2019-08-12 485 浏览
推薦指數:🤩🤩🤩🤩A5鹿兒島和牛任食!😎每位HK$398(加一)牛魔王的我直頭流哂口水,因為呢到的日式燒烤放題係可以任食A5和牛🐮和牛部位包括牛小排、肩腹肉、牛三角、外腹肉、薄裙肉等等🤩和牛油花分佈平均,燒一燒後油香爆發,牛味都好重,和牛本身唔同部位的油脂比重各有不同,我本人推介的肩頸肉同牛肩胛,肉質鮮嫩,油花剛好😋另外仲有每枱都附送的海鮮拼盤😎😁有鮑魚、帶子、生蠔、海蝦,仲有甲羅燒🦀非常豐富,鮑魚大隻唔會太韌,甲羅燒蟹膏加蛋very good !淨係食和牛已經回哂本😛加埋各款海鮮、魚生同其他肉類燒烤類任點,性價比唔錯😁👍🏻 牛魔王們,是時候出動啦🥳
推薦指數:🤩🤩🤩🤩

A5鹿兒島和牛任食!😎每位HK$398(加一)

和牛部位包括牛小排、肩腹肉、牛三角、外腹肉、薄裙肉等等🤩

2019-08-07 367 浏览
今次到來是慶祝生日飯場地寬敞,而燈光就好似暗了一點。有啤酒任飲,罐裝茶都有幾款選擇。食物方面,海鮮都很鮮 最正係個甲羅燒 好食。用ipad落單很方便,而且上單速度很快,刺身有赤貝添。 肉方面 都很好吃 尤其個密制牛肋條👍🏻👍🏻不過每次要十片佢都只給我5片..可能見我得5個人的關係..最後仲有Movenpick雪糕食。整體都唔錯 下次可能試398和牛餐
今次到來是慶祝生日飯
場地寬敞,而燈光就好似暗了一點。
有啤酒任飲,罐裝茶都有幾款選擇。
食物方面,海鮮都很鮮 最正係個甲羅燒 好食。
用ipad落單很方便,而且上單速度很快,刺身有赤貝添。
肉方面 都很好吃 尤其個密制牛肋條👍🏻👍🏻
不過每次要十片佢都只給我5片..可能見我得5個人的關係..
最後仲有Movenpick雪糕食。
整體都唔錯 下次可能試398和牛餐
2019-08-04 456 浏览
超級惡劣既服務態度,收成差不多500蚊一位,全部人既態度好似我唔應該黎食野咁樣,完全無跟住落單既食物,經常多次已落單而無到,但食物質素好好,由其是A5和牛,入口即溶
2019-08-02 495 浏览
中規中矩😂😂😂燒肉放題.有任食A5 A4 和牛作為招來真係好吸引😍😍附送每人一客鮑魚、扇貝、大青口、大蝦、每兩位一個甲羅燒😂<<佢係偏甜而且有點腥腥的🙈可能係我唔夠熱個陣食佢⋯⋯叫和牛任食個個價錢仲包埋任叫燒蠔🤤香蒜牛油拎埋黎點其他野係幾好😋.可能因為主打和牛既關係,野食既種類唔算話好多😃同埋放題呢家野十成九都係頭一轉好靚好好味跟住叫既野就開始走走地己係重質不要重量😝😝😝值得一讚係呢間野係用Tab 落單環保而且冇漏單係唔錯👍🏻但呢間放題可能真係太好生意既關係,入座前已經講名唔會提你有last order ,所以提提大家記得set 番個鬧鐘⏰比自己仲有最後40分鐘要落埋最後一轉🤣🤣🤣一到最後30分鐘就冇得再叫野食架喇🙈
中規中矩😂😂😂燒肉放題
2019-08-01 300 浏览
自從2月去日本食過美味嘅燒肉之後一直都好想再食😍係香港好似好耐無食燒肉,對上一次係台慶之後完show走去食燒肉💗.朋友見我成日話要好耐冇食燒肉😂今次帶我去咗銅鑼灣既尚鮮日式燒肉漁市場 @sashi_hk ,食120分鐘日本A5和牛放題😍估唔到喺香港都食到A5和牛放題💗仲要價錢唔算貴~誠意推介💕.上到去啲佈置充滿日式風情,真係好有去咗日本嘅感覺💗店員好親切安排咗我哋卡位,座位非常寬敞錯都唔舒服💕當日6點入座都已經好多人近乎全場爆滿,好在朋友好細心預先訂座😋另外呢度平板電腦點菜好方便呢!.第一round先上A4及A5和牛拼盤💗另外會送海鮮拼盤😍特別鐘意A5鹿兒島黑毛和牛牛小扒😍油花分佈十分平均💕和牛肉質十分鮮嫩,牛小扒滿滿既油脂真係入口即融!肉質好鬆軟食每一口都充滿油脂香氣💗高質素和牛真係食唔停口,回味無窮!😍.海鮮拼盤,每一款都好新鮮💕店員好細心提示我哋燒幾多分鐘係最好食💕特別蟹蓋😍非常多膏,真係未食過甘鮮甜既蟹膏❤叫我哋可以點個白飯撈蟹蓋,蟹膏配白飯係最好食😍.呢間放題真係比一般嘅烤肉店多好多嘢食,淨係肉類已經有好多版,超多選擇😍另外我哋仲叫左其他小食,仲有壽司同刺身等等💗最後甜品有m

