2017-10-21 328 浏览
套餐份量白灼蝦少到無論,肉蟹殼仲多過肉。魚好吾新鮮。服務態度差 。啲餸係唔熱既所以點解啲人唔使排隊都入到,食材份量非常小。下次唔好幫襯,味道完全唔稱得上係一間食肆

2017-09-20 339 浏览
平日去長洲先至係享受假日去長洲實在又逼又多人,平日既長洲好舒服、吹下海風食下海鮮甜品又一日午市既海鮮仲特別平,又唔洗搵位經過餐廳門口,有服務員同我地推銷,態度夠好同價錢吸引就簡左呢間試下五個餸,四個人食好夠飽,埋單都只係二百幾蚊,平均每人都只係$70左右就食到正海鮮啦蝦醬夠香,通菜夠爽煮到出黎都係青翠綠色,無紫紫黑黑咁兩大隻蟹,好入味甜甜酸酸好開胃,咕嚕肉黎講都真係幾好食好多聖子肉唯獨椒鹽炒鮮尤就好似煮得耐左少少,太過乾脆
平日去長洲先至係享受

午市既海鮮仲特別平,又唔洗搵位

蝦醬通菜

蝦醬夠香,通菜夠爽
煮到出黎都係青翠綠色,無紫紫黑黑咁

薑蔥炒蟹

兩大隻蟹,好入味

咕嚕肉

甜甜酸酸好開胃,咕嚕肉黎講都真係幾好食

鼓椒炒聖子

好多聖子肉

椒鹽炒鮮魷

唯獨椒鹽炒鮮尤就好似煮得耐左少少,太過乾脆

2016-07-03 1629 浏览
嚟到長洲除咗食特色小食外,夜晚當然去食反餐海鮮餐啦,越多人就可以點多啲餸。由長洲碼頭左邊一路直行就會見到好多間海鮮舖,仲有好多姐姐手持特惠既套歺牌喺度拉客,價錢相當吸引喺呢個咁熱既夏天,先要條件係冷氣房,至於價錢就其次。行到康記菜館,姐姐好貼心帶我地去間冷氣房仲好有禮貌咁介紹菜單海鮮小菜套餐真係平到不得了,選擇多,可以擇全海鮮或是海鮮配小菜,總之想點點,套餐都可符合到你既要求職最後我地5人決定點4款海鮮,1款小菜套餐餸送到嚟,嘩大大碟真材實料,唔會有啲吉殻假裝分量多。味道都幾野味,當然咁超值既價錢唔好期望樣樣都係新鮮游水啦。炒聖子椒鹽魷魚鬚炒蜆扇貝呢度姐姐真好人,見我地5個人,私人送我地多一進扇貝,俾我地一人一隻。服務一流菠蘿咕嚕肉腐乳通菜連套歺送既菜都咁大碟我地5個人叫咗個套餐,5支汽水,3碗白飯都唔洗400蚊5個人都食唔哂,味道好又超值。講真,之前食過其實舖頭都無呢間咁老實咁真材實料,餸菜咁大碟下次一定會再嚟。

最後我地5人決定點4款海鮮,1款小菜套餐

菠蘿咕嚕肉
腐乳通菜
連套歺送既菜都咁大碟
我地5個人叫咗個套餐,5支汽水,3碗白飯都唔洗400蚊
下次一定會再嚟。
2016-05-26 1022 浏览
係長洲玩到傍晚,雖然未係好餓,但一場入到黎梗係食餐大排檔啦~經過每間既姐姐都好落力宣傳佢地既小菜,又講有咩優惠又講自己既餸最大碟,真係完全唔識揀!!結果慳妹格價之後,揀左呢間,因為個姐姐話$188有四個餸,聽落好平!不過佢限左係佢指定既餐牌內選擇呢四個餸,大概得二三十款左右,仲要好多係果啲羹果類,如果想叫其他就要跟返原價散叫,所以扺唔扺就見仁見智喇不過有樣野要提大家!個姐姐話四個餸,但坐低點餸時又話四個餸係指三餸一湯!咁擺明玩野姐我就同姐姐理論左一陣,最後佢地都比我地叫返四個餸!所以大家小心唔好比人厄叫左西檸雞,清蒸海上鮮,三色蒸水蛋同埋粟米魚肚羹,其實佢有部份海鮮揀但無叫到,因為時間仲好早。西檸雞:每次食大排檔一定點都要叫炸野,咕嚕肉呀粟米斑塊等等,可惜佢個餐牌無,就唯有叫西檸雞,從圖可見,西檸雞個汁都好多下,直情係浸到一半啲雞咁囉汁較為酸,平時西檸雞個汁應該係酸甜,呢個未能做到,但杰度就做得唔錯。講返啲雞,脆對我呢個炸物控係最重要,要炸得夠脆但又要掛到啲汁,絕對係考師傅既功架呢到就有啲脆但都有一半已經淋左,可以接受~但重點係雞件本身肉好少,佢連埋皮炸但同時每件既肥膏係超多!食落每件

呢到就有啲脆但都有一半已經淋左,可以接受~但重點係雞件本身肉好少,佢連埋皮炸但同時每件既肥膏係超多!食落每件都覺得好肥,加埋個脆䊢極厚,所以每件食落其實只有一半左右係肉... 唯一慶幸係肉身未算太鞋口,但整體黎講唔合格咯!
清蒸海上鮮:今次係蒸盲鰽,其實個人淨係中意䱽魚哈哈
盲鰽本身平,所以預佢都會大條,結果上菜時的確令人滿意,成個碟咁長,厚身多肉,算佢啦
魚肉算滑身,加埋油就唔錯喇
不過豉油似乎唔夠咸。
粟米魚肚羹:大大窩,同個朋友未食餸飲呢個湯都飽哂咯!魚肚份量都多!而且唔係好腥,粟米量反而少啲,但整體調味都可以,老實講,粟米魚肚羹其實都好少食過唔好食既

三色蒸水蛋:同樣地,份量都夠大,咸蛋同皮蛋既量都唔少,略嫌個蛋水份多左少少,而且面落左好多油,味道整體唔錯,都係果句,蒸水蛋好難難食既
整體份量足價錢平取勝,但味道同質素就未係最好,大家取捨吧
2016-04-10 885 浏览
每次放假,都諒自己休息一下,不再為工作而煩腦,放鬆一下心情。於是皆同女友一起到長洲散心,縱使略有寒意兼陰天,卻無阻散心的的心情。出了碼頭,就到附近的餐廳先醫肚,選了康記菜館,食番餐海鮮餐。縱然坐在室外,卻可以望到海邊。餐牌有海鮮和小菜,由一款海鮮和小菜起,都是由百來個大洋起,價錢實惠,而今次點來兩佪海鮮,一個小菜和一碟菜。每次都有酥炸魷魚,魷魚外層金黃,包著魷魚,吃下略有點脆,不多,魷魚煙靱有咬口感覺,不太靱嘛。豉椒炒大蜆。每次點來,都是貪其有惹味的口感,這碟也不例外,不過芡汁略為稠結,大蜆鮮味也未突出,可能就是那豉椒蓋過鮮味吧。最愛生炒排骨,用上茄汁炸粉,泡油後再煮熟。味帶酸酸甜甜,可送飯,唯未夠脆口,多一點就更好吧,另有洋蒽菠蘿和青椒作為伴菜,令顏色鮮艷。食過海鮮與排骨,是時候吃個蒜茸炒白菜。白菜富有蒜茸香味,白菜都幾清甜的,不過略嫌多了油,有點肥膩感覺。四個小菜中,也令咱們吃得飽飽的,也能清了所有食物呢!

四個小菜中,也令咱們吃得飽飽的,也能清了所有食物呢!
2016-03-12
2015-04-28 830 浏览
長洲之旅尾聲,天已黑齊,朋友介紹呢間食海鮮,其實呢度一排都係海鮮檔,地下放滿摺枱,有帳篷頂,店家比了張室外大枱我哋,雖然無冷氣都唔係好熱!雖然唔係假期都好爆場,好嘈雜!坐低叫個套餐,再加兩個小菜,食物好快到!椒鹽蝦:好香口,蝦殻炸到脆卜卜,外面咸香,裡面鮮嫩!好味!蒜茸開邊蒸蝦:蝦唔大隻,開邊後肉好薄,無乜咬口,蝦新鮮,蒜茸香口!豉椒蟶子:蟶子太碎,好難搵,醬汁太多,好似醬多肉少!不過醬汁味道唔錯!裡子亦鮮味!豉椒炒蜆:最喜歡呢味,蜆肉無沙,幾大隻,豉椒香口微辣!正!蒜茸蒸帶子:帶子大隻,唔腥,最好味係墊底嘅粉絲,索晒鮮味豉油!漁香茄子:唔辣,茄子淋身,配咸香肉醬好味!咕嚕肉:酸甜開胃,好在肉排唔肥(好多係成塊肥豬肉)連配料青椒、洋蔥、菠蘿都爽脆西蘭花:新鮮爽脆!唔會過咸薑蔥炒蟹:最遲先來,大家都食晒白飯,而且全部係蟹BB,細隻到無乜肉,好削!樽裝可樂:海鮮配夠氣樽裝可樂!正!店員好爽,唔浪費時間,上菜落單都好爽快!難得呢類小廚廁所都乾淨!
椒鹽蝦
椒鹽蝦:好香口,蝦殻炸到脆卜卜,外面咸香,裡面鮮嫩!好味!
蒜茸蒸蝦
豉椒蟶子
豉椒炒蜆
豉椒炒蜆:最喜歡呢味,蜆肉無沙,幾大隻,豉椒香口微辣!正!
蒸帆立貝
魚香茄子
漁香茄子:唔辣,茄子淋身,配咸香肉醬好味!
咕嚕肉
西蘭花
西蘭花:新鮮爽脆!唔會過咸
薑蔥炒蟹
樽裝可樂
樽裝可樂:海鮮配夠氣樽裝可樂!正!
2015-04-17
2014-05-03 762 浏览
講咗成半年,長洲海鮮團終於搞得成,同事住長洲,所有嘢由佢一手包辦。在街市買了很多新鮮海鮮,聖子、賴尿蝦、蜆、鮑魚、扇貝、魚、象蛂螃,再攞去康記比錢廚房整,好似話煮埋收$70一碟。再點了炒菜、炒飯、炒麵、生炒骨、炸魷魚等,埋單都係每人$190,真係平到唔信。以前一直聽聞長洲食海鮮會比人搵笨,今之可以證實唔係,係超平先係,下次都可以自己買海鮮,再比人煮。海鮮自己買,當然穩陣,煮完出來味道亦好好。很喜歡多多蒜蓉蒸海鮮,好鮮味。炒飯、炒麵康記出品,飯炒得好乾身,粒粒分明,炒麵亦夠鑊氣,正。
2014-03-23
2014-03-20 658 浏览
几個朋友仔去長洲掃街郊遊,入夜 又攰, 又費時等,求其一間菜館有位食海鮮就上嘞! 點知就係甘中左伏 添……"康記菜館", 一般大排檔格調款式既海鮮中菜館。我地七個人坐張大圓枱, 睇左餐牌後,揀選左個抵食海鮮餐,六款海鮮加精美小菜及油菜各一款都係$408, 好鬼平價價 ,但一分錢一分貨,下次都係米制……上菜都几快 ,等一陣姐就有得食……嘩 碟碟超迷你啊!1.白灼海生蝦 : 得果几隻蝦,完全無味唔新鮮。2.薑蔥炒肉蟹 : 無咩肉食。3.椒鹽鮮魷 : 炸得香脆有囗。4.蒜茸篜扇貝 : 扇貝唔鮮甜,配料味淡。5.鼓椒炒聖子 : 一d獲氣都無, 無咩鼓椒味又唔辣,聖子仲好淡囗,完全零爽甜。6.清篜海上鮮 : 最好係呢碟白䱽魚,雖然細條,但起碼魚肉新鮮。小菜西檸雞 : 炸雞塊屬於中規中矩。蒜茸炒白莱仔 : 炒得夠香甜。我地另外order左碟蝦醬炒飯 ,唔鹹剛好,飯比較亁身左d。老實講,呢餐海鮮餐平就平嘞,但唔夠飽兼水準奇差,衰過茶餐廳,所以話呢~便宜莫貪!
,但一分錢一分貨,下次都係米制……
上菜都几快
,等一陣姐就有得食……嘩
碟碟超迷你啊!
1.白灼海生蝦
: 得果几隻蝦,完全無味唔新鮮。
2.薑蔥炒肉蟹
: 無咩肉食。
3.椒鹽鮮魷
: 炸得香脆有囗。
4.蒜茸篜扇貝
: 扇貝唔鮮甜,配料味淡。
5.鼓椒炒聖子
6.清篜海上鮮
: 最好係呢碟白䱽魚,雖然細條,但起碼魚肉新鮮。
小菜西檸雞
: 炸雞塊屬於中規中矩。
蒜茸炒白莱仔
: 炒得夠香甜。
我地另外order左碟蝦醬炒飯
,唔鹹剛好,飯比較亁身左d。

