2017-04-17 991 浏览
今晚放工又與舊同事聚聚,她見我未食過印尼菜,於是推介到她公司附近的印尼餐廳dinner~ 店內燈光略暗,佈置簡約而富民族色彩。我們點了晚市二人餐,打算平平地由前菜至主菜,一嚐印尼風味~印尼蝦片,即叫即炸,香口脆身,鮮蝦味重,與由細到大吃到的明輝蝦片一樣滋味。 有免費水供應,吃時不會口乾。沙嗲串燒4串(牛/羊),牛味濃郁,羊味甘香不帶羶味, 肉質不韌,沙嗲味、炭燒味及香料醬汁互相融合,香口惹味~印尼蝦醬炒通菜,通菜本身已帶鮮味,條條如青葱般爽脆可口, 加上鹹香蝦醬味及紅椒調味,咸辣適中,鮮香味十足! 平時少吃蔬菜的我也吃不停口, 回味無窮!薯蓉牛肉餅,煎得外脆內軟,嚐到薯蓉的香甜及牛肉的鹹味,但口感略乾,如可蘸酸甜醬同吃將更佳。巴東牛肉飯,第一次吃到鹹中帶甜的牛肉,軟腍入味,牛味濃郁,巴東醬汁豐富, 香茅味重,鹹中滲出甜辣味,味道濃厚配白飯食一流!第一次吃印尼菜發現大部分都加香料,鹹中帶甜,不是菲律賓菜加椰奶的濃甜,是甜而不膩的,真是富地道特色的印尼晚餐!
我們點了晚市二人餐,打算平平地由前菜至主菜,一嚐印尼風味~

印尼蝦片,

巴東牛肉飯

印尼蝦醬炒通菜
巴東牛肉飯
2017-04-10 667 浏览
我一向對印尼料理的菜色很感興趣 偶而吃個一次特色料理換換口味也不錯 最近來到這裡食晚餐 是間蠻有特色的店牆上也有許多的特色裝飾裡面的座位不算多一座下店員便送上一盤蝦片香脆可口!斑蘭椰香黃薑飯米飯粒粒皆呈現完美的黃薑色澤光看就讓人食慾大開配菜有巴東牛肉、薯蓉牛肉餅、燜什菜、酸辣炸雞蛋、魚香花生巴東牛肉是厚實的一大塊,咬起來不會過老牛肉很入味帶一點微微的辣度,非常下飯魚香花生非常香口,停不了口沙嗲串燒兩串牛肉,兩串雞肉香氣四溢,吃起來也是有滿特殊的香料味重口味人士最愛XD吃串燒最愛就是沙爹醬內有不少花生粹粒薯蓉牛肉餅皮咬起來很Q很有嚼勁裡面有一層馬鈴薯泥跟牛肉粒雖然是炸,但整體口感不會太乾澀
最近來到這裡食晚餐

