2022-12-17
今天行經九龍灣展貿中心 尋找到 的一間....新潮樓, 潮州菜館 ,裝修優雅, 每逢週末 晚上 仲有現場樂隊唱歌伴奏,喜歡 跳舞 的朋友 更加 不容錯過 , 就算是和朋友聊天或一家人吃飯,絕對是一個坐得舒適,食物質素高嘅好地方。古法羊腩煲天氣寒冷 羊腩煲是我們的首選 , 羊腩炆得夠 淋身,肉質嫩滑好味, 仲有 支竹,冬菇,馬蹄,竹蔗,筍等等,材料非常豐富,份量足夠,肉汁烹調得濃郁好味道,香噴噴的羊肉 吸收了肉汁 令人食慾大增, 真是不容錯過的尚佳羊腩煲👍👍, 真是暖🐐🐐胃又暖身。鹵水鵝片鹵水汁調教得好味 真是好功夫, 鵝片新鲜 皮爽肉滑 ,份量足夠,仲有淋身 香滑嘅花生伴碟,真正是潮食必選佳肴。竹笙冬菇燉菜膽熱燉湯 火牛足夠 ,清甜好味,絕不油膩, 冬菇厚肉香甜, 豬肉肉味鲜甜, 竹笙爽滑,蔬菜新鲜。 配合濃味嘅羊腩和鹵水鵝片一起吃,绝對是最佳嘅 配搭😋😋😋😋😋😋❤💯福果芋泥...甜品福果(白果)甘香彈牙,芋泥蓉 入口溶化 ,在口中淌着的感覺真係美妙,甜味恰到好處, 真係想再品嚐多一客。LIKE😋😋😋
古法羊腩煲
鹵水鵝片