2023-05-22 56 浏览
又到發掘灣仔美食嘅時候啦,呢間係軒尼詩小學附近,係小朋友放學食下午茶嘅好地方✨H+全日早餐包括煙🐟三文魚 • 牛油果 •🍳炒蛋 • 紫芋粟子薯餅• 🥗沙律 •乳酪 及🍞 酸種多士😋 酸種多士烘到香脆,可以隨意配上嫩滑嘅炒蛋,完熟嘅牛油果和肥美嘅煙三文魚🥰 紫芋粟子薯餅紫芋味香甜,仲有少少粟子粒粒增加口感🤓 沙律菜已經用胡麻醬調味,乳酪都加上士多啤梨粒和藍莓,十分開胃😝🍔牛油果燒雞漢堡 配沙律 及 薯條漢堡包包質超鬆軟,🐥燒雞好惹味加埋牛油果會更加飽肚;食啲沙律菜感覺更加均衡;薯條亦好香脆🤤Iced latte已經落咗糖漿,如果要走糖或者少糖要落單講定😉咖啡都香濃,天氣熱飲凍嘅超爽😆Iced cappuccino 會比iced latte多咗奶泡同埋牛奶比例會較少😉推介指數: ⚡️⚡️⚡️⚡️餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️再訪:Yes

H+全日早餐

餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️
服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️
再訪:Yes
  • 牛油果燒雞漢堡 配沙律 及 薯條
灣仔平凡平價卻好出色的西式Cafe匈牙利牛肉希臘乳酪意粉&草莓奶昔 $96牛肉粒軟身好易入口,醬汁微辣都幾特別,希臘乳酪又可以增加口感,配意大利粉簡直一流~草莓奶昔好甜好飽肚!牛油果燒雞漢堡配沙律及薯條&焦糖香草奶昔 $86燒雞好多肉汁,牛油果又好新鮮,非常巨大的漢堡!有沙律又有薯條好抵食!焦糖香草奶昔好濃好香又大杯~炸咸蛋黃雞翼 $58其實的確好便宜,竟然有6隻雞翼,正常應該只有4隻吧,等了20分鐘都值得,最推薦的小食~芒果牛乳蛋糕芭菲 $48最後叫了芭菲做甜品,芒果粒粒和牛乳蛋糕好襯!島.聚灣仔莊士敦道199號德安樓地舖#熊本熊 #kumamon #傻鴨 #三傻 #部長 #香港美食 #香港好去處 #甜品 #灣仔美食 #灣仔甜品 #灣仔餐廳 #灣仔cafe #hkcafe #wanchai #wanchaicoffeeshop #coffee #咖啡店 #香港打卡 #灣仔好去處 #島聚 #hpluscafe
灣仔平凡平價卻好出色的西式Cafe

匈牙利牛肉希臘乳酪意粉&草莓奶昔 $96

牛油果燒雞漢堡配沙律及薯條&焦糖香草奶昔 $86

炸咸蛋黃雞翼 $58

芒果牛乳蛋糕芭菲 $48
最後叫了芭菲做甜品,芒果粒粒和牛乳蛋糕好襯!

島.聚

2023-05-20
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-05-19 48 浏览
Cafe位於灣仔 環境舒服嘅 不過位置就唔係好多 食物質素都好高👍🏻😊🍽️All Day Breakfast呢個All Day Breakfast🍳 勁豐富 有炒蛋、牛油果、三文魚、沙律菜、酸種厚多士配牛油、 麥片乳酪杯、紫芋栗子薯餅 好推介比大家食🥰其實因為我最鍾意食牛油果🥑嘅關係 所以就簡咗呢個All Day Breakfast 好新鮮嘅牛油果 熟度岩岩好 呢個紫薯餅真係無得輸 仲好脆 餡料又足夠 三文魚配上酸種厚多士係勁夾 好飽肚嘅全日早餐🍝蒜片欖油虎蝦炒意粉呢個意粉嘅蒜味好夠濃 有點辣味特別惹味😋虎蝦好彈牙 意粉煮得岩岩好 唔會好硬又好林🍓鮮草莓雪糕奶昔 草莓雪糕🍦奶昔望落已經好吸引 有埋草莓🍓雪糕 草莓味好濃又唔係假味 好好飲📍島.聚 (灣仔)灣仔莊士敦道199號德安樓地舖
🍽️All Day Breakfast

🍝蒜片欖油虎蝦炒意粉
呢個意粉嘅蒜味好夠濃 有點辣味特別惹味😋
虎蝦好彈牙 意粉煮得岩岩好 唔會好硬又好林

🍓鮮草莓雪糕奶昔

📍島.聚 (灣仔)
2023-05-19 48 浏览
成日去灣仔區,竟然開咗一間cafe我唔知道,今日經過,外面己吸引到我注意,再望內,小清新感覺,橫掂末食晏,一於試吓。午市套餐大約一百元以下,灣仔區算抵食。辣茄醬煙三文魚海鮮意大利粉有少少辣,可接受程度。意大利麵條軟硬度適中,沾滿蕃茄辣汁,惹味十足。三文魚塊份量不少。蝦隻夠爽脆,還有青口。鮮草莓奶昔夏日炎炎最佳飲品。芝士蛋糕甜品款式不少,蛋糕,芭菲,窩夫…….蛋糕芝味香濃,綿滑,最重要不會太甜膩,滋味。

午市套餐大約一百元以下,灣仔區算抵食。

辣茄醬煙三文魚海鮮意大利粉
有少少辣,可接受程度。
意大利麵條軟硬度適中,沾滿蕃茄辣汁,惹味十足。
三文魚塊份量不少。
蝦隻夠爽脆,還有青口。

鮮草莓奶昔
夏日炎炎最佳飲品。

芝士蛋糕
甜品款式不少,蛋糕,芭菲,窩夫…….
蛋糕芝味香濃,綿滑,最重要不會太甜膩,滋味。

2023-05-19
2023-05-19 48 浏览
🌼 首先嚟講下鹽燒青魚十糓飯,呢個十糓飯真係好好味架!十糓飯粒粒分明,帶有微微咸味,同埋青魚一齊食,中和青魚嘅喊味。🌼 涼拌秋葵豆腐,我覺得呢個菜好有驚喜。秋葵豆腐好清新,同埋涼涼地,令到整餐食物唔會太濃重。加上麻醬,增加咗佢嘅層次同口感。我覺得呢道菜好適合作為一個清爽嘅開胃菜。🌼 薄荷青檸梳打。呢杯飲品好醒神,仲有好清爽。薄荷味同檸檬味兩個都好突出,互相襯托。環境都有少少似一間cafe,但又唔係cafe 😎

環境都有少少似一間cafe,但又唔係cafe 😎
2023-05-17 53 浏览
朋友介紹灣仔呢間《島聚》,價錢相當親民,晚餐叫咗個意粉大大碟食到勁飽,$100有找仲包埋飲品╰☆蒜片欖油虎蝦炒意粉 $78見隔離枱叫咗呢個意粉,好吸引,自己都忍唔住叫呢個🫢蒜香味撲鼻,香噴噴,虎蝦新鮮爽彈,意粉炒得非常惹味╰☆芒果芝士蛋糕伴牛角窩夫配牛乳雪糕 $58牛角窩夫🧇口感酥脆,帶淡淡牛油香,賣相打卡度十足📸芒果香甜,仲有芝士蛋糕同牛乳雪糕,好滿足!╰☆鹹蛋黃炸雞翼 $58有6隻咁多😍唔使爭,雞翼炸得香脆,滿滿鹹香味╰☆伯爵茶 |青檸薄荷梳打 +$12

╰☆蒜片欖油虎蝦炒意粉 $78

╰☆芒果芝士蛋糕伴牛角窩夫配牛乳雪糕 $58

╰☆鹹蛋黃炸雞翼 $58
有6隻咁多😍唔使爭,雞翼炸得香脆,滿滿鹹香味

╰☆伯爵茶 |青檸薄荷梳打 +$12
座落於灣仔繁榮鬧市中毫不起眼但性價比高嘅清新小店.整個鋪面以直立玻璃包圍雖然不大而呈L型,但每個座位都有適當空間並以白色及花草做裝飾🪴感覺舒適!好嘅質素加上此價格於灣仔來講亦非常經濟!完全價得回頭~🤭👍🏻🔸啤酒脆漿炸魚柳配沙律及薯條($68)上枱時非常驚喜竟然有兩大舊!!好彩同朋友一齊嚟,如果唔係都未必會食得晒😬即叫即炸!表面炸漿非常薄身,脆卜卜,內裏魚肉亦冇腥味柔軟滑身,性價比更高於出面過百元嘅炸魚!值得一試再試✨👍🏻🔸黑松露雞肉忌廉炒意粉($78)份量唔少,以炒嘅方式做得比較乾身,唔會過多醬料黏附意粉感覺會比較不油膩,而且炒非常香口🔸芝士蛋糕🔸焦糖咖啡+香草雲呢拿奶昔芝士蛋糕芝士味唔算太濃厚,感覺輕盈,非常配合咖啡.咖啡中規中矩,並帶出焦糖甜味.而香草雲呢拿奶昔反而有驚喜,味道唔算好甜.而且微微雲呢拿味非常香,雖然充滿罪惡感🤭但極度滿足~