香脆可口!
斑蘭椰香黃薑飯

米飯粒粒皆呈現完美的黃薑色澤

光看就讓人食慾大開

配菜有巴東牛肉、薯蓉牛肉餅、燜什菜、酸辣炸雞蛋、魚香花生
巴東牛肉是厚實的一大塊,咬起來不會過老

牛肉很入味帶一點微微的辣度,非常下飯

魚香花生非常香口,停不了口

兩串牛肉,兩串雞肉

香氣四溢,吃起來也是有滿特殊的香料味

重口味人士最愛XD
吃串燒最愛就是沙爹醬

內有不少花生粹粒
薯蓉牛肉餅

皮咬起來很Q很有嚼勁

裡面有一層馬鈴薯泥跟牛肉粒

雖然是炸,但整體口感不會太乾澀
2017-03-30
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 沙嗲串燒
  • 巴東牛肉
2K
2017-04-02 228 浏览
行過路過 , 在路邊見有廣告招牌介紹這家專賣傳統印尼食物 , 而且是開業於 1975年 的老餐廳 ....反正很久沒有吃一餐印尼菜了, 於是前往幫襯 ~餐廳的佈置滿有峇裡風情 ~Menu ~先點一杯飲品 海底椰子冰 $ 38 , 入口冰涼舒喉, 味道甜蜜, 非常合我口味 ~Gado Gado 加多加多 $ 78 : Gado Gado 乃是舉世聞名的一道印尼沙律 , 是任何一家印尼餐廳都應該會出售的食物 , 內有通菜、芽菜、雞蛋、莧菜、椰菜、青瓜 , 其醬汁是以花生醬和香料調製成的 , 其味道酸甜濃香 , 再伴以蝦片 , 是非常開胃的一道菜 ~Sate Kambing 羊肉沙爹 $ 98 : 看似普通 , 一入口就知道不得了 ,  這些串燒烤得火侯恰到好處 , 肉味濃香 , 配上以花生醬和香料調成的秘製沙爹醬 , 香口惹味又好吃 , 即是神仙也站不穩 ~Nasi Kuning 班蘭椰香黃薑飯 $ 108 : 這個黃薑飯是用上 香茅、鮮椰汁、班蘭、黃薑 等材料煮成的 , 配上多款印尼小菜同吃 , 味道豐富 , 濃郁香口又惹味 , 滿有印尼風情 ~ 總括來說 : 是一間食物質素高 , 環境
反正很久沒有吃一餐印尼菜了, 於是前往幫襯 ~
餐廳的佈置滿有峇裡風情 ~
Menu ~

總括來說 : 是一間食物質素高 , 環境舒適 , 服務態度良好 , 價格親民的印尼餐廳 ~

本篇完 ~
2017-04-01 406 浏览
印度菜食得多,印尼菜就比較少食,今次特登約好友嘗試一家評價不錯的印尼餐廳小店位於佐敦廟街,環境闊落,優雅,私密度高,適合三五知己聊天我們三女一男胃口都還算不錯,所以點了:印尼小食拼盤,燒豬頸肉,加多加多(沙律),咖哩牛腩,印度煎餅,馬拉炒通菜,半打沙爹雞肉串燒,印尼炒粉絲小食拼盤包括春捲,蝦片,炸蝦球,牛肉薯餅,配酸甜醬最好味係牛肉薯餅!春捲中規中矩,蝦球新鮮爽甜,蝦片點酸甜醬食都好好味中間好似係炸小銀魚?我無食,但朋友食唔停口加多加多第一次食這種沙律,表面是蝦片,下面是豆腐、雞蛋、雜菜混合花生醬做成的沙律,好好味好開胃咖哩牛腩,最失望的一個菜,咖哩味中規中矩,但牛腩好韌,痴晒牙,我一舊都咬唔晒⋯店員推薦咖哩配印尼煎餅,所以都叫左煎餅,但個人覺得太油膩,我比較鍾意印度餐廳的nann bread燒豬頸肉,豬頸肉都算燒得香口,唔會老(畢竟豬頸肉油分多,要整到韌都幾難)沙爹雞肉串燒( 半打)一定要點!一定要點!一定要點!重要的事說三遍!真係燒得好正,雞肉又滑又入味,唔點醬都好好味印尼炒粉絲,這個也很好吃,放了很多料去炒,有蝦,蛋,芽菜,味道很好!最後埋單779,人均差不多200,在這麼好的環

小食拼盤包括春捲,蝦片,炸蝦球,牛肉薯餅,配酸甜醬
中間好似係炸小銀魚?我無食,但朋友食唔停口
小食拼盤
咖哩牛腩
豬頸肉
沙爹雞肉串燒( 半打)
沙爹雞肉串燒
印尼炒粉絲
最後埋單779,人均差不多200,在這麼好的環境裡吃飽也算很值!值得再回頭,就是不要點咖哩⋯可以試試黃薑飯,巴東牛肉和醬燒雞
2017-03-31
小食拼盤
豬頸肉
沙爹雞肉串燒
印尼炒粉絲
  • 沙爹串燒
2017-03-21 182 浏览
以前喺南京街間舊鋪試過兩次,覺得幾好食,價錢又合理,突然間想再食點知搬左新鋪。去到見到間鋪靚左好多,賣豪華感覺。我地兩個人入到去見到好多位,於是想坐下卡位,但個侍應話啲卡位只可坐4人以上,咁算數我地坐番啲兩人台(結果食完走嗰時咪一樣無人坐),客人多為老外為主,本地客人只得一兩台。睇完個餐牌發覺同以前舊鋪差天共地,心諗黎到咪試下啦,啲食物水準尚可,但啲野食變左好細碟,又好貴,覺得唔係好值。收咁貴應該唔會再幫襯。
2017-03-18 189 浏览
餐廳食物偏貴,兩人食左四百幾蚊只能半飽,碟巴東牛肉168元只能每人三小塊,最怕唔熱,是最失望的一碟菜。班蘭黃薑飯ok, 蝦醬通菜唔會死咸,但份量真係偏少。地方寬敞,但椅偏低或枱偏高,坐得麻麻地。可憐樓面不夠人手,等左好耐先見到人落單。星期六晚7點都有大把位,適合唔想等位、食完又唔被趕埋單的人。食完有張9折coupon, 你要的話我可俾你,因為我應該用唔著。兩人晚飯點了以下食物:- 巴東牛肉- 班蘭黃薑飯(有一件肉)- 蝦醬通菜- 青檸梳打

