2024-01-01 35 浏览
如果今日唔係地頭蛇帶我去我都唔知原來依度有間咁抵食有高質嘅火鍋舖有紙質嘅Menu,但客人可以用QR code落單。我哋叫咗一碟牛肉同埋一碟豬肉,兩個都好高質。豬肉比較驚喜,質素一啲都唔輸啲貴價火鍋店!!勁嫩,連老人家都好鍾意食另外我哋叫咗個細嘅海鮮拼盤。本身叫嗰陣都有啲驚,因為餐單上面冇寫明有啲咩食材,點知佢一啲都冇Hea到我哋!種類好豐富,而且仲好新鮮。我一直覺得火鍋店嘅魷魚都係一個伏位,但係依一間好好食,係食得出係新鮮嘅,唔係嗰啲咬落去好膠嘅感覺。貝殼類嘅海鮮一啲沙都冇,而且隻帶子仲厚度哇哇聲,屋企人大讚滑類彈牙,正嘢飲方面,我飲咗鹹檸梳打,好好味,又唔甜,夠氣! 大大杯,飲足全程都仲未飲曬結論:一定encore
有紙質嘅Menu,但客人可以用QR code落單。

貝殼類嘅海鮮一啲沙都冇,而且隻帶子仲厚度哇哇聲,屋企人大讚
滑類彈牙,正

結論:一定encore
-巴打火鍋館-📍元朗.最近天氣好凍,最適合去打邊爐。朋友介紹元朗呢間火鍋店食品選擇好多,而且價錢仲好抵。.巴打招牌鍋 ($168)超級足料嘅火鍋湯底,豬骨湯底,裡面有帆立貝、豬骨、豬腸、蕃茄、粟米、白蘿蔔等,味道清甜而唔油膩。.伊比利亞豚肉 ($148)豚肉半肥瘦,雪花紋理好靚,食落好軟嫩而且好香。.桂花蚌+珊瑚蚌 雙拼 ($138)份量好多,兩款蚌肉都好新鮮,輕輕一淥就已經食得。肉質都好厚身,味道清甜,食落爽口。必點之選。.新鮮生腸 ($38)好新鮮的生腸,夠爽口,完全沒有腥味。.油麥菜 ($48)新鮮大份油麥菜。.蒜蓉粉絲蒸大聖子 (4隻) ($194)另外仲點左4隻蒜蓉粉絲蒸大蟶子,蟶子好大隻肉夠厚身,加埋蒜蓉粉絲,味道更鮮甜。.

-巴打火鍋館-
📍元朗
巴打招牌鍋 ($168)
伊比利亞豚肉 ($148)
豚肉半肥瘦,雪花紋理好靚,食落好軟嫩而且好香。
桂花蚌+珊瑚蚌 雙拼 ($138)
新鮮生腸 ($38)
好新鮮的生腸,夠爽口,完全沒有腥味。
油麥菜 ($48)
新鮮大份油麥菜。
蒜蓉粉絲蒸大聖子 (4隻) ($194)
2023-12-22 41 浏览
><香港仲有冬天而且凍到一個點所以打邊爐鋪人頭湧湧 walkin一定冇位椰汁竹笙燉雞鍋(218)冇落料之前 當然要飲下個湯頭暖笠笠 竹笙吸晒d湯 椰味很香揀咗半隻雞 唔肥肉質幾滑本地新鮮手切吊龍(248/細)喺咁多個部位之中肉味最濃好快淥一淥就食得 越嚼越香 脆鯇魚片(48)份量慷慨 幾多魚片肉質結實爽脆 很有口感自製芫茜餃(42)有d似雲吞咁樣 因為入面有蝦作餡然後有芫茜碎杞子桂花蜜(32)潤喉順滑 甜度剛好><><><><><><><><><><巴打火鍋館元朗鳳攸東街9號好順意大廈B座地下33號舖
香港仲有冬天而且凍到一個點
所以打邊爐鋪人頭湧湧 walkin一定冇位
椰汁竹笙燉雞鍋(218)
冇落料之前 當然要飲下個湯頭
暖笠笠 竹笙吸晒d湯 椰味很香
揀咗半隻雞 唔肥肉質幾滑
本地新鮮手切吊龍(248/細)
喺咁多個部位之中肉味最濃
好快淥一淥就食得 越嚼越香
脆鯇魚片(48)
份量慷慨 幾多魚片
肉質結實爽脆 很有口感
自製芫茜餃(42)
有d似雲吞咁樣
因為入面有蝦作餡
然後有芫茜碎
杞子桂花蜜(32)
潤喉順滑 甜度剛好
><><><><><><><><><><
巴打火鍋
元朗鳳攸東街9號好順意大廈B座地下33號舖
2023-12-20 37 浏览
What a surprisingly nice and worth-trying restaurant in Yuen Long which offers good food😍 I enjoy the dinner so much !!! We ate for 1.5 hrs… so jeng 😍 . Worth to give it a try. 👍🏻 I had a great night with my sister 👧🏻 We found the restaurant is fabulous so we seat in and had super nice catch up . We can park car nearby. First, we ordered the coconut 🥥 chicken soup 🥣 so yummy ! And the intensity of chicken’s taste is strong and it’s fresh!First comes to some dumplings , they are nice & attractiv

