2019-03-03 245 浏览
為咗慶祝男朋友事業上有突破,所以今晚就請佢食buffet😅 佢話唔想食太貴,所以就揀咗呢間評價幾好,地點方便,性價比好似幾高嘅酒店餐廳😁酒店有一排座位係係落地玻璃旁邊,可以望到街景👍 不過今晚就full咗冇我份坐lu...🙈同其他自助餐一樣,劃分咗好多區域,包括沙律區,刺身海鮮區, 熟食區,甜品水果區等等😀沙律有好多選擇,紅豆,粟米, 番茄,雞蛋全部有齊, 醬汁都有起碼五款, 仲有巴馬火腿果類~隔離就係刺身海鮮區, 主打生蠔,長腳蟹,同凍蝦,refill速度快👍 試咗長腳蟹好鮮甜😋熟食分為兩邊,其中一邊有大約十款左右, 兩款湯, 不過每人佢都另外送咗一盅燉嘅胡椒排骨湯,好香濃嘅胡椒味,好暖身😀 熟食仲有伊麵,炒飯,菜類,魚類, 豬肉,雞肉, 試咗佢嘅伊麵一啲都唔油膩,個汁幾好食😋 魚柳好滑,有少少辣比較開胃惹味😁另一邊都有六,七款,生滾蟹粥,炸蟹鉗,海南雞,即切嘅燒牛肉等等, 個蟹粥幾鮮甜好味😆 八點鐘仲有一個又睇得又食得嘅火焰蛋糕表演,會熄一熄燈提醒客人😊 另外八點鐘都有個即整班戟開始提供~甜品好多選擇, 當然包括最經典嘅朱古力瀑布,另外試咗朱古力蛋糕都好鬆軟,個杞子桂花糕好清香,

甜品好多選擇, 當然包括最經典嘅朱古力瀑布,另外試咗朱古力蛋糕都好鬆軟,個杞子桂花糕好清香,又唔會太多魚膠粉搞到太硬身或者相反太少搞到太淋唔成形👍
水果方面,士多啤梨,西瓜,菠蘿,哈蜜瓜都好甜😋
整體好滿意,抵食, 店員收碟速度同refill嘢食速度都好快,性價比高😊👏
2019-03-03
  • 長腳蟹
  • 生滾蟹粥
  • 杞子桂花糕
2019-03-03 177 浏览
依幾個月男友好勤力做運動減肥😯 開始有d 成績💪🏼前幾日男友打完波後,話好想食自助餐放縱一次😆😆 唔食飽邊有氣力減肥呢,所以我搵左間自助餐同佢去食,當獎勵下佢。 依間自助餐都係我同事推介的,話幾抵食又唔算貴。餐廳位於尖沙咀,地點方便;自助餐六點半開始,我們大約18:15 就到了,大堂都坐滿客人等待入座。職員有效率地逐一安排, p.s餐廳環境座位都唔會有逼狹感。-由於lunch 都冇食,十萬個肚餓。等待buffet 開籮時時間好像很漫長🤡冷盤方面:1️⃣沙律🥗、水果有非官方研究話過,吃沙律是回本的同埋可以令戰鬥力更持久。 沙律款色都多而且新鮮,有大大粒鮮紅車厘茄、雜果沙律、又甜又多汁西瓜🍉、蜜瓜等等。-2️⃣刺身壽司款色不算多,有三文魚,油甘魚、希靈魚每款刺身色澤新鮮-3️⃣海鮮每次食buffet,海鮮係主打冰盤上有生蠔、長腳蟹、海蝦、青口等我最愛長腳蟹;夠肥美而且蟹肉鮮甜男友最愛生蠔,吃了超過一打😅 生蠔size 相當有份量!蠔肉色澤新鮮,入口沒有很重的海水味,但口感卻是十分清甜-熱盤方面有炸蟹鉗、即煎雞扒、嫩滑海南雞、綿綿的蟹粥、蟹肉扒西蘭花🥦、腐竹節瓜等等等,食材新鮮而且refill 得快。湯

冷盤方面:

