2019-10-01 607 浏览
服務態度真係好差又成日聽錯Order 牛腩麵變牛雜麵凍檸茶變凍奶茶其實有冇考慮如果廣東話唔好就唔好幫人落Order呢?收銀果幾個真係好似皇帝咁樣唔講我以為食緊貴啲又冇咁高質號澳牛
服務態度真係好差
又成日聽錯Order
牛腩麵變牛雜麵
凍檸茶變凍奶茶
其實有冇考慮如果廣東話唔好就唔好幫人落Order呢?
收銀果幾個真係好似皇帝咁樣
唔講我以為食緊貴啲又冇咁高質號澳牛
外卖自取
2019-06-06 645 浏览
開張頭三天時,味道可口。但到了數個月的今天,對食物失望。尤其是焗豬扒飯,醬汁過多鹽和醋,使整個飯滲透濃汁,無法入口。可以說這店鋪是自己斷了財路,使食客一個個地失望離去。
焗豬扒飯
2019-06-06
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
2019-06-04 399 浏览
2019年6月4日星期二呢排返工勁多會開,收工嘅時候有同事邀請我食個下午茶先至走。去咗公司樓下茶餐廳食飯一個下午茶。叫咗一個西多士加一杯熱奶茶價錢係$30樓下杯奶茶茶味唔係好夠,已茶餐廳嘅奶茶來說水準一般。西多士都算幾大份炸得幾好食。另外有個同事晏晝都未食就叫咗一碟腸仔煎蛋飯,佢嘅意見係碟飯嘅size好似OK。但係味道就係普普通通不過不失。如果係趕時間呢間茶餐廳都算唔錯,距離我公司大約5分鐘步行距離
2019年6月4日星期二
叫咗一個西多士加一杯熱奶茶
價錢係$30樓下
2019-04-23 404 浏览
調景嶺站附近食肆選擇不多,有一天早上想享受一個港式早餐,點了個沙嗲牛肉麵,怎料沙嗲味一般般,牛肉碎濕濕,量少,質差,另外公仔麵毫無彈性,明顯是廉價劣質之選。飲品方面點了杯凍華田,極淡,失望!
2019-02-28 1011 浏览
彩明商場大翻新後多了不少新餐廳進駐,中日韓泰樣樣有,令乏味的調景嶺添色不少。今晚就試下呢間【新樂園魚蛋粉】。【新樂園魚蛋粉】裝修佈置似茶餐廳格局,以實木為主色調。半開放式廚房及水吧旁,環境尚可以。餐牌簡單只有前後兩頁。一頁是雲吞、牛腩、魚蛋……粉麵。另一頁是飯類及小食,不叫得豐富。【牛腩併牛丸河 $41】單看價格及切得整齊的牛腩相信餐廳用上急凍牛腩。這個牛腩肉質柔軟、最緊要完全冇渣滓;軟膏只有腍滑、完全沒有牛膏的膻味。湯頭顏色偏淡以為冇乜味道,可能餐廳標榜用上老火鮮魚骨湯底有關。筆者愛吃淡味,因此覺得這個湯頭咸鮮味都足夠,不似其他油膩又咸的牛骨湯頭。河粉在湯內浸泡後沒有發漲; 另外,河粉沒有一夾起就斷的形況,吃到最後依然有爽口口感。【XO醬牛肉炒滑蛋飯 $50】滑蛋炒牛肉舖滿大大碟白飯,抵食夾大件。起 初見到餐牌上的 XO 醬幾個字,已經覺得有點奇怪,因為實在冇辦法聯想如何與滑蛋炒牛肉聯繫起來。原來只不過是將一撮 XO 醬放在滑蛋上面,基本上沒有任何直接關係。滑蛋炒得幾好;對於茶餐廳的炒牛肉不會有很大期望,味道也是預期中的茶餐廳質素,沒有牛肉鮮味,但總算食得出係牛肉。至於 XO醬,味道

牛腩併牛丸河

【XO醬牛肉炒滑蛋飯 $50】滑蛋炒牛肉舖滿大大碟白飯,抵食夾大件。起 初見到餐牌上的 XO 醬幾個字,已經覺得有點奇怪,因為實在冇辦法聯想如何與滑蛋炒牛肉聯繫起來。原來只不過是將一撮 XO 醬放在滑蛋上面,基本上沒有任何直接關係。滑蛋炒得幾好;對於茶餐廳的炒牛肉不會有很大期望,味道也是預期中的茶餐廳質素,沒有牛肉鮮味,但總算食得出係牛肉。至於 XO醬,味道出乎意料地相當不錯,最適合用來配搭沒有什麼味道的牛肉。
XO醬牛肉炒滑蛋飯

【生炸雞脾 $25】 炸雞髀一般做法以滷水浸熟再落油炸為主流,生炸太花時間,不合乎成本效益,已買少見少。這間食店標榜生炸雞脾當然要試下!雞髀即叫即炸熱烘烘,雞皮炸到脆卜卜,正! 雞脾本身有雪味,要用薑葱等醃料醃至入味,才能蓋過雪味,但這個雞脾就略嫌調味不足,扣了少許分數。
生炸雞脾
其實同一商場內有間【茶餘飯後】,包括了【新樂園】有的食物而且更加豐富,還多了小菜、炒粉麵飯、麵包,【新樂園】似乎應該尃攻魚蛋粉麵。
2019-02-22