2018-11-10 84 浏览
今日去探個friend,見到呢間泰國菜幾多人食,決定入去食,睇menu 啲菜式都好有新意首先叫咗個馬拉盞炒芥蘭,本身有啲擔心芥蘭會唔會苦,但最後岀黎個味道好正,啲馬拉盞好入味同埋完全食唔到個苦味。我最鍾意呢個菜。🤤之後就叫咗泰公主,其實係一杯士多啤梨沙冰,飲落去唔係好甜,飲落都幾出士多啤梨味。泰式蝦餅,個蝦餅好足料,好多蝦肉同埋配泰式辣醬一流,仲係即叫即炸,夠新鮮。蝦🦐🦐🦐香芒炒蟹肉飯,本身以為啲芒果會酸酸地,但最後食落去係好甜,同埋蟹肉配芒果個味估唔到咁夾,但啲蟹肉飯清清地,唔油。幾fresh。鍾意食芒果所以都叫咗個香芒炸蝦黃金紙卷,啲炸蝦都係即叫即炸,呢個配搭都幾有新意,芒果都幾甜。又係🦐同mango 🤤最後就係西隆路邊炸雞,呢個係見到menu 個圖好吸引同埋隔離枱食緊,睇落好正👀就叫左,啲炸雞點落去咖喱好好味,啲炸雞多肉唔多炸粉,嗰咖哩一定要配雞或者包食好夾。唔夠喉其實仲有可以加個飯撈咖哩食都得!

2018-11-03 84 浏览
小妹今日放工又出去搵食啦~今次食返屋企附近既餐廳 - 少爺泰門面簡單搶眼,大大隻既"少爺泰"既字眼令你遠一遠都望到呀咪睇餐牌好似普普通通咁,原來內有乾坤!!!!登登~就係教你講泰文,哈哈~好搞笑,我同朋友2個起碼玩左10分鐘先捨得點菜入正題啦~特濃冬蔭公海鮮湯$108: 足料到你唔相信,有原隻大蝦、帶子同大蜆,仲有一D菇類,海鮮非常新鮮,同冬蔭公既味道非常匹配,飲完一啖接一啖你睇下,D蜆大大粒!!係咪好足料呢?樣樣海鮮都有一點,好滿足呀泰式炸蝦餅$68: 聽侍應講係自家製,咁又點可以錯過呢? 果然惹味夠彈牙,蝦味十足,有水準之作,仲有2隻唔係風味既甜酸醬,夾埋一齊食更皮薄餡靚香芒蟹肉炒飯$98: 咪睇佢好似平平無奇,竟然出奇好味,而最加分位就係果塊芒果,超級香甜~配合炒飯食別有一番風味鹹魚芥蘭炒豬頸肉$88:健康寶寶點可以無菜呢?所以點了這個鹹魚芥蘭炒豬頸肉,豬頸肉薄切又大塊,香口得黎仲有少少炭燒味,十分推介多D乳酪多D莓, 芭提雅女郎$52: 同朋友一齊叫左2杯飲品,見佢地個名咁特別,就揀佢地啦~多D乳酪多D莓~果然係多D多D,因為乳酪勁足,仲有鋪滿了藍莓,酸酸甜甜,好開胃。 芭提雅

門面簡單搶眼,大大隻既"少爺泰"既字眼令你遠一遠都望到呀

咪睇餐牌好似普普通通咁,原來內有乾坤!!!!

入正題啦~

特濃冬蔭公海鮮湯

你睇下,D蜆大大粒!!
特濃冬蔭公海鮮湯

係咪好足料呢?樣樣海鮮都有一點,好滿足呀

皮薄餡靚

香芒蟹肉炒飯

鹹魚芥蘭炒豬頸肉$88:健康寶寶點可以無菜呢?