1️⃣沙律🥗、水果
2️⃣刺身壽司
款色不算多,有三文魚,油甘魚、希靈魚每款刺身色澤新鮮
3️⃣海鮮
每次食buffet,海鮮係主打

冰盤上有生蠔、長腳蟹、海蝦、青口等
我最愛長腳蟹;夠肥美而且蟹肉鮮甜
熱盤方面

湯品除了有是日中西湯外,每位奉送「胡椒豬肚湯」好濃郁既胡椒香,飲完好暖身。
甜品方面

甜品選擇都有多款,例如有熱情果慕絲蛋糕、日式草露和菓子、杞子桂花糕等;
自助熱香餅機,很多小朋友都很喜歡呢。
還有即叫即很pancake , 我點了芒果杏仁,鮮芒果好甜!
還有特備節目: 火焰雪山🔥
香濃雲呢拿雪糕配朱古力味雪芳蛋糕
雪糕係dreyers , 食左黑濃朱古力及開心果味👍🏻
男友好滿意喔,話下次要再黎過🤹🏼‍♀️
2019-03-02 216 浏览
呢幾日想食個lunch buffet 上網搵到呢間$200唔洗 一於去食下!酒店位置係尖沙咀諾士佛臺附近 都好易搵佢呢到分左熟食 甜品 冷盤 生滾粥 飲品部熟食嚟講質素唔差,推薦薯仔同雞扒!海鮮方面有蝦 藍青口 蠔 不過蠔就只係食左兩隻 礦物味濃 藍青口鮮甜 蝦食落鮮甜多汁 新鮮!生滾粥區 有皮蛋 瘦肉 鯪魚肉 魚 豬潤 雞 可以自己同師傅講想要咩材料 佢會即場煮 味道唔錯 自助餐有粥食都幾得意今次好好彩咁遇到有pancake食 唔係任何時候都有得食架!不得不讚既係呢到既甜品 甜度適中 蛋糕鬆軟 pancake都好食 加埋隔離拎既雪糕一齊食perfect! 整體而言 食物種類不過不失 以$200唔洗嚟講都幾抵食 當中熟食同甜品出色 值得一試!
酒店位置係尖沙咀諾士佛臺附近 都好易搵

佢呢到分左熟食 甜品 冷盤 生滾粥 飲品部

熟食嚟講質素唔差,推薦薯仔同雞扒!

2019-03-01 178 浏览
新春團拜,揀咗喺尖沙咀呢間酒店,食下午茶自助餐,喺HKTVmall買優惠券,比現場埋單平廿幾蚊一個。今日都幾多人,坐得都幾滿下冷盤區有凍蝦,有壽司,凍蝦夠爽口,仲有少少蝦膏。開頭會有三文魚壽司,但之後多數只剩返啲卷物。你佢仲有沙律菜,中華沙律,同埋三文治,款式唔算多, re-fill都唔算快熱食區熱食真係寥寥可數,有燒三文魚骨腩,有沙薑雞翼,開頭仲有炸花枝餅,仲有啲炒飯,同埋乾蒸牛肉燒賣令一邊有焗牛肉批,亦有即煮湯粉咁多種熱色之中,最好食只可以話係隻雞翼,浸到淋晒,夠晒入味凍甜品區有西瓜哈密瓜同菠蘿,另外仲有啫喱布甸同唔同款嘅蛋糕,最好食算係個粟米椰汁糕另一邊有雪米滋同雪糕,亦有橙汁同咖啡奶茶檸茶檸水等自己斟,任飲蛋糕區pancake區有好多款做pancake嘅配料,另外仲有好多蛋糕仔,不過普遍唔好食,似放題質素呢間野,完全以價錢取勝,買團購,連比現金嘅加一 ,每人$130不過,食物款式認真唔多,質素亦普普通通,食晒會Re-fill同款,好少可以轉款飲品任飲,夠大方

