配菜冒菜套餐只須$68,配上經典重慶麻辣湯底,辛辣舒暢加$18更可配一芳台灣水果茶!鮮籽百香綠酸甜解渴孜然燒安格斯牛肉粒油花分明,肉質嫩滑多汁鹽燒牛胸爽爽脆口感,香濃惹味,一點也不油膩蒜香牛油燒扇貝兩隻鋪滿大量蒜蓉,鮮甜可口川式口水雞髀位沒有雪藏味,集麻辣鮮嫩於一身辣子大腸放了很多辣椒和花椒,咬口酥香,口感十足有得解甘蔗馬蹄汁以獨有技術及黃金比例將甘蔗及馬蹄融合
環境寬敞舒適,光猛企理,以型格的黑色為主調
餐廳內有不同的霓虹燈佈置,新潮又有特式
主打性價比高的冒菜,有九款湯底及逾三十款配菜供選擇
八款配菜冒菜套餐只須$68,配上經典重慶麻辣湯底,辛辣舒暢
冒菜套餐C
加$18更可配一芳台灣水果茶!鮮籽百香綠酸甜解渴
鮮籽百香綠
孜然燒安格斯牛肉粒油花分明,肉質嫩滑多汁
燒安格斯牛肉粒
鹽燒牛胸爽爽脆口感,香濃惹味,一點也不油膩
鹽燒牛胸爽
蒜香牛油燒扇貝兩隻鋪滿大量蒜蓉,鮮甜可口
蒜香牛油燒扇貝
川式口水雞髀位沒有雪藏味,集麻辣鮮嫩於一身
川式口水雞
辣子大腸放了很多辣椒和花椒,咬口酥香,口感十足
辣子大腸
川式口水雞
辣子大腸
有得解甘蔗馬蹄汁
2024-01-24 31 浏览
江團魚鮮九葉花椒BB豆花 - $348 🐟來到這裡,絕對要吃一下烤魚系列,共有四款口味。我們特別推薦的是江團魚,它的肉質滑嫩,且骨刺相對較少。每份烤魚都十分豐盛,一道菜就足夠兩個人享用,而且BB辣的辣度剛好,不會太辣。湯底搭配了芫茜、洋蔥、青瓜、寬粉和豆腐,味道鮮美。配上我們一流的餸飯,絕對是一頓令人滿足的美味餐點. 🍲😋香蒜燒生蠔🦪 $188 🧄🔥這道菜以肉質豐厚的生蠔為主角,搭配香蒜口味的燒製方式,展現出獨特的風味。香蒜的香氣與四川麻辣的微辣調味完美融合,使得每一口都充滿誘人的滋味。蒜蓉醬料的加入更加豐富了整體口感,營造出一種令人陶醉的味覺享受. 🌊👌 一顆大大的生蠔,讓您盡情品味香蒜燒烤的獨特魅力.
江團魚鮮九葉花椒BB豆花 - $348 🐟