第一round先上A4及A5和牛拼盤💗另外會送海鮮拼盤😍

海鮮拼盤,每一款都好新鮮💕

另外我哋仲叫左其他小食,仲有壽司刺身等等💗最後甜品有movenpick雪糕💕超滿足這餐畫上完美的句號😍
🌟尚鮮日式燒肉漁市場✨🌸🍙
銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
港鐵銅鑼灣站 C 出口, 步行約3分鐘
電話:21174267 / 21174268

#尚鮮日式燒肉漁市場 #hkfoodie #hkkol #hkmodel #sashijapanese
2019-08-01 279 浏览
夜媽媽係銅鑼灣揾野食,行過見到呢間就入去食啦。點知無諗過啲人服務好,見我同男朋友黎得太晏就送咗個海鮮拼盤!仲會教我地點燒。啲扇貝青口落咗小小芝士同好香牛油味!大體啲食物總類都好多,好岩貪心鬼(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)啲肉大細好易入口,啲肉唔會太鹹環境乾淨,油煙唔會太多(可能,係因為我黎得遲瓜)二百幾我會再黎的
大體啲食物總類都好多,好岩貪心鬼(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
啲肉大細好易入口,啲肉唔會太鹹
環境乾淨,油煙唔會太多(可能,係因為我黎得遲瓜)
二百幾我會再黎的

2019-07-30 221 浏览
女友上網睇到影片,話好似好正咁就去試一試啦店內唔算好大,卜左9:00,座唔滿,應該過左用餐高鋒期,俾左張4人枱我地用電子落單,唔洗叫人一開始就黎個A4,A5和牛拼盤,好靚仔又可以試下唔同位,睇下鐘意邊樣和牛全部都好正,仲會黎多個海鮮拼盤有甲羅燒,海虾,青口,飽魚,元貝海鮮除左甲羅燒,其他都一般般有點點失望不過我地係黎食和牛架麻!當然全力食和牛不過食到第三round,已經好漏好飽了感覺上都係要配啲菜同飯食先無咁漏價錢黎講係幾好398+1
女友上網睇到影片,話好似好正
咁就去試一試啦
用電子落單,唔洗叫人
一開始就黎個A4,A5和牛拼盤,好靚仔
又可以試下唔同位,睇下鐘意邊樣
和牛全部都好正,
仲會黎多個海鮮拼盤
有甲羅燒,海虾,青口,飽魚,元貝
海鮮除左甲羅燒,其他都一般般
有點點失望
不過我地係黎食和牛架麻!當然全力食和牛
不過食到第三round,已經好漏好飽了
感覺上都係要配啲菜同飯食先無咁漏
價錢黎講係幾好
398+1
2019-07-25 249 浏览
之前上網見到人哋話呢度既和牛系任食的還是來自鹿兒島的牛牛🐮作為牛魔王既我一於約埋朋友嚟,睇下啲和牛是不是真系咁正😋 喺門口已經聞到一股燒肉的香味入到去有好多日本既Figure一去到第一輪先上了各款和牛,嘗嘗喜歡哪一種和牛的口感最喜歡這裡的和牛是任吃的,和牛唔同嘅部位雪花比例也相當均勻,我最喜歡是吃牛肩胛,牛三角,牛肩頸肉。N call 了幾轉這部位再望下佢哋部機原來有成35款壽司手卷種類好多😱壽司同埋刺身都有,跟平時的放題一樣,但是這裏的海鮮和刺身的用料食落好鮮甜,感覺挺新鮮的。另外仲有啲小吃,款式都幾多,多吃幾轉和牛就已經回本了🤣🤣除了和牛私心推薦這個,蒜蓉燒蠔也是超好吃的🤩這個一點就有得吃👍🏻店員燒好給我們,值得一試

