2019-01-26 349 浏览
去諾士佛臺飲野前,發現呢到原來有間仕德福山景酒店架,入面有buffet dinner 食,價錢勁底,三百幾蚊位咋!🤤🤤🤤膽粗粗又貪就腳,決定兩個人走入嚟酒店入面呢間山景閣食個Buffet dinner 先😋😋😋有新鮮美國生蠔😻、雪花長腳蟹🦀、凍蝦🦐、燒牛肉🐂、甜品選擇多❤️仲有特別送贈嘅清蒸粉絲扇貝😍😍燒牛肉係我至愛,所以攞左幾轉😆😆😆有個芒果蝦沙律好好味、雪櫃入面有一杯杯嘅Dryers 雪糕🍦整體嚟講 呢個價錢食到嘅Buffet 可以話係物超所值😃
仲有特別送贈嘅清蒸粉絲扇貝😍😍
燒牛肉係我至愛,所以攞左幾轉😆😆😆
整體嚟講 呢個價錢食到嘅Buffet 可以話係物超所值😃
2019-01-21
  • 生蠔
2019-01-21 327 浏览
大夥兒聚會,不想夾太多錢,大家又沒有一致意見吃什麼菜式,就一於去吃自助餐好了,什麼都有,不用煩惱。因為並不是大胃王,如果選擇那些要600至$800一位嘅酒店buffet就太蝕了,所以揀咗$300一位嘅平價酒店自助餐。容易啲回本呀嘛。雖然只係$300一位,但係選擇都幾豐富,雪糕更加係Dreyers, 食多兩杯就好容易回本啦。熱盤同甜品都有好多選擇,仲有三擋即叫即煮,有湯麵,有煎雞扒牛扒豬扒,熱辣辣,肉質嫩滑,仲有即切嘅烤牛肉。 生蠔都幾新鮮,雖然唔係即叫即開,但係都幾juicy. 食物質素ok! $300 酒店 buffet 很抵食了。

生蠔都幾新鮮,雖然唔係即叫即開,但係都幾juicy.

食物質素ok! $300 酒店 buffet 很抵食了。

今次親威請我同屋企人食嘢,帶咗我哋去尖沙咀既呢間酒店食嗰下午茶buffet,啱岩好三點去到,即刻可以入去食,坐既位置都幾闊落。因為係下午茶既關係,食物主要都係一啲小食同甜品為主。一嚟到就飲杯嘢先,因為有飲咖啡既習慣,所以一嚟到就去針咗杯Latte飲,但好似我媽咪咁唔飲咖啡,就可以飲熱奶或者橙汁咁。前菜有啲沙律、涷既三文治同壽司等等,我都攞咗幾件,好飽肚。水果就有西瓜、木瓜同菠蘿。熱既三文治同pizza都有,呢個熱三文治係芝腿治,啲芝士食既時候係有拉絲,唔錯唔錯。雖然話少粉麵,不過其實都仲有粥同即場整既叻沙,叻沙嗰湯底都幾好飲。熱食有啲唔同既小食,嗰薯仔就我覺得最好食,拎咗幾次添。媽咪最鐘意既峴,佢仲拎咗好多添~有水餃同南瓜果~到甜品啦!有好多唔同既蛋榚仔同tart,另外佢仲有部即場可以整既pancake機,再自己加唔同醬料添。
因為係下午茶既關係,食物主要都係一啲小食同甜品為主。