🔸啤酒脆漿炸魚柳配沙律及薯條($68)

🔸黑松露雞肉忌廉炒意粉($78)

🔸芝士蛋糕
🔸焦糖咖啡+香草雲呢拿奶昔
灣仔原來都有唔少美食餐廳,最近經過見到係地鋪嘅呢間——🌟島聚🌟裝修幾特別,有個大大玻璃係行人路旁,就覺得好吸引想入去試試佢哋嘅野食,仲見到有個蛋糕櫃,裏面嘅一塊塊蛋糕都好吸引😍餐廳嘅食物同飲品味道亦係唔錯,值得試吓👍🏻._.🐥|香草烤雞胸、溏心蛋、凱撒沙律配酸種多士|🥗呢個沙律餐都好豐富下,食曬成個份量都足夠飽肚,雞胸肉份量多,而且好夠味,但又唔會太濃味,配埋大量嘅沙律同溏心蛋,呢個沙律餐都好好食👍🏻·🍅|辣茄醬煙三文魚海鮮意大利粉|🍝呢個意大利粉好濃味,最鐘意係佢嘅辣茄醬唔會太酸,少少辣好惹味,意粉雖然唔係掛汁,但每啖意粉都有足夠嘅醬汁👍🏻•💜|紫芋栗子薯餅|💜呢個嘅薯餅裏面有好香濃嘅紫薯餡,紫色好靚💜在夾雜住好有口感嘅栗子餡料,成塊薯餅都好好食👍🏻•🍰|意大利芝士慕絲蛋糕|🍰呢個蛋糕比起出面冇咁甜,食得出佢嘅忌廉係用咗鹹忌廉,外層見到一層層嘅餡料,仲有少少冧酒香味,賣相都好靚💕•🌹|熱玫瑰咖啡|☕️咖啡充滿淡淡的玫瑰香味,飲落口少少甜,面頭仲有玫瑰花乾花粒同拉花,好睇又好飲👍🏻·💛|斑蘭龍眼冰|💛清清地,少少甜,充滿龍眼嘅香味,底下仲有唔少龍眼粒💕._.
._.
🐥|香草烤雞胸、溏心蛋、凱撒沙律配酸種多士|🥗
🍅|辣茄醬煙三文魚海鮮意大利粉|🍝

💜|紫芋栗子薯餅|💜

🍰|意大利芝士慕絲蛋糕|🍰

🌹|熱玫瑰咖啡|☕️
💛|斑蘭龍眼冰|💛
清清地,少少甜,充滿龍眼嘅香味,底下仲有唔少龍眼粒💕
._.
用餐时段
下午茶
2023-05-14 56 浏览
上個禮拜六去咗睇周杰倫演唱會,睇之前就諗住搵個地方醫肚,喺銅鑼灣食嘢食到悶收工就諗住行過去灣仔睇吓有咩好食,途經一間叫島聚既Cafe,見佢又all day menu又多選擇就入咗去試吓♥ 鹽燒鯖魚十殼飯 $78上枱幾靚仔,以日系風格擺碟,一個木盤盛載三樣食物,前菜係涼拌秋葵豆腐、主食同米飯🍚(十殼飯好健康),鯖魚燒得好香而且好大條,但係食嘅時候要小心有骨碎,滋上檸檬汁食就更好味😋 一啖魚一啖飯夠哂滋味跟餐叫左伯爵茶熱辣辣香噴噴♥ 匈牙利牛肉希臘乳酪意大利粉 $78牛肉粒份量都幾多,粒粒腍身好易入口,醬汁小小似番茄醬帶微辣都幾特別,面頭加上希臘乳酪增加口感,食落味度層次又幾豐富,而意大利粉質地軟硬適中,冇食lunch既我好快就食哂成碟跟餐叫左鮮芒果雪糕奶昔 +$18芒果味濃甜甜的好大杯飲完佢連甜品都唔使嗌😂♡ 餐廳以木系佈置,仲有熱帶植物裝飾,閒時食個tea打個卡都幾唔錯

