2015-08-05
1947 浏览
同事生日,一小team 人一齊食lunch由於一早訂左位,所以完全唔需要等就可以入去上去二樓廂房,要脫鞋入座,好彩冇著鴛鴦襪未坐底,已經有一小盤一小盤的薯仔沙律每一個放係枱面睇落好似放左好耐咁,賣相都唔特別討好但估唔到食落去比想像中好味,除非你唔鍾意食薯仔叫野食,其實一早有心頭好,由於小妹鍾意食海膽又鍾意食刺身,所以好快就揀左個海膽雜錦刺身飯賣相唔錯,驟眼睇好似好細個飯,但食落去份量都唔少海膽唔算多,三文魚有2件,帆立貝2件,味道都幾鮮中間隻蝦真係好大隻,另外仲有北寄貝同池魚各2件,但味道就一般,唔知係米因為佢D醬油太salty之後仲有一個燉旦同牛奶凍甜品,甜品OK但個燉旦就真心普通,並冇太大驚喜其他同事叫左其他餐,有吞拿魚茸飯,上面有隻旦,好得意我冇試食,但鍾意食吞拿魚的同事話呢個味道唔錯,鍾意食吞拿魚的朋友都不塠一試另外有同事叫左個刺身天婦羅配鳥冬,個人覺得呢個性價比最高,佢有4款刺身︳都係厚切,仲有個天婦羅鳥冬睇落都好唔錯,下次去我會食呢個,可惜冇影相全部LUNCH SET 都係配面鼓湯,冇野飲,以價錢及食物質素比較,唔算得上抵食但如果想慶祝生日或者一班人坐底吹水,呢度都係一個唔
由於一早訂左位,所以完全唔需要等就可以入去
上去二樓廂房,要脫鞋入座,好彩冇著鴛鴦襪
未坐底,已經有一小盤一小盤的薯仔沙律每一個放係枱面
睇落好似放左好耐咁,賣相都唔特別討好
但估唔到食落去比想像中好味,除非你唔鍾意食薯仔
賣相唔錯,驟眼睇好似好細個飯,但食落去份量都唔少
海膽唔算多,三文魚有2件,帆立貝2件,味道都幾鮮
但如果想慶祝生日或者一班人坐底吹水,呢度都係一個唔錯的地方!
题外话/补充资料:
2樓廂房冷氣好凍,建議相去食的朋友帶定件外套,唔係坐底真係唔想食冷盤的刺身壽司