入到去有好多日本既Figure
一去到第一輪先上了各款和牛,
嘗嘗喜歡哪一種和牛的口感
最喜歡這裡的和牛是任吃的,
和牛唔同嘅部位雪花比例也相當均勻,
我最喜歡是吃牛肩胛,牛三角,牛肩頸肉。
N call 了幾轉這部位

• 海鮮拼盤
  • 刺身
  • 生蠔
  • 燒肉
  • 壽司
2019-07-25 198 浏览
又偷偷地同老公去拍拖,梗係揀啲帶住米豬食唔到嘅野啦~ 近近地,就落銅鑼灣食個和牛放題啦🤩睇見門口張poster都興奮呀!!!!好快就埋位~ 用平版電腦落單,唔駛掀紙仔掀到厭世👍🏻坐低一陣,就上咗海鮮拼盤,同埋我最期待嘅和牛喇~海鮮拼盤有鮑魚,扇貝,青口,大蝦同我最愛嘅甲羅燒扇貝同鮑魚仲預先幫你搽咗牛油,唔怕燒到乾真真~和牛有7款,而且仲可以無限添加~🤩有3款A4, 4款A5,另外仲有一口和牛~ A4嘅牛肩胛油香得嚟牛味易好濃,我encore咗幾次啊~ 鐘意食油花嘅,我絕對推薦你食牛三角~ A5更加唔駛講啦~ 雖然未講得上入口即溶,但的確比平時响連鎖餐廳食嗰啲高幾班,肉味非常濃郁個人推介A5和牛薄裙肉,同埋A5和牛貝身肉,呢2種响出面都小見啲,薄裙肉軟淋,貝身肉就煙靭啲~除咗日常燒肉醬汁外,尚鮮另外提供咗即磨岩鹽同黑椒比大家選擇, 我就揀咗燒完擰幾粒岩鹽上去, 保留肉質原味~店員好細心, 教我地點燒d海鮮, 鮑魚响佢地悉心指導下燒到啱啱好~~  仲有我最愛ge甲羅燒~~ 好好味呀~~ 差D點咗碗白飯嚟撈ga na~!!舖滿個爐最開心~! 一路燒聞住牛gee香味~~ 真係好正~~ 除咗燒肉

睇見門口張poster都興奮呀!!!!
好快就埋位~ 用平版電腦落單,唔駛掀紙仔掀到厭世👍🏻

坐低一陣,就上咗海鮮拼盤,同埋我最期待嘅和牛喇~
海鮮拼盤有鮑魚,扇貝,青口,大蝦同我最愛嘅甲羅燒
扇貝同鮑魚仲預先幫你搽咗牛油,唔怕燒到乾真真~

和牛有7款,而且仲可以無限添加~🤩
有3款A4, 4款A5,另外仲有一口和牛~
A4嘅牛肩胛油香得嚟牛味易好濃,我encore咗幾次啊~
鐘意食油花嘅,我絕對推薦你食牛三角~

好好味呀~~ 差D點咗碗白飯嚟撈ga na~!!

除咗燒肉, 仲有壽司刺身ga~~ 質素都唔錯ga~
今次D貝類好多都好厚肉~~ 好鮮甜~
另外再叫咗幾round肉~ 今次嚟ge係牛舌同胸腹肉, 都一樣咁好味啊~~