♥ 鹽燒鯖魚十殼飯 $78

跟餐叫左伯爵茶熱辣辣香噴噴

♥ 匈牙利牛肉希臘乳酪意大利粉 $78

跟餐叫左鮮芒果雪糕奶昔 +$18
芒果味濃甜甜的好大杯飲完佢連甜品都唔使嗌😂

📍 島.聚 (灣仔)餐廳鄰近地鐵站一個街口轉角位置, 係鬧市中寧靜既一角😎 小清新既裝修🌿落地玻璃既設計,既開揚又可以食住野望下街景🚏今次黎食晚餐🍽️套餐$68起😲港島區黎講性價比真係好高🤩✨全日英式早餐 $88份量都幾多😋炒蛋上面有黑松露醬, 而煙肉🥓豬肉腸🐖火腿都煎得好,各有2件✌🏻仲有茄汁焗豆🥫沙律 🥗什菌同埋牛角窩夫 🧇✨辣茄醬煙三文魚海鮮意大利粉 $88微辣既茄醬🍅🌶️好香好開胃😋配幾片煙三文魚同埋2個青口都好新鮮兩杯奶昔果味香😋✨鮮芒果雪糕奶昔 🥭+$18✨鮮士多啤梨雪糕奶昔 🍓+$18📍 島.聚 (灣仔)灣仔莊士敦道199號德安樓地舖
📍 島.聚 (灣仔)

✨全日英式早餐 $88

✨辣茄醬煙三文魚海鮮意大利粉 $88

兩杯奶昔果味香😋
✨鮮芒果雪糕奶昔 🥭+$18
✨鮮士多啤梨雪糕奶昔 🍓+$18

📍 島.聚 (灣仔)
2K
2023-05-13 41 浏览
近年好鍾意搵啲坐得舒服嘅Cafe慢活一下灣仔呢間Cafe除咗有唔同主菜仲有靚靚嘅甜品呢度嘅All Day Breakfast $88相當抵食✨ H+全日早餐鍾意食煙三文魚揀呢款就最啱,加上幼滑嘅牛油果炒蛋份量充足 厚厚嘅紫芋粟子薯餅,外層香脆好香紫薯味 沙律菜新鮮好爽口乳酪裡面仲有粟米片同樣都有香脆嘅酸種多士另一份配上啖啖肉嘅慢煮雞胸配上滑嘟嘟嘅溏心蛋沙律菜上仲灑滿芝士碎✨伯爵茶靚靚嘅玻璃茶壺裝著伯爵茶養生解膩之選✨青檸薄荷梳打加入大量薄荷葉,令味道更顯清新新鮮青檸帶出酸酸甜甜嘅味道下次要2:30pm後再嚟,要試埋雪糕芭菲同窩夫
近年好鍾意搵啲坐得舒服嘅Cafe慢活一下
灣仔呢間Cafe除咗有唔同主菜
仲有靚靚嘅甜品

呢度嘅All Day Breakfast $88相當抵食
✨ H+全日早餐
鍾意食煙三文魚揀呢款就最啱,
加上幼滑嘅牛油果
炒蛋份量充足
厚厚嘅紫芋粟子薯餅,外層香脆好香紫薯味
沙律菜新鮮好爽口