香蒜燒生蠔🦪 $188 🧄🔥

2024-01-24 43 浏览
餐廳:小魚兒地點:銅鑼灣波斯富街菜式:川菜餐牌:烤魚(先選魚,然後選烤魚口味,再選火鍋配菜),冒菜,雞煲,酸菜魚,厨師推介,BBQ燒烤,小食,冷盤,甜品等。落單用QR code。海鱸魚 $308 另加一烤魚用個火爐係枱上面滾,服務員提示滾起之後三分鐘後就可以食。烤魚有四款揀,海鱸魚係最平,但係質素已經超好,食落肉質細嫩,厚實,非常嫩滑。條魚都好大條,好多肉食,應該煎完先上碟,無炸過。烤魚口味我地揀左黃金特濃蒜香豆花,係唔辣既,果然有好多美味蒜子,蒜蓉同蔥花,味道好好,唔好辣人士必選。其他口味仲可以揀辣度同麻度。其他配料有洋蔥圈,滑溜豆腐四磚,青瓜片,芽菜,面頭仲有芫荽。原來下底有寬粉幾條,非常煙韌,好正!鴨血 $68 另加一加左鴨血,一客9切,口感超爽脆而唔腥。燒安格斯牛肉粒 $78 另加一燒安格斯牛肉粒一串七粒,燒得外脆內嫩,有好多肉汁,口感唔錯。味道我揀左香辣BB辣,都幾辣下,帶有淡淡孜然粉味。串燒有好多辣度揀,非常體貼。下底墊有新鮮菜苗。座位舒適,服務正常,枱上面有水自己加。今餐試左所有食物都好食,期待下次再黎。
餐廳:小魚兒
地點:銅鑼灣波斯富街
菜式:川菜
海鱸魚 $308 另加一
鴨血 $68 另加一
鴨血
加左鴨血,一客9切,口感超爽脆而唔腥。
燒安格斯牛肉粒 $78 另加一
鴨血
2024-01-24 20 浏览
上次帶🐻爸🐻媽食過小魚兒既烤魚之後,都話好食想再食,呢排凍凍地就係時候出動。⭐️燒羊肉串 $25調味揀左孜然,拎到埋黎果陣已經聞到好香孜然味,肉質軟腍,亦冇羊騷味,怕陣騷味既朋友仔都唔駛擔心。⭐️江團魚 老壇酸豆花 $348今次揀左唔辣+bb麻。湯底唔辣就一定冇咁惹味,但清得黎有酸菜既酸味,飲落好開胃。配菜仲有芫荽、青瓜、洋蔥、雲耳、滑溜豆花、芽菜、寬粉。魚係炭烤過再放上爐煮熱先食,肉質嫩滑,魚脂味濃,都會有骨,一路滾住但魚肉都唔會柴。個爐好猛火,叫店員加左幾次3次魚湯🤭⭐️紅薯粉 $28⭐️金針菇 $36⭐️炸響鈴 $48叫呢3款都係為索湯汁,推介紅薯粉,湯底滾後落就好快熟,食落好煙韌。

⭐️燒羊肉串 $25

⭐️江團魚 老壇酸豆花 $348

⭐️紅薯粉 $28
⭐️金針菇 $36
⭐️炸響鈴 $48
昨天晚上同事帶我試新嘢!以為呢間小魚兒只係有辣辣的火鍋🙃他很細心,知道我不能食辣,但仍然可以品嘗到BB辣的雞煲,非常惹味😋 話明雞煲仲可以打埋邊爐✌🏻勁多配料選擇,當中不少得是肥牛、響鈴、丸、蔬菜🎉當中最驚喜是紅薯粉,煙煙韌韌,仲要吸晒湯嘅精華,正!雖然佢主打嘅菜式都全部係辣,但原來都有啲食物適合唔食得辣的朋友們啊👍🏻座位環境很舒適,適合一班朋友知己傾偈聚一聚👏🏻下次再嚟幫襯食烤魚先應該幾好味😋

座位環境很舒適,適合一班朋友知己傾偈聚一聚👏🏻

下次再嚟幫襯食烤魚先應該幾好味😋
2024-01-21 77 浏览
前日朋友想食烤魚,所以去咗小魚兒食飯🐟店內環境寛敞乾淨 仲有圍裙 唔使驚整污糟件衫老壇酸菜豆花江團魚🐟🌶️$348呢道菜以全條鮮嫩嘅江團魚搭配酸菜、豆花、豆芽及寛粉煮成,湯底酸辣開胃,BB辣BB麻唔使食得咁辛苦又惹味,豆花滑嫩入味,每一口都帶有魚肉嘅鮮甜同酸菜嘅爽脆口感😋🌶️🐟椒鹽一口豆腐$68呢款菜式以嫩滑嘅豆腐裹上椒鹽炸至金黃酥脆,外脆內嫩!每一口都有嘅豆腐嫩滑口感同椒鹽嘅香辣調味總括而言,小魚兒係一間值得一試嘅餐廳!推薦佢哋嘅老壇酸菜豆花江團魚、椒鹽一口豆腐🌟🍽️