We can park car nearby.

First comes to some dumplings , they are nice & attractive !! Not only they are beautiful, but also the taste are yummy.

The beef ball are super yummy 🤤

For the fish , it is fresh !!!! 👍🏻worth to give it a try !

For the sausages! The size is big and enough for us !!! It’s full

For the vegetables 🥦 set, it is a very big size! Unbelievable and so full for two persons. Even enough for 3 ppl.!!

Overall, I give it a thumb up 🫶🏻👍🏻
2023-12-19 36 浏览
茶樓做一蚊雞見得多,打邊爐做一蚊雞真係少有,咁就俾佢水咗入去食一蚊雞基本上都冇限你揀咩做法嘅雞~~除咗有一個就係椰子雞煲嘅火鍋湯底,就要另外加$30。市面上有好多椰子雞煲,但係拎足晒椰子喺我哋面前開到落去個煲嗰種真實感真係好正。一打開就已經好大浸椰子嘅清香,成盤雞件整整齊齊排喺你面前,好想快啲食得到。唔知點解椰子雞煲嘅雞係特別嫩滑,舊舊都好似食緊雞髀肉咁誇張。雞嘅份量真係好多,我哋已經默默手咁食,但最尾竟然都仲有少少剩喺度🤣🤣🤣當然我哋唔係淨係食雞肉啦,我哋都叫咗啲牛同埋蔬菜盤,人少少,所以都唔算叫好多。蔬菜盤嘅種類好多,佢嘅菜都比較鮮嫩,索晒椰子雞煲嘅湯,好入味。趁佢有優惠個陣黎食 真係好抵玩

一蚊雞基本上都冇限你揀咩做法嘅雞~~除咗有一個就係椰子雞煲火鍋湯底,就要另外加$30。

2023-12-14 81 浏览
喺元朗成日經過呢間巴打火鍋館,今晚終於有機會來試一試!8:30pm後有一蚊雞同全單有折!非常抵8:30pm前就二選一,所以晏啲黎真係好抵食🤭一蚊雞煲有辣雞煲、藥膳雞、同胡椒豬肚雞我哋揀咗胡椒豬肚雞煲雞件係自己加落去。老闆推介手切牛肉吊龍,果然好靚牛肉味重,好食👍🏻脆鯇魚皮肉,平時好少機會食到值得一試。另外豬潤,響鈴等等都非常高質。元朗YOHO附近高質火鍋店👏🏻每人三百零蚊,配料好食抵過去食放題!
喺元朗成日經過呢間巴打火鍋館,今晚終於有機會來試一試!