✨伯爵茶
靚靚嘅玻璃茶壺裝著伯爵茶
養生解膩之選

✨青檸薄荷梳打
加入大量薄荷葉,令味道更顯清新
新鮮青檸帶出酸酸甜甜嘅味道

下次要2:30pm後再嚟,要試埋雪糕芭菲同窩夫
2023-05-12
用餐时段
  • H+全日早餐
2023-05-11 67 浏览
🔸匈牙利牛肉希臘乳酪意大利粉 $78牛肉好冧好入味味道酸酸甜甜咁 整體味道幾濃味小小辣,唔食得辣都食到乳酪就唔算好酸,乳酪味唔算突出但整體味道都幾開胃幾好食食完一啲都唔漏匈牙利牛肉都有好多舊👍🏻👍🏻👍🏻味道:8/10性價比:9/10🔸辣茄醬煙三文魚海鮮意大利粉 $88夠辣!唔食得辣未必食到個隻😝海鮮配料除咗煙三文魚,仲有青口、大蝦青口唔腥,啖啖肉 大蝦冇雪藏味,入口彈牙呢度嘅意粉幾有地中海味道全部都唔會話食完好漏👍🏻價錢雖然唔貴,但係質素比得上百幾蚊一碟嘅意粉👍🏻份量唔算好多,一個女仔食啱啱好味道:9/10性價比:9/10🔸啤酒脆漿炸魚柳 配沙律及薯條 $68即叫即炸!炸魚柳好大條,仲要有兩條超級脆!切落去直程有聲😂👍🏻 入面啲魚肉好軟好多汁$68食到咁嘅質素,真係性價比好高味道:8/10性價比:9/10🔸芒果忌廉泡芙窩夫 $68 窩夫上枱暖暖地泡芙係雪糕餡料😃窩夫上面淋上芒果醬味道有少少甜 芒果肉好甜👍🏻係天然嗰隻甜👍🏻鍾意食芒果嘅,一定唔可以錯過如果叫甜品可以叫職員後上味道:7/10性價比:7/10▪️香草雪糕奶昔乳酪味嘅雪糕奶昔甜度適中,酸酸甜甜,幾可口▪️熱泡沫咖啡🔹環境:小店形式
🔸匈牙利牛肉希臘乳酪意大利粉 $78
牛肉好冧好入味
味道酸酸甜甜咁
整體味道幾濃味
小小辣,唔食得辣都食到
乳酪就唔算好酸,乳酪味唔算突出
但整體味道都幾開胃幾好食
食完一啲都唔漏
匈牙利牛肉都有好多舊👍🏻👍🏻👍🏻
味道:8/10

🔸辣茄醬煙三文魚海鮮意大利粉 $88
夠辣!唔食得辣未必食到個隻😝
海鮮配料除咗煙三文魚,仲有青口、大蝦
青口唔腥,啖啖肉
大蝦冇雪藏味,入口彈牙
呢度嘅意粉幾有地中海味道
全部都唔會話食完好漏👍🏻
價錢雖然唔貴,但係質素比得上百幾蚊一碟嘅意粉👍🏻
份量唔算好多,一個女仔食啱啱好
味道:9/10

🔸啤酒脆漿炸魚柳 配沙律及薯條 $68
即叫即炸!
炸魚柳好大條,仲要有兩條
超級脆!切落去直程有聲😂👍🏻

泡芙係雪糕餡料😃
窩夫上面淋上芒果醬
味道有少少甜
芒果肉好甜👍🏻係天然嗰隻甜👍🏻
鍾意食芒果嘅,一定唔可以錯過
如果叫甜品可以叫職員後上
味道:7/10
性價比:7/10

▪️香草雪糕奶昔
乳酪味嘅雪糕奶昔
甜度適中,酸酸甜甜,幾可口

▪️熱泡沫咖啡

🔹環境:
小店形式Cafe
四人枱幾好坐
價錢好公道,抵食!🤩

🗣另須加一服務費

人均消費:~$140
整體味道:8/10
回頭率:4/5
#島聚
📍灣仔莊士敦道199號德安樓地舖
喺附近收工之後就約咗朋友去呢一間裝修得非常精緻嘅Cafe去食晚餐,裏面以白色簡約風為主題。夜晚就無飲咖啡,但好多特飲可以選擇,加上佢環境清幽,好適合收工之後同朋友去飲野傾偈。🔸 辣茄醬煙三文魚海鮮意大利粉|$88呢個意粉除咗用茄醬之外,仲加有辣椒片食落香辣,好開胃,蝦肉都好爽滑。🦐仲有兩大片嘅三文魚。醬汁都非常足,令每條意粉都掛到汁。🤗🔸 H+全日早餐|$88本人係早餐愛好者見到夜晚都仲有早餐食超級開心🥳呢個全日早餐非常豐富,有煙三文魚乳酪、牛油果、炒蛋、酸種麵包、沙律、仲有沖繩紫芋栗子薯餅,入口超香脆,仲有粒粒栗子 一塊真係唔夠喉。🤤🔸 鮮芒果雪糕奶昔|$42呢杯嘢飲超有驚喜,入邊有好多芒果粒粒🥭同芒果醬,同埋飲到係有乳酪喺入邊,推介俾鍾意食芒果嘅人。😚🔸 斑斕龍眼冰|$36飲品非常泰式,飲晒之後仲可以食入邊嘅龍眼果肉。🤭📍 島.聚灣仔莊士敦道199號德安樓地舖