前菜有啲沙律、涷既三文治同壽司等等,我都攞咗幾件,好飽肚。

水果就有西瓜、木瓜同菠蘿。

熱食有啲唔同既小食,嗰薯仔就我覺得最好食,拎咗幾次添。

媽咪最鐘意既峴,佢仲拎咗好多添~

有水餃同南瓜果~

下午茶
2019-01-17 272 浏览
一年新的開始了,又是朋友仔生日的日子,最好就係食自助餐,自己能夠自己選擇喜愛的食物啦.這食店自助晚餐叫經濟,有蟹腳有生蠔,有刺身等貴價食材、比起其他過千元的自助餐,這性價比高很多.每人送一客的元貝.三文魚夠新鮮,十分鮮味香滑.環境佈置也十分舒適.即切的牛扒,十分香口.肉骨茶麵,即叫即煮的.各種飲料又是自助去選擇.有Dreyers 雪糕.海鮮Bar 枱.甜品部.小朋友的至愛.即煮.各食物都十分有水準,大家可先訂定枱,避免冇位啦.
每人送一客的元貝.
三文魚夠新鮮,十分鮮味香滑.
環境佈置也十分舒適.
即切的牛扒,十分香口.
肉骨茶麵,即叫即煮的.
各種飲料又是自助去選擇.
有Dreyers 雪糕.
海鮮Bar 枱.
甜品部.
小朋友的至愛.
即煮.
各食物都十分有水準,大家可先訂定枱,避免冇位啦.
2019-01-14 4061 浏览
今日朋友請我嚟到尖沙咀嘅山景閣酒店到食下午茶自助餐,餐廳大堂唔算好大,但係勝在夠光猛明亮,最緊要嘅係唔會有好多人喺度嘈喧巴閉,充滿寧靜嘅下午,自助餐時間有足足成兩個鐘,絕對夠晒充裕嘅時間啦,餐廳地方歡堂,而且景色優美,可以望住櫥窗出邊嘅大街,別有一番感受。食物嘅種類繁多,而且擺得井井有條,壽司方便種類唔算好多,但係勝在夠晒新鮮,最驚喜嘅係總會有蝦,肉質紮實,而且夠晒新鮮,充滿海水味,估唔到連冷麵都有,而且唔會好大,啱啱好我最鍾意食嘅係牛角包入面包住啲三文魚,真係好美味,我一年食咗兩個,熟悉方便都唔少架,我最鍾意嘅仲有市招炒蜆,啲蜆無沙,而且又好新鮮,甜品方便就真係多不勝數啦,估唔到連下午茶都仲會有朱古力火鍋,最驚喜嘅係仲可以自己整pen cake,件皮係師傅整嘅,新鮮熱辣,入面嘅材料自己可以加,而且水果種類幾多,自己鍾意邊種就加邊種,估唔到係一個假日裏面可以係一間咁高性價比嘅酒店食下午茶,真係覺得人生好好享受啊⋯⋯

2019-01-14 238 浏览
山景閣:寧靜悠閒下午tea尖沙咀一直都系游客光顧天堂,購物餐飲选择多多,行完而临近3點,午餐而错過,因此友人推薦山景閣食下午茶tea,选择多多。餐廳位於山景酒店大堂内,店内裝潢简洁,座位寬松,围住中間的长型餐桌,可能系下午三點幾,客人并吾多,我地选左够近窗邊的位置,可以睇下外面的街景,休休閒品嚐美食😋。下午茶的品種都好丰富:水果有西瓜、菠蘿、哈密瓜.精緻美味的甜點:士多啤梨慕絲、芒果布甸、紅豆芝麻球、鲜蘆薈椰汁糕、炭燒芒果慕絲餅、雜果啫喱,還有朱古力噴泉,好開心,一次過試晒旁邊系日式凍盤,冷面、熟蝦、牛肉、螺頭、各式壽司及三文治還有熱食,茄汁豆腸仔、麦包、白酒汁芝士吞拿鱼通粉、鼓汁炒蜆、香煎蓮藕餅、薑葱三文魚頭腩、炸虾餅、咖喱角、牛肉燒賣先來個皮旦瘦肉粥清下腸胃,自制鲜果班戟满满芒果和士多啤梨充斥口腔,酸酸甜甜好開胃.
下午茶的品種都好丰富:水果有西瓜、菠蘿、哈密瓜.

精緻美味的甜點:士多啤梨慕絲、芒果布甸、紅豆芝麻球、鲜蘆薈椰汁糕、炭燒芒果慕絲餅、雜果啫喱,還有朱古力噴泉,好開心,一次過試晒[親親]
旁邊系日式凍盤,冷面、熟蝦、牛肉、螺頭、各式壽司及三文治
2019-01-14 398 浏览
今天難得放假,決定找一間餐廳輕鬆輕鬆吃飯。到了山景閣,同名字一樣風景如畫,環境一流。沒可能想到這是尖沙咀。這是中午自助餐,食物多元化,品質非常新鮮!雖然在洒店內,但價錢一點也不貴。今次我有幾種食品推介— 首先西折芹羅宋湯,豐富的蔬菜既有口感,也非常有營養!西芹就有清血毒的功效,有助改善因月經而形成的皮膚暗粒。 小籠包-小籠包鮮甜多汁,湯汁飽滿卻不油膩,雖然最好是趁熱吃,但要注意燙口。海南雞雞味十足兼且柔嫩,特別是漿料豐富。那個海南豉油汁撈飯一流。道地喇沙拉麵,酸酸辣辣好開胃,用料豐富,容易入口!最後那個甜品pancake一定要嘗一嘗,老人小朋友都啱食!總括而已這餐自助午餐,物超所值!