冷盤區

熱食區

令一邊有焗牛肉批,亦有即煮湯粉

咁多種熱色之中,最好食只可以話係隻雞翼,浸到淋晒,夠晒入味

甜品

蛋糕區pancake區

飲品任飲,夠大方

2019-02-26 251 浏览
好細個嘅時候同屋企黎食過一次自助餐,記得嗰時感覺都幾差,無咩海鮮又得d平價熟食,野食種類又少,所以自此之後就無再黎。呢排見到山景閣嘅promotion好似唔錯,上網睇睇d都幾多好評,於是就試一試啦!格局望落其實同之前都差無幾,但海鮮有生蠔有長腳蟹!d蠔隻隻都手掌咁大,而且都算新鮮嘅,長腳蟹都好厚肉,食兩碟蠔兩碟蟹都夠回本啦!佢嘅沙律吧有齊基本野,算ok啦!熱食方面都有d海鮮架!唔中意食生冷野嘅朋友都有幾多選擇甜品種類唔算多,每樣細細舊咁,每樣都可以試下,我覺得都算唔錯,唔會太甜,貌相都唔錯,唔會散晒咁,不過都係留肚食雪糕啦!呢到雪糕係Dryer’s,仲有D Collection!有我最中意嘅開心果味雪糕隔離仲有即整pancake,配埋雪糕就一流!順帶一提,呢到唔洗加錢有啤酒、果汁任飲架!
雪糕隔離仲有即整pancake,配埋雪糕就一流!
順帶一提,呢到唔洗加錢有啤酒、果汁任飲架!
2019-02-26 130 浏览
今日約左朋友一齊慶祝大日子,就黎到呢到食自助餐,朋友覺得呢到環境好舒服,所以揀呢到。 呢到既熟食既款式都幾多,各種扒類齊哂之餘,質素都唔錯,每款熟食既溫度都keep得好好。最欣賞牛扒,除左因為醬汁好惹味,最重要係牛扒煎得唔錯,煎得好腍好易入口。 呢到都有幾款海鮮,有生蠔,長腳蟹,青口,凍蝦等,生蠔可以話係回本必食,而且以呢個價錢有咁高質既生蠔任食,真係好抵。生蠔每一隻都好肥美,唔單止本身好大隻,而且蠔膏好厚好肥,雖然蠔味唔算特別濃,但依然好好食。其他海鮮雖然冇生蠔咁高質,但都算唔錯,幾抵食。 刺身主要都係食三文魚,好肥美,不過就暖左少少,溫度方面可以改善一下,但整體都算唔錯。 特別推薦巴馬火腿伴蜜瓜冷盤,非常有水準,巴馬火腿唔算好鹹,但好香。最正係蜜瓜,真係非常香甜,就咁食都已經好正,加埋巴馬火腿就更好食。 呢到有個自助班戟機,自己禁下制就有得食,我見未有人排隊,我仲整左三個,味道都好唔錯。 最後就緊係甜品啦,呢到都好好多款揀,我覺得個芝士蛋糕好得,芝士味好香好濃。呢到仲有,Dreyer’s雪糕杯自己拎,最正既係有開心果味既雪糕,雖然唔係話好稀有,但都唔係成日有。入面有一粒粒既開心果,

最後就緊係甜品啦,呢到都好好多款揀,我覺得個芝士蛋糕好得,芝士味好香好濃。呢到仲有,Dreyer’s雪糕杯自己拎,最正既係有開心果味既雪糕,雖然唔係話好稀有,但都唔係成日有。入面有一粒粒既開心果,加埋幼滑既雪糕,香口又好味。

2019-02-25 226 浏览
今次黎到一間價錢非常合理,環境舒服的酒店-山景閣食自助餐。食完之後先發覺,如果大家在地鐵站過黎,建議上諾士佛臺酒吧街果度行,同一條街行到街尾就到。初頭我地行外面,兜勁耐😅兩個用餐區都係單邊落地玻璃,好開揚,星期日晚上沒有坐滿,客人之間有充足空間,好舒服。重點當然係生蠔,折實$2xx既酒店自助餐少見有咁多款魚生海鮮。最好食既係生蠔,好大好大,海口味不算重,creamy d。侍應專門送上枱的炸蟹鉗,溫度得以確保,炸漿酥脆肉質彈牙。高分!香草燒羊脾全晚最好食的,肉質非常嫩,少少少少羊羶味,完全可以接受,配上薄荷醬食perfect match!甜品都有十多款,提提大家8:00有班戟區開放,可以自選3款口味,或者好似我咁,只夾雪糕食😋
今次黎到一間價錢非常合理,環境舒服的酒店-山景閣食自助餐