8:30pm後有一蚊雞同全單有折!非常抵
8:30pm前就二選一,所以晏啲黎真係好抵食🤭

一蚊雞煲有辣雞煲、藥膳雞、同胡椒豬肚雞
我哋揀咗胡椒豬肚雞煲
雞件係自己加落去。

老闆推介手切牛肉吊龍,果然好靚
牛肉味重,好食👍🏻

脆鯇魚皮肉,平時好少機會食到
值得一試。

另外豬潤,響鈴等等都非常高質。

元朗YOHO附近高質火鍋店👏🏻
每人三百零蚊,配料好食
抵過去食放題
2023-12-13 64 浏览
元朗足料海鮮火鍋巴打招牌鍋 小 $168超級足料濃郁嘅巴打鍋,入面有帆立貝 蕃茄 粟米 羅白 豬骨 豬大腸等等淆製而成,整個湯底都充滿住鮮香味,加上就算大大粒帆立貝都勁多,性價比滿分!美國雪花肥牛 $138份量多嘅雪花肥牛,上碟見到肥牛厚度都有番咁上下,唔會係啲勁薄嘅牛肉,雪花油脂都好靚,襯托埋湯底剛剛好,鮮甜帶去牛肉鮮味更上一層樓,口感偏去入口溶化再慢慢滲出牛香味!鮮滑三拼 $138自家手打墨魚滑、鮮蝦滑、鯪魚滑,自家製就係誠意之作,入口口感截然不同,爽口彈牙味道更加冇得輸!讚岐烏冬 $22/娃娃菜 $48/菇菌什盤 $78另外仲要好新鮮嘅菇菌拼盤,入面大量嘅金菇、鮮冬菇、海鮮菇、雞脾菇、白菜仔,睇到都知道勁新鮮,入口鮮味勁襯呢一款湯,烏冬更加係必叫之選打邊爐必備!可樂 $16醬油每位$20加一服務費星期日至四 8:30前入座享一蚊雞煲或88折星期日至四 8:30後入座享一蚊雞煲和88折巴打火鍋館 (元朗)元朗鳳攸東街9號好順意大廈B座地下33號舖
元朗足料海鮮火鍋

醬油每位$20
加一服務費

星期日至四 8:30前入座享一蚊雞煲或88折
星期日至四 8:30後入座享一蚊雞煲和88折

巴打火鍋館 (元朗)
元朗鳳攸東街9號好順意大廈B座地下33號舖
2023-12-04 124 浏览
成日聽人講元朗多好嘢食,今次去左巴打火鍋真係滿足!除咗常見嘅火鍋配料,仲有啲特色例如竹笙釀蝦滑,真係好好味!仲有好多新鮮靚海鮮,湯底都好正~先講個扇貝豬骨鍋底,喺呢度嘅招牌鍋底,真係成餐飯嘅靈魂!佢用豬骨慢煮熬製出濃郁嘅湯底,加埋香甜嘅扇貝吊味,而且扇貝有好多隻,夠晒四個人食~第一次食竹笙釀蝦滑發現個味原來咁襯!啲蝦滑又滑又彈牙,吸收埋湯嘅精華,簡直係無懈可擊😋另外值得一提係海鮮,尤其大蟶子,大大隻又抵食,而且好新鮮好甜!一定要嗌啲海鮮放落個鍋,跟其他嘢食都昇華咗20%!整體黎講,巴打火鍋係一個好值得推介嘅地方。食材新鮮,質量唔錯,而且湯底真係好出色!其他配菜都相當唔錯,例如肥牛、雲吞,小食如椒鹽豆腐都炸得好香脆,服務亦都好好,環境舒適。下次再去元朗一定會再帶frd嚟呢度食!

2023-12-03 68 浏览
朋友是個對食物質數有要求的人,這晚想吃火鍋,朋友推介左呢間。這裡的湯底有普通版和招牌的,我們點了招牌鍋,巴打招牌湯底$168這個湯底有扇貝、豬手、番茄、粟米、粉腸、紅蘿蔔、白蘿蔔、干魷魚、蝦乾和豬肚。材料豐富而且非常足料,湯底非常濃郁,充滿了各種海鮮和肉類的鮮味,令人垂涎欲滴。特別是干魷魚和蝦乾,它們的香氣和口感為湯底增添了獨特的風味。扇貝可以選擇另上。白鱔片$128。是推介之一,鱔片非常新鮮,它的肉質和口感豐富而彈牙,不同坊間的草鱔,搭配火鍋湯底,味道更加鮮美。特級本地手切牛頸脊$248。作為細份來講,份量非常足夠,牛肉質地非常嫩滑,入口即化,肉汁豐富。配上火鍋湯底,讓整個火鍋更加美味豐富。蔬菜選擇了西洋菜$48。西洋菜經過烹調後保持了其鮮綠的顏色,口感清脆爽口,豐富了整個火鍋的口味層次。青檸梳打作為飲品$32。這個梳打非常清爽,青檸的味道非常濃郁,能夠讓人在吃火鍋的過程中感到清涼舒爽。而且份量十足满满一大杯。如果你對食物質素有要求,推介。