那個海南豉油汁撈飯一流。

午餐
2019-01-12 295 浏览
小姐👧🏻 話想去食buffet,上網爬完文揀咗呢一間平平哋,每位$300嘅酒店buffet。$300都預咗唔會有啲咩貴價嘅嘢食,驚喜嘅係,雖然價錢好平,但係竟然有生蠔、扇貝、長腳蟹 🦀, 刺身同埋壽司 🍣 都有,雪糕 🍦 仲要係 dryers 添! 淨係食生蠔已經回本啊,雖然唔係貴價貨色,但係都大隻、juicy, 鮮味!蒜蓉粉絲扇貝都好新鮮,長腳蟹有海水味,刺身方面,雖然係大路嘢,三文魚、吞拿魚都係厚切又新鮮,唔錯唔錯。熱又有好多選擇,我認為全個buffet最好食嘅地方就係甜品,選擇多之餘樣樣都做得幾精緻,最後食返三杯Dryers 🍦 ,回本有凸! 😂
2019-01-11 380 浏览
早幾日,我就跟左個朋友一家人食lunch buffet. 因為朋友個親戚嚟咗香港,你就順便係佢住嘅地方食埋午餐。話得係buffet, 梗係多嘢揀啦。除咗熟食之外,仲可以自己叫佢整粥,仲有冷盤甜品生果等等...我覺得佢整體嘅味道都唔錯,好似有咖喱雞翼,咖喱味入曬味,所以雞翼好惹味。而炸蝦炸得好脆,粉漿整得好薄。而個小籠包雖然個皮係厚d, 但係入邊啲肉整得好鮮甜。出邊仲有雪糕可以自己拎,你仲有咖啡茶同埋特製飲品自己攞,我就攞咗杯檸檬青瓜水。

午餐
2019-01-08 315 浏览
行完天文台道既長命斜當自己做左運動🤣就可以食lunch buffet 獎勵自己😋! 星期日酒店lunch buffet 原價$14x 本來已經好抵,用恆生信用卡仲有9折,即係免加一!性格比很高呢!去到12:00,已經full 左。好彩有預先book 位! 雖然餐廳不是太大,但用落地玻璃,好開揚。食物方面, 雖然海鮮款式在下午不算多,但勝在夠新鮮。 熱盆方面, 勝在夠熱, 特別推介中式皮蛋瘦肉粥, 夠綿夠夠熱又足料。亦有專人幫你煮喇沙。最後,甜品方面, 除左有西式甜品外, 亦提供多款中式傳統甜品, 給人一種回憶的味道。
2019-01-08 517 浏览
新年新價單 午市加咗$20 有折提供出番生蠔 大隻新鮮(有碎売) 講真唔出好過出 …… 點解呀!每20分鐘倒出1次 每次出12隻左右C9阿哥阿姐空手回 氣氛緊張出蠔嘅位置 變成競技場攞咗幾隻 有贏咗嘅感覺拜託店家 1係出密啲/ 1係配給維唔倒成本 就索性唔好出……真心真係唔會怪責 1分錢1分貨 只想有番平時Hillview 舒舒服服 hea住嘆嘅感覺 其他食物很豐富 有水準熱葷數量一樣 肉類多咗 ……沙律 即煮粥麵檔 中西湯 小籠包 干蒸牛肉 海南雞……甜品~多 冇出芝士cake 粥底淡味 魚比較腥 薑蔥少喇沙湯麵~蝦醬太重味 微苦 無椰香凍盤~牛扒好有肉香 但微瘀色待應招呼周到 收碟快 餐具乾淨感覺四眼廚師就有啲面黑慢動作希望店家日後會有改善 食嘅開心 做嘅唔好唔開心
新年新價單 午市加咗$20 有折提供
出番生蠔 大隻新鮮
(有碎売)
講真唔出好過出 …… 點解呀!