香草燒羊脾

2019-02-24
2019-02-25 145 浏览
老公最近完成咗一個大project, 當然要執豪食慶祝吓喇!第一時間諗到去酒店食buffet, 因為咩都有又坐得舒服!我地book咗第一round, 6點半就開始喇!一入到嚟就覺得好寬敞!環境好舒服!食物方面,款式都好多,同預期中嘅一樣!依我一貫嘅作風:1.沙律沙律方面我選擇了大蝦生果沙律!生果粒切得幾大粒,真係可以食到生果嘅果味而唔係只食到沙律醬,而且生果種類都幾多!2.冷盤生蠔同蟹腳係食buffet 回本之item! 其實生蠔未必咁常喺酒店buffet 出現,因為太容易出事,而呢度依然有提供,證明佢對自家衛生充滿信心,而我當然都可以大食特食!蠔嘅size好大!而且非常鮮味,凍凍又甜甜的!而蟹腳肉質有口感,因為我懶得剝殼,所以都係主打生蠔!3. 熟食有一個area係鐵板,剛好近我坐的位置,一直聞到鐵板那邊傳來的香味!令到我食欲大增!那邊有沙甸魚、雞扒及西冷扒 ,還有一個小爐子暖著兩款汁(黑椒及燒汁)可以比客人自行添加!而我,選擇了食原味!因為肉本身已經夠哂味!而下圖中嘅蟹鉗係每人一件,由侍應分配的,並不是任食item, 剛新鮮炸起,非常脆口!4. 甜品登!登!登!櫈!亮點來了!女士對

食物方面,款式都好多,同預期中嘅一樣!

依我一貫嘅作風:
1.沙律

2.冷盤

3. 熟食

4. 甜品
登!登!登!櫈!亮點來了!女士對甜品真係情有獨鍾!咁多款!款款都咁吸引!有中式又西式,咩都要試吓!雪糕是Dreyers, 有三款口味(朱古力、芒果、開心果),而另外有雪糕糯米慈,放佢5至10分鐘,軟軟地咁最好食!西式甜品我最鍾意係朱古力蛋糕,因為係用咗黑朱古力!唔太甜,最攪笑係佢有部熱香餅機,㩒一個制就會自動滾出一封熱香餅出來,薄薄的香香的!玩味十足!

最令我回味係呢個即造班戟呀!佢有三種生果(芒果、柚子、香蕉),佢可以因應客人嘅口味有唔同嘅配搭!呢個甜品要8點先開始,一次可以拎到兩件!我選了柚子及香蕉,當然要同老公一人一半,試哂2個味喇!

先說柚子,柚子帶比我清爽清新的感覺,唔似食緊甜品,一啲罪惡感都無!

香蕉朱古力當然係絕配!一個永遠都無違和感嘅組合!好食!

見住師傅為自己即場造出屬於自己嘅甜品,就算要排隊都值得呀!

服務方面,喺酒店當然唔會令我失望,個個都快手快腳加水、收碟,仲幫我同老公影相,令我好好咁記住今晚美好嘅回憶!
2019-02-24 190 浏览
慢悠生活放假,同陳生去食個tea! 3點食到5點$188一位,openrice仲有優惠!由於係下午茶,以輕食為主。冷盤有沙拉,熟蝦,壽司,冷麵,不同款式三文治熱盤有炒蜆,三文魚骨茄子,砂礓雞翼,菜肉瓜,薯角,花枝丸餅,粥,芝士通粉芝士火腿三文治,面包好脆,芝士溶溶地,正!我最愛吃花枝丸餅,炸得好香口,內裡包住好多墨魚粒蝦🦐大蜆好夠味。甜品方面,有好多撻,蛋糕🍰細細件,可以試五同款式。仲有熱香餅同pancake 自己放配料正!
慢悠生活
放假,同陳生去食個tea! 3點食到5點
$188一位,openrice仲有優惠!

芝士火腿三文治,面包好脆,芝士溶溶地,正!

