2009-11-28
買左架車, 就會開始四圍去.女朋友唔知邊時拎左本”飲食地圖”, 介紹呢間v cuisine, 話有免費泊車, 點心又好吸引咁, 就決定搵埋居於爵悅庭的荃灣朋友, 兜埋佢去如心廣場試下.朋友話v cuisine超好食.“超好食”!? 有無咁誇…事實都真係無介紹錯. V cuisine係有少少高檔路線, 睇裝潢就知. 食用的餐具都好有心思. 依家星期六仲有精選特價點心, 有的items仲抵食過一般酒樓. 我自己就精選左幾個:豉油汁乳鴿 – 特價品. $28/隻, 好抵. 抵在真係好味, 鴿嫩又入味, 一人一隻先夠喉~鹵水豆腐 – $20, 超滑. 好怕的d地方整到好老, 變左”老水豆腐”, v cuisine的有鹵水味, 但唔會太咸, 最緊要真係好滑.芥菜咸豬骨粥 – 香. 一上桌已經好香, 賣相亦佳. 食落口夠綿, 最怕水溜溜果d粥, 岩晒星期六清腸胃的日子~仲有馬拉糕, 鳳爪, 牛肉球等傳統點心都係$8.8, 同普通酒樓差無幾~
朋友話v cuisine超好食.
“超好食”!? 有無咁誇…