2014-03-15
2013-09-06 273 浏览
第一次有衝動寫食評, 因為不想其他人'受害'!! 周日到長洲, 一心晚上吃海鮮餐~ 6:30未夠已抵海鮮街, 滿街是人, 桌只滿8成, 但原來不少人氣旺的已被訂滿座!問了幾家無枱後, 被'康記'招呼入後庭, 家人喜歡室內有泠氣, 怎料...作錯選擇!套餐$400多元6個海鮮, 價錢本來實惠, 小碟小份量是意料中事, 本身對吃不挑剔, 不常吃富貴餐, 可惜~白焯蝦-無味, 冰鮮蝦不如聖子-稍ok, 但太辣,無鮮味蒸扇貝-扇貝又細又腥, 未食過咁差!!!粉絲好差質數,又散又油, 粉絲好平, 唔使咁都慳?!          難吃到無人想多吃一隻! 椒鹽鮮魷-份量小, 炸太乾, 但尚可吃薑葱蟹-好細隻, 咬完一大餐都只係殼和蟹絲  ,無咩肉京都肉排-大大碟, 點知咬下肉身好乾的豬排、多油、勁厚醬,不健康!揚州炒飯-好普通的炒飯都竟然煮不好, 無味好乾,難食!!蒜蓉菜芯-只有這道菜最正常好吃好失望的海鮮餐!海鮮和小菜都煮得差! 外來海鮮都唔會煮得好! 旁邊一街的海鮮店, 套餐價錢相若, 未知味道如何?滿肚子氣的我上船離開時忍不住上openrice一看, 原來好評已是數年前的事(可能已換廚/老
第一次有衝動寫食評, 因為不想其他人'受害'!!

周日到長洲, 一心晚上吃海鮮餐~

白焯蝦-無味, 冰鮮蝦不如
聖子-稍ok, 但太辣,無鮮味
          難吃到無人想多吃一隻!
椒鹽鮮魷-份量小, 炸太乾, 但尚可吃
薑葱蟹-好細隻, 咬完一大餐都只係殼和蟹絲
 ,無咩肉
揚州炒飯-好普通的炒飯都竟然煮不好, 無味好乾,難食!!
蒜蓉菜芯-只有這道菜最正常好吃

旁邊一街的海鮮店, 套餐價錢相若, 未知味道如何?

滿肚子氣的我上船離開時忍不住上openrice一看, 原來好評已是數年前的事(可能已換廚/老板也不定).
2013-08-18
2012-05-13 274 浏览
唔記得啲相放咗响邊,挍到成個月之後先寫食評。真係有啲內疚~唔覺意入咗長洲,本來想去興樂食晚餐。去到嗰陣先5:30,但係已經排隊,真係冇佢辦法。見旁邊嗰間D餸都幾靚仔, 二話不說就坐底,,旁邊嗰間叫蘇波記,點知坐錯咗,去咗康記菜館。仲係未知點算時,發現蘇波記有位唔比坐,話已經訂晒,即刻唔敢起身,分分鐘無得食,反正兩間都未食過,誤打誤撞,就試吓啦~叫咗5碟餸先嚟西檸雞,我估係琴日炸定, 柴皮咁,好多地方都食唔到….咁難食五柳魚塊.依個好啲, 啱啱炸起,而且啲魚唔似雪魚,可能長洲雪魚仲貴,個汁就一般啦蝦仁炒蛋,個蛋ok,但啲蝦完全無味,又硬硬哋,如果唔加上視覺幫助,唔一定知食緊咩食晒啲飯,第4個餸都未嚟,找人悔氣都無人理,唔得啦,要打大佬, 疑似老板娘出現,叮~有餸食蒜茸炒通菜,油菜加蒜茸汁囉~蒜茸粉絲蒸扇貝,依個勁呀,個扇貝好似個五毫子咁大,而且一啲都唔黐殼,好以放扇貝上個殼度蒸, 蒜茸有2隻有,5隻無。我記得幾年前响深圳食過海鮮, 依個級數的扇貝買一蚊一隻。而依度呢要70個大洋。未食到一半已經有人等位。咁既質數都爆, 洗咩好食丫。等位啲人仲同我講話佢底食,依個係事實,可能係我要求太過高,
唔記得啲相放咗响邊,挍到成個月之後先寫食評。真係有啲內疚~