兩人晚飯點了以下食物:
- 巴東牛肉
- 班蘭黃薑飯(有一件肉)
- 蝦醬通菜
- 青檸梳打
2017-03-18
2017-03-14 145 浏览
屋企個姐姐近日反客為主, 帶我地去食地道印尼菜, 佢話食過好好食, 今次就一於跟佢食地道印尼風味先!姐姐印尼菜的做法相當繁複, 所以佢自己都好少煮, 令到我都好少機會食, 東南亞菜以香濃且層次豐富的味道見稱,菜式靈魂正是各式各樣的醬料我地叫左個加多加多, 椰菜、芽菜、豆角、豆卜再淋上特別既醬汁, 醬汁質感幼滑, 豐腴醇厚,蝦片好脆口, 作為前菜非常開胃。再食個黃薑炒飯,  顏色鮮黃, 醬汁都係炒飯既露魂, 好好味! 炒飯內含巴東牛肉, 什菜, 炸辣炸雞同魚香花生, 巴東牛肉, 真係令人口齒頰留香, 永難忘懷, 牛肉細滑無渣,柔韌,味道帶濃郁椰香,醬汁令牛肉口感提升不少, 甜香惹味之餘啖啖肉,送飯一流!

2017-03-14 821 浏览
食得多西餐日本料理,都會想食返東南亞菜!因為Kawai 不能吃太辣,以辛辣見稱的泰國菜,不是我杯茶,我最愛始終都是以香濃惹味的印尼菜!而香港的傳統印尼餐廳買少見少,要找一間有真正印尼風味,已經有點難度。這天晚上受MrK經過佐敦見到這張Banner,心想是不是以前在泰林那間老店呢?結果我們就多行兩步去證實一下,果然是當年的「峇里餐廳」,牆上面那句 Happy Birthday,是我讀書年代的回憶。牆上沒有了 那格格不入的Happy Birthday 掛牌,店子亦比之前的來得光亮,裝修更為雅致,昏暗的燈光有點似西餐廳的。伴隨著餐牌的是炸蝦片,不是貴價的菜式但邊吃邊落單也爽皮。蝦片炸得不油不膩,夠晒脆卜卜,咬到卡卡聲,正!加多加多沙律個脆卜卜的蝦片太好吃,意猶未盡的想再吃,多多都唔夠!知道加多加多會有蝦片,所以就揀了呢個印尼沙律!蝦片下面有不少蔬菜、豆角、芽菜、雞蛋、薯仔等材料,再淋上秘製花生醬,把所有配料伴勻就可以食。少少的一碗材料超豐富,又惹味!因為澱粉質多,不似西餐的沙律咁一陣風又餓。印尼串燒(雞肉併豬肉)印尼烤肉串,說易不易,成敗就在調味及準備功夫上,事先要醃製之後再烤,烤時要控制火

是我讀書年代的回憶。
炸蝦片*送的

加多加多
印尼串燒(雞肉併豬肉)

印尼烤肉串,說易不易,成敗就在調味及準備功夫上,事先要醃製之後再烤,烤時要控制火喉,要不時翻動,才可以烤到金黃色澤,肉汁口感皆豐富的串燒。一見到,從色澤已知道合格有餘,食落口感嫩滑有肉汁,滲出印尼香草的香味,超好吃!沙爹醬超香濃,喜歡花生香的朋友一定要點多D!
印尼串燒(雞肉及豬肉)
班蘭椰香黃薑飯