我最愛吃花枝丸餅,炸得好香口,內裡包住好多墨魚粒

蝦🦐大蜆
好夠味。

甜品方面,有好多撻,蛋糕🍰細細件,可以試五同款式。

仲有熱香餅同pancake

自己放配料
正!

2019-02-20 181 浏览
到酒店享用自助餐給人貴價、高級享受的感覺,其實酒店亦有抵吃之自助餐優惠,每人也要很便宜便可吃到,今次尋找全城抵吃自助餐優惠,自助餐愛好者絕對不能錯過!喜歡「吃好西」的你,又怎能放過享受美食同時又有抵吃機會也?一到這酒店,看到很多不同種類食物,有甜點、冷盤~冷盤的美食包括蟹柳配冷面、沙律、蟹子三文魚薯仔沙律及芒果沙律等,由前菜開始帶你進入抵吃之世界~前菜後,輪到主食:每晚輪流登場,不知你會愛上道菜式呢?酒自助晚餐,有不同風格,除了必定有的生蠔之外,三文魚也好。 沙律方面,必食推介是沙律,味道不錯,加入清新的味道,胃口大開。中式菜式有炒菜,有鑊氣微辣。其他菜式包括西式甜點,炒飯等也不錯呢。日日不同,每晚供應!特別之處是,酒店大廚會在食客面前即席烹調牛扒、豬扒及雞,燒烤味夠,保證原汁原味,想一次過吃一個抵吃的自助餐這實棒,非它莫屬!最重要是有生蠔

喜歡「吃好西」的你,又怎能放過享受美食同時又有抵吃機會也?

酒自助晚餐,有不同風格,除了必定有的生蠔之外,三文魚也好。

最重要是有生蠔
2019-02-19 158 浏览
好耐冇食個自助餐朋友推介話呢個下午茶自助餐都幾抵食同埋性價比高所以特登嚟其實佢係位於諾士佛台嘅街尾酒店一日嘅左手邊就係自助餐區啦酒店嘅裝修唔算好豪華但係都乾淨整齊下午茶時間有三點可以食到五點嘢食種類有海鮮壽司沙律冷盤呢個係甜品同水果區有一啲小食三文治區熟食有雞翼呀一d小菜白粥豬手仲可以整日式烏冬配豬骨湯底香口嘢食仲有選擇甜品區除咗一啲凍食之外亦都有朱古力醬另外仲可以叫師傅整班cake自己落調味醬同水果
好耐冇食個自助餐

另外仲可以叫師傅整班cake

自己落調味醬同水果

2019-02-17
2019-02-18 146 浏览
未夠三點鐘已經好多人喺酒店大堂排隊等入去食自助餐🤭地方都算幾大而且有落地玻璃可以睇到窗外嘅風景 先介紹冷盤 最最最搶手嘅係蝦 見個個喺度忙住剝蝦嘅情景有啲搞笑🤣蝦肉爽口而且新鮮🥰😋 另外有沙律🥗區 可以自己落唔同嘅配料整沙律食仲有三文治同埋法式牛角包🥐熱盤方面 有好多選擇👍🏻韓式餃子🥟 沙薑雞翼 炒雜菇 炸花枝丸餅 椒鹽三文魚頭 牛肉燒賣 馬拉糕 等等🤣🤣質素都好平均 特別係花枝丸餅較為突出入面係真係有章魚🐙😛另外熱食嘅話又即整嘅☺熱辣辣超新鮮扒芝士火腿三文治🥪 黑椒牛肉卷三文治入邊有芝士同火腿 烘過之後芝士溶咗可以做到拉芝效果👻甜品方面 有班戟 朱古力噴泉 雪糕🍦芒果布甸 椰汁馬豆糕 同埋個款西式甜品🍮太多太多選擇😋最特別嘅係班戟都係即整嘅 自己再落唔同配料加雪糕卷😆 飲品方面係橙汁同埋咖啡☕ 酒店下午茶只係$150 有咁多嘢食🤩性價比高 食物質素不錯🥳得閒去嘆番次都唔錯。

