2019-04-12
又係食pancake既時候啦,今日同朋友嚟到屯門呢間甜品舖,室內簡潔,富有時代感。Oreo疏乎里班戟:剩係睇賣相已經好吸引,一上枱彈下彈下,已經知佢鬆軟,一放入口,質感鬆軟,富空氣感,充滿蛋味,上面鋪滿滿瀉既oreo同忌廉,好好味。藍色嘅雲呢拿味雪糕,真係難得一見,焦糖鋪滿豆腐味嘅雪糕,入口真係天作之合,淡香嘅豆腐味,配上焦糖,真係咁都俾佢諗到芒果疏乎里班戟:滿瀉既忌廉下係鬆軟既疏乎里,味道清新有新意,淡淡既芒果香味,輕軟既質感,入口即溶,口感豐富,十分驚喜。麻薯窩夫:有別於一般既窩夫,即叫即製,焗至脆熱,淋上大量忌廉,口感煙韌,配上藍色既雲呢那雪糕,味道一絕。鹽酥雞,新鮮香脆,入面嘅雞肉充滿水份,唔會乾身,而且鹹鹹地,覺得好好食,鹽酥雞最緊要嘅係香脆嘅外身,而且粉又唔會太厚,必食推介。藍碟豆花玫瑰荔枝梳打,淨係睇個顏色已經覺得好吸引,估唔到一杯野飲,都可以有漸變嘅顏色,話明係梳打,就梗係夠晒氣啦,唔會太甜,充滿淡淡的玫瑰花香味,又有荔枝嘅甜甜地,簡直係絕配呀。
Oreo疏乎里班戟:
剩係睇賣相已經好吸引,一上枱彈下彈下,已經知佢鬆軟,一放入口,質感鬆軟,富空氣感,充滿蛋味,上面鋪滿滿瀉既oreo同忌廉,好好味。 藍色嘅雲呢拿味雪糕,真係難得一見,焦糖鋪滿豆腐味嘅雪糕,入口真係天作之合,淡香嘅豆腐味,配上焦糖,真係咁都俾佢諗到
芒果疏乎里班戟:
麻薯窩夫: