2023-08-08
2022 浏览
為慶祝荃灣店2週年(至7月尾),鍋底免費同埋正價食品有75折,因為咁我哋又有藉口去快樂小羊,如果問我快樂小羊同小肥羊邊間好味啲,一定係快樂小羊,因為羊比較有質素同埋羶。🥢成雙鍋 (清湯+麻辣) 免費⭐️⭐️⭐️⭐️清湯比較濃郁,而麻辣初頭食唔太辣,食到中段辣先開始爆出嚟,兩款湯都係好味最多人叫。🥢黑松露羊肉丸 $88⭐️⭐️⭐️⭐️之前食過羊肉滑覺得一般,所以今次試松露羊肉丸,原來松露同羊又幾夾,一放入口就嚐到松露香,其次係羶羶羊肉,口感同味道都好perfect。🥢鴨血 (半份) $34⭐️⭐️🥢菠菜 (半份) $19⭐️⭐️⭐️⭐️鴨血我覺得唔ok,味道有啲怪同口感過份腍;菠菜夠嫰同翠綠,超吸湯超正。🥢蒙式烤羊串 $28x3⭐️⭐️⭐️⭐️一串算大串啖啖肉,肥瘦適中帶點羶而且帶點辣,起碼食兩串先滿足。🥢羊羊大拼盤 $268⭐️⭐️⭐️⭐️幾乎每一枱都會叫呢個打卡,其實3款肉都羶,多啲膏就一定最羶,如果第一次食快樂小羊,我都建議叫呢個拼盤。🥢響鈴 (半份 )$26⭐️唔係自家製,有油膱味又有啲腍,收呢個價錢太過份!🥢凍豆腐 (半份) $14⭐️⭐️⭐️⭐️土豆粉好似會太飽,所以叫咗冰豆腐,雖然勁吸湯但我嫌佢太鞋,但呢個係阿sir至愛一定會
🥢成雙鍋 (清湯+麻辣) 免費⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢黑松露羊肉丸 $88⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢鴨血 (半份) $34⭐️⭐️
🥢菠菜 (半份) $19⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢蒙式烤羊串 $28x3⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢羊羊大拼盤 $268⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢響鈴 (半份 )$26⭐️
唔係自家製,有油膱味又有啲腍,收呢個價錢太過份!
🥢凍豆腐 (半份) $14⭐️⭐️⭐️⭐️
土豆粉好似會太飽,所以叫咗冰豆腐,雖然勁吸湯但我嫌佢太鞋,但呢個係阿sir至愛一定會叫。
🥢鮮榨哈蜜瓜汁 $32
🥢鹹檬七 $28