2019-12-22
喺上環想食車仔麵🍜 唔知點揀好? 🤔黎「揀得啱」就對了🤗-自己一向覺得🔸豬大腸🔸蘿蔔🔸豬紅🔸係車仔麵好唔好食嘅指標💪🏻講左結論先, 總括而言「揀得啱」無論喺湯底定餸方面都十分唔錯同十分用心, 男友都話我揀得岩☺️我地✌🏻個人叫左2️⃣碗麵2️⃣個小食2️⃣個飲品~~-💁🏻♀️麻辣小鍋米線 湯底配料已經有大豆芽、芫茜、辣椒乾、芝麻, 味道香濃, 愈食愈麻🤤如果想挑戰一下自己嘅味蕾, 可以叫特辣🌶🌶🌶我叫左個「兩隻靚花」🤪其實係豬大腸➕蘿蔔, 我仲加左午餐肉~~🐷豬大腸嘅肥度適中, 蘿蔔夠林又入味👍🏻午餐肉十分有誠意, 原塊午餐肉微微煎過更香~~-💁🏻♀️4️⃣餸油麵豬紅➕牛腩條➕豬大腸➕黑松露雞肉水餃豬紅又滑又入味, 必試💯🥟黑松露雞肉水餃夠特別, 十分重黑松露味🤤湯底揀左加滷水汁, 夠味之餘又唔會好咸👍🏻-🥂千杯不醉雞翼⚠️推介⚠️ 平時食醉雞好多時係冷盤, 依個雞翼係有溫度嘅💕加上我好鐘意食雞翼, 佢嘅雞翼仲要肥嘟嘟好滑😋-🌶麻辣鴨血如果唔想食成碗麻辣米線, 但又想過下麻辣癮, 你可以叫依個麻辣鴨血, 一樣好夠味😙-
黎「揀得啱」就對了🤗
我地✌🏻個人叫左2️⃣碗麵2️⃣個小食2️⃣個飲品~~
💁🏻♀️麻辣小鍋米線
如果想挑戰一下自己嘅味蕾, 可以叫特辣🌶🌶🌶
我叫左個「兩隻靚花」🤪
其實係豬大腸➕蘿蔔, 我仲加左午餐肉~~
🐷豬大腸嘅肥度適中, 蘿蔔夠林又入味👍🏻
午餐肉十分有誠意, 原塊午餐肉微微煎過更香~~
💁🏻♀️4️⃣餸油麵
豬紅➕牛腩條➕豬大腸➕黑松露雞肉水餃
豬紅又滑又入味, 必試💯
🥟黑松露雞肉水餃夠特別, 十分重黑松露味🤤
湯底揀左加滷水汁, 夠味之餘又唔會好咸👍🏻
🥂千杯不醉雞翼
加上我好鐘意食雞翼, 佢嘅雞翼仲要肥嘟嘟好滑😋
🌶麻辣鴨血