叫咗5碟餸

蒜茸炒通菜,油菜加蒜茸汁囉~
未食到一半已經有人等位。咁既質數都爆, 洗咩好食丫。等位啲人仲同我講話佢底食,依個係事實,可能係我要求太過高, 囉!
2012-04-21
2012-03-16 184 浏览
中午到步長洲 , 我和男朋友走了不同地方 , 不經不覺已是7時了 海傍四周都燈火爛珊最後選了這店!點了海鮮套餐$168豉椒炒蜆只有數粒蜆吃到有沙粒 熱度足夠蒜蓉蒸開邊蝦味道不錯 眼見女侍應以毛巾取出確是即蒸的! 而且新鮮~炒飯上枱時才得知是揚洲炒飯飯炒得乾身 不油膩 熱度足!有蝦仁,叉燒粒,蛋白,生菜絲 材料充足!蒸海上鮮是倉魚, 味道沒特別 , 有薑蔥在上!可惜加了不少油整體:1.上菜速度一般的2.對客人態度都幾親切3.每人只是約80!!便宜!!!高興 ;)4.我們枱坐在海傍 ,不時有小貓走來覓食!哈哈希望下次去會更好
最後選了這店!
點了海鮮套餐$168

豉椒炒蜆
只有數粒蜆吃到有沙粒 熱度足夠

蒜蓉蒸開邊蝦
味道不錯 眼見女侍應以毛巾取出
確是即蒸的! 而且新鮮~

炒飯
上枱時才得知是揚洲炒飯
飯炒得乾身 不油膩 熱度足!
有蝦仁,叉燒粒,蛋白,生菜絲 材料充足!

蒸海上鮮
是倉魚, 味道沒特別 , 有薑蔥在上!
可惜加了不少油

整體:
1.上菜速度一般的
2.對客人態度都幾親切
3.每人只是約80!!便宜!!!高興 ;)
4.我們枱坐在海傍 ,不時有小貓走來覓食!哈哈

希望下次去會更好
2012-03-15
  • 蒜蓉蒸開邊蝦
2011-06-07 156 浏览
4-5人套餐有:豉椒炒蜆 - 味道一般白焯海蝦 - 完全無味,一啲蝦味都無生炒骨 - 切到好似肉粒咁細粒,味道一般清蒸海上鮮 - 出乎意料OK蝦醬炒通菜 - 非常一般另加:椒鹽鮮魷 - 正確係椒鹽鮮魷碎,唔好食豉油皇炒麵 - 好難食,唔熱,好似隔夜既麵,好濕唔似炒,真係好難食埋單:$345。難食到嘔!
4-5人套餐有:
豉椒炒蜆 - 味道一般
白焯海蝦 - 完全無味,一啲蝦味都無

生炒骨 - 切到好似肉粒咁細粒,味道一般
清蒸海上鮮 - 出乎意料OK
蝦醬炒通菜 - 非常一般

另加:
椒鹽鮮魷 - 正確係椒鹽鮮魷碎,唔好食

埋單:$345。

難食到嘔!
2011-06-06
2010-08-13 150 浏览
與友人往長洲游水,原本打算游水後BBQ, 不過游完水之後個個都筋疲力盡,所以最後選擇咗去食小菜。豉汁炒蜆 --- 唔夠惹味,同埋食完之後見到個汁有一大pat辣油 腐乳炒通菜 --- 好普通,冇乜特別黑椒牛仔骨 --- 呢個叫做還可以,不過啲牛仔骨好細舊炆鮮魚 --- 唔記得炆乜嘢魚,好多骨,而且有少少腥豉油王炒麵 --- 望落去濕濕地,唔似其他舖炒得咁乾身。之後發現原來唔係濕,而係好油好油順帶一提,啲碗真係洗得好唔乾淨,我地用熱荼洗完啲碗見到個膠兜入面啲油浮哂響面,好恐怖。