當然唔小得炸物啦~~ 不過食完幾round燒肉已經覺得好熱氣, 就冇叫好多了~~

不過熱氣唔緊要~~ 無限量添飲ga~~ 除咗啤酒汽水外, 仲有菊花茶同蔗汁呀~!!
同埋無限movenpick雪糕~~ 不過呢個要向店員order, 部平板冇得叫ga
  • A5鹿兒島和牛薄裙肉
2019-07-24 179 浏览
我同老公都係meat lover😍所以就諗住試下呢間和牛燒肉任食🥢仲送左海鮮拼盤一盤,壽司刺身炸物任食🤗和牛質素都很好,肉質嫩滑同埋切得好薄,輕輕燒一燒已經可以食😋仲可以配埋生菜食🥬海鮮拼盤有蟹蓋鮑魚青口扇貝,蟹蓋味道蠻不錯。海鮮同刺身都新鮮,仲有炸物等傾計送酒一流🍻我點了炸榴槤和炸雙皮奶,滿足了我這個吃榴槤而老公又不吃榴槤的人🥰最後還有Movenpick雪糕🍦吃飽飽就大滿足地回家了☺️💖
2019-07-24 213 浏览
這天朋友帶了我來這間放題店,她告訴我這裡的A5和牛放題超高質,所以來嘗一嘗是否圖文相符haha餐廳位置舒適,座位旁邊有個展示櫃,有很多玩具,十分吸引。原來餐廳採用熊本的黑毛和牛呢,看見用心選料呀。這裡以IPad下單,我們選了A5和牛放題,和普通的分別在於第一次上菜的都是A5的和牛,之後選用的都是一些較高質的肉。仲可以選擇刺身,有三文魚、八爪魚、北寄貝等,都鮮味十足,三文魚控的我們至少點了2 round,而且沒有出現漏單情況。三文魚新鮮有光澤,油脂分佈平均,肉質厚實。和牛拼盤有薄裙肉、牛肩胛、外胸腹、牛三角、肩頸肉等,每款都入口即融,讓口腔充滿細膩的油香,令人回味無窮。之後的燒肉可以按個人喜好在IPAD尋找,霜降安格斯牛頸脊是一個不錯的選擇,脂肪不會太多,肉質嫩滑。小食方面都有很多選擇,車厘茄、芝士魚蛋、榴槤炸彈,芝士魚蛋好creamy,比較少在放題吃到這一款,榴槤炸彈味道超濃郁,正!蒜香金菇和清酒煮蜆是必點的配菜,幫助去掉口中油膩感。火灸三文魚壽司入口即融,賣相也很好。最正的是每人有一杯movenpick雪糕,超滿足!總括而言,這間A5和牛放題性價比高,超值得一試haha

餐廳位置舒適,座位旁邊有個展示櫃,有很多玩具,十分吸引。

原來餐廳採用熊本的黑毛和牛呢,看見用心選料呀。

三文魚新鮮有光澤,油脂分佈平均,肉質厚實。

蒜香金菇和清酒煮蜆是必點的配菜,幫助去掉口中油膩感。

火灸三文魚壽司入口即融,賣相也很好。

最正的是每人有一杯movenpick雪糕,超滿足!

總括而言,這間A5和牛放題性價比高,超值得一試haha

2019-07-23 150 浏览
放題其實好少食,因為依家食量太少,未必食到咁犀利!但見到有和牛.....真係忍唔住要黎食下!啲‘和牛’🐮同海鮮🦞拼黎到實在太吸引喇!加埋個蟹蓋-甲羅燒,😌😌真係冇得嘆!和牛有好多唔同款你任食(多於5款以上)所以淨食和牛都抵番晒!除左和牛,仲有其他牛肉/豬肉片你㨂,我就比較鐘意A4鹿兒島黑毛和牛肩胛,有啲肥膏帶著啲肉,真係好正!老公就喜愛普通牛肉件,佢話覺得牛肉味重啲!仲有其他熟食、炸物、壽司🍣等等你㨂!甜品我首選榴槤炸波(自己改名)有榴槤蓉外,真正嘅內暖外脆!應該叫多份先夠皮!之後每人送至愛嘅Movenpick雪糕,yum yum😋覺得佢最好嘅係自助向機到order食物!好方便,唔駛畫到眼花,又清晰!最重要唔駛等員工黎先落order,時間有限,所以咁落單係快❗️快❗️快❗️

仲有其他熟食、炸物、壽司🍣等等你㨂!

