2019-02-08
Share le Pain其實係ShareTea副線,係有麵包賣嘅。可能太夜嚟(6pm),有啲我想食嘅包款已經售罄😭(e.g.花生金磚).話說麵包始終係熱食好味啲,所以所有包我食之前都有叮過(太懶冇焗😛),所以以下都係叮熱咗之後食嘅食後感🙈.香蒜金磚($15)蒜香味十足,蒜蓉醬落得夠多。叮完之後嘅香蒜金磚嘅麵包好鬆軟之餘帶少許濕潤,好食。不過其實所謂嘅香蒜金磚,食落就發現即係個名改得好聽啲嘅普通蒜蓉麵包🤣.呢到嘅鬆餅($8)望落好似好硬,但食落又發覺,其實係幾札實而唔乾身嗰種。原味同朱古力味都OK。兩者中又以朱古力味較有驚喜,因為入面真係有朱古力粒,叮完之後啲朱古力粒半融咁,幾正㗎😌唔知係咪因為我叮過,我覺得兩個鬆餅食落都似食緊札實綿密嘅麵包多啲。.義式歐姆蛋($28)就俾咗屋企人食,佢話都幾好食。個多士加咗火腿同番茄,加上原來有沙津醬吊味,食落唔會太齋。不過翻叮完之後隻蛋黃好奇怪😂.另外我試咗朋友嘅朱古力髒髒包($35)。我塊面已經係世界級咁大,呢個髒髒包就近乎同我塊面差唔多大😂但唔係大就叫好吧,朋友就分開咗兩日食😅我淨係搣咗一小舊嚟試吓,覺得朱古力味唔係死甜、唔會好假👌🏻.整體嚟講
香蒜金磚($15)蒜香味十足,蒜蓉醬落得夠多。
叮完之後嘅香蒜金磚嘅麵包好鬆軟之餘帶少許濕潤,好食。
原味同朱古力味都OK。
義式歐姆蛋($28)就俾咗屋企人食,佢話都幾好食。
個多士加咗火腿同番茄,加上原來有沙津醬吊味,食落唔會太齋。
不過翻叮完之後隻蛋黃好奇怪😂
另外我試咗朋友嘅朱古力髒髒包($35)。
我塊面已經係世界級咁大,呢個髒髒包就近乎同我塊面差唔多大😂
但唔係大就叫好吧,朋友就分開咗兩日食😅
我淨係搣咗一小舊嚟試吓,覺得朱古力味唔係死甜、唔會好假👌🏻
整體嚟講有啲啲貴(而家真係好多麵包都賣好貴😅),不過都會想搵個機會再去買我一直想試嘅花生金磚🥜🍞
另外仲叫咗奶蓋藍芝士極濃法式可可($40),真係好貴,雖然係幾大杯嘅。
可可叫咗半糖,撈勻之後飲落都係有啲啲過甜。
藍芝士奶蓋真係好特別😅😂配可可底唔算好夾😂可能配番茶底會夾啲。
芋頭奶($36)係朋友嘅。