蝦肉爽口而且新鮮🥰😋

太多太多選擇😋
最特別嘅係班戟都係即整嘅 自己再落唔同配料加雪糕卷😆

飲品方面係橙汁同埋咖啡☕

2019-02-18 160 浏览
未夠三點鐘已經好多人喺酒店大堂排隊等入去食自助餐🤭地方都算幾大而且有落地玻璃可以睇到窗外嘅風景.先介紹冷盤 最最最搶手嘅係蝦 見個個喺度忙住剝蝦嘅情景有啲搞笑🤣蝦肉爽口而且新鮮🥰😋.另外有沙律🥗區 可以自己落唔同嘅配料整沙律食仲有三文治同埋法式牛角包🥐.熱盤方面 有好多選擇👍🏻韓式餃子🥟 沙薑雞翼 炒雜菇 炸花枝丸餅 椒鹽三文魚頭 牛肉燒賣 馬拉糕 等等🤣🤣質素都好平均 特別係花枝丸餅較為突出入面係真係有章魚🐙😛.另外熱食嘅話又即整嘅☺️熱辣辣超新鮮扒芝士火腿三文治🥪 黑椒牛肉卷三文治入邊有芝士同火腿 烘過之後芝士溶咗可以做到拉芝效果👻.甜品方面 有班戟 朱古力噴泉 雪糕🍦芒果布甸 椰汁馬豆糕 同埋個款西式甜品🍮太多太多選擇😋最特別嘅係班戟都係即整嘅 自己再落唔同配料加雪糕卷😆.飲品方面係橙汁同埋咖啡☕️ .酒店下午茶只係$150 有咁多嘢食🤩性價比高 食物質素新鮮🥳得閒去嘆番次都唔錯
未夠三點鐘已經好多人喺酒店大堂排隊等入去食自助餐🤭

太多太多選擇😋
最特別嘅係班戟都係即整嘅 自己再落唔同配料加雪糕卷😆

飲品方面係橙汁同埋咖啡☕️

2019-02-16 160 浏览
渣馬前狂食@山景閣 網址: https://s.openrice.com/QrbS0i0G000 地址: 尖沙咀天文台道13-17號仕德福山景酒店大堂 明天就跑10km 渣打馬拉松了,要休息多食東西補充體力。今日搵埋好朋友食tea buffet幫我打氣輕食類三文治點心,數一數有成5、6款,都幾大件架。仲有炒粉麵飯,但唔想食主食留返quota 小食很地道,小小一件可以多嚐幾款。女生最重視甜點,全是one bite size 本人試過一遍後,大力推介,因為做得出色仲好多口味,要每樣試都要有返咁上下食量。Tart 同cake 都幾好,仲有朱古力噴泉添 再吃點水果幫助消化啦 飲品自己選吧!食物都幾多也是大路款,慢慢食足兩小時,而收費才百來元,如果要求唔太高要去到食海鮮d高級野,呢間價錢取勝食完希望明天跑出好成績。
渣馬前狂食@山景閣

地址: 尖沙咀天文台道13-17號仕德福山景酒店大堂

小食很地道,小小一件可以多嚐幾款。

Tart 同cake 都幾好,仲有朱古力噴泉添

再吃點水果幫助消化啦

飲品自己選吧!

食完希望明天跑出好成績。
2019-02-13 269 浏览
這天同朋友到山景閣食了個lunch buffet. 食物款式多, 當中我最喜愛是中式的生滾粥及小食, 還有喇沙湯面及自製班戟。生滾粥可選的食材有魚有肉, 很有味, 要食! 喇沙湯底不錯, 又可點細碗。班戟是自製班戟機, 按一下制出一塊, 夠軟熟, 配蜜糖, 牛油, 朱古力醬, 甚至雪糕都得, 好好食! 其他食物也不錯, 當中的海南雞, 冰鎮木耳, 酸甜蓮偶是我很喜歡的! 熟食中的鴨胸, 糯米飯, 青口也好食! 如果喜歡生蠔, 也是不錯之選! 甜品要試吓朱古力撻, 即製蛋皮班戟都好食, 最愛配朱古力和香蕉! 隨食物外, 寧靜空間及舒適環境都是值得考慮的因素。不妨試吓!