如果你對食物質素有要求,推介。
2023-11-29 81 浏览
最近天氣開始涼返,開始心郁郁想打邊爐,今日去咗元朗買嘢,喺YOHO附近見到呢間巴打火鍋都幾多人,多人食既實唔差,入到去原來係幾個舖位打通,都幾大,到咗八點左右就全場滿座,遲吓再黎最好訂定座就最安全胡椒豬肚湯有唔少腐竹,豬肚同酸菜,湯底初時只帶微微嘅胡椒味,當到打到中後時段個胡椒味就好突出,而豬肚都已經夠腍,仲有少少嘅胡椒香辣味餃子拼盤有芫荽,雲吞同韭菜餃,雲吞入面有大大隻蝦同雲吞舖食到嘅質素差唔多,而我最鍾意嘅就係芫荽餃,芫荽味香濃,加上豬肉香甜,真係唔錯北海道蟹棒呢個蟹棒味道正常,淥一陣都唔會好易散開美國雪花肥牛呢款肥牛,雖然睇落好似好少油脂,但淥熟後又唔會鞋同埋都食到牛肉既香甜,牛肉味都幾出,又大碟,幾抵食丸類拼盤有芝士腸,魚片頭,芥末芝士丸,芝士魚蛋同炙燒芝心丸,呢個拼盤都幾好手,啱晒兩個人嘅份量,可以試多啲款式即炸紫菜響鈴響鈴真係新鮮製作,上到枱仲feel到有熱熱地,放入湯底淥幾秒,都仲有微脆嘅口感,加上中間紫菜香味,令味道更豐富皇帝菜皇帝菜份量大又新鮮,放入湯底淥三到五分鐘,超好味😋生力啤打邊爐梗係要飲返支凍啤酒,一路食一邊啤啤佢

胡椒豬肚湯

餃子拼盤

北海道蟹棒
呢個蟹棒味道正常,淥一陣都唔會好易散開

美國雪花肥牛

丸類拼盤

即炸紫菜響鈴

皇帝菜
皇帝菜份量大又新鮮,放入湯底淥三到五分鐘,超好味😋

生力啤
打邊爐梗係要飲返支凍啤酒,一路食一邊啤啤佢

2023-11-27 48 浏览
朋友介紹我去元朗打邊爐,佢揀咗喺元朗西鐵站附近嘅呢間巴打火鍋店度食, 又有雞煲食又可以打邊爐喎😍😍😍好彩我哋有book位, 我哋平日夜晚時段入去都爆晒棚!餐廳而家做緊優惠,8:30之前入咗可以食一蚊個雞煲仲可以揀唔同辣到添,但唔鍾意食雞煲嘅朋友都可以加$30轉椰子雞煲,餐廳仲有一個優惠係8:30之後入咗可以全單八八折好抵呀,真係好多優惠!我哋兩個人去食一蚊嘅雞煲就可以有半隻雞,四位或以上就可以有一隻雞,我哋兩個人半隻雞都好夠食啊😊😊食完雞煲之後我哋就開始打邊爐啦,我哋首先嗌咗靚牛肉先今次就揀食牛頸脊🤗🤗牛肉好靚呀,難怪啊朋友介紹啦🤤🤤🤤我鍾意食魚,所以我掉咗條新鮮原條鱸魚,$128性價比高!我哋仲叫咗菜同埋一碟丸添仲有好多嘢食呀,但係我哋得兩個人今次就試唔到咁多啦😍😍下次再同一大班朋友嚟再試吓先再我哋仲見到有VIP房 book 㗎有需要嘅朋友可以留意吓啦!巴打火鍋館 (元朗)元朗鳳攸東街9號好順意大廈B座地下3號舖

好彩我哋有book位, 我哋平日夜晚時段入去都爆晒棚!