🔸 辣茄醬煙三文魚海鮮意大利粉|$88

🔸 H+全日早餐|$88

🔸 鮮芒果雪糕奶昔|$42

🔸 斑斕龍眼冰|$36
飲品非常泰式,飲晒之後仲可以食入邊嘅龍眼果肉。🤭

📍 島.聚
2023-05-10 45 浏览
📍島.聚環境好舒服,好岩同frd過來食下野,傾下計,不過記得錯開食飯時間嘅高峰期🤗🤗🍽️ H+全日早餐煙三文魚・牛油果・炒蛋(好滑嫩)·紫芋粟子薯餅(好香甜,記得趁熱食🤤)・沙律・乳酪(燕麥底,水果係上面,加埋乳酪,多重口感🥰)及酸種多士(➕牛油,越咬越香)🍽️ 蒜片欖油虎蝦炒意粉有少少辣,令意粉昇華左!意粉軟淋程度岩好,而且炒得好入味,唔會話食材還食材味🥳🥳有三隻大🦐,有開背,所以好容易除殼🥳🥳🥤🧊抹茶鮮奶抹茶同鮮奶溝一齊,中和左甜同苦味🥰
📍島.聚

🍽️ H+全日早餐

🍽️ 蒜片欖油虎蝦炒意粉

🥤🧊抹茶鮮奶
抹茶同鮮奶溝一齊,中和左甜同苦味🥰
2023-05-10 33 浏览
今次嚟到灣仔鬧市入面嘅一間文青Cafe,餐廳以白色為主,簡單裝修連同一啲圖案,適合各位文青過嚟打卡。———————————————🌟啤酒脆漿炸魚柳配沙律及薯條 $68炸魚柳真係好大份,上台果下大到嚇咗我哋一跳幾乎霸左大半隻碟,魚柳食落好香,出面果皮又薄又脆,入面嘅肉就好嫩滑~平時正常都係得沙律或薯條,呢度仲要兩樣都有,性價比超高🥹.🌟辣茄醬煙三文魚海鮮意大利粉 $88個醬味道食落其實都幾辣幾惹味,比較稠身少少,意粉硬度煮得啱啱好,上面有兩大塊煙三文魚之餘仲有幾隻蝦同埋蜆,啲蝦食落都好彈牙,成個意粉感覺都好足料。.🌟炸芝士條 $48一共有6條芝士條,熱辣辣食嘅過入面仲會做到拉絲效果。.🌟雜莓芝士蛋糕伴牛角窩夫配牛乳雪糕 $58冇諗過$58就可以食到咁豐富嘅甜品,雪糕食落其實係乳酪味,而且份量都多。呢個牛角窩夫口感係少少外脆內軟同好香嘅牛油味,但因為佢有落鹽,第一下入口有少少鹽太出嘅苦味,但整體味道都好唔錯👍🏻.🌟鮮芒果雪糕奶昔 跟餐+$18好好飲,飲落似係印度Lassi果種芒果乳酪特飲👍🏻.🌟凍抹茶牛奶 跟餐+$8甜度適中,抹茶味都ok,但重點係佢加$8就有🥹真係好抵.🔸整體評價🔸個人認

———————————————
🌟啤酒脆漿炸魚柳配沙律及薯條 $68
🌟辣茄醬煙三文魚海鮮意大利粉 $88
🌟炸芝士條 $48
一共有6條芝士條,熱辣辣食嘅過入面仲會做到拉絲效果。
🌟雜莓芝士蛋糕伴牛角窩夫配牛乳雪糕 $58
🌟鮮芒果雪糕奶昔 跟餐+$18
好好飲,飲落似係印度Lassi果種芒果乳酪特飲👍🏻
🌟凍抹茶牛奶 跟餐+$8
甜度適中,抹茶味都ok,但重點係佢加$8就有🥹真係好抵
🔸整體評價🔸
個人認為性價比真係超高,係講緊用$60-$100食緊出面百幾蚊嘅菜式,份量唔細之餘食物質素一啲都唔輸蝕,仲可以體會到文青Cafe,經過灣仔又要搵地方食晚餐嘅朋友仔千祈唔好錯過啊~

• 啤酒脆漿炸魚柳
  • 雜莓芝士蛋糕伴牛角窩夫配牛乳雪糕