腐乳炒通菜 --- 好普通,冇乜特別
黑椒牛仔骨 --- 呢個叫做還可以,不過啲牛仔骨好細舊
炆鮮魚 --- 唔記得炆乜嘢魚,好多骨,而且有少少腥

2010-08-11
2010-07-21 80 浏览
向香港出發 - 長洲篇...夜晚係長洲揾間海鮮食.. 人生路不熟.. 諗住求其揾。但係條北社海傍道來來回回左4..5..次都揀唔到落手...終於上黎openrice度參詳參詳..見到康記都有好評..同埋康記係唯一一間我地來來回回左4..5次都無hard-sell既舖頭...所以就決定試一試佢..環境:望住個海咁樣食海鮮..就真係無得頂....一路睇住日落至入黑既景象..真係人生一大樂事。但係衛生就....=.=見到附近地下會有水曱甴...服務:伙計個個都好親切... 效率都好快..!食品: 鑑於唔太想叫套餐既關係(成日形住平野無好)..所以決定散叫....1. 豉椒炒蟶子 $6X - 第一件同第二件食落有沙....但係我男友食就話無沙..我就再試第三件..直至最後個件..果真是無喎..真唔好彩..=.=。 味道就ok!!!肉質都夠爽口彈牙....唯一敗筆既地方就係佢唔夠熱..好明顯既就係碟餸應該把左係個出菜處到超過5分鐘先拎出黎......2. 椒鹽瀨尿蝦 $7X - 雖然係細隻既size。 但係都幾新鮮...一碌就離殼...啖啖肉架!!!3. 薑蔥炒蟹 $7X - 見到食評..各大
向香港出發 - 長洲篇...

環境:

服務:

伙計個個都好親切... 效率都好快..!

食品:
1. 豉椒炒蟶子 $6X - 第一件同第二件食落有沙..

3. 薑蔥炒蟹 $7X - 見到食評..各大大都支持推介.. 真係無介紹錯... 佢係咁多樣菜式入面,,味道最吸引!! 薑蔥味道恰到好處...!!!! 完全無蓋過蟹肉既鮮味... 爽彈有嚼勁

4. 蒜蓉粉絲扇貝 $6X - 唔得..
肉質好鞋..好似蒸過左龍咁... 唔入味..不嘗亦可...

5. 家鄉小炒皇 $4X - 一讚... 韮菜花爽甜
!!!!!! 但係入面啲料就唔太入味
...

食左5樣野,1支可樂,1支啤酒都係$320..
其實散叫都好架..因為可以叫晒啲海鮮丫嘛!!..
日落景:):):)
豉椒炒蟶子 $6x
椒鹽瀨尿蝦 $7X
薑蔥炒蟹 $7X
蒜蓉粉絲扇貝 $6x
家鄉小炒皇 $4X
2010-07-19
庆祝纪念
纪念日
日落景:):):)
椒鹽瀨尿蝦 $7X
薑蔥炒蟹 $7X
家鄉小炒皇 $4X
  • 薑蔥炒蟹
2010-05-03 73 浏览
琴日拜完山去佐呢間食 ..本身諗住去新金湖食因為有保証 .. 之後因為滿哂位 ..無辦法= =所以就食呢間 ..坐低佐半個鐘 已經有成打烏蠅泥歡迎我地 ..全部走哂入啤酒樽或者汽水飲筒想點飲 ?隔離台唔知慶祝d咩野全程都好嘈 但係個d員工無叫佢地靜少少反而走埋去同佢地一齊癲 ..成餐飯都唔可以靜靜地食 ..本身環境 and 衛生咁差已經覺得唔掂泥到d野食更係一般我地自己買海鮮既 ..條魚用古法蒸 .. 貴魚都比佢蒸到勁老 ..D魚肉完全好硬 ... nonono ...蝦同瀨尿蝦本身 okay ..之後勁多鳥蠅係上面爬過 ..趕走完都番返泥 ..差唔多所有送都比佢地爬過 ..好彩無食到肚痛唔係真係唔知點算 !!希望康記能夠改善下衛生環境 !!
琴日拜完山去佐呢間食 ..
本身諗住去新金湖食因為有保証 .. 之後因為滿哂位 ..
無辦法= =所以就食呢間 ..

坐低佐半個鐘
已經有成打烏蠅泥歡迎我地 ..
全部走哂入啤酒樽或者汽水飲筒
想點飲 ?

隔離台唔知慶祝d咩野
全程都好嘈 但係個d員工無叫佢地靜少少
反而走埋去同佢地一齊癲 ..
成餐飯都唔可以靜靜地食 ..

本身環境 and 衛生咁差已經覺得唔掂
泥到d野食更係一般
我地自己買海鮮既 ..
條魚用古法蒸 .. 貴魚都比佢蒸到勁老 ..
D魚肉完全好硬 ... nonono ...
蝦同瀨尿蝦本身 okay ..
之後勁多鳥蠅係上面爬過 ..
趕走完都番返泥 ..
差唔多所有送都比佢地爬過 ..
好彩無食到肚痛唔係真係唔知點算 !!

希望康記能夠改善下衛生環境 !!
2010-05-02