牛肉好靚呀,難怪啊朋友介紹啦🤤🤤🤤

我鍾意食魚,所以我掉咗條新鮮原條鱸魚,$128性價比高!

我哋仲叫咗菜同埋一碟丸添

巴打火鍋館 (元朗)
元朗鳳攸東街9號好順意大廈B座地下3號舖

2023-02-21 867 浏览
今次係第四次幫襯,諗住情人節食打邊爐一定冇人,點知7點鐘入座,坐坐下就爆場,座位都夠闊,唔洗背貼背,2大1細黎食,叫左個豬骨湯底,一碟大既手切牛頸脊,牛筋丸,新鮮雞腸,什菇菌,一份蝦。牛筋丸最好味,跟著就係蝦同雞腸,好新鮮,牛頸脊就不過不失,份量都夠,係冇咩牛味。豬骨湯底夠濃,本身入面已經有白羅白和粟米,岩晒我哋人少,唔洗特別叫一碟。飲左兩支啤酒同一支茶,埋單先知道有88折,原來因為今年8週年,折左9百幾。
手切牛頸脊
2022-10-04 1124 浏览
巴打火鍋館聽就聽得多,食就真係第一次。餐廳環境正常,都幾多位置錯。服務上,其實員工都好熱心,但無奈我諗應該都需要再請多啲人手,因為好多時都等好耐先至有人過嚟。食物質素方便我哋叫咗兩款大牛,其中一個係手切牛,另一個係騸牯牛。兩款都好好味,食到我哋舔舔脷。而屋企人最欣賞就係佢嘅紫菜響鈴卷,
2022-07-27 727 浏览
第二次食辣雞煲,上一次食半隻覺得味道正常,不過不失。第二次食一隻,鹹到PK,要搵水過完先食得,好失望。我最鍾意食雞煲既配料,但係佢咁鬼鹹,真係食兩舊洋蔥已經收皮。過水食就無曬意思啦。我兩次都係叫外賣回家食,都費事打去投訴,係度訴苦就算啦。如果喔係現場,實爆個老細。求其食完個雞煲之後自己打邊爐,唯有用清水打,真係意興闌珊。今次追加一個油炸鬼,由於煲雞太鹹,就係得個鹹字。辣雞煲黎講,都幾難整得難食~~

今次追加一個油炸鬼,由於煲雞太鹹,就係得個鹹字。

雞煲黎講,都幾難整得難食~~
2021-12-28 1181 浏览
朋友極力推介呢間火鍋比小🐷,自然反應緊係問”係咪真係咁好食架”。最後Book左星期六夜晚,都幾多人,建議book位! 先黎湯底,已經好足料😋有海鮮、豬腳,好香濃,我地點左:👍🏻推介脆炸油炸鬼: 可以即食又得,浸一浸火鍋食又得😛甜酸醬好match即炸響鈴 ($5x): 好乾身好脆,吸哂火鍋湯既精華自家手打五寶丸: 自家手打丸好彈牙,5款都好食花鵰雞件($6x): 好香花鵰味,雞好滑海蝦 ($8x): 好新鮮,夠爽口彈牙個人喜好選擇👇🏻巴打牛三色 ($38x): 有手切牛、牛頸脊同牛胸油,牛胸油係牛胸前肋骨上既一塊筋膜類肌肉,極為珍貴,口感香,較爽身;牛頸脊脂肪較少,牛味較重,小🐷鐘意手切牛多D😅較嫩滑牛骨髓($5x): 好滑,不過唔係個個人鐘意食好滿意既一餐😌材料新鮮又好足料,overall食物質素都幾好👍🏻如果多人食可以試多幾款,值得一讚係有d款式有小/大碟,少人都打到邊爐🤪

👍🏻推介
即炸響鈴 ($5x): 好乾身好脆,吸哂火鍋湯既精華