除了加多加多,串燒,黃薑飯都係我o既至愛!而家天氣潮濕食多d薑可以駒風。見到呢個咩都有o既黃薑飯,當然要點一客,每樣配料都有,試下味下次單點更容易。配料有椰香什菜、炸雞蛋、巴東牛肉、薯蓉牛肉餅、魚香花生、青瓜等,把配料與黃薑飯混在一起吃,味道絶對不錯,啖啖的椰香就是印尼的風味!
最後仲食左個上海冰

冰粒比較大粒,不是韓式的雪花冰碎散散,加埋糖水,感覺比較家常。
上海冰
峇里餐廳  Bali Restaurant

佐敦廟街237-247號六福珠寶中心地下D及E號舖
加多加多
印尼串燒(雞肉及豬肉)
2017-03-12 137 浏览
想食印尼菜好耐 咁岩就open rice 搜尋一下邊間岩食 就試左呢間啦位於佐敦超方便 !行出地鐵站幾分鐘一入去環境唔錯架 有氣氛照明比較暗自助飲水 方便 唔會焗人叫野飲 好重要第一碟有印尼蝦片食✌🏻好食 我諗應該都係 一包蝦片拆出來的炒通菜 有少少辣 幾開胃黃薑飯 好正宗 現料十足 好好味薯仔 薯餅 花生 蛋如果隻蛋有層炸皮更加正 係普通印尼店會買到 每人有一個 牛肉薯餅 同日本薯餅唔同😋都係我至愛 鍾意食薯餅既人可以試又香又軟 沙嗲牛肉串 醬好好食 好傳統 有肉汁餐牌 每人百幾蚊炸 (2人餐 二百幾)好抵食 飽肚 上菜又快整體抵食 又方便 正宗印尼菜
想食印尼菜好耐 咁岩就open rice 搜尋一下邊間岩食
就試左呢間啦
位於佐敦超方便 !
行出地鐵站幾分鐘

飽肚 上菜又快
整體抵食 又方便 正宗印尼菜
2017-03-02
2017-03-10 144 浏览
已前峇里餐廳喺泰林旁南京街的斜對面,感覺猶如入咗舊式港式豉油餐廳般,食物雖好但裝修老土,充滿懷舊味道。依家舖位搬到廟街近佐敦道段,裝修潮味十足,用上大量木色,好似去咗峇里渡假一樣。餐廳1975年開業,應該傳到第二代,食品方面依然係提供傳統印尼食品。 新鮮印尼蝦片帶著微暖,令人想起兒時喺國貨公司買蝦片自己炸的時光。傳統小食薯蓉牛肉餅香料味濃,充滿南洋風味。印尼蝦醬炒通菜同中式炒法差不多,咸香冶味,送飯最佳。巴東牛肉以多種香料醃製厚牛展而成,色澤紅潤諗滑,香濃可口,又係送飯佳品。沙嗲串燒用傳統製法,以炭火慢燒,所以最後先上。串燒肉質保持嫩滑又非常入味。

傳統小食薯蓉牛肉餅香料味濃,充滿南洋風味。
印尼蝦醬炒通菜同中式炒法差不多,咸香冶味,送飯最佳。
2017-03-09
2017-03-08 112 浏览
峇里餐廳以前係舊店有40幾年歷史!以前係舊店食過都知道係正宗印尼菜!而家搬左過黎新店都仲keep到喎!!地方又大左靚左~坐得又舒服左。。唔錯唔錯~最重要係食物質數都仲keep到!用既係新鮮食材~真係夠哂有heart.要左個雞,羊串燒~燒得剛剛好又夠哂惹味!肉汁仲係好juicy, 好樕滑~加埋個沙嗲汁~超入味個沙嗲汁夠哂惹味~甜甜香香唔係好辣!印尼炒飯亦都係必食之選!!香味濃郁~夠哂味道~大大碟好夠食又足料!
個沙嗲汁夠哂惹味~甜甜香香唔係好辣!
2017-03-08 525 浏览
香港的傳統印尼餐廳買少見少,要找一間有真正印尼風味,而又老字號,已經。。。。近期佐敦一間新的印尼餐廳,看看有點熟口面,味道也很相似,原來這一間就係之前被迫搬遷的老字號,我們怎能錯過呢?香港店舖的租金一直都係食店的頭號殺手,我真係希望這間「峇里餐廳」可以繼續承傳下去,一代一代的,歷久不衰!加多加多沙律加多加多其實係印尼沙律,利用一些蔬菜、豆角、雞蛋、薯仔等,淋上秘製花生香料醬,把所有配料混在一起就可以食。材料很新鮮,香脆的蝦片仲可以沾一點秘製花生香料醬,增加口感!沙爹串燒半打 (牛肉 & 豬肉)三枝牛肉串燒 & 三枝豬肉串燒,肉燒得微焦,很香口,味道調得很入味,又能保持肉汁,沾上沙爹醬後,令味道更上一層,老店果然是老店!讚!招牌巴東牛肉這個完全是必食之選!巴東牛肉是選用了很多香料去煮成,牛肉是燜到腍一腍,醬汁與牛肉融為一體,牛肉很入味之餘,醬汁濃郁惹味,帶有甜甜辣辣。一啖咬落去,牛肉非常軟腍鬆化,簡直一流!班蘭椰香黃薑飯記得之前在印尼旅遊吃黃薑飯時,係印尼朋友生日或是什麼節慶時食,黃薑飯還堆成圓錐形,賣相非常吸引。雖然是次這個不是圓錐形那麼特別,但味道也絶不遜色!配料包括有椰香什菜、炸雞