老壇酸菜豆花江團魚🐟🌶️$348

椒鹽一口豆腐$68

小魚兒餐廳喺銅鑼灣,專門食烤魚雞煲火鍋。佢嘅位置好方便就喺銅鑼灣B出口,適合收工同一大班朋友一齊食。一入到去餐廳就俾佢嘅裝修吸引住,紅色走馬燈好型格。位置闊落乾淨開敞,真係好舒服。首先,我哋叫咗海鱸魚($308)。因為大家都唔食辣,所以我哋叫咗黃金蒜香豆花味,呢個口味好啱唔食辣嘅朋友。入面有夠多嘅蒜蓉同蒜頭,湯底好濃郁,配料都好多,有木耳、豆花、寬粉、青瓜等等。而主角海鱸魚佢嘅肉質結實,食到啖啖肉好滿足,魚骨都唔多,啱晒我哋咁懶惰。另外,我哋叫咗白牛柏葉($88)。份量好多,而且係必點,因為佢好掛汁,食落去味道好濃郁因為已經吸晒魚嘅鮮味。仲叫咗紅薯粉($28),佢吸咗烤魚嘅湯,味道更上一層樓。最後,叫咗田園蔬菜拼盤($88),有金針菇、娃娃菜同油麥菜,全部都好新鮮。大家記得要喺社交平台book位,因為會有更加多折扣優惠,抵食好多!!

小編今日來到銅鑼灣一間烤魚專門店「小魚兒」🐟 餐廳主打正宗四川料理,菜式包括招牌碳火風味烤魚、雞煲、酸菜魚、燒烤及川味冷盤小食,更可自選辣度和麻度🌶️ 烤魚款式共有4種,海鱸魚、江團魚、凌波魚和鴨嘴魚,仲有9種烤魚口味任你揀✨餐廳環境空間感夠大,裝修以黑紅色霓虹燈為主,整體感覺型格兼時尚💈加入成為會員更送四川麻辣燒生蠔一隻🦪「古鎮水碼頭毛血旺配鴨嘴魚」🐟🌶️ 大力推介坊間少見的「鴨嘴魚」🙌🏻 鴨嘴魚又叫匙吻鱘,是鱘魚品種,早在1億4000萬年前生活,亦被稱為「水中活化石」✨鴨嘴魚肉質鮮美,而且含有豐富的膠原蛋白,重點是鴨嘴魚幾乎沒有小魚刺,就連魚身中央的脊骨都是軟骨,鴨嘴部份也是軟骨,吃起來像雞軟骨般爽脆,真正吃到「吃魚不吐骨」🧡 以花椒、桂皮、魔鬼椒、豆瓣醬、麻辣醬、辣醬、乾蔥等多款香料自家炒製而成醬料,毛血旺底料相當足料,有爽口魷魚🦑、牛栢葉、鴨血、青瓜片、滑豆腐、芽菜、紫洋蔥、芫荽、寬粉等,辣度選了小麻和小辣、魚肉和配料吸入湯汁精華,來一股麻辣香由舌尖直衝口腔,每一啖都是令人吃上癮的麻辣香,是有層次和恰到好處的麻辣而不是盲目的辣味,充滿四川地道風味,邊烤邊吃得「安逸」又過癮♨️「炸響鈴

「炸響鈴」烤魚必點的配菜之一,勝在吸入湯汁精華,「三秒定律」浸泡烤魚滾湯後仍然保留酥脆口感,充滿令人吃上癮的麻辣的豆香🙌🏻

「牛丸拼墨丸」手打墨魚丸爽口彈牙,墨魚肉味濃郁,與同樣是海鮮的烤魚一起吃,鮮味十足🦑 手打牛丸圓滑厚實結,充滿肉汁香味,滾煮後成為川式麻辣牛丸,香口又惹味🌶️

「四川麻辣燒生蠔」🦪 肉身夠厚肥,辛辣惹味的四川麻辣風味配在鮮甜的生蠔,蒜蓉醬料香氣濃郁提升生蠔的風味,一大隻生蠔吃進口中的味蕾大滿足,一口品嚐正宗川式鮮味😁

「辣子雞」雞塊炸至外脆內嫩,與乾辣椒、花椒、香蔥等香料一同炒至乾身,如果去骨口感會更好,少少麻辣又惹味🌶️

🍽 :鴨嘴魚(古鎮水碼頭毛血旺配);炸響鈴;牛丸拼墨丸;四川麻辣燒生蠔;辣子雞
👅好味指數:8.5/10;8.0/10;8.0/10;8.0/10;7.75/10;
💰消費:HK$398(+HK$108);HK$48;HK$68;HK$28/隻;HK$108
📍 地址: 小魚兒 (寶漢大廈) 銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