• 「尚鮮浜燒」海鮮拼盤
2019-07-22 170 浏览
我好鍾意食放題,但平時好少食。最近去左銅鑼灣【尚鮮】食A5和牛任食放題!總共有8款唔同部位既A5/A4牛肉、另外仲有伊比利亞豚肉,都係任食。入口即化,非常適合食肉獸!另外每人都會送返一份海鮮,雖然我唔係好食海鮮,不過食得出都好新鮮!如果唔想靜係食肉,都仲有其他蔬菜、小食燒。另外都有前菜、熟食啊、炸物等等。仲有魚生壽司等等、飲品都係任飲(酒類除外),最後都有雪糕食!不過120分鐘(落單時間90分鐘)真係唔係太夠時間食!

不過120分鐘(落單時間90分鐘)真係唔係太夠時間食!
2019-07-20 500 浏览
對上一次行街已經見到佢,但奈何朝早又食唔落咁肥美既燒肉~~惟有襯住拍拖紀念日同老公再帶埋囝囝夜晚去食~~事前記得做好準備功夫:就係記得book位!!!因為就算平日都好多人呀~~門口唔難搵,搭𨋢上到去一打開門就見到舖名,包保唔會去錯~~咁一早有明確的目標,唔駛諗:A5 和牛放題一入門口左手邊就係飲品櫃,自己出去拎架~~選擇都好多下我地2大1小,坐卡位好闊落坐低一陣,店員就拎左和牛的階梯黎喇~好靚呀~~每款牛肉都好細心咁放上標籤,方便加單時易搵番想食個款呀~~欣賞完就要開始喇!!!燒。燒。燒。今晚老公負責燒,我只係負責食~~和牛既油脂燒一陣就溶化了,入口即溶既感覺呀~~好幸福呀~~~除左和牛,仲有海鮮拼盤同埋任食燒蠔添呀。海鮮都算新鮮,仲有老公致愛既甲羅燒~~very good ~~~ 如果食完唔夠喉,仲可以單點再叫架,但就要收錢喇~其實帶埋囝囝黎都擔心冇野啱佢食~~上OPENRICE睇定有冇咩熟食,就算佢唔食牛,都有其他野揀~~一黎就叫左個熱湯烏冬,仲有好幾款炸物俾佢揀~炸雞塊、炸雞翼咁~~佢都食得好滋味除左燒烤類,仲有沙律、刺身、壽司、手卷、小食⋯⋯會唔會太多選擇呢?!我地燒和牛外,仲

一入門口左手邊就係飲品櫃,自己出去拎架~~選擇都好多下

我地2大1小,坐卡位好闊落

坐低一陣,店員就拎左和牛的階梯黎喇~
和牛階梯

燒烤中

海鮮拼盤
海鮮

熟食

除左燒烤類,仲有沙律、刺身壽司、手卷、小食⋯⋯會唔會太多選擇呢?!
壽司刺身

我地燒和牛外,仲燒左豚肉、牛舌、清酒煮蜆、辣酒煮蜆、燒菠蘿⋯⋯太多太多選擇喇,可惜個胃太細~
要食多幾次先可以試哂佢所有野~~

最後埋單仲會有movenpick 雪糕送架,食完熱辣辣既燒烤,食番杯凍冰冰既雪糕🍦~~真係咩熱氣都冇哂~~

2019-07-10
  • 壽司
  • 炸物
  • 燒蠔
2019-07-19 127 浏览
尚鮮日式燒肉漁市場, 位於銅鑼灣金利文商場, 位置便利,食物包括:燒肉,刺身壽司,沙律和燒蠔等等, 兩小時任食, 是 食物質素比較好和高尚的放題, 我點要的是A5和牛放題,首先,就是這個和牛燒物拼盤, 一睇就知 新鮮 而且入口即溶 店舖更加細心地配上種類標籤, 每件你都知道自己食緊邊一個部分👍👍再嚟,就係我特別介绍嘅浜燒蠔海鮮拼盤, 入面嘅甲羅燒,一定要食, 因為我本身好鍾意食蟹膏, 呢個甲羅燒就滿足曬我嘅需求 ,入邊啲膏真係起名, 店員細心提醒,燒四分鐘就食得㗎喇,鮑魚同扇貝都好好食😋😋 另外就係唔同嘅燒物同勢食, 見到想我都即刻想再食多次😋 員工細心,會介紹食物嘅食法,環境舒適適合聚會和拍拖😋😋 去開銅鑼灣嘅你都可以試下😉😉