沙爹串燒半打
沙爹串燒半打 (牛肉 & 豬肉)
招牌巴東牛肉
這個完全是必食之選!

一啖咬落去,牛肉非常軟腍鬆化,簡直一流!
班蘭椰香黃薑飯

雖然是次這個不是圓錐形那麼特別,但味道也絶不遜色!

配料包括有椰香什菜、炸雞蛋、巴東牛肉、薯蓉牛肉餅、魚香花生、青瓜等,把配料與黃薑飯混在一起吃,味道絶對不錯,很有印尼的風味!
特色印尼炒飯
充滿醬油香的飯炒得非常好,飯全部都係一粒粒,不太乾又不太濕

印尼蝦片,炸得好香脆,很香口

一隻煎蛋作點綴,這樣就變得完全不普通,拌碟還有表瓜、蕃茄、魚香花生等,將全部撈在一起吃,滋味到不得了!
2017-02-20
沙爹串燒半打
2017-03-05 379 浏览
之前上網睇新聞話黃薑對身體好因為可以幫助消脂減肥!所以即刻search邊間餐廳有黃薑飯,俾我搵到呢間喺佐敦嘅印尼餐廳。即刻book咗尋晚去食!一入到去氣氛幾好,我哋叫咗餐牌上面的Set,然後餐廳店員好快就上一碗印尼蝦片,肚餓既我哋即刻清晒。然後嚟咗主菜-斑蘭椰香黃薑飯呢一碟飯好多配菜,啱晒我呢啲貪心嘅人!配菜有巴東牛肉、椰香燜什菜、酸辣炸雞蛋、魚香花生、薯蓉牛肉餅! 先試吓個飯先,黃薑味比較少不過個飯炒得幾乾身,椰香味就有少少,並唔濃郁,但係配巴東牛肉食啱啱好,因巴東牛肉味道偏甜,食飯可以中和返!椰香燜什菜好淋,好入味,食到椰香。酸辣炸雞蛋反而個雞蛋唔覺有炸到不過我寧願唔好炸,因為咁樣食會健康啲!魚香花生好好味同都幾辣下,好啱用黎送啤酒。個薯蓉牛肉餅係炸嘅,入面好多薯蓉,好好味!之後就嚟咗印尼蝦醬炒通菜,呢個比泰式淡味,不過我就係鍾意佢咁樣,因為唔咸!最後上嘅係沙嗲串燒,兩串雞肉,兩串係牛肉,仲附上一碟醬汁。就咁食就已經好夠味,燒得岩岩好,而碟醬汁偏甜所以沾埋一齊食,應該可以送曬成碗飯!講返口感,雞肉較嫩,而牛肉就食唔太出有牛味,可能啲燒汁太濃味。食完之後想埋單,店員見到我就走黎問我覺
然後嚟咗主菜-斑蘭椰香黃薑飯
酸辣炸雞蛋反而個雞蛋唔覺有炸到
個薯蓉牛肉餅係炸嘅,入面好多薯蓉,好好味!
食完之後想埋單,店員見到我就走黎問我覺得啲食物點樣。成個過程店員好親切,仲講解傳統印尼食物嘅味道應該係點樣。
呢餐食得好開心,如果多啲餐廳服務好似呢一間咁,我諗每一個香港人都好樂意出街食飯。
2017-03-02
2017-03-03 301 浏览