鹹魚芥蘭炒豬頸肉

芭提雅女郎~造型十足,又有外型又有內涵(好好飲),無揀錯!
多D乳酪多D莓, 芭提雅女郎
嘻嘻~黎張大合照先~

最後,不得不讚呢度侍應既服務
非常細心,為你換上碟子及勤加水,別看小這樣的服務態度,好多貴價餐廳都做唔到呢!
2018-11-01
香芒蟹肉炒飯
多D乳酪多D莓, 芭提雅女郎
  • 多D乳酪多D莓
  • 芭提雅女郎
2018-11-03 90 浏览
河畔呢邊最近開左好多間新野食 今次就試下我最愛嘅泰國菜😍首先係個柚子沙律 食落好開胃 有唔少柚子同埋有腰果 菜都好fresh之後叫左個芒果蟹肉炒飯 食落就淡啲 但加埋芒果肉食就岩岩好 清清地 感覺幾健康🤣再黎就係個馬拉盞炒芥蘭 平時唔太特別食芥蘭 但今次個啲又ok 唔會太硬 又好惹味👍🏻炸蝦餅都係我最愛 份量多 又炸得香夠熱 好味!!!仲有個香芒蝦粉卷 好多菜包住唔會驚油膩 個炸蝦都仲好脆 唔錯今次仲試左個新野 西隆路邊雞 個名好搞笑😂 啲雞炸得岩岩好 啲肉仲好嫩滑 加埋啲咖哩汁 正!👅 最後都有食埋裝咖哩個包 都好脆嘅 唔會太咸 岩岩好叫左三杯野飲 襯仲係天氣熱 飲埋啲冰凍野 柚子沙冰 好fresh 好鐘意 有啲似柚子蜜嘅味 好清新 食完咁多炸野飲佢就岩岩好 去埋啲油膩感🤣 士多啤梨沙冰 紅卜卜 荔枝藍柑沙冰就好重荔枝味 都可以一試
河畔呢邊最近開左好多間新野食 今次就試下我最愛嘅泰國菜😍

炸蝦餅都係我最愛 份量多 又炸得香夠熱 好味!!!

• 西隆路邊雞
2018-10-30 73 浏览
昨天再經過令人回味位於沙田的泰菜店,並看見晚飯時間超多人在等位。因此今天约埋媽咪一起在此晚飯,而我亦已預早在whatsapp訂位,所以很快便可入座!首先點了個菠蘿炒飯、泰式咸魚炒通菜及泰式牛肉串燒等。而媽咪則叫了杯香芧特飲,清新點較適合我媽的口胃。至於我就叫了杯脆爆芒果乳酪麻糬,因貪其做型賣相特別,而且叫法也較誇張,叫椰青又太(巷)了一點!飲品先到,香芧特飲用一會發光兼轉色的杯塾一起端上,賣相較特別,令平淡的飲品添加了視覺特色。不錯,我試飲了一啖,頗清爽潤喉,最適宜於盛夏天時飲下清涼消暑。脆爆芒果園…… 呢杯飲品非常吸睛。份量十足, 底層亦有香滑芒果布甸等,而整杯芒果乳酪沙冰入口creamy 。爆谷的脆, 麻薯QQ煙韌。一杯飲品多種味覺 ,充滿層次 !隨後,牛肉串燒到,配以類似沙爹燒汁等,燒得香味唔錯。因為柯打要4串起,便叫了4串。一口咬落,味道偏咸。4串共$72。至於咸魚炒通菜,配合咸魚好惹味!跟在泰國當地食到的通菜不一樣之處,乃是選用本地通菜吧!但反而這正合我意。我一向略嫌泰國通菜偏硬,如今用本地的,反而較合我胃口!值得一提:餐牌尾頁,還教你講泰文,原來糯米飯,泰文叫媾尿,好好笑!

隨後,牛肉串燒到,配以類似沙爹燒汁等,

午餐
2018-10-29 65 浏览
如果一個初生嬰兒要改名, 通常都要慢慢諗,要有好意頭要有意思。 作為大人想改一個新名,換一換運程,也需要大費周章到入境處改名及宣誓並取新的身份證,而且身份證亦顯示過你曾改名這個動作,人們都是為了未來帶來好運或有新的機遇。 沙田前嗰排開咗間叫做(少爺泰), 既然叫得自己做少爺肯定係服侍上流社會嘅人, 所以食物應該有番咁上下質素 ,而且裝修環境應該有泰國皇室宮廷室的氣派。 當然最希望都係食客係呢度能夠好似做少爺咁享受。海南雞顏色亮黃, 海南雞出名肉質夠嫩滑,沾上不同醬汁食更惹味。大蝦炒金邊粉,炒金邊粉最緊要,炒得乾爽 將特製燒汁輕輕滲透到每一條金邊粉,撈埋啲花生素同埋乾辣椒碎一齊食,味道更配合 ,提升層次質素。芒果雪糕沙冰,呢個絕對係港式甜品 ,香港人最愛嘅嘢當然要喺食泰國菜時都唔可以放過啦。