每20分鐘倒出1次 每次出12隻左右
C9阿哥阿姐空手回 氣氛緊張

出蠔嘅位置 變成競技場

攞咗幾隻 有贏咗嘅感覺

拜託店家 1係出密啲/ 1係配給
維唔倒成本 就索性唔好出……

真心真係唔會怪責 1分錢1分貨
只想有番平時Hillview 舒舒服服 hea住嘆嘅感覺

其他食物很豐富 有水準

熱葷數量一樣 肉類多咗 ……
沙律 即煮粥麵檔 中西湯
小籠包 干蒸牛肉 海南雞……

甜品~多 冇出芝士cake

信用卡優惠
海南雞
中式雜菜湯 & 忌廉湯
2019-01-07 2826 浏览
山景閣位於諾士佛臺盡頭,仕德福山景酒店內環境光猛, , 空間感十足,沒有一點壓迫感,感覺時尚自助餐可以滿足一下我嘅飲食慾望, 因為美食選擇好多元化,有來自多地的代表美食,勢必大飽口福!!!海鮮區,分別有生蠔,凍蝦同長腳蟹生蠔都好新鮮!呢個值得encore!長腳蟹肉都好鮮甜,於嘴裡散發出淡淡的海水味,而海水的鹹味 讓蟹更鮮甜, 爽口肉脆。每張檯都有提供交剪,比客人起肉,好貼心!日本美食 有三文魚,蝦同埋希靈魚刺身, 種類比較少……….三文魚色澤鮮明,幾厚切肥美蝦就普普通通而 三文魚壽司也不錯 而另外還有專人切西冷牛扒配燒汁,肉質嫩而不失嚼勁冷盤及沙律區有日式冷面,可自己落調味醬,另外有蜜瓜火腿等等。當然唔少得女士們最愛嘅甜品啦!!!!五顔六色的甜品,非常多款式。有:藍莓芝士餅,朱古力咖啡慕絲餅,泰式椰汁粟米糕,法式馬卡龍,鮮忌廉蛋糕,朱古力慕絲,士多啤梨慕士...等………….由八點開始有整班㦸,我就叫左一個香蕉朱古力班㦸啦~仲有dreyer's雪糕杯! pancake伴埋雪糕杯冷熱交融,必食甜品為這一晚畫上了完美的句號😍。估不到便宜酒店自助餐也可以如此高質!難怪人山人海!
山景閣位於諾士佛臺盡頭,仕德福山景酒店內

環境光猛, , 空間感十足,沒有一點壓迫感,感覺時尚

自助餐可以滿足一下我嘅飲食慾望, 因為
美食選擇好多元化,有來自多地的代表美食,勢必大飽口福!!!

海鮮區,分別有生蠔,凍蝦同長腳蟹

生蠔都好新鮮!呢個值得encore!

每張檯都有提供交剪,比客人起肉,好貼心!

日本美食 有三文魚,蝦同埋希靈魚刺身, 種類比較少……….

三文魚色澤鮮明,幾厚切肥美

蝦就普普通通

而 三文魚壽司也不錯

而另外還有專人切西冷牛扒配燒汁,肉質嫩而不失嚼勁

冷盤及沙律區

有日式冷面,可自己落調味醬,另外有蜜瓜火腿等等。

當然唔少得女士們最愛嘅甜品啦!!!!

五顔六色的甜品,非常多款式。有:

由八點開始有整班㦸,我就叫左一個香蕉朱古力班㦸啦~

甜品為這一晚畫上了完美的句號😍。

估不到便宜酒店自助餐也可以如此高質!難怪人山人海!