今天吃的不是平日常吃的中日韓菜,而是改食比較冷門的——印尼菜!相信很多人都會有印尼菜會是很辣的印象,但其實大部分菜式都不是以辣為主。店舖位於廟街,但氣氛舒適寧靜,加上有異國風情的音樂,情調十足。 甫一座下,店員便送上一盤蝦片。蝦片不是普通街買到的,而是新鮮炸,香脆可口而且份量毫不吝嗇。蝦片後先來一客雞肉和羊肉串燒($88)。串燒香口之餘,又不會燒得太乾,串燒仍能保持肉汁。另一重點是沙爹醬,內有花生粹粒,很有誠意,不過價錢我就覺得略為進取了一點。參巴醬炸蛋亦味道不錯,所謂炸蛋是把水煮蛋去炸,令外皮的質感十分有趣,加上有咸咸蝦乾味的參巴醬,適合重口味人士。之後是加多加多沙律($78),雖然是叫沙律,但和平日所吃的西式沙律完全不同。味道是以甜為主,在豆腐,蛋,芽菜上澆上像剛才串燒時的花生粹沙爹醬,十分開胃。沙律還有蝦片伴碟,脆蝦片沾上醬汁又是另一番風味。最後是主菜的特式印尼炒飯($108)。個人認為這個炒飯的味道是十分正宗,因為像極我小時候印尼工人姐姐煮給我吃的味道。不過這個炒飯的用料就豐富得多了,除了有肉外還有不少蝦和其他伴碟。個人最喜歡的食法是把煎蛋督破,令炒飯沾滿蛋黃汁,再配上少少辣的
最後是主菜的特式印尼炒飯($108)。個人認為這個炒飯的味道是十分正宗,因為像極我小時候印尼工人姐姐煮給我吃的味道。不過這個炒飯的用料就豐富得多了,除了有肉外還有不少蝦和其他伴碟。個人最喜歡的食法是把煎蛋督破,令炒飯沾滿蛋黃汁,再配上少少辣的脆花生炒魚乾,味道一流。
吃完一頓正宗印尼菜,大大的滿足呀!
2017-03-03 164 浏览
同事老公係印尼華橋,佢話有間好嘢要介紹俾我地,所以就捉咗我同另一個同事去食~店鋪喺佐敦嗰邊廟街,唔會太難搵,都好近街口,但係對於係路癡嘅我同佢太太,都需要少少時間店鋪裝修好特別,都好有印尼風情隻碟都好靚~一坐低就俾個印尼蝦片我地食,個蝦片勁正,好好味,應該係自己新鮮炸嗰啲,一啲都唔似係買一大包返嚟再俾你食加多加多沙律 - 好重香茅味,如果你本身好鍾意食香茅,呢個會勁啱你,個沙律入面有雞蛋、薯仔、菜、青瓜,個汁除咗香茅味,我都唔係好食到重有咩味,但係上面啲蝦片去沾呢個汁係OK的~招牌巴東牛肉 - 呢個牛肉好味,啲印尼汁好好味,有啲似沙嗲,但係當然唔係喇,同事老公其實都係講唔出個汁係有啲咩,另外個牛肉好淋,好似食緊燉牛肉咁特式印尼炒飯 - 呢個簡直係我最愛,之前係馬拉嗰時都食過印尼炒麵,已經覺得好好味,估唔到依家喺香港都可以食返呢個味道,味道好香濃,但係絕對唔係一啲難入口嘅香料味,反之然係連小朋友都會不停叫添加嘅炒飯,配料都姆多,有蝦、蝦片、煎蛋沙嗲串燒 牛、雞 - 呢個沙嗲醬好味,個雞燒得啱啱好,唔會令到個雞無晒汁好乾咁,食落口重係好Juice,正~~原條參峇醬煎魚 - 舍醬有啲辣,同埋

店鋪裝修好特別,都好有印尼風情
隻碟都好靚~
原條參峇醬煎魚 - 舍醬有啲辣,同埋店家好有心機整呢個魚,先炸一次再加汁去煎,所以可以鎖住啲肉汁
印尼醬燒雞 - 個雞大家都爭住食,因為個印尼醬好好味,我就搶到食雞脾位,勁Juice,個醬又唔會好鹹
2017-02-20
  • 特式印尼炒飯