2018-10-27 61 浏览
我同老公鍾意食泰國菜,見到呢間裝修好靚好骨子嘅餐廳一直都想去試,今晚終於有時間啦。一定要讚嘅就係個環境,啲座位都好闊落坐得好辛苦,樓底都好高,空間感唔錯,因為九龍城好多泰國餐廳啲位都好逼。另外要讚嘅係waiters 好好服務,係水即時有人加,吉碟好快有人收拾。笑容滿面👍🏻 忌廉芝士蘑菇雞翼拼泰皇單骨雞翼大大份,熱辣辣,鐘意雞翼既朋友唔好錯過😆燒豬頸肉沙律意料之外既好食,好開胃,個汁好正👍🏻不過芹菜,唔食既朋友要注意⚠️牛柳粒拌紅飯啲飯好特別,連埋牛柳粒,酸酸甜甜,好岩食😄西隆路邊炸雞個咖喱好好味我哋最後連個包都食晒,炸雞味道都唔錯,juicy不過我覺得可以味道再重啲😁馬拉盞炒通菜好味好味好味!啲菜唔會太硬又唔會太淋,岩岩好!驅魔師冰沙+新鮮柚子冰沙個杯好好特別,食泰國菜飲冰沙一流👍🏻

忌廉芝士蘑菇雞翼拼泰皇單骨雞翼
大大份,熱辣辣,鐘意雞翼既朋友唔好錯過😆

燒豬頸肉沙律
意料之外既好食,好開胃,個汁好正👍🏻
不過芹菜,唔食既朋友要注意⚠️

牛柳粒拌紅飯
啲飯好特別,連埋牛柳粒,酸酸甜甜,好岩食😄

西隆路邊炸雞
不過我覺得可以味道再重啲😁

馬拉盞炒通菜
好味好味好味!啲菜唔會太硬又唔會太淋,岩岩好!

驅魔師冰沙+新鮮柚子冰沙
個杯好好特別,食泰國菜飲冰沙一流👍🏻
2018-10-23 66 浏览
相約好友來到沙田花園城[少爺泰]吃午飯,我在馬鐵沙田圍站下了車,過馬路走入行人隧道,出了隧道就看見[少爺泰]在不達的位置,十分方便,這裏環境靜中帶旺,與一河之隔的新城市廣場明確予人舒服得多,而且價錢適中。我選擇的午飯:清邁黃咖喱厚切1.5cm牛舌飯和餐飲青檸梳打。四大件厚切1.5cm的牛舌,果然冇花假,肉質柔軟中有咀嚼口感,味道帶少許甜和辣的黃咖喱,十分美味,淘入熱騰騰白飯來吃,吃得大滿足。朋友揀秘製豬髀飯配餐飲頂癮勾魂泰茶和泰式炒什菜。我試吃一件秘製豬髀,腍滑無比,除了豬髀肉還有鹵水蛋。兩款午飯都有適量配菜,不過,朋友很喜歡吃蔬菜,我不介意點選多一碟泰式炒什菜,很香、惹味的泰式炒什菜,只是略嫌油份多少少。頂癮勾魂泰茶餐牌有這裏的介紹:頂癮勾魂泰茶&青檸梳打免加一小費,兩位共$194,吃得飽飽,人均消費$97。

清邁黃咖喱厚切1.5cm牛舌飯

大件厚切1.5cm的牛舌

朋友揀秘製豬髀飯配餐飲頂癮勾魂泰茶和泰式炒什菜。
秘製豬髀飯

泰式炒什菜

頂癮勾魂泰茶餐牌有這裏的介紹:

頂癮勾魂泰茶&青檸梳打

免加一小費,兩位共$194,吃得飽飽,人均消費$97。
2018-10-23
清邁黃咖喱厚切1.5cm牛舌飯
秘製豬髀飯
泰式炒什菜
2018-10-22 142 浏览
食泰國嘢最傳統最普遍嘅就係生菜包,我自己覺得生菜包比較普通所以好少係出面食🤪因為都係嗰啲味道😜但係今次就想試吓。眼見周圍有兩三台客人都有叫呀,應該都算係泰國嘅招牌菜,可能香港人都鍾意食掛。呢度啲肉都幾大兜,味道帶酸,同埋都比較濃味,略嫌肥肉多左少少。之後就係軟殼蟹米紙卷,呢度加咗近排好興嘅鹹蛋黃元素入去😍作為頭盤呢個都幾清新,而正常d米紙其他餐廳會喺爽身,但係佢呢度就係幾有咬口嘅米紙,咁啱啱哂我心意。嘩呢度幾創新,仲出咗芝士咖喱包配炸雞🍗。自己本身都好鍾意食芝士呢d嘅嘢,估唔到呢間鋪頭有。份量好大好足料不過個炸雞就好似可以唔使炸咁耐。個包好香牛油味,不過個咖哩味就唔係好出,覺得似椰子或者雞皇仲多啲。嘢飲嗰度就試左出名嘅泰式奶茶,泰國嘅口味係比較甜嘅,所以飲呢個奶茶大家都要注意⚠️佢上面仲加左一啲奶油,飲落去更加香滑。最後仲試埋迷紅小象🐘,個沙冰都打得幾幼身,上邊仲有菠蘿食😃材料新鮮。都差唔多來晒啲嘢食,最後店員仲上埋個薄餅,估吾到切開都幾多,啱晒幾個人分,薄餅好香好味。香港人好鍾意食泰國嘢,而香港的泰國餐廳都會因應香港人嘅口味作返調整,所以鹹魚青菜各有所好啦。😝
唔係炒嘅街頭泰北生菜包

金沙鹹蛋軟殻蟹米紙卷

西隆路邊炸雞

項隠勾魂泰茶

迷紅小象

薄餅

薄餅
2018-10-20 1425 浏览
前幾日與朋友嚟試完,感覺唔錯,相隔三日,帶老媽及女兒再嚟,Encore金沙咸蛋黃軟殼蟹米紙卷(味道很清新,但冇乜咸蛋黃味)及試其他食品,今次叫了泰皇單骨雞翼(即香茅雞翼,味道係ok的,但有比較了,早知就叫番上次果個忌廉芝士磨菇拚泰皇單骨雞翼囉!食多款味嘛!),青木瓜mix青芒果沙律(味道都唔差,還可以的。)黃咖哩雞配法飽(以為之前的青咖哩較稀,夠香,但味道唔夠濃,原來呢個情況都一樣😭,但法飽,即蒜蓉飽,一樣咁好味,心理平衡番少少了😂。) 招牌菠蘿炒飯配大頭蝦(上次叫椰青溶岩焗飯,瀨咗嘢。今次試呢個菠蘿炒飯,上檯時,賣相一樣咁震撼,但呢款味道好食好多了,沒失望。)鮮蝦炒金邊粉(賣相好靚,有個蛋網在上面,但味道唔得,少了炒金邊粉的酸甜味,九龍城隨便一間泰式食肆都能做得好,這兒的金邊粉味道有待加强),飲品叫了咸檸七,粉紅小象(三款水果做的,好味),荔枝沙冰(亞女話上次的柚子沙冰較好飲)。臨走前叫多份外賣比另一家人,埋單同上次一樣八百幾蚊。(後話:價錢可接受,至於食物味道,就睇您叫乜嘢了??落差可以好大的。但這兒服務不錯,有禮貌,又識主動換碟,坐得舒服。但以個人嚟講,因太短時間內,連食兩次,該

(後話:價錢可接受,至於食物味道,就睇您叫乜嘢了??落差可以好大的。但這兒服務不錯,有禮貌,又識主動換碟,坐得舒服。但以個人嚟講,因太短時間內,連食兩次,該試的已試了,係時候又轉換一下。)
青木瓜mix青芒果沙律
  • 流心芝士蝦波波
  • 金沙咸蛋黃軟殼蟹米紙卷
  • 招牌菠蘿炒飯配大頭蝦
2018-10-19 135 浏览
星期五晚放工梗係要獎勵下自己,同屋企人嚟到沙田食飯,見到少爺泰呢間餐廳門面好靚,而且環境乾淨,決定入去試下牆外嘅裝飾都好特別,畫風令人感到開心首先叫左個頭盤,係泰式海鮮粉絲沙律🥗,酸酸甜甜又帶點辣,咁樣好開胃,而且海鮮嘅材料好豐富,又有蝦、青口同埋魷魚仔,配上青檸汁同埋其他蔬菜,口味好突出主菜就揀咗鮮蝦炒金邊粉,口味一樣係酸酸甜甜,賣相好靚,材料又有蝦同豆腐乾,而且旁邊仲有些辣椒粉俾我地調味,份量亦算多,抵食我地仲點左個泰式炒雜菜,辣辣地好惹味,而且菜好新鮮,款式夠多,好健康飲品點左杯泰公主,其實係士多啤梨、蘋果同青檸配搭嘅沙冰,餐廳嘅飲品杯都係骷髏骨頭,夠特別,而飲品口味清新,夠解渴另外再揀左杯香茅特飲,味道清甜飲品仲有好多其他選擇餐廳職員好有禮貌,樂於介紹食物俾客人,而且裝修好靚,又夠乾淨,想係香港食泰國嘢可以嚟呢度試下

牆外嘅裝飾都好特別,畫風令人感到開心

泰式海鮮粉絲沙律

泰式炒雜菜

泰公主

另外再揀左杯香茅特飲,味道清甜

香茅特飲

飲品仲有好多其他選擇

2018-10-19
泰式海鮮粉絲沙律
泰式炒雜菜
泰公主
香茅特飲
2018-10-16 104 浏览
星期日,白天唔想同人迫,晚上同女兒出去搵食,在Openrice搵沙田及大圍地區食肆,看到這間少爺泰,泰菜我鐘意的,諗起有位老友住在花園城附近,即Call他落嚟一齊食,一行三位叫了七款食品及兩杯飲品。我們叫了溶岩椰青海鮮焗飯《有杯椰汁跟上的,上檯眼前一亮,但個人口味而已,椰漿太甜,撈在冇乜味既飯度,都係偏甜了》,泰式慢燒牛肉沙律《牛肉好嚡,但沙律好好味》,芝士流心波波《好彈口》,公車諗霸(生蝦)《普普通通,勝在有個汁搭夠》,金沙咸蛋軟殼蟹米紙卷《入口味道好清新,米紙皮夠薄,好味,有驚喜,下次再嚟都會再叫。》忌廉芝士磨菇雞翼《很惹味,好好味喔!》,最後見到隔離檯叫蒜蓉包,好像幾好樣的,我們便後加了個青咖哩雞配法包(即蒜蓉包)《雞好嫩滑,青咖哩汁好稀,蒜蓉包外脆內軟。》另我叫了香茅特飲《味道ok的,如果可以加埋班蘭就仲好味了》,亞女叫了鮮柚子沙冰《味道很清新,都唔錯》。三個人連加一,埋單$807,平均每位$269,唔貴,而大部份食品都唔錯,會再來試其他的
金沙咸蛋軟殼蟹米紙卷
公車諗霸(生蝦)
忌廉芝士磨菇雞翼
溶岩椰青海鮮焗飯
流心芝士蝦波波
泰式慢燒牛肉沙律
青咖哩配法包(蒜蓉包)
香茅特飲&柚子沙冰
2018-10-14
金沙咸蛋軟殼蟹米紙卷
忌廉芝士磨菇雞翼
流心芝士蝦波波
泰式慢燒牛肉沙律
香茅特飲&柚子沙冰
2018-10-15 48 浏览
加息,樓價開始回落,打算換樓嘅我哋,都開始搵緊樓。經紀今日call 我哋,話沙田花園城有筍盤,所以今晚去了睇樓,睇了一個單位之後,又要等另一個單位的業主返才可以睇,所以先到了附近的泰國餐廳食個飯,醫下個肚先。餐廳非常寬敞,充滿泰式feel,非常舒服。拿起餐牌,見呢個炸雞好似好得,就叫了一份。然後,再叫了兩個特飲、一個沙律、一個金邊粉、一份生菜包,今餐應該很豐富。特飲分別係【多D乳酪/多D/多D莓$52】和【驅魔師沙冰$36】。兩隻杯的造型好邪惡,係骷髏頭,不過,佢載住啲飲品就幾好飲。紅色嗰杯係【多D乳酪/多D/多D莓】,草莓味豐富,乳酪杰杰地好似飲奶昔咁。而藍色嗰杯就係【驅魔師沙冰】,呢杯飲落薄荷味重啲,所以入口清涼,都幾爽。【青木瓜MIX青芒果沙律$68】青木瓜、青芒果刨到好似意大利粉咁樣。本第佢哋的質地較硬身,唔似橙色的木瓜和黃色的芒果咁軟,所以可以刨成一條條。食落感到幾清甜幾爽脆。【唔係炒嘅街頭泰北生菜包$72】肉碎唔係炒熟的,所以較一般的都無咁油膩。味道有少少辣,比較醒胃。配合生菜包住食,脆脆的生菜口感,又幾唔錯喎。【鮮蝦炒金邊粉$98】賣相好靚,金邊粉外邊是被網狀的雞蛋絲包住

餐廳非常寬敞,充滿泰式feel,非常舒服。

【青木瓜MIX青芒果沙律$68】

【唔係炒嘅街頭泰北生菜包$72】

【鮮蝦炒金邊粉$98】
賣相好靚,金邊粉外邊是被網狀的雞蛋絲包住,上面還放著幾隻大蝦。

蝦肉夠爽彈,而且好鮮甜。至於個粉金邊粉的味道就甜了少少。加番啲青檸汁落去,味道又OK喎。

【西隆路邊炸雞$148】

炸雞係酥炸,香氣撲鼻而來。

醃得好入味,用手食夠過癮。

伴碟的咖喱汁麵包亦唔講得笑,好惹味。

時間啱啱好,呢頭食晒啲嘢,嗰頭經紀call 嚟,可以繼續睇樓。
2018-10-11 50 浏览
沙田圍難得有泰菜食。吸引之處:1. 餐廳俾人感覺大方得體,位夠舒服,冷氣又夠,好舒服。2. 泰茶。味道同泰國飲既泰式奶茶一樣。就係鍾意重茶味同埋夠甜。外觀夠霸氣,一個俘虜骨頭既杯。好有feel。3. 青咖喱吉列豬扒飯。青咖喱整得好夠味。香料都落得足。咖喱味道辣味適中,吉列豬扒索曬咖喱汁。辣辣地,好開胃。好正宗既咖喱。午餐黎講,份量算多。食得好飽。4. 泰式炒雜菜。炒出黎辣辣地既菜,越食越開胃。成碟泰式雜菜慢慢食,好健康又好味。覺得野食份量方便好捨得。夠大方,食得好飽。抵食又好味。整體黎講算係一間好好食好道地既泰國餐。
沙田圍難得有泰菜食。
吸引之處:
1. 餐廳俾人感覺大方得體,位夠舒服,冷氣又夠,好舒服。
整體黎講算係一間好好食好道地既泰國餐。
沙田區不嬲係美食沙漠,見到新開咗間泰國菜咁多人讚好梗係要試下!夜晚都算幾多人,全場爆滿。 一坐低叫咗個泰式拼盤同冬陰功湯試下先 泰式拼盤每一樣小食都好難食, 但冬陰功湯好好飲, 夠辣 ,有少少椰味但又唔會蓋過辣味同材料香味,好飲!叫咗碗珍寶粉, 不過不失啦湯底都算濃, 而且 材料足夠分量足夠, 但唯獨係丸類有少少腥。炒飯好食,夠香口,如果可以乾身多少少更好。燒雞好食!但略嫌細隻同肉質老。 但整體香口皮脆。全餐飯最最最最最難食係條明爐烏頭,每人食咗一啖都食唔落去,極度腥, 魚肉鬆散, 超級無敵難食仲話係皇牌菜式整體6/10
炒飯好食,夠香口,如果可以乾身多少少更好。
燒雞好食!但略嫌細隻同肉質老。 但整體香口皮脆。

整體6/10
2018-10-01 67 浏览
泰國菜一向在九龍城食,今次係沙田圍站探人無意中見到呢間叫[少爺泰]鋪頭,裡面裝修得椰林樹影甘,坐位舒服,人流頗多!Mean 上第一頁有教你講泰文,好得意下首先來個沙律,青芒果MIX青木瓜$68 食上去好酸甜,仲有淡淡西芹香味,食落去好醒胃,如果加埋辣椒粉更加好!唔係炒既泰北生菜包$72 睇呢個肉碎似蒸熟,食上去酸辣的,配上生菜食好健康呢杯多啲乳酪多啲莓$52的確好飲,杯形狀好盞鬼,不過似我曾經在大埔一間叫[木船]餐廳飲過泰公主$48真名太長,省略!好重士多啤梨,加上薄和清香,食完酸辣餸,配上一杯可口飲品,個人即刻醒晨!馬拉盞炒椰菜苗$82 椰菜苗好嫩,加上佢有d蝦米,食上去好惹味!泰式(鳯尾蝦)辣椒膏炒飯$78 呈上來用竹製而成的餐具,蝦好爽囗彈牙,個飯反而不太辣,但總括來講份量多!

Mean 上第一頁有教你講泰文,好得意下

2018-09-27
  • 馬拉盞炒通菜