• 生蠔
2019-01-05 2094 浏览
朋友請食自助餐,因工作地點方便揀咗呢間餐廳,已經第二次嚟,感覺食物選擇少咗,味道更一般。其實客人好少,但生蠔同蟹腳喺開始30分鐘後已經無點Refill。Ok嘅食物唔多,雖然唔貴,但性價比唔高,不過靜靜哋一路食一路傾計都可以。生蠔唔係即開,鮮味一般,都好Creamy好大隻, 印象中七點半後只refill過一次,數量係數得出。青口無咩味,蝦正常,蟹腳有少少乾。刺身有三款,中段只得返三文魚,質素一般。熟食味道一般,魚係鱸魚,Xo田雞無肉味,最好係炒蜆同鎮江骨。燒牛肉都可以,豬扒好硬好鞋好實,雞係無味嘅。忌廉湯都杰身但係淡,羅宋湯似屋企煲嘅蕃茄湯,一啲都唔濃,反而啱我。泡芙同馬卡龍係我七點左右拎,嗰陣都係四五粒,七點半後都無,應該好少人好似我咁我食甜品,所以即係無Refill。甜品都係一般。即製班戟唔錯。三款Dreyer's變咗全場最穩定。

青口無咩味,蝦正常,蟹腳有少少乾。

刺身有三款,中段只得返三文魚,質素一般。

燒牛肉都可以,豬扒好硬好鞋好實,雞係無味嘅。

甜品都係一般。

即製班戟唔錯

三款Dreyer's變咗全場最穩定

2019-01-03
2018-12-20 412 浏览
當日下午到訪的這間餐廳,門面設計簡潔鮮明,裡面環境闊落,冷氣充足,坐下來不會很擠迫。這家餐廳位於尖沙咀天文臺道,從地鐵站來非常便利,適合一家大細過來慶祝聖誕。😘😊最令我印象深刻是餐廳內佈置了很多加上後現代設計,富有時代感,亦有小朋友最愛的雪糕。奶茶咖啡機, 可以自己弄一杯香滑的咖啡。各位食家可以一邊享受食物一邊欣賞藝術, 都市的浪漫!從各種細微處可以看出店主的心思。自助餐有特色的食品有:1.三文魚壽司,東風螺以及海蜆。生熟度剛好,保留海鮮味。三文魚非常新鮮。2. 蘆筍火箭菜沙律, parma ham用料新鮮,味道一流。無論如何忙碌,這個聖誕必須一試!😊3. strawberry mousse這個甜品當然是女生的最愛。菜式品種多,絕不欺場,食物質量十分高,份量也不少,十分推薦這間用心經營的食店per la vita dolce! 😘
各位食家可以一邊享受食物一邊欣賞藝術, 都市的浪漫!
從各種細微處可以看出店主的心思。

自助餐有特色的食品有:

1.三文魚壽司,東風螺以及海蜆。
生熟度剛好,保留海鮮味。
三文魚非常新鮮。

2. 蘆筍火箭菜沙律, parma ham
用料新鮮,味道一流。
無論如何忙碌,這個聖誕必須一試!😊

3. strawberry mousse
這個甜品當然是女生的最愛。

菜式品種多,絕不欺場,食物質量十分高,份量也不少,

十分推薦這間用心經營的食店

per la vita dolce! 😘

2018-12-17 378 浏览
尖沙咀區酒店自助餐通常給人感覺價錢昂貴,但是天文台道仕德福山景酒店:實價每位:$150.超底食好味,各式各樣美食不停供應,有甜品種類繁多的香脆開面三文治、可口芝士火腿三文治,細脆皮香酥老婆餅,香味十足芝士餅,好味薄荷朱古力餅,軟棉香蕉冰卷,滑順木糠布甸,精緻法式馬卡龍、中式桂花糕及熱辣紅豆飽,各適其適,任取任食,還有朱古力噴泉及雜果撻味道出色,選擇多而餐廳環境企理,寧靜地去享受一個慢活優閒的下午茶自助餐!還有值得推介美食有鮮甜涷中蝦,賣相精美壽司,中式沸騰的雞球粥,即叫即做牛腩湯幼麵,鮮美的豉汁炒蜆,甜味香燒蜜糖雞翼,汁濃可口小籠包及牛肉燒賣,印度咖哩角及蟹柳炒烏冬,包任飲果汁、茶及即磨咖啡供應,各種水果,最後當然品嚐杯三色雪糕,飽滿超美,既經濟又豐富的美味,值得再光臨!祝大家有個甜甜蜜蜜的聖